|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2005
22.1.2006 10:32:24   
NRMM
Recept ti da vedno g (pri nas je tako) plačaš pa sam.

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Decembrke 2005
22.1.2006 19:56:25   
kofetek2010
IZVIRNO SPOROČILO: šnucika

jana73 - G ti je dal recept za mireno?To pomeni,da jo dobiš brez plačila?To bi bilo super.......user posted image


bel recept sem dobila user posted image
mogoče mi bo iz zavarovanja (nadstandard) potegnilo user posted image  
še nisem šla dvignit, kr še polno dojim in sem bojda zaščitena user posted image

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Decembrke 2005
22.1.2006 21:32:33   
Pajaca
Kerensa, meni tudi po prvem porodu ni dala stedirilM ampak neki na F (sem jih jemala sam pol leta pa pozabla ime). Kao da se stedirilM ne dobi več. Pa vem da se, ker je sestra za mano dobila recept zanj. Pa se mi je zdel stediril boljši. Tko da vidim ta teden kaj bom dobila.

Mireni pa nekako ne zaupam, kaj vem, tko vsaj vem, da če vsak dan vzamem tableto je vse ok, pa je. Kaj pa če mi mirena kam pobegne?????

Drgač pa ja Kerensa tko pač je. Najprej moraš dobit M pol pa tablete jest, do takrat pa... kondomčki ali pa kakšno podobno sranje.

Aja Jana.... ha ha poznam par otrok, ki so nastali ko je bila mamica zaščitena z dojenjem, tko da to men ni nič

šibam, pajacek kliče

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Decembrke 2005
22.1.2006 22:34:58   
NRMM
IZVIRNO SPOROČILO: jana73

IZVIRNO SPOROČILO: šnucika

jana73 - G ti je dal recept za mireno?To pomeni,da jo dobiš brez plačila?To bi bilo super.......user posted image


bel recept sem dobila user posted image
mogoče mi bo iz zavarovanja (nadstandard) potegnilo user posted image  
še nisem šla dvignit, kr še polno dojim in sem bojda zaščitena user posted image


Sem ti mal pomagala in obarvala ključno besedo user posted image user posted image .

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Decembrke 2005
22.1.2006 22:41:44   
kofetek2010
user posted image  nč mi ne rabiš barvat user posted image  sem se že enkrat obarvala na ta račun user posted image

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Decembrke 2005
22.1.2006 23:03:12   
arielca
Men je zadevo o zaščiti in dojenju razložila patronažna user posted image user posted image user posted image ... Sej kdaj grem lahko prvič s tamalo ven mi ni znala povedat user posted image . Mogoče bi jo zdej mogla še enkrat poklicat pa vprašat, kako je z zaščito, ker user posted image  dajem dodatek... user posted image

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Decembrke 2005
23.1.2006 0:24:57   
Anonimen
A mi zna katera postreči z medicinsko razlago, kaj se zgodi, če začneš kontracepcijske tablete jemati po porodu pred prvo menstruacijo?

