|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2005
18.1.2006 16:53:38   
tinkamiška
Hoj!

Pegica po mojem je to zaradi tega, ker je nonstop na joškici in se potem prenajeuser posted image

Tudi pri nas je podobno, le, da jo jst dam na isto joškico, če med enim in drugim dojenjem preteče čisto malo časa(15-30min), da se mora malo bolj matrat, da kej dobi iz joškice in se potem ne "nažre".

Mi nonostop peremo bruhice in tudi vse cotke so takoj pobruhane, ker vedno tudi ne utegnem prestreči bruhcauser posted image

LP,
Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Kofi)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Decembrke 2005
18.1.2006 22:06:15   
šnucika
Tudi naša Živa ne mara dude...niti pod razno ne !!user posted image Tako,da se pridružujem mnenju kerense,ki ugotavlja,da so decembrčki antidudarji.Flaško pa še kar dobro obvlada,tako,da brez problema popije svoj čajček,kadar jo matrajo krčki.
Dojiva se brez problemov,mleka je več kot dovolj....včasih mi tako šprica,kadar vmes spusti,da je cela stuširanauser posted image .
Spimo tako tako.....nima nekega ustaljenega vzorca....čez dan po malem,včasih kakšna daljša runda popoldan.Zvečer pa odvisno,če jo kaj zvija ali ne.Največkrat zaspi med 23. in polnočjo,pa spi do 4h ali 5h....se podoji,nekaj časa teži in spi naprej do 8h.
Zanima me,kako je z vašimi....ponoči zaspijo takoj po papcanju ?Jaz se skoraj vedno matram,da mi zaspi nazaj...včasi telovadi in cmevka še dobro uro.
Posvetovalnico sva že dali čez......zdravnica zadovoljna,saj je z 2800 gr prišla na 4350 v enem mesecu in zrasla za 3cm.

pozdravčkek...šnucika&živauser posted image

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Decembrke 2005
19.1.2006 8:11:46   
cuma
Dobro jutro!!
user posted image  Naša Ema je 1. prespala celo noč (to je od 22ih do 6ih zjutraj)!!!user posted image
user posted image  Ko se je zbudila, pa je spila flaško (130ml) in še obe zizi!! Bila je tako dobre volje, da se je celo previjanje smejala in tudi med dojenjem se je parkrat tako nasmehnila, da ji je bradavica ušla iz ust user posted image  !
V glavnem, ne vem, zakaj je tako dolgo spala, običajno ima vmes še en obrok - torej spi najprej 5ur, pol poje in potem še 4ure. Je pa res, da je bila včeraj čez dan precej budna in to celo brez tiste njene večerne tečnobe user posted image .
user posted image  Po zajtrku se je še malo igrala na mojih kolenih (beri gledala mene, kako ji stresam ropotuljico in delam smešne frise) pol pa mi je od dolgčasa zaspala v naročju user posted image
Zdaj spi v svoji posteljci, da sem se še jaz najedla...mislim pa, da ji bom šla še malo pomagat...user posted image

user posted image  Danes imam prvi pregled pri G. A ga je katera od vas že dala skozi?
Kako pa ste s čiščo? Meni je tista prava trajala prvi teden po porodu, potem pa še skoraj tri tedne po kapljicah. Še sedaj se mi včasih pojavi kakšna kapljica user posted image .
user posted image  Se je pa končno prikazal sonček in bova lahko šli z Emo malo ven! A se vi že same vozite s tamalimi z avtom? Jih imate na zadnjem sedežu all spredaj? Moj avtek ima airbag spredaj, pa ne vem, če ga lahko deaktiviram, da bi imela Emo spredaj. Zaenkrat pa naju še ati vozi, sprehajava se torej kar tu po vasi...nisva še šli v mesto.  
Joj sem vam jih naložilauser posted image , no, se vidi, da sem naspanauser posted image !
Lepo se imejte,
Cuma&zaspanka Ema

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Decembrke 2005
19.1.2006 9:22:31   
ac
YES! Moja pa spet (vsaj približno) mara dudko. Je bila včeraj na obisku ena kolegica in se je tako potrpežljivo ukvarjala z njo (tako z dudo kot z malo), da jo je prepričala. Tako sedaj veselo sesa tolažbo, jaz pa lahko mal pišem (dokler je ne bo vrgla ven).

