|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2005
14.1.2006 13:51:11   
NRMM
Daaan!

Da nas spravim mal bolj na vrh, drugače bomo pristale na drugi strani.

Mi smo vredu, danes bolj kot ne Maruška aja, se ji je dogajalo ponoči od 1-4, vse bilo ok, sam ona se je bila tri ure pripravljena cartat, ''menit'', poslušat moj ''cvetoči'' nočni zahripan glas, zaajat pa ne. Ob 4 je bil čas za hranjenje, spraznila obe zizi in še 30 izčrpanega mleka od snoči in zaspala je do pol 8, ko sem ji dala celi obrok dodatka, ker sem hotela videt, koliko mleka proizvede moja mlekarna, če se en obrok spusti in ugotovila, da je mojega mleka prek dovolj (100ml) in da je naša babika lenušček pri dojenju. Opustili smo dodatke danes, podojim jo iz ene zize, potem pa spije še 50ml izčrpanega in veselje je pri bajti user posted image , očke zadovoljno utripajo iz ležalnika user posted image , dokler jo spanec ne premaga.

Dopoldne jo je čuval ati, ker sem šla malo naokoli, da sem si nabrali novih moči user posted image user posted image .

Spet je mrzlo user posted image  in oblačno, nič kaj prijetno, tako, da ne bomo videli danes nič svežega zrakeca, že zaradi očke, nikakor, da se ji čisto ne zboljša user posted image .

Lepo bodite, pa ne tok pogosto pisat tukaj na naši strani user posted image .

Uživajte vikend!

Ravnokar sta prišla bratranec in sestrična od najine Maruše in sedaj bo veselje user posted image user posted image .

Ve katera, kaj se dogaja s Pegico, nič se ne javi?

L.p.
Irena



_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Decembrke 2005
14.1.2006 15:52:01   
kofetek2010
daaaaaaan!

smo nazaj u lublan user posted image

na ortopediji v MB so naju brez problemov vzeli na UZ kolkov, tako da sva bili v 15 minutah gotovi, pa še za naslednjič (čez 6 tednov) so naju naročili, en kolk je že 1A, drug je tud boljš, sicer le 2A, tako da široko povijanje do naslednjega pregleda user posted image

mi smo še vedno brez dodatka, naj kr tako ostane user posted image  res je, da sedaj hranjenje traja po pol ure, a je potem čez dan 3 ure mir, ponoči pa kakor kdaj, včasih minejo 4 ure, včasih 7 user posted image

sedaj uporabljamo Hipp čaj, vodo zjutraj prekuham (fuuuj, kakšno vodo imamo!user posted image   če ni prekuhana vsaj čista zgleda user posted image ) in potem so samo v mikrovalovki pogrejem, sem čist naštudirala količino v ml in sekunde gretja user posted image

nabavili sva Nuby dudko in to drži brez problemov v ustih user posted image   smrkla izbirčnauser posted image

jutri dopoldan začneva z Oleovit kapljicami, sem danes pozabila user posted image

upam, da bo jutri kaj sončka user posted image

lp






(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Decembrke 2005
14.1.2006 16:40:42   
tinkamiška
daaaaaaaaannnnuser posted image

mi uživamo, ker je možek doma in smo skupaj. z izo ravno podirata kupček, včasih se ji posreči prav glasen rigecuser posted image in takrat se ji prav vidi kako ji odleže, fino ji je pa tudi kadar se ji posreči taprav prdecuser posted image user posted image

drugače pa naša še vedno noče dude. jana kje si kupila nody dudo? a je kej drugačna od recimo nukove?

ponoči se dojimo 2x-3x in včasih nam rata prespati noč vsak v svoji postelji, ponavadi pa eno rundo odspi v svoji, dve pa v najiniuser posted image nikakor mi je ne rata uspavati nazaj, kakor jo dam v košek se zbudi in gleda kot čukec...

komaj čakam, da bomo lahko šli na sprehod, kdaj bo spet sonček??? meni se že meša, ker sem ves čas notri med štirimi stenami!!!

v sredo imamo kontrolo kolkov z UZjem, upam, da nam ne bo treba več široko povijat, da bo iza bolj komot. včasih se mi prav smili z temi nogicami, ki ji štrlijo, ko jo dam spat na bok.

kje se ste pa kaj ostale??? kaj počnete?

javite se kajuser posted image

lp,
tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Decembrke 2005
14.1.2006 16:43:09   
tinkamiška
ne nody, nuby dudika...