Drugače pa...
Robija zadnje tri dneve nekaj meče in spi kot zajec - zbudi se, če greš samo mimo njegove posteljice. Pa joka, pa kolca, pa poliva, pa dudo ven meče, pa maha z rokama, pa brca z nogama, pa ni prav ne v posteljici, ne v lupinici, ne v najini zakonski postelji, ne v rokah, ne na hrbtu, ne na trebuhu, ne na boku,... Jaz sem že rekla, da je dete pač zahtevno, tako, kakor fotr, pa se fotr ne strinja s tem...
Obrok Milumila se je zvečal na 170 ml v eni rundi, naslednja gre še po 130 ml, potem pa spet po 170 ml. Na dan najmanj 2dcl čaja, pa D3 kapljice 1x, pa kapljice proti krčem 2x, pa previjanje vsaj 4x ali 5x v Pampers New Born (so še OK, ampak dlje kot do konca meseca ne bo več šlo).
Duda je še vedno za skrajno silo in za največ 5-10 minut, tako, da ga niti ne prepričujemo več. Podnevi je vedno več pokonci (po več ur), dopoldan skoraj obvezno od 8:00-12:00. Malo po rokah, malo v lupinici, pa z nama naokrog po stanovanju. Ker smo še vedno vsi prehlajeni, se sprehodom izogibamo - gremo čez cesto v City Park ali pa v sosednjo ulico do tašče in tasta, to je pa vse. Pa kopamo se tudi 1x na teden, trenutno, čeprav je patronažna rekla 2x. Pri kopanju je pa hec - najprej kričanje, ko se ga daje v vodo, potem se pa navadi in je kričanje, ko ga dajemo iz vode. S Kamikazo sva ravno ugotovila, da se bo takrat, ko se bo nehalo kričanje zaradi krčev in kopanja, začelo kričanje zaradi zob. Pa spet ne bomo spali...
Zdravi smo pa vsi. Robi se, po mnenju pediatrinje, nekoliko preveč zvija nazaj (glavo rine nekam nazaj, noge pa tudi) in nam je priporočila razvojno ambulanto, kjer naj bi nam pokazali neke fizioterapevtske vaje proti temu. Pa smo se naročili in dobili datum že ta četrtek, 26.01. Ob tem sem se pa spomnila na en ironičen balkanski pregovor, ki ga je nekoč bivši sodelavec izrekel bivšemu šefu:"Da Bog da ti deca u rikverc hodala!"
Ultrazvok kolkov bomo imeli šele 06.03., kar pa je baje dobro, saj je bodo kolki takrat OK, potem ne bo potrebno priti na ponovno kontrolo. Če bi ga pa naročili prej, pa baje obstaja še ponovitveni pregled - na varianto "zihr je zihr". OK, ampak kdo mi pa ve povedati, kaj narediti, če kolki že zdaj niso OK? Po čem se to ugotovi? In kaj potem narediti v tem primeru?
Jaz sem pa tudi OK. Pregled je za mano, čišče sem imela samo 2 tedna (no, ja, pa še kakšen dan zraven, za vzorec), jutri grem pa pogledat v lekarno, kaj je s tistimi tableti Yarina. Drugače grem pa nazaj do svoje ginekologinje po drug recept. Stediril M obstaja in me ne bo nihče prepričal v nasprotno, če pa nimam stranskih učinkov, pa tudi ginekologinja nima nobenega razloga, da mi jih ne bi dala. Če je pa s samimi tableti kaj narobe, naj jih pa umaknejo s tržišča, kajne?

(odgovor članu arielca)
  Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Decembrke 2005
23.1.2006 10:21:13   
mml
Kerensa  naj ti poskušam odgovoriti kaj je, če začneš jemati kontracepcijske tablete pred M...čisto enostavno...nisi zaščitena, ker si lahko tik pred ovulacijo in tega tabletke ne preperčijo. Da si zaščitena, jih moraš pričeti jemati v začetku ciklusa...Jemanje sredi ciklusa se "priporoča" samo, če želiš malo zamaknit M. Tako da kar pridno čakaj, če ne želiš res takoj spet na porodniškouser posted image .
Kar se tiče Stediril M in Yarina tabletk...so po hormonski sestavi primerljive, (samo da imajo Yarina sodobnejšo variatno progesteronskega nadomestnega hormona)...ne vem pa zakaj si dobila bel recept, do sedaj so bile lepo na zelenega, vem samo, da je bilo potrebno za Stediril M doplačevati (to je sedaj po sistemu zamenljivih in primerljivih učinkovin...nova fora zadnji dve leti...). Lahko pa da je v zadnje pol leta kaj novega, kar mi je ušlo...
 
Jana73 meni se zdi prav fina tale tvoja ideja o kakšnem sprehodu in kavi v Tivoliju ali pač na kakšni drugi primerni lokaciji user posted image user posted image user posted image . Sicer nisem prepričana ali dobiš dopoldan v Tivoliju za parkirat, ampak o tem bo verjetno vedela katera druga kaj več...sicer moram dobit še "podstavek" za lupinico za svoj avto, da bom potem samostojno mobilna. Ni mi še tudi čisto jasno kako bom stlačila v avto voziček, pa logistiko še moram naštudirat  user posted image (kako spravit voziček in otroka od stanovanja do avta in seveda v avto).