Kar se spanja tiče, gre spat tam enkrat do desetih zvečer, zbuja se pa že kar nekaj časa okrog pol štirih zjutraj. Takrat pa gleda kot čuk in ene pol ure se vsakič trudim jo uspavat, pa ne gre, v zibki pa se joka (tudi danes, ko je imela dudo, ji je ta vsakič, ko sem se jaz ulegla, padla ven in je bil spet jok...), tako da potem do ene osmih zjutraj spi pri meni v postelji. Potem pa itak vstaneva.

Polivanje je še vedno prisotno. Sploh zadnjič en dan je bilo grozno - po vsakem obroku ji je vse šlo ven čez nosek in usta in to res v velikih količinah. Sem bila čist obupana. No, naslednji dan se je pa malo umirilo, tako da sedaj, ko vem, koliko bi lahko polivala (po tleh so bile prav lužice, ko sem jo imela čez ramo) mi sedaj, ko 'normalno' poliva, ni več tako hudo.

Sem jo pa sama že večkrat vozila v avtu. Ker imam spredaj airbag jo imam zadaj. Itak vedno spi, čeprav se med vožnjo večkrat obračam nazaj, ker me skrbi, če je vse ok.

Imam pa tud jaz danes G. pregled. Pa pride babica z Gorenjske čuvat malo zatacajt. Čišče je bilo konec komaj par dni nazaj in takrat sva z mojim prvič po porodu .... Sem pa naslednji dan začela na novo krvavet (čisto malo) in je trajalo do danes. Je bilo zgleda še prezgodaj.

No, pa sem se razpisala. Mala že nekaj stoka kar z dudo v ustih. Zgleda je jezna, ker nič ven ne priteče...

Lep dan!

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Decembrke 2005
19.1.2006 9:37:23   
Yasminka
Hola!
Prestali smo še eno mirno noč po zelo razburljivem dnevu. Včeraj so našo user posted image prav hudo dajali krči. Zbudila se je že ob 7.00 in potem je bila žurka do 20.00. Zaspala je samo na rokah al pa na joški.  Takoj ko sva jo odložila v posteljico je user posted image . Je prava mimozica... zbudi jo že rahel kihec, prdec, mičkeno zvijanja...
Potem je na 1-2 uri sesala...oz. se bolj tolažla (duda pride v poštev samo ob hudih krčih...potem pa v loku leti iz ust). Tako je sproti spila vse mleko in proti večeru sem bila že čist "izsesana". Šibala sem v DM po Comformil in po 20ml je zaspala kot polhek (do 4.00 user posted image ).
Očitno ji bom morala malo dodajat, saj se zelo neenakomerno hraniva. Ponoči sem si načrpala mleko. Iz ene dojke sem dobila 50ml (pa sem črpala 20min, Ema pa ne sesa tako dolgo - le cca 10min, pa še to jo moram malo "rukat"). Ali ima dovolj???

Pa še nekaj ugotavljam. Zelo rada se crklja pri user posted image . Pri meni pa postane zelo vznemirjena, takoj začne iskat zizo, se obrača... zelo težko jo umirim. Malo se že počutim kot mlekarna user posted image .

Bino -  glede vreče (štorklje)... sicer jo priporočajo od rojstva do 12kg, ampak men se zdi da za tako majhne dojenčke še ni. Našo kar zloži v njej . Pa še majčkeno telovadbe je z vso rečjo. Jaz bom z njo počakala še kakšna 2meseca, dokler glava in vrat ne bosta malo bolj "stabilna".

Pozdravček
Y

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Decembrke 2005
19.1.2006 9:48:30   
šnucika
Aaaaa....kakšna noč je za nami...komaj ob dveh smo zaspaliuser posted image ...pa ji ni nič bilo,še krčev ni imela,pa čez dan tudi ni spala!Spala je do 5.30,zdaj sicer še vedno spi,ampak ne trdno....godrnja in cvili,ko mali medouser posted image .

Jaz sem pa tako zdelana,da še spat ne morem.

Evo na...zdaj se je pa še orenk posračkala....je bilo slišat izpod kovtra,kako leti v plenicouser posted image .Nič,grem jo spucat,če ne bo pri vratu ven lezlo.