_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Decembrke 2005
14.1.2006 18:06:31   
kofetek2010
v Baby centru,
spredaj zgleda tako:

user posted image

v ustih pa tako:

user posted image
moja sestra pravi, da je nagraužna user posted image  

glavno, da je tamali všeč user posted image


ko naša konkretno podre kupček ji pravim, da je spustila tak taprav, gostilniški user posted image

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Decembrke 2005
14.1.2006 18:19:56   
ac
Mogoče bom pa jaz tud s tole dudo probala... Glede na to, kolk so mala joka, sem čist nesrečna, ker ne mara dude. Sploh danes je bila celo dopoldne fuuul sitna, tako da še guganje v ležalniku ni pomagalo. Mogoče so pa krive kapljice AD3, ki sem ji jih danes prvič dala... No, potem sva pa šli na sprehod (sem jo vmes stalno tipala, če je topla, ker je blo zunaj tako mrzlo) in zdejle pridno spančka na kavču. Sem se potem zraven nje zbasala in se prejle vsa polomljena zbudila... Ko se zbudi, se gremo pa spet kopat - je včeraj sestra na posvetovalnici rekla, naj jo kar vsak dan kopam. Kolikokrat pa ve kopate?

Uz kolkov ima naša komaj konec februarja. Ne vem zakaj tako pozno, ker sem tud že mal naveličana tega širokega povijanja. Pa zadnje čase se joka, ko ji začnem vse te plenice gor tlačit...

Kupček pa včasih podremo fuuuul, drugič pa sploh ne. Je pa hecno, da če bebica rigne se reče, da kupček podre in če bruha, se reče, da poliva. Čudno, da za lulat in kakat ni druge besede!

Pozdravček!


(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Decembrke 2005
14.1.2006 20:15:42   
Pajaca
Hojla punce!!!

Arielca ti kar pošlji številko, pa se slišiva pa zmenva kje se dobimo!!!

Drgač pa mi imamo dodatek Hipp. Sem ga imela že pri hčerki in ga je super prenašala, ta ga pa tudi. Kupujem ga v Muellerju ker je tam najcenejši, pa še čisto drugačen je od tega ki ga kupiš v Merkatorju/lekarni.... Drgač mam pa jaz grelec za vodo, pa zjutraj običajno prekuham not vodo, potem jo pa le pogrejem in naredim mlekec. Kaj vem, se mi zdi to najbolj enostavno. Pa še fajn not prst namakam, da ga ustavim ko je dost topla voda. Ma ja nisem ravno sterilne sorte. Flašk tud ne prekuhavam, ker se mi jih ne da..... kar bo pa bo. Pri tamali je blo vse ok.

Dude tud mi ne maramo. Sej po eni strani je to ful fino, po drugi strani je pa hudo, ker tamalčka nikakor ne morem potolažit in pomaga sam da ga k seb vzamem. Ampak to smo dal že enkrat čes pri tamali in je zdaj super, ker pač je ni treba odvajat od dude, sam včasih je bilo pa kar hudo.

Drgač smo pa danes peljali očita na izlet za rd in smo šli na en mrzu sprehod na Bled, pol pa še fajn se napapcat v Grajsko gostilnico in se še sedaj oblizujem, tako dobro je bilo. Mnjami.

Aja posvetovalnico imamo 26. Jaz imam pregled 24. Tako da takrat zvemo vse. Kolki so pa itak 1a in čakamo aprila na kontrolo. Mi je pa super, da ni treba več široko povijat.