Zadnje dni ugotavljam, da me ob hrani, ki ne napenja, napenja kot me sicer nikoli user posted image . Trenutno so zato okrivljena jabolka, ki jih sicer praktično ne jem, od kar sem rodila, pa po nasvetu vseh izkušenih babic, tet...jem jabolčni kompot, pa še kakšno čežano...skratka trenutno testiram in so jabolke na "ignor listi", bom videla kako se bo obneslo. Kar se mene tiče je že boljše, upam, da bo imelo enak učinek tudi na Mancouser posted image .
Sicer smo bili pa ta konec tedna zelo mobilni..v soboto smo šli na obisk na Štajersko, včerja na Gorenjsko in se je čisto obneslo user posted image  (če odptejem seveda evforijo starih staršev...).
Sicer pa postaja življenje malo bolj zanimivo, od kar se Manca smeje in gruli in sploh spušča od sebe takšne in drugačne glasove user posted image . Nocoj je celo spala od 22. do 3.30 in potem skoraj do 8. Trenutno je v ležalniku, malo se je igrala, zacmevkala in potem zaspala user posted image . Če se bo kaj segrelo, greva potem na en sprehod in malo po nakupih (Plantex in podobne stvari...)




_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Decembrke 2005
23.1.2006 10:25:26   
šnucika
Pa je vikend mimo......
Zdaj smo dve noči spali kar v reduuser posted image ...v primerjavi s petkovo nočjo,ko gospodična ni zaspala do pol štirih zjutraj...pa čez dan sploh ni spala!?user posted image

Potem sem v soboto šla kupit novo dudouser posted image ....tisto od Nuby-ja...Pa ne vem...ali je res toliko boljša ali je to slučajno...ker jo ima vsaj nekaj časa v ustih in celo zaspi z njo!!!user posted image Tako,da zdaj ni več dretja...samo dudo v usta in je mir.

A je še katera sprobala to dudo?

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Decembrke 2005
23.1.2006 11:09:00   
NRMM
Daaaaaaaaaan mrzli želim!

Pa smo doma iz posvetovalnice user posted image . Naša babika zdrava, ko riba, čeprav ji našel neko manjšo luknjico v popku, za kar pravi da ni nič hudega ozr.če bo naslednjič ji bomo popek začeli lepiti, da ji slučajno kdaj ne uide navzven.

Pridno rastemo in se redimo. Danes 1 dan pred enim mesecem imamo 4600g in 56 veliki (odpustna teža 3650, velikost 52,5)user posted image . Torej idealna teža glede na cm......pa bo manekenka, če že mama ni user posted image user posted image user posted image user posted image . Naslednjo posvetovalnico imamo 27.3.
Pridna je bila zelo, niti glasu ni spustila od sebe. Prenehat moram pit marelične in breskove sokove, ker ima izpuščaje zaradi tega, prešaltam na jabolčnega. Dobile sva kremico za suho kožo, ad3 kapljice valda (5 na dan), bom kar pri Oleovitu začela in kremico za ustike, ima sore in treba mazat, da se jih znebimo. Imava super pediatra (celo naš sosed user posted image ), je starejši, tak da ni to nič za mamico user posted image , prijazen je pa ful, pa tak umirjeni glas ima, da ga je Maruša samo nemo opazovala in mu pustila, da jo je ''premetaval'' sem in tja.

Danes je pa fino mrzlo, tako, da se bomo zadrževali kar lepo doma, prefriški luft za male pljučke, čeprav je pa zelo lepi sonček user posted image .

Lepo bodite in velik cartanjaaaa!



_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Decembrke 2005
23.1.2006 11:28:24   
ac
No, pa je mala končno zaspala. Dude po novem spet ne mara user posted image , tako da je bilo čez vikend kar precej joka in stoka. Prejle sem jo uspavala kar s sesalcem. Še dobro, da imam tamalega, ročnega, pa ga bom uporabljala kar namesto dude ...