_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu Yasminka)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Decembrke 2005
19.1.2006 10:20:33   
kofetek2010
user posted image user posted image user posted image  zgleda, da je blo včeraj neki v zraku, naša je tud zaspala šele ob 00:30user posted image  sploh ne vem kolkrat se je ponoči zbudila, sem imela zizo ves čas zunaj user posted image  in me prav hrbtenica boli, zato sem raje vstala, tamala še spi user posted image

upam, da bo danes spet po starem in bo zaspala nekje ob 22:30 in spala do 05:30 user posted image

kar se vožnje v avtu tiče - naša ima za seboj že kar dost kilometrov, vsak dan hodiva po tavečjega v šolo, ali pa v LJ na potep - dam jo na sprednji sedež, airbag sem pa izklopla user posted image

kontrolo pri G sem imela v ponedeljek in vse je b.p., čišče pa nisem imela več kot 2 tedna, saj je le ta po CR dost krajša in blažja user posted image

konc miru, tamala se je zbudila user posted image

upam, da se tud v LJ prikaže sonček user posted image

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Decembrke 2005
19.1.2006 11:18:17   
mml
Pri nas smo imeli tudi bolj zblojeno noč, pravzaprav se je začelo že včeraj dopoldan, ko je spala z dvournim zamikom glede na to, kako spi ponavadi (čeprav kakšnega zelo ustaljenega reda še ni opazit user posted image ). Samo večinoma jo zvečer kopava okrog 21. in potem se podojiva in potem se zbudi med 2. in 4., spit dojenje in spanje nekje do 6. ali 7., potem pa odvisno...Nocoj se je zbudila okrog 2, se je lepo napila, po 5 minutnem mučenju je le podrla kupček user posted image  in potem se je kakšno uro napenja, da sva že mislila, da jo bo razneslo, ampak v plenici zjutraj pa ni bilo nobenega zlatorumenega kupčka...seveda je to v naslednji seansi že popravila user posted image .
Trentuno spi kot medvedek v ležalniku, jaz sem pa postorila najnujnejše po stanovanju in sedaj berem kaj počnejo vaši sončki user posted image .

Kar se čišče tiče, je trajala nekje 4 tedne, zadnjih 10 dni imam iz preventive še alldays, ampak ni kaj dosti za opazit, mogoče sem in tja malenkost bolj obarvana sluz...tako da sem se za ponoči "rešila" vsaj enega kosa spodnjega perila user posted image ...moderc bom očitno potrebovala še nekaj mesecev user posted image  (ampak "pušča" mi samo leva stran...)

Prvi pregled pri G imam šele 30.januarja.
Uspela sem pa dobit datum za UZ kolkov in to 7. februarja in še to potem, ko sem povedala, da sem kot dojenček imela izpah kolkov...imam kar občutek, da bom dolgo na široko povijala user posted image .

Izpuščajčki po obrazu in trupu so praktično izginili, tako da je šlo očitno samo za hormonsko čiščenje in Manca ni alergična na mleko, tako da se mi ne bo treba odpovedati siru in jogurtom user posted image .

A kaj razmišljate, da bi začele s kakšno telovadbo? Ima katera kakšne izkušnje s telovadbo za mame in dojenčke (ena variante je pri Štorkljah za  Bežigradom, drugo sem našla v klubu Palestra na Vrhovcih)? Potem pa razmišljam še o fitnesu, samo se moram pozanimat, če lahko Manco prinesem sabo user posted image ? Upam, da jih ne bo kap, ko bom to vprašala (sej bi hodila dopoldan...). Samo upam, da telovadba nimam kakšnega slabega vpliva na dojenje user posted image . Skratka moram se še pozanimat.

Kar se z vožnje z avtom tiče, se zaenkrat vozimo vsi trije, čakam, da dobim še en nastavek za lupinico, potem greva lahko pa tudi po svoje user posted image  in v dopoldanskem času, samo brez vozička, ker ima moj avto premajhen prtljažnik, načrtujem nakup novega...ko bo malo topleje in bo kakšna pametna akcija

Tudi jaz upam, da se čim prej pojavi sonce, da odšibava na sprehod, če ga ne bo, pa tudi prav...




_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Decembrke 2005
19.1.2006 12:38:47   
NRMM
Juutro, no ja user posted image !