Ac po moje kopaj po potrebi. Jaz ga vsak dan umijem zjutraj, kopam ga pa vsak drugi ali tretji dan, odvisno kako je umazan in kok se nam da, pa kako smo doma. Se pač veliko potepamo. Pa ja hčerka od prjatlce je fasala izpuščaje po telesu od preveč kopanja, tako da če boš kopala otroka vsak dan, ga mogoče ni treba ravno vsak dan z žajfo umit, ampak ga kdaj sam splahn z vodo, da ne bo kaj fasal.

No fajn se mejte. Grem gruntat kaj naj nabavim mojmu za rd. Nimam idej, on ma pa mal hude želje, tko da moram nekak improvizirat

LP

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Decembrke 2005
15.1.2006 11:36:19   
micki
Hoj!!!
Evo še mene. Malo pozno, vendar iz srcauser posted image . Izkoriščam čas, ko naš Mark spi. Počasi je začel malo več bedeti (k sreči v jutranjih urah), ponoči je kar priden (2krat se zbudi, da ga nahranim), zvečer pa imamo težave z krči (še dobro, da niso kolike) tam med 17. in 20. uro. Uporabljamo kuminov sirup za lajšanje napenjanja in vetrov in moram reč, da kar pomaga.
Se lepo dojima in včasih imam občutek, da imam mleka še za kakšnega otrokauser posted image .Na sprehodu sma skoraj vsak dan, ker mu zelo ugaja zrak in takoj zaspi.

Kako jih oblečete za sprehod? Naš zgleda v zimski vreči kot mali eskimčekuser posted image user posted image .

Zdaj pa moram it še malo po hiši "poštimat" stvari, da ne bom tašče preveč izmučila user posted image .

Lepo se crkljajte in uživajte. Ko bom še imela čas, se javim.


lp, Micki

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Decembrke 2005
15.1.2006 18:55:34   
NRMM
Čeeeeeeeeeeeer!

Pa je konec vikenda in jutri nov delovni user posted image  teden. Stari smo že 22 dni user posted image , danes bili na obisku pri dediju in babici cele 4 ure user posted image  (vmes tudi 15 minut zunaj na sončku user posted image ), mala je samo spala, 1x jedla vmes in to je bilo vse. Čist po naklučju sta prišla še drugi dedi in babica tja, tako da je bila že gužva user posted image , Maruša pa se ni ubadala z nobenim ampak lepo dremuckala dalje.

Vidim, da imate bleme z dudicami. Mi pa prav nič. Ko so mi v porod.rekli, da lahk mali dam dudico (to je bilo na pregledu za uhice, ker se ni umirila) ji je ati prineso (pripravljene sem imela NUK-ove)in v 10 minutah jo je zagrabila in začela vlečt user posted image . Nima je ravno rada, ampak za potoložit je user posted image , kar je glavno in tudi zaspi z njo.

Po novem se prebuja na točno 3 ure, da se napapca, kot švicarska vekarca je, niti minutka prej in niti pozneje. To mi je všeč, da imam par minutk vnaprej pripravljeno, tudi že ziz zunaj user posted image , da ni prevelikega derenja.
Včeraj zvečer je po celodnevnih obiskih bilo ''hudo'' z njo. Ob 9 se zbudila, po celodnevnem spanju in bla auf do polnoči, napapcala in ko sem jo dala v postlco je bil viiik in kriik user posted image . Ati jo je hodo tolažit ampak nič pomagalo, dudo dajat v usta, božat po obrazeku, mala še kr ''izkoriščevalni'' jok (pa naj kdo reče, da že taki maleni niso navihani in brihtni). Ko to ni pomagalo jo je vzel ven in mu zaspala na prsih v trenutku. Ko jo je prestavil nazaj spet joook. ''Nagnala'' sem ga v postlo, ugasnila luč, malo pa pustila da se naj malo joče, ampak se ni kaj dosti temveč je zaspala. Ah tile atiji, boh ne daj, da bi hčerkica malo jokala.

Lep preostanek nedeljskega večera in uživajte!