Jana 73, ja, lepo bi bilo, če bi se 1x dobile. Jaz sem že navajena sama transportirat lupinco, tamalo in voziček, edino problem je, ker polno dojim in to na tri ure ali manj, pa sem tako zelo omejena s časom (v tem mrazu pa ne bi dala joška ven .... pa še nerodno mi je ...). Pa za Tivoli je res problem s parkiranjem. No, se bomo že zmenile, ane?

Sem pa prejle po ene pol leta spila kavico, je prav pasala. Pa še počutim se čudovito - včasih sem jo tolk spila, da ni imela nobenega učinka, danes je pa 100% dosegla svoj namen. Bom videla, če bo kaj vplivala na bebico...

NR - a se ne dozirajo AD3 po 7 kapljic? Jaz svoji dajem kar te, čaprav itak po dojenju vse zbruha...

Kakšen lep dan je zunaj! Komaj čakam, da se mala zbudi, pa greva na sprehod po PST. Upam, da je že manj mrzlo kot pravte.

Zdej grem pa izkoristit njeno spanje in ji postrič nohtke. Sem ji jih zadnjič prvič, pa so ji tako hitro zrasli!

Imejte se lepo s svojimi srčki!



(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Decembrke 2005
23.1.2006 11:45:43   
Kofi
heeeeeeeeeej!
Po dolgem času spet z vami...sej vas prebiram s pomočjo dlančnika...samo napisat nimam cajta - zvečer pa se mi ne da mašine prižigat...prej zaspim ;)

Mi imamo pa zdej težave s popoldanskim spanjem! Mala Neli sploh neče spat. Pol pa bi bla skoz na zizi, da me že vse boli...pa obrača jih in cuka na vse strani. Danes se je celo nasmihala vmes ko je to delala. Tko da ne vem če ni to igra za njo.user posted image

Včeraj smo bli pri starih starših...in je bla tko sitna k ni nič spala...pol pa so jo nosli po rokah in mi je skor niso hotli dat, ko se je drla ko zmaj...kao da jo bojo oni uspavali. Pa še jest ni hotla kolkr je bla sitna...in sej veste, ostalim je najlažje dat flašo čaja al pa dudo, kar nič ni.
Čaja iz flaše še vedno nič ne pije...samo cuza tisto flašo..očitno ne zna...user posted image

Jutri imava prvo posvetovalnico, v četrtek pa pregled kolkov. Kaj se je potrebno dodatno naročit, če na odpustnici piše točen datum? Morem mal tja poklicat, da me ne bodo debelo gledali ko tja pridem. Žal bova mogle z malo it same na UZ, ker moj dragi ima ravno takrat en sestanek. Skor si še ne upam avta pelat...sploh ker je mala zadaj pa je pol ne vidim...pa parkplac najst je hudič tu v tem MB. Najraje bi šla z busom..
 
NR, jaz sem bla v sobi 1. Sem šla domov 29.12. Mogoče sva ble pa res skup tam. user posted image

Se vam pol še kaj oglasim da še kaj napišem...zdej morem kosilo skuhat! Ja tudi to mi  gre user posted image
Čau!

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Decembrke 2005
23.1.2006 12:01:40   
tinkamiška
dan še iz celjauser posted image

pri nas je stanje zvečer malo boj znosno, tako, da lahko gremo spat okoli 22. in potem spimo točno tri ure, jo podojim in potem spet tri ure spančkamo do jutra, vstanemo okoli 8. pojma nimam kako ima iza tak občutek za časuser posted image

danes noče spančkat drugače kot na rokah, včeraj je pa zaspala na previjlani mizici, pa sem jo kr pustila(jo imam v dnevni sobi, tako, da sem ves čas zraven).

smo kupili nuby dudo, pa je ravno tako ne šmirglauser posted image in moje joškice so še naprej med drugim tudi naprava za crtklanjeuser posted image

v sredo bo stara en mesec in 2.februarja imamo prvo posvetovalnico...bomo vidli kaj nam bodo povedali...

ven pa danes ne gremo, ker je tukaj zelo mraz in še piha po vrhuuser posted image user posted image user posted image

lp,
tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Kofi)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Decembrke 2005
23.1.2006 12:13:41   
NRMM
IZVIRNO SPOROČILO: pegica1


NR, jaz sem bla v sobi 1. Sem šla domov 29.12. Mogoče sva ble pa res skup tam. user posted image



No pa midve sva šli 29.12. domu....ti si verjetno bila pred nama pri pediatru. No ti v 1 jaz v 8, tak daleč pa že skoraj nisi mogla slišat mojega vpitja user posted image user posted image .