Mi smo pa imeli kar vsakdanjo noč user posted image , čeprav po novem papcamo na 4-5 ur, sračkamo pa na 3 user posted image . Ob pol 11 sva se snoči zadnjič podojili in dali dodatek, potem pa je spala do pol 4, nahranili, previli in je ajala do 7, potem pa na meni zaspala do pol 9 user posted image , jaz pa z njo vred, sem jo vredu založila iz vseh strani, sama glavo potisnila med postlco user posted image  in sva ajali kot veliki. Pred slabo urco je zaspala ob nabijanju muzike (obožuje, če je muzika naglas), po celodopoldanskem igranju najprej z atijem, sedaj pa z mano, čeprav bi že naj bila lačna, ampak očitno jo muzika nasiti user posted image  
Po papici gremo ven, smo že na pol  urah, včeraj šli prvič z vozičkom in je spala skozi in še potem 2 ure nepremično v ležalniku, niti slačenje je ni motilo user posted image .

Jutri pride zjutraj kartonažna, koliko sem gledala zjutraj je popek že zaceljem, upam, da jo jutri kopamo, da bo lepa šla v ponedeljek v posvetovalnico.

Jaz sem še za vami, tako da se za prvi pregled naročim šele drugi teden, je pa že zadnji čas, drugače bo mi mož ušel user posted image user posted image .

Mi se še tudi zaenkrat vozimo vsi trije okoli, babe vzadi, ati šofer. Drugi teden, ko pa bo konec luštnega z atijem, pa greva babiki naprej, izklopim airbag in je Maruška na varnem!

Uživajte ta prelepi sonček danes user posted image !


OOOOOOO Pegica pa sej ti še migaš po malem, dolg te ni bilo na spregled. Po porodnem traktu sem te iskala in se drla, pa nisi nič zavpila nazaj user posted image , sej ne mal heca........sva pa bili isti čas tam, ker so nama z Marušo podaljšali bivanje......v kateri sobi si bila!

L.p.
Irena

< Sporočilo je popravil NR -- 19.1.2006 12:41:13 >


_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Decembrke 2005
19.1.2006 12:47:05   
tinkamiška
Dan!

Pri nas se ponoči dojimo 2-3x. Včeraj je zaspala ob 23.30 in se zbudila 2.30 potem še ob 6.30, pa maliuser posted image že dva dni noče potem nazaj zaspatuser posted image Mogoče bom pa morala zavese zagrnit, da ne bo še tako hitro svetlo v sobiuser posted image

No zdej spančka klopek mali, se je prej tako napapala, sva se dojili eno uro, potem je podrla par kupčkov in tudi parkrat bruhala(brez tega ne gre). Evo, zdej se pa že prebuja...

No, midve imava namen it na sprehod, smo pa še vedno na 10 minut, ker je tukaj ves čas pod 0user posted image , razen danesuser posted image user posted image user posted image Bova šli z vozičkom po ulici gor in dol, se kazat sosedomuser posted image user posted image user posted image

Lepo bodite in pejte na sonček!!!

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Decembrke 2005
19.1.2006 14:20:02   
arielca
Ojla,

Naša user posted image  zaspi med 23. in polnočjo in spi do 5.30, ima pa kakšno noč, ko se vmes zbudi in malo popapca in se pocrklja. Sicer je pa naša lumpika pogruntala sistem prevračanja iz boka na hrbet in to uspešno prakticira. Ji moram dekco res temeljito založit, da se ne zbrca in ne prekopicne.

Moja čišča je ponehala, pregled imam pa šele 2. februarja, kar je skoraj 2 meseca po porodu in to se mi zdi ful dooolgooo, ampak šele takrat je bil datum, čeprav sem se naročila takoj po novem letu user posted image user posted image user posted image ...

Danes sva bili 1 urco na sprehodu, vmes sva skočili še v lekarno in v drogerijo, kjer sem bila ful jezna, saj so vhodna vrata tako ozka, da sva se komaj zbasali skoz. Na srečo nama je ena prijazna gospa malo pridržala vrata user posted image .

V avtu sem zaenkrat še sopotnik, mala pa je na zadnjem sedežu, ker se air bag ne da deaktivirat. Je pa res, da tudi našo miško vožnja uspava in je v avtu pridna.

Jaz vsak večer telovadim (cca. 1 urco), ko bo user posted image  malo večja bova šli pa obe na aerobiko. Tista varianta mami&dojenček je ponavadi dopoldne, kar mi pride zelo prav.