_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu micki)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Decembrke 2005
15.1.2006 22:34:37   
Anonimen
Moje drago dete je pa ugotovilo, da če vleče dudo, iz nje nič ne priteče, in jo zato potem gladko izpljune. Katerokoli dudo, pa jih ima 5 na izbiro. Je ne mara ne za tolažbo ne za preganjanje dolgčasa ne za karkoli tretjega. A ima kaj smisla, da mu jo tako ali drugače tiščim v usta, če je pa preveč prebrisan za to?
Pa tele kapljice proti krčem, ki jih omenjate - Oleovit? A se da to kje v Ljubljani kupiti in kakšna je cena? Če se pa zadeva dobi samo v Avstriji, mi pa povejte, ali so res učinkovite in ali bi jih katera prinesla še meni, če gre že ravno gor? Mene Avstrija še ni videla in tudi dvomim, da me bo. Dam denar vnaprej, ni problema.

(odgovor članu NRMM)
  Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Decembrke 2005
16.1.2006 11:51:14   
arielca
Ojla,

Zdajle me je kolegica razveselila z veselo novico. Rodila je fantka in komaj čakam, da prideta domov, da se bomo skupaj sprehajali user posted image user posted image user posted image user posted image .

Sicer pa naša  user posted image  tudi ne mara dude. Mislim, da še niso izumili primernega modela zanjo user posted image . Sicer je res, da v porodnišnici 4 dni ni imela dude in je sesala moje zize, kar ji je očitno prišlo v navado in sem jaz njena živa duda. Ker je pogruntala, da se fino pocrklja in malo posesa, tudi če nič ne poje. Čeprav so majhni, so naši otročki še kako prebrisani!

Kerensa, mislim, da se Oleovit dobijo samo v Avstriji. Meni jih je svetovala celo pediatrinja, ker pravi, da še ni imela primera, ki bi imel po avstrijskih kapljicah krče. Mi bomo v kratkem leteli čez mejo pa ti jih lahko prinesem. Lahko mi na privat pošlješ GSM in ti sporočim, kdaj bomo šli!

Sicer je pa Brina pridna, zdajle se je napapcala in veselo spančka. Ugotovila sem, da ima čez dan fino prebavo, proti jutru pa se vedno precej napenja, malo prdi in se šele potem pokaka. Razmišljam, da bi Aptamil 1 zamenjala za kakšno drugo mleko user posted image user posted image .

Priprave na poroko intenzivno potekajo, v sredo bo oči glavna varuška, ker gre mami gledat obleke. Sem na internetu videla eno, ki mi je NORO všeč!!!! Bom pa v sredo poročala, kaj sem videla in kako sem se odločila.

No, zdajle čakava očija, da pride iz trgovine, potem pa v voziček in na teren. Je tak luštkan sonček!!!!!!!! Uživajte tudi vi!!!!!!

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Decembrke 2005
16.1.2006 15:41:37   
tinkamiška
Hoj!

Pri nas je bilo včeraj zelo hudo. Iza je imela krče in je cel dan bedela in jokala, spala je samo dvakrat po 30 minut in šele ob 23.30 končno zaspala pri meni v posteljiuser posted image Bogica se mi je tako smilila, je bila na koncu že brez glasu.

No danes se je zbudila nasmejana in že cel dan spančka, razen, ko je lačna se zbudi. Upam, da bo ponoči tudi spala.

Jana pišeš o Nuby dudi, me zanima katero si kupila, ker jih je več vrst. A si kupila okroglo Nuby dudo ali ortodonsko? Ker okrogle so samo od 6m naprej, te ortodontske pa so od 0-6m in potem od 6m naprejuser posted image Pri nas v CE nimajo takih od 0m in bi jo morala naročit preko spletne strani...