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu Kofi)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Decembrke 2005
23.1.2006 14:59:02   
kofetek2010
IZVIRNO SPOROČILO: pegica1
v četrtek pa pregled kolkov. Kaj se je potrebno dodatno naročit, če na odpustnici piše točen datum? Morem mal tja poklicat, da me ne bodo debelo gledali ko tja pridem. Žal bova mogle z malo it same na UZ, ker moj dragi ima ravno takrat en sestanek. Skor si še ne upam avta pelat...sploh ker je mala zadaj pa je pol ne vidim...pa parkplac najst je hudič tu v tem MB. Najraje bi šla z busom..
 


pegica - nič ne kliči, samo tja pojdi takrat, ko sta naročeni - mi2 sva se iz LJ pripeljali nenaročeni in so naju vzeli user posted image
glede parkinga pa tud ne kompliciraj - je bilo zadnjič na parkingu ob Ljubljanski (tam pri stranskem vhodu) skoraj prazno in plačaš 200 sit za 1 uro parkiranja, kar je dovolj user posted image

-----------
v LJ je mrzlo in piha, škoda sončka user posted image  
šele danes mi je uspelo prit na Mačkovo - joj kakšne finte imajo user posted image  potni list stane nekaj čez 7 jurjev in velja samo 2 leti, osebna pa 5 let in stane 3.155 sit - a jo moraš zamenjat, ko se otrok bistveno spremeni user posted image  torej lahko že čez pol leta dam spet novo delat user posted image  matr jim izkoriščevalsko user posted image
---------------
kolesa od vozička (Quinny Buzz) imam kar v prtljažniku in potem tamalo doma spajkiram v lupinico, dam na sprednji sedež, pripasam in že šibava, nato pa lupinico samo nataknem na kolesa od vozička in sprehod se lahko začne user posted image

--------------
glede sprehoda je men čist vseen - lahko tud kje drugje, Tivoli sploh ni pogoj, saj bo kmalu toplejše (upam) in bodo postavili zunaj mize, tako da bomo lahko paradirale tud po stari LJ user posted image  in šle kam na sonček na kofe user posted image

--------------
NR - a v februarju nimata posvetovalnice user posted image  al si spet premalo spala in klatiš bedarije user posted image

--------------
grem mulcu za jest nardituser posted image

uživajte v sončku, zato ne ven hodit user posted image

(odgovor članu Kofi)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Decembrke 2005
23.1.2006 15:44:49   
hajdi21
Kerensa,

jaz sem prejšnji teden dobila recept za kontracepcijske Cilest, ki sem jih že uporabljala, pa mi jih ni treba plačat???!! Čudno to, da je kontracepcija plačljiva. Pa 6 jurjev za 3 mesce? 

Kar pojdi do svoje ginekologinje in naj ti napiše Stediril M, če jih boš pa morala plačat, pa pošlji račun zavarovalnici, naj ti povrne. Jaz bi na tvojem mestu že tako naredila.

Mi se imamo lepo, pupika je pridna, zdajle spi, zato gre mamica hitro v likalnico, kjer jo čaka gora perila. Groza!!!!!

Lep dan še naprej vsem!



(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Decembrke 2005
23.1.2006 16:59:16   
NRMM
IZVIRNO SPOROČILO: jana73

--------------
NR - a v februarju nimata posvetovalnice user posted image  al si spet premalo spala in klatiš bedarije user posted image

--------------


Na a Jana, hehe sem šla še 1x pogledat v Marušino knjižico...27.3.piše v njej in še rekla mi je sestra da je posvetovalnica vsake 2 meseca, edin, če pediater ne zahteva drugače! Sej pa ne spim tak mal, res je da večkrat po malo user posted image  (glih zdele grem)ampak je dovolj .

