|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: KO SE ZAČNEŠ BATI PARTNERJA
14.3.2006 7:34:06   
india
Mislim, da je najtežje povrniti si izgubljeno samozavest in ljubezen do samega sebe!

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: KO SE ZAČNEŠ BATI PARTNERJA
14.3.2006 13:20:42   
Gina
Ne vem, nejcko, če sva se razumeli, jaz nisem mislila, da si mora človek samo govorit, da nekaj ni katastrofa in zravben to prenašat, daleč od tega. Mora si priznat, da nekaj ni ok, in nekaj naredit v zvezi s tem, vztrajat pri svojem, nekaj migat v smeri izboljšav, pa gotovo ne v smislu sitnarjenja, ampak v smislu dejanj. Nikakor pa ni ok, da si človek samo govori, kako je drug človek, ki mu to počne vse, samo človek ne, kako je vse skupaj katastrofa, hkrati pa nič ne naredi zase, razen mogoče, da drugemu govori, kako je zanič in kako se mora spremenit. A vidiš razliko?

Poleg tega je beseda psihično nasilje zelo dvorezna. Kaj je za nekoga nasilje? Zakaj za nekoga drugega to sploh ni nasilje? Saj pravim, da je fora samo v prevajanju v lastnih glavah.

Kako naj napišem....meni se je tudi zdelo, da me moj bivši psihično maltretira. Ampak v bistvu se je pa njemu po moje, če zdaj gledam objektivno nazaj, čisto enako zdelo, da jaz njega. V resnici sva se oba trudila in oba sva sitnarila, pa nič naredila ZA PARTNERJA takega, kar bi partner rabil, delala pa sva ogromno tega, kar sva mislila, da naj bi partner rabil, pa v resnici ni. Oba sva se počutila izkoriščana in stalno napadana. Kdo je zdaj nad kom izvajal teror? midva sva bila oba kriva in prepričana sem, da je v pol primerih enako. Ne smeš sitnarit, nekaj moraš naredit - najprej za partnerja, da bo on čutil varnost, potem pa posledično on naredi zate nazaj enako, nudi ti, kar ti rabiš.

Danes sem se pogovarjala s kolegico, ki je prepričana, da jo njen psihično maltretira. Jaz čisto jasno vidim, da oba izvajata to en z drugim, ne le ona z njim. Ampak nočeta slišat nič, vsak vleče na svoje in nihče noče prvi mignit, da bo situacija boljša, ker se počutita oba žrtve psihičnega terorja. Kdo zdaj v resnici koga muči?

Ma kaj pa vem, težko je govorit takole na daleč. Slišimo eno samo plat, pa še to okrnjeno, potem pa sklepamo, da je vse 100% resnica. Saj najbrž v resnici dekle točno tako čuti, ampak vprašanje pa je, kaj bi čutila ob isti stvari jaz ali ti, ki to bereš, pa vprašanje je, kaj v resnici misli in čuti in dela mož. Mogoče pa nima pojma, da je kaj narobe, mogoče pa nima motivacije, da bi kaj naredil drugače, mogoče pa ima celo on sam občutek, da ona izvaja pritiske nanj, pojma nimam.

Jaz bi vsekakor na njenem mestu razmislila prvo in intenzivno, zakaj se ga boji in zakaj je on tako preplašen, da dela stvari, zaradi katerih se ga ona boji. V resnici sta najbrž oba preplašena.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: KO SE ZAČNEŠ BATI PARTNERJA
14.3.2006 23:42:38   
nejcko
Saj, Gina, čisto razumem, kaj si želela povedati. Moja izkušnja je je zelo specifična, je veliko stvari zadaj, o katerih zdaj ne bi razpravljala, bi pa marsikaj pojasnile. Tukaj je res bistveno vprašanje, kaj sploh je psihično nasilje - verjetno si ga vsak po svoje tolmači. Odnosa mojega bivšega do mene jaz ne bi opisala kot psihično nasilje, ampak zgolj kot manipuliranje (čeprav je tudi to ene vrste psih. nasilja, a ne). In jaz sem proti temu skušala ukrepati, se iz tega izviti na 100 in en način, od pogovora, prepričevanja, moledovanja, zapustitve ..., ampak tip je imel neko tako čudno moč nad mano, da sem v odločilnih trenutkih popolnoma ohromela.
Ja, takrat sem bila mlada, neizkušena, naivna. Verjela sem, da lahko z ljubeznijo in razumevanjem spremenim svet okoli sebe, da lahko človeku pomagam, da se spremeni. Ampak rezultat je bil ravno kontra - jaz sem začela toniti. In tega sem se prkleto dobro zavedala. Pa je tip imel  nad mano "oblast" še več kot leto po tem, ko sem ga zapustila in vrgla iz stanovanja.  Ni in ni odnehal.

Ma, te psiho variante so težka reč. In dokler človek sam ni v kaj takega ujet, to težko razume. Je pa seveda tukaj veliko odvisno od karakterja človeka. Nekdo bo morda trdil, da se njemu kaj takega ne bi moglo zgoditi, tudi jaz sem. Prav zaradi tega pa nikoli za nobeno stvar ne rečem več nikoli, in tudi "soditi" podobne zgodbe raje nočem. Ker nikoli ne veš, kaj vse v resnici stoji zadaj.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 53
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?