Smo šli danes z avtom najprej po trgovinah in je Iza čakala z atijem v avtu, potem smo šli pa še k stari mami in staremu atu na kosilouser posted image user posted image user posted image je bila ves čas pridna, enkrat sem jo vmes še podojila, potem je pa spančkala naprejuser posted image

No, tak sem se malo pohvalilauser posted image

Lepo se imejte in upam, da bo čimprej lepo in bolj toplo vreme, da bomo lahko šli na daljše sprehodeuser posted image

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Decembrke 2005
17.1.2006 14:10:59   
kofetek2010
daaaaaaaaaaan!

Tinakamiška - Nuby dudo ima 3m+ kr je tako velika kot od Nuka 0m+ (in je ortodontska, takšna kot na fotkah zgoraj)user posted image glede krčev - poskusi z Avstrijskimi kapljicami proti krčem Lefaxin, baje so te najboljše (cena v A: 4,30€)

naša jemlje Oleovit in nima nič krčev user posted image  (cena v A: 2,10€)

že 2 dni zaporedoma je zvečer zaspala brez zize, oborožena z dudo, pleničko in ninico (ter mojim petjem, mogoče raje čimprej zaspi, kot pa da me mora poslušatuser posted image )ob 22:30 in spala do 05:30, nakar sva se enih 2x podojili in vstali ob 10:30user posted image    uuuuuuuuffffff, kolk paše spat user posted image

glede kakanja - naša nima vsakodnevnega sračkanja, zato pa takrat, ko prštima je plenica polna za 3 dni nazaj user posted image  in jo je treba kar v umivalniku pod tekočo vodo sprat user posted image

komaj čakam pomlad in poletje, dost mam te mrzle in oblačne zime!

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Decembrke 2005
17.1.2006 14:12:11   
cuma
Čau punce!
Da nas malo više prestavim...user posted image
Pri nas na user posted image  pa že celo jutro sneži user posted image
Jaz pa bi šla z Emo ven...user posted image  

Naša pupa je še vedno pridna, le okoli 18ih ali 19ih jo zagrabi jok. Včasih je to že po 2h urah od zadnjega obroka. Najprej jo malo nosim in ji pojem - pomaga za 5min, potem pa spet jok. Potem jo grem podojit in vleče 5-10min in potem se naveliča in joka naprej. Včasih ji paše, če jo poležem na hrbet in malo potelovadim z njenimi nogicami - da se sprda. Potem jo z vozičkom vozim po stanovanju, kjer malo zakinka in potem je spet jok. Potem pa ji naredim flaško in sicer pije, ampak ne poje vsega (običajno čez dan pa tudi ponoči sprazni flaško), spet drugič pa popije vseuser posted image . Včasih po podiranju kupčka in previjanju potem trdno zaspi in spi lepo celo do 5ur skupaj, včasih pa se še dolgo uspava in jokauser posted image .
Mislite, da so to slavne kolike?
Ponavlja se že nekaj dni...nimam pa občutka, da bi bilo kaj drugega narobe (nima vročine, normalno kaka in lula, čez dan in ponoči spi...samo zvečer joka!). Kako ravnate vi? Imate kakšen nasvet zame?
Lp cuma&ema

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Decembrke 2005
17.1.2006 14:32:39   
tinkamiška
Jana hvala za podatke, sem naročila dudo preko int. strani in zdej čakamo in upamo, da jo bo Iza sprejelauser posted image

Kapljice bom pa morala tudi nekomu naročit, ko bo šel v Avstrijo, ker mi še nekaj časa ne bomo šliuser posted image

Je pa tvoja pupa res pridna, da takole zaspančka z ninico in dudo, pa, da ji še ti zraven poješuser posted image user posted image , ji že mora biti všečuser posted image

No, upam, da se bo pri nas tudi kmalu uredilo tole s krčki in spanjem ponočiuser posted image

Cuma, po mojem to niso kolike, ker baje traja jokanje tudi uro ali dveuser posted image Možno, da jo dajejo krči, ali pa nemore kakat, ko bi rada. Pri nas je težava v tem, ker se napenja, kakat pa ne more, no, ko se ji posreči je pa pridna kot bubica. Ali pa kadar jo dajejo krči, takrat bi se dojila na pol ureuser posted image in joka dokler ne minejo.