Kaj ti že devaš mali Oleovit? Kok ji daš eno kapljico dnevno al 2?

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Decembrke 2005
23.1.2006 17:05:03   
NRMM
IZVIRNO SPOROČILO: ac


NR - a se ne dozirajo AD3 po 7 kapljic? Jaz svoji dajem kar te, čaprav itak po dojenju vse zbruha...




Meni je napisal 5 kapljic dnevno do naslednje posvetovalnice.

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Decembrke 2005
23.1.2006 23:07:38   
kofetek2010
NR - zaenkrat 2, ko bo na sončku pa le 1 user posted image  


(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Decembrke 2005
24.1.2006 9:56:12   
arielca
Ojla,

Tudi mi imamo naslednjo posvetovalnico šele v marcu.

Drugače pa jaz kapljic še ne dajem. Doma imam D3, ampak imamo namen v kratkem iti v Avstrijo, tako da bom začela z Oleovit kapljicami. Meni je pediatrinja rekla, da je pri Oleovitu dovolj ena kapljica na dan.

Pri nas je vse po starem. Ponoči je user posted image  pridna, čez dan pa vedno več budna in se ji mora precej dogajat. Prek interneta sva ji zato naročila ležalnik, ker se v košku dolgočasi, v lupinici pa ima tako zvito hrbtenico, da me srce boli. Upam, da nam bodo ležalnik kmalu dostavili!!!!

Danes je pri nas FUL MRAZ user posted image , tako da bova z Brino lepo doma na toplem. Sem kar malo jezna, ker sem bila s kolegico zmenjena za sprehod, pa ne bo nič...

Papa user posted image

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Decembrke 2005
24.1.2006 10:55:19   
Pajaca
evo nas. danes imam pregled pri g, pa me prav zanima kaj mi bo napisala. vam sporočim.

drgač pa je po moje s to zaščito odvisno od ženske. Pač ene dobijo m med polnim dojenjem, ene še dolgo po koncu ne dobijo. tako da pač je zanositev med dojenjem čist možna..... jaz raj ne tvegam, men sta dva otroka čist zadost.

sprehod pa me tud mene danes ne bo videl, še pregled bi najraj prestavla, me tko zebe k cucka k grem ven.

gremo se previt, se je tko fajn pokaku, pa je najbolj da ga čimprej previjem, drgač se bo dru.... je pač pedanten fant in hoče bit čist.

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Decembrke 2005
24.1.2006 14:09:19   
Kofi
Pozdravček!

Mi2 sva bili danes 1. v posvetovalnici in mala se je premal zredila! Porodna teža je bla 3690, zdej jih ima šele 3885. Sicer je bla odpustna teža 3450, samo bi se vseeno mogla več zredit. Je  pa ful zrasla - iz 48 na 53.
Teža je nizka ker tolk bruhamo. Se pa samo dojima...pediater je predlagal Novolac AntiReflux, da se ji porihta mišica zapiralka...samo bomo poskusli še en teden z vsemi drugimi načini, pol pa s tem dodatkom. Torej čez en teden imava tehtanje - držite pesti, da ne bomo več tolk ven metali hrane!

Drgač pa jim naša mala pikica zgleda ok user posted image

Tle v MB je tudi hudo mrzlo, samo če smo že šli do pediatra, smo šli še na sprehod...samo led okoli in okoli...smo bli kr hitr nazajuser posted image
Mala se je drla ko šus ko sem jo dala v voziček..danes je blo prvič da je šla zbujena ven...sej pol je v šusu zaspalauser posted image

Se že cmizdi...grem...še pridemuser posted image
Pegica

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Decembrke 2005
24.1.2006 14:42:19   
mml
Midve sva ravno s sprehoda, je prav pasalo...vsaj meni, upam, da user posted image  tudi, no nič se ni pritoževala, ko sva bili zunaj. Sem jo oblekla in zavila, da sej jo je komaj kaj videlo, potem pa v košaro in zaprla z vseh strani, tako da mislim, da tudi veter ni imel nobenih možnosti user posted image . Ko sva prišli nazaj je imela čisto topla lička, tako da ji ni bilo hudega. Sedaj pa nekja protestira, ampak še ni hujšega. Bo pa kmalu čas za prehranjevanje, moram prej še kaj vrečt v usta.