Moja poročna obleka je rezervirana, kupila se tudi čevlje!!!! Pri obleki je bilo tako, da sem pregledala internet in en kup katalogov, pa mi je le ena padla v oči, tako da sem poskusila samo tisto. Mi je bila kot ulita, prodajalka in svetovalka sta rekli, da mi res paše in stvar je bila opravljena. Čevlje pa sem dobila čisto po naključju, pa še znižane so bile... user posted image user posted image user posted image

Uživajte v sončnih dneh!!!!!

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Decembrke 2005
19.1.2006 16:02:36   
mml
Hej Arielca sem ravno razmišljala kako je s tvojo poročno obleko, sem prav vesela, da si našla točno tako kot si jo želiš in da ti super paše user posted image user posted image user posted image . Lepo uživaj v pripravah in načrtovanjih. Kaj pa poročno potovanje? Je v planu takoj po poroki ali malo kasneje, ko bo user posted image  še malo večja?
Ja sej vem, daje me radovednost...ampak meni so poroke res fuuuuuuuuuuuuul romantične user posted image .

Midve sva s sprehoda in Manca še pridno spi (ob 14. se je tudi v Ljubljani naredilo sonce in sva šli za dobro uro naokrog user posted image ), jaz grem pa kuhat kosilo

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Decembrke 2005
20.1.2006 10:02:02   
Taja Nagaja
Arijelca- čestitke za uspešen lov na poročno oblekouser posted image user posted image user posted image in čevlje. Se mi zdi, da je zelo pomembno, da je oboje udobno, da ti paše, predvsem pa, da si ti zadovoljna in srečnauser posted image .

Yasminka
- tudi mene je malo skrbelo zaradi položaja user posted image v vreči, pa mi je pediatrinja na pregledu sama svetovala tak položaj, da ima nogice čim bolj k telesu, trebuhu. Ker me je skrbelo  za položaj hrbtenice me je potolažila, da ne bo nič narobe. Z nošenjem pa naj ne bi odlašala, ker naj bi se kasnejeuser posted image težko privadili na vrečo, sling... Sicer pa vsaka najbolj ve, kaj paše njenemu user posted image . A ne?user posted image


Mi pa smo se včeraj odpravili na obisk k babici. V avtu je bil jok in stok, ko pa smo jo dali v voziček in malo zavijugali po poti pa je utihnila in sladko zaspala. user posted image Drugače pa se Bini koža lepo čisti . Komaj čakam, da bodo vsi mozoljčki izginili, saj se mi kar smili. Kapljice AD3 dajeva že četrti dan in jo potem dopoldan malo zvija, tako da se malo nosimo in dajemo kolenčka k ušesom. Kako jim ve dajete kaplice? Danes dobiva ležanik za našo princesko in komaj čakam, da vidim, če ji bo všeč, saj mi roka večkrat v dnevu zaspi. A vaši sončki uživajo v ležalnikih?

Naša pa ima dudo še kar rada, na momente pa jo s takšnim šusom izpljune, da izgleda, kot da ima strelske vaje. Ponavadi zaspi brez nje, če pa ne jo čez čas izpljune in spi dalje. Jo pa  muči prebava in to ravno med spanjem. Včasih mislim, da jo bo razneslo, da je že budna, da  je lačna, potem pa pogledam in ona veselo spi naprej. Včasih se mi zelo smili, ko jo tako napenja in je vsa rdeča v obraz. Ponavadi se potem čez pol ure zbudi. Najbrž od vse te more.

Kar pa se čišče tiče, upam da bo zdaj konec, ker sem že pošteno naveličana Tosamina uporabnica. Pregled pri G imam pa naslednji teden. Komaj čakam.

Želim vam lep vikend na sončku z vašimi sončki.




(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Decembrke 2005
20.1.2006 10:21:17   
šnucika
bino - pri nas je ležalnik redko v uporabi,ker gospodična najraje počiva na naših rokah....če pa v njemu uspe zaspati,pa je super,ker jo imam lahko pri sebi v dnevni.Včasih se celo uspeva nekaj minut igrati,ko ona leži v njem....user posted image

Z našo Živo imava še en problem...kolcanje!user posted image
A vaši tudi veliko kolcajo?Včasih traja tudi po 10 minut in mala se pošteno razjezi...najhujše je takrat,ko že skoraj zaspi po dojenju in jo zgrabi!Včasih pomaga,če povleče iz stekleničke malo čaja....največkrat pa ni pomoči in jo nosimo,dokler ne neha....