Ja, lepo vreme kje si??? Ko bi bil vsaj sonček...

Lepo bodite!

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Decembrke 2005
17.1.2006 14:35:22   
tinkamiška
Cuma, sem spregledala, da normalno kaka...

Sem pa brala, da se lahko zgodi, da otrci zvečer jokajo, ker so prenasičeni z vtisi, ki so jih dobili čez dan in so enostavno preobremenjeniuser posted image Kako pa si pri tem pomagat pa žal nisem zasledilauser posted image

LP,
Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Decembrke 2005
17.1.2006 14:46:01   
arielca
cuma, mogoče je žejna user posted image user posted image user posted image . Jaz dam Brini nekaj žličk čaja, če jo hudo napenja tudi kapljice in se pomiri. Poskusi, mogoče bo pomagalo. Sicer pa je tudi naša sončica včasih zvečer utrujena in joka 'kartako'. Takrat mami uvede kopanje. Topla voda je krasna stvar, ker jo prijetno utrudi in pomiri. Pri kolikah pa user posted image  neutolažljivo joka, vleče nogice k sebi, v obraz je rdeč, okoli ust pa bledikav. Po tvojem opisu sodeč ne gre za kolike.

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Decembrke 2005
17.1.2006 16:17:02   
mml
Živjo vsem user posted image ,

danes je imela Manca prvi pregled v posvetovalnici, kjer so ugotovili, da tehta 4060g (ob odpustu 2960) in da je iz 52 zrasla na 56 cm, obseg glavice pa se je povečal za 3cm user posted image . Tudi sicer je vse OK. Očitno ima bolj občutljivo kožo in zato izrazitejše izpuščaje po telesu. Edino kar je pediatrinja opozorila je, darajši drži glavo v eno smer, sledilo je predavanje o "handling"-u. Naročit se moram za UZ kolkov (ki ga menda delajo v starosti 2 mesecev v pristojnem ZD, tako da bom klicala jutri). Dobili smo še recept za AD3 s katerimi naj začnemo čez kakšen teden, samo mislim, da bom še malo počakala, ker ima Manca že tako ali tako krče in verjetno bom rajši že v osnovi štartala z Oleovitom, le zakaj bi po nepotrebnem mučili naše drobižke user posted image
Najbolj "zabavno" od vsega je bilo to, da me je uspela 2x polulat (enkrat ko so ji merili obseg glavice in drugič po končanem pregledu, ko je pediatrinja še razlagala določene stvari)in pri tem imet seveda na obrazu najprijaznejši smehljaj user posted image . Še dobro, da sem imela plašč, da sem vsaj na zunaj zgledala približno spodobno.
Naslednji pregled imamo čez 4 tedne (na Valentinovo), do takrat pa nadaljujemo tako kot do sedaj (dojenje na dobre 4 ure čez dan in na slabe 4 ure ponoči user posted image , ne vem zakaj ne more biti obratno...)
Kar se dude tiče je naša Manca tudi ne mara, v ustih jo ima toliko časa dokler dudo držim, v naslednji sekundi pa jo pljune ven (poskusili z Avenom, NUK-om, DM, še najraje pljune ven NUK-ov dudo, to naredi prav z užitkom user posted image ). Edina dobra stran tega, da dude ne mara je to, da je ne bo treba kasneje odvjati user posted image
Sicer greva pa vsak dan za kakšno uro na sprehod z vozičkom user posted image , oblečem jo v zimski kombinezno in potem še zavijem v odejico, v košari je pa potem tako zaščitena pred vetrom, tako da mislim, da mraz sploh ne pride do nje. Mislim, da ji čisto odgovarja, meni pa tudi, ker se malo razbije monotonost user posted image .