Pegica1 držim pesti, da bo tvoja princeska čim manj bruhala in se čim bolj pridno redila in boste naslednji teden na tehtanju vsaj 200g težji kot danesuser posted image

Mi imamo posvetovalnico spet februarja (4 tedne po prvi), predvsem zato, ker je Manca gledala predvsem v desno in nekoliko nazaj in so nam seveda "zagrozili" z razvojno ambulantu. Trenutno jo "trenirava" da gleda več v levo, tako da upam, da bo vse OK.

Pri nas se s kakšno konkretno kontracepcijo ne bova ukvarjala, ker upam, da bova uspela naredit v bližnji prihodnosti še kakšno dete. No na tole sva čakala več kot dve leti, tako da...Ne bi bila pa ravno navdušena, da bi bila razlika manj kot leto in pol...tako da malo bo še treba počakat in popazituser posted image  .

Uživajte...pri nas se je pojavil zvočni alarm...user posted image

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Kofi)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Decembrke 2005
24.1.2006 21:29:54   
Pajaca
Evo pa sem nazaj od g... dobila recept za stedirilM (po dojenju), do takrat pa svetuje kondome (men to fuj)..... pa ker pač sta dva otroka čist zadost bo treba pazit, pa čimprej nehat dojit, da nau kej ratal.....

Tko zdaj pa v četrtek še tamal skoč v posvetovalnico da vidmo kok je kej zrastu in se zredil, po moje ful, ker je težek ko en pujsek..... čez 5kg ma sigurno. Mene že vse boli če ga mal več nosim.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Decembrke 2005
24.1.2006 21:38:00   
BlankaT
Dober večer!

Po zelo dolgem premoru se vam tudi jaz malo oglašam. Sicer poskušam sproti prebirati vaše komentarje in pogovore, vendar mi ne rata vedno najbolje.

Naša Maja je imela na 1. pregledu 57 cm in 4940 g user posted image (odpustna velikost je bila 52 cm in 3550g), tako, da kr lepo napredujemo. No tudi ona je prvi mesec veliko bruhala, vendar verjetno zaradi tega, ker imam dokaj veliko mleka in je ona mogla vedno vse pozizati. No bruhanje se je sedaj pri 6. tednih počasi umirilo.  No dobile sva tudi AD3 kapljice in naj bi takoj štartali s 7 user posted image . No jaz sem se odločila, da ji bom postopno dvigovala kapljice, začeli pa bova z 1. Je sina po teh kapljicah dokaj zvijalo in sem pri njem prekinila do 4 meseca. Naslednji pregled pa imamo konec februarja.

Glede spanja pa je dokaj pridna, in sicer čez dan spi od 2-4 ure,ponoči pa čisto različno od 3 do 8 ur user posted image . Zadnič pa je celo spala od 16.30 pa do 3, sem jo hodila gledati, če še diha user posted image . Zvija jo bolj malo, sicer pa tudi jaz zelo pazim kaj jem, ker se samo dojiva.

Na sprehodu zelo uživa in tudi v vožnji z avtom. Je pa res ta je tukaj na našem koncu dokaj mrzlo, tako, da greva bolj po redko na sprehode.

Bratec jo ima vedno raje in občasno imam občutek, da ga že tudi ona pozna.

Imam pa eno vprašanje. Kadar spi, zelo rada da glavico full nazaj user posted image  in ko ji popravimo jo kr hitro prestavi nazaj. Pediater mi je rekel, da ji glavico ne smem zalagati. Kaj naj naredim? 

NR jaz sem tudi bila v sobi 8, vendar od 15.12. do 19.12. user posted image  in sicer pri oknu.

Vsem pošiljam en lep pozdrav Blanka.


_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




trgovine
Paštetka

Kje najpogosteje nakupujete oz. pustite povprečno na mesec največ denarja. Hvala

Špar (43%)

Mercator (25%)

Tuš (8%)

Hofer (11%)

Lidl (8%)

Leclerc (4%)


Število vseh glasov: 229

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!