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu Taja Nagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Decembrke 2005
20.1.2006 12:12:38   
NRMM
Daaaaaan!

Čakamo, da se prikaže sonček, da lahko gremo venuser posted image  (upam, da ne bom čakala en mesec user posted image ), še slabo urco in greva.
Moram povedat, da smo se danes prvič kopali user posted image user posted image user posted image  (končno popek zacelil user posted image ), super je bilo, mala je fuul uživala, pa čeprav je bila lačna, ni niti malo zajokala tudi pri oblačenju ne user posted image user posted image . Končno sva se znebili kartonažne in tako veselo kopanje dalje sami user posted image user posted image .

Naša obožuje ležalnik, prakticiramo ga podnevi (ponoči toliko, ko jo odložim pri pripravljanju flaške), da ne spi v postlci in vsepovsod po stanovanju je zraven, kjer sva jaz ali mož, tako jo imava skozi na okah, dobra stvarca user posted image .

Šnucika pa mi imamo probleme s kolcanjem, prava ''kolca baba'' je že. Po podiranju kupčka jo obvezno začne in me prav jezi, ker se predrami, joče sicer ne ampak ji ne paše niti malo user posted image . Čaja, dude ali, če še kaj mlekeca ostane noče in noče potegnit, tako da se mantrava, dokler ne neha. Veliko jo je kolcalo že v trebuhu, ziher 3x dnevno in očitno gre sedaj naprej.

Lepo preživite preostanek dneva, cartajte svoje sončke in imejte se!


< Sporočilo je popravil NR -- 20.1.2006 12:13:55 >


_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Decembrke 2005
20.1.2006 12:27:43   
ac
Tukaj je pa že kar nekaj časa sonček, samo kaj, ko mala spi, pa ne moreva ven...

Bino, kapljice sem ji jaz dozirala postopoma, in sicer sem ji do končne doze kapljice kapala kar direkt iz stekleničke v usta, ko sem jo imela zjutraj pripravljeno za dojenje (je imela odprta usta in se po vsaki kapljici prav oblizovala). Sedaj pa ji kaplice dam po žlički, potem pa jo takoj podojim. Pa se mi zdi, da prav veliko je ne šravfa po njih, saj ponavadi po njih zaspi in to za kar precej časa (zato še zdaj pančka). Edino se mi zdi, da ima po njih drisko.

Ležalnik je pa pri nas zakon. Sploh prej, ko ni marala dude, smo jo lahko včasih pomirili le z močnim guganjem v ležalniku. Tako sem lahko jedla, pa srfala pa netu, gledala TV, itd., z eno nogo sem jo pa gugala. No, zdej, ko je duda spet IN, jo imamo pa v ležalniku zato, da jo odnesemo po stanovanju tja, ker se ostali zadržujemo.

Šnucika - moja tud na veliko kolca. Problem je še ta, da je grozna polivačica in takrat ko kolca, ji vse še bolj sili gor.

Pa kaj je res že petek? Se mi zdi kot bi vam včeraj napisala, da se imejte lepo čez vikend! No, imejte se lepo čez vikend!

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Decembrke 2005
20.1.2006 15:06:39   
cuma
Čau mamice!
Midve sva ravnokar prišli s sprehoda user posted image ! Sonček je super, samo cesta je pa ponekod še vedno pomrznjena...tako da sva se bolj po vasi furali, ker v hrib po ledu ne gre, dol po hribu pa tudi ne...user posted image .

Sem se začela mal zanimat za ležalnik, saj je naša vsaj rundo ali dve na dan budna in takrat jo imam običajno kar na kolenih ali pa na previjalni, kjer veselo telovadi user posted image .
Kakšne ležalnike imate in koliko časa so vaši user posted image  v njih?
Kje ste nabavile in kakšne so približne cene?
Naša sicer ni pristaš guganja, je pa ful radovedna :
Npr. med podiranjem kupčka na rami drži glavo kar pokonci user posted image . Včasih ji potem začne trzat in se bucne v mojo ramo, največkrat pa glavo lepo položi na tisto stran, ki ji bolj paše. Ne vem kako to, da je, ko bruhne, vedno obrnjena proti meni user posted image !