Pozdravček vsem user posted image

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Decembrke 2005
17.1.2006 20:50:49   
Yasminka
Hoj!
Končno sem našla mal časa in pogledala na forum. Našo že od prvega tedna dajejo krči user posted image (stara je 18dni). Začnejo se popoldan. Sicer si pomagamo s kapljicami sub simplex .... ampak pridejo dnevi ko je pokonci tudi 8ur skupaj in se je sploh ne da pomirit.  Se dojiva in zelo pazim kaj pojem  - hm... pa očitno nič ne pomaga. Tolažimo jo z dudko (NUK-ovo - v ustih jo obdrži le nekaj minutk), masažo bušija in nošnjo (korakanjem) po stanovanju. Po takšnih dnevih potem spi tudi 6-7 ur skupaj user posted image .
Včeraj smo šli prvič na sprehod user posted image . Takoj ko smo prišli na zrak je zaspala. Bolj se je tresel voziček, bolj ji je pasalo. Zbudila pa se je takoj, ko smo prišli v stanovanje.


Pozdravček
Y


(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Decembrke 2005
17.1.2006 23:29:41   
Anonimen
Očitno so vsi tile naši decembrčki in decembrke zelo pametni/e in ne marajo dud... user posted image user posted image user posted image
Mi se trenutno kar lepo zafrkavamo s krči, ki ga zagrabijo večinoma zvečer, okrog Dnevnika (kot bi imel notranjo uro naštimano), tako, da kakršnokoli večerno spremljanje TV programov odpade. In da bi zaspali pred polnočjo - ni šans! Tako ga zvija, da vmes še jesti ne more normalno, potem zaspi lačen in utrujen in je pred 2. uro zjutraj spet pokonci, ves sestradan. Ubogi moj mali možicelj... user posted image

(odgovor članu Yasminka)
  Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Decembrke 2005
18.1.2006 9:46:37   
Taja Nagaja
Dobro jutro iz oblačnega Barja!

Mi smo imeli včeraj naš prvi pregled. Naša princeska lepo napreduje saj tehta 3370g in meri 52cm (odpustna teža 2600g, 48 cm)user posted image user posted image user posted image .  Pediatrinja je rekla, da lepo napreduje. Mene je malo skrbelo, da je pridobila premalo na teži, pa me je potolažila, da je vse uredu. user posted image Predpisala nama je kaplice AD3 in včeraj sva vzeli eno, prav tako danes. Mi je pa sama zdravnica rekla naj grem v Avstrijo po Oleovit in še ena zdravila (dodatek železa). Ker je bila Binina porodna teža pod 3 kg, sva naročeni na ponovni pregled čez mesec dni. Naročeni sva tudi na slikanje kolkov (marca). V Barsosu plačaš pregled, potem pa greš na zavarovalnico in ti povrnejo stroške (mislim, da velja tudi za tiste, ki niso njihovi pacienti).  Naša zdravnica nama je pokazala, kako naj jo nosim, nogice, čim bolj k telesu, (naj me ne skrbi za hrbtenico). Priporočila mi je tudi vrečo, sling... pravi, da otrokom zelo koristi. Rekla je še, da jo moram dati v vrečo čim prej, da se bo navadilauser posted image . En dan si moram vzeti čas in iti po blago, potem pa še za šivanje. Komaj čakam, da mi je ne bo potrebno ves čas podpirati in bom imela prosti roki, princeska pa bo še vedno v mojem naročjuuser posted image user posted image user posted image .

A ima mogoče katera izkušnje z vrečo, slingom...?

Po pregledu pa smo se malo sprehodili po Stari Ljubljani. Vsa pohvala za granitne kocke user posted image user posted image user posted image -tako prijetno rukajo voziček, da lahko user posted image lepo spi in se ne pusti motiti. Ko smo prišli domov sva se podojili in potem je spala skoraj pet ur skupaj. user posted image Proti jutru pa smo imeli žurko, Bini je pri dojenju uspelo pojesti veliko zraka, tako da je kljub temu, da je podrla kupček še malce polila in tako v presledkih dve uri. Upam, da bo današnji dan boljši. user posted image

Upam, da bo kmalu kaj sončka, da bomo vse z našimi sončki uživali na sprehodih.
Pozdravček vsem

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Decembrke 2005
18.1.2006 10:33:12   
XXYY
Živjo!