Lp cuma

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Decembrke 2005
20.1.2006 15:52:28   
XXYY
Ahoj!

Lep sončen pozdrav še od mene.

Tudi mi smo bili danes na sprehodu. Moram rečt, da naši sploh ne paše biti zunaj. Ko pridemo ven, začne na veliko jokat in dret na vsa grla. Sploh ne vem kaj bi bilo narobe. Previta je, nahranjena je, pokrita je full, da jo ne zebe. Ampak sploh noče biti v vozičku tudi v mojem naročju noče biti. Ko pa pridemo domov, je pa takoj vredu. Ne vem kaj bi bilo narobe. Ali je morda še prehitro iti ven?

Kdaj ste ve peljale jih prvič ven? Mi bomo jutri stari 3 tedne (že)! Madonca gre čas hitro, pa glih tako je hitro minilo kot, da bi jo včeraj rodila.

Tudi naši se pošteno velikokrat kovca user posted image . In potem jo prav razkuri to kolcanje, da je čist rdeča v obraz, tolk se user posted image . Pa jo dam na rame, pa je veliko bolje. V naročju oz. da jo držimo v lupinici, tega sploh ne mara, najrajši je na rami. In potem kar glavo dviguje gor in gleda kot kakšen čukec.

Nč, uživajte in lepo se cartajte s svojimi sončki.





(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Decembrke 2005
20.1.2006 18:07:28   
kofetek2010
daaaaaaaaaaan!

naši se tud kolca - po tem, ko podre kupček, a medve to rešiva tako, da jo dam nazaj na ziz dokler se ji ne neha user posted image

ležalnik - mi smo ga nabavili v akciji Baby-centra in je bil ful poceni (napram drugim), stal je 6.000 sit (znamke Baby welt) - če sva sami je še kar rada notr, saj si jo prenašam po stanovanju in tako vsaj nekaj naredim user posted image  tamala pa se tačas krega z igračkami in tu pa tam katero pošteno mahne user posted image  

prej sem jo držala pred ogledalom, da se je ogledala, a ji ni bilo preveč všeč, saj ji ona pupa v ogledalu ni pustila do besede in je ful mahala proti njej user posted image

včeraj je dobila novo posteljico, v kateri je sama zaspančkala ob 21h, spala do 2h, ko sem slišala, da je zaropotalo v plenici, zato sem jo v temi odnesla v kopalnico previt in ubogi revici ni bilo nič jasno kaj se dogaja zato je jokala kot nora, nato sem jo podojila in dala nazaj spančkat v njeno posteljo, ob naslednjem prebujanju ob 6h pa je pristala spet v moji postelji user posted image  in veselo sva oddrnjohali do 10h user posted image

danes sva opravili fotografiranje za dokumente, tako da ji grem v ponedeljek dat delat osebno user posted image  

mi2 sva tud bili danes na sprehodu po sončku, sva šli gledat kdaj je so na Mačkovi uradne ure user posted image

Ljubljančanke - lahko bi se kak sončen dan dobile v Tivoliju in šle skupinsko na sprehod - kaj pravite? user posted image  

zdej se greva pa spet oblečt, greva po mulca na tekmovanje, je imel turnir v šahu user posted image

lep vikend!

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Decembrke 2005
20.1.2006 23:23:06   
Anonimen
Jana... Ljubljančanke nismo ravno najbolj družabna bitja user posted image user posted image user posted image , ampak en krog po Tivoliju bi pa še jaz verjetno preživela, čeprav še nisem naredila vozniškega izpita za voziček in mi niti približno ni jasno, kako bom voziček zbasala v taxi in ga potem v Tivoliju spet sestavila nazaj. To je zame že višja tehnologija, zato doma kar lepo pripravljen stoji na hodniku. Ampak peš pa ne grem iz BTC-ja, tako, da - če mi poveš, kaj naj s tem vozičkom, potem pridem. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Decembrke 2005
20.1.2006 23:28:54   
kofetek2010
kerensa user posted image user posted image user posted image  

vaja dela mojstra user posted image  sicer si pa Jana zihr vozila...

ampak po BTCju so pločniki tako zasneženi, da so kar problemi za vožnjo user posted image  

komaj čakam, da bo lepše vreme, da bodo postavili vrtove in potem bom redna gostja v Zvezdi v BTCju user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Decembrke 2005
20.1.2006 23:52:48   
Pajaca
hojla

da se vam malo oglasim, se kar težko spravim k računalniku, ni časa..... se samo potepam.