No, da se vam malo javim tudi tukaj.

Naša user posted image user posted image je kar živahna. Spi od polnoči do 5 - 6 ih zjutraj. Potem dobi svoje za papcat in spi do 10 -10.30. Potem pa nikakor ne spati. Mogoče samo za kakšnih 5 minut in v user posted image user posted image user posted image . Se mi zdi, da se je že malo preveč navadila na roke (samo ne naših rok, ampak od drugih, ki so prišli na obisk). Ker potem, če jo vzamemo v naročje je takoj tiho in bi kar v naročju spala. Če jo pa damo v posteljco, pa začne takoj jokat. Takrat tudi duda nič ne pomaga.

Včeraj smo se sami prvič kopali. In moram rečt, da ja tamala kar malo začutila moj strah, da ne bi bilo kaj narobe. In ko sem jo dala ven iz vode, je začela full user posted image user posted image user posted image . Majčkeno me je blo kar strah, ker sem jo prvič kopala. Bomo videli, mogoče bo danes kaj bolje.

No, se še kaj vam oglasim.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Decembrke 2005
18.1.2006 11:55:08   
tinkamiška
ovčka, midva že nekaj časa kopava najino pupo in važno je, da ko jo vzameš iz vode, takoj zaviješ v toplo brisačo, potem takoj neha jokat. potem se fino obrišemo in jo pokrijem z drugo suho cotko in jo odkrivam na delih, kjer pupo namažem z mandeljevim oljem in jo kar se da hitro oblčemuser posted image  

bino, jst bom naročila pouch preko ene ameriške strani, danes ali jutri in komaj čakam, da bom lahko začela nosit izo v njemuser posted image user posted image user posted image , če te zanima, bom pripopala še internetno stran...

se še kaj oglasim, ker moram zdej izo uspavat...

lp,
tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Decembrke 2005
18.1.2006 16:35:43   
Kofi
Pozdravček še z moje strani!

Jaz lepo berem forum...pa ne utegnem nikol nič napisat, ker se ta mala Neli takoj zbudi in pol user posted image user posted image . Upam da mi bo danes uspelo to poslat gor user posted image

Vidim, da res nihče skor noče dude. Tudi naša ne. Je skapirala že prvi dan da nič ne teče. Silit pa je ne moremo...tko da je celi cajt na zizah. In to me čez dan ful moti. Pol sta non stop obe prazni, mala pa se joka.

Tudi mi imamo probleme spat čez dan. Zjutraj se zbudi okoli 6,6:30 in pol že 2 dni do 20:30 ne zaspi več kot za 15 min. Zaspana pa je fuuuulll. Očke skupi pa narazen. Mene bo pa pobralo, ker se pri meni non stop joka - voha mlekarno user posted image , pri očiju pa se pomiri za par minutk. Oči je zaenkrat igralnica in cartalnica, hehehe...

Danes sva privč same doma, ker je šel oči v službo. In prvič je tudi zaspala čez dan user posted image  da lahko jaz to zdej pišem...upam da bo zvečer imela pol iste ure spanja.

Zaenkrat jo samo dojim, čeprav sem mela danes že na vidiku dodatek, pol pa je ravno zacumala...Čaj sma ji tut probala dat, pa ne zna iz dude pit - no ful ji gre počasi..samo carta se pol.
Krčov pa zaenkrat hvala bogu še nimamo.

Upam da mi bo uspelo še kdaj kaj napisat ;) Decembrke, pridne bodite in uživajte z vašimi srčki.
Pozdravček iz MB,
Pegica

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Decembrke 2005
18.1.2006 16:37:58   
Kofi
Aja..še to sem pozabla povedat...
naša ta mala ful poliva in bruha, da ne vem več kaj naj. Patronažna je rekla da je to normalno, samo meni se ne zdi.
Vse plenice so umazane non stop. Vsake pet minut dojenja morava kupčke podirat, kar pa tud bolj malo pomaga...

Ima kera tut take težave?
Lp, Pegi

(odgovor članu Kofi)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?