Torej da mal povzamem. Čišča minila po 2 tednih, puščam samo zjutraj.... tako da sem en velik paket vložkov dala LARI, pa še blazinice dobi.... srečka.

Tamalga vozim izključno zadaj na stolu, ker pač mi je logika da sodijo otroci zadaj na stol. Sama še nisva šla nikamor, ampak smo pa šli v troje, jaz in oba mulca.... onadva sta lepo zadaj, mami pa šiba k nora. Tamala mi sam pove, da aja in to je to. Tko da je kar zabavno, ko pol oba mulca strogam v avto, pa iz avta..... ja ja smo smešni ni kaj. A nam nekako ratuje. Enkrat se moram še spravt sama z obema na sprehod, po moje bo to ena velika komedija. Porivat voz, lovit tamalo, da mi kam ne zaluta, al pa na cesto skoč.... jupi.

Tamal je še vedno mozolast, pa ne vem kaj naj... a ga s čim namažen al raje pustim. Prekucne se obvezno na hrbet, pa če ga še tok založim. Ene dvakrat se nama je celo na trebuh, pol je pa jokal in se je tko čudn slišal... ja logika, če je mel usta v jogi naslonjena.

Pregled imava oba ta teden, tako da bomo vidl kok je mali zrastu.

Punce povejte, a obstajajo kakšne tabletke ki jih lahko jemlješ dokler še dojiš (no ja itak najprej more priti m)????

LP

Aja če se dobite na sprehodu, se pa mogoče še midva pripeljeva do lj...... čeprav mogoče malo kasneje ko bo mal bolj toplo.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Decembrke 2005
21.1.2006 0:08:43   
Anonimen
Danes sem preživela prvi pregled po porodu pri svoji ginekologinji. Z mano je vse lepo in prav, ne štima pa nekaj drugega.
Kakor jaz vem, še vedno obstaja zakon, ki pravi, da je kontracepcija zastonj (vsaj tista na recept). To, da Mirena ni, je prva stvar. Tako ali tako se nisem odločila zanjo, ampak sem hotela kontracepcijske tablete. Preden sem zanosila, sem 7 let jemala Stediril M in niti enkrat nisem niti ene škatlice plačala niti en tolar.
Danes mi pa ginekologinja najprej reče, da mi Stedirila M ne bo napisala, ker je dosti drugih kontracepcijskih tablet. Razlage, zakaj ne Stedirila M, nisem uspela dobiti, čeprav sem jih na vsak način hotela, saj so bile pri meni 7 let 100%-no zanesljive in jim zaupam.
OK, če ne Stediril M, pa nekaj drugega, a ne, samo da bo zihr. In kaj dobim? Ginekologinja napiše BELI RECEPT in nanj "3x Yarina", nakar mi pove, da so te tablete enako učinkovite kot Stediril M, imajo pa manj stranskih učinkov (jaz že pri Stedirilu M nisem imela nikoli nobenega, kar ona ve, saj mi jih je 7 let predpisovala), stanejo pa 2.000 SIT ŠKATLICA!!!
Sem direkt mislila, da me bo fršlok ruknu! Če bi mi merila pritisk po tem, ko mi je to povedala, zagotovo ne bi bil prenizek!
Ja, in kaj naj zdaj? Ne samo, da moram plačati kontracepcijske tablete 6.000 SIT - še čakat moram, da dobim prvo menstruacijo, potem šele lahko naskočim svojega dedca! Do takrat naj ga pa od daleč gledam al' kaj?!
Take volje sem šla ven iz zdravstvenega doma, da je joj...

(odgovor članu Pajaca)
  Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Decembrke 2005
21.1.2006 0:10:45   
kofetek2010
Pajaca - men je G dal recept za Mireno, brala pa sem tud o nekih inekcijah, ki držijo 3 mesece in so zastonj, no na žalost sem to prebrala po tem ko sem bila pri G user posted image

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Decembrke 2005
22.1.2006 10:02:38   
šnucika
jana73 - G ti je dal recept za mireno?To pomeni,da jo dobiš brez plačila?To bi bilo super.......user posted image

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?