|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
8.4.2006 16:34:43   
Seven*
Kdo tu povelicuje dojenje? Dojenje je boljse od hranjenja po flaski in to je dejstvo. A lahko trdis nasprotno? Ce pa mleka ni, ga pac ni.. In potem se clovek ne rabi metati na zobe, imeti poporodno depresijo ali kaj podobnega.

Kdo pravi, da dojenje stece takoj? Marsikomu stece sele cez par mesecev, marsikomu pa tudi ne.. In zakaj bi na vrat na nos obupali in se tolazili: NE gre in pika. Ja, vecina mam, ki ne doji to naredi.

Jansica, ce si imela mastitis, je bilo edino prav kar je dejala patronazna. Dojit in se enkrat dojit. Samo otrok tako dobro izprazni dojko. Tega ne zmore nobena crpalka. Ce si imela mastitis, ti je mleko ostajalo in verjetno nisi znala pravilno pristaviti, otrok ni znal sesati in posledicno je bil lacen. Moje mnenje je, da ni problem v promociji dojenja, problem je, ker je premalo pomoci, ker so zenske prepuscene same sebi.

In se nekaj je krivo. Nasa druzba. Ce bi mamice imele "zizo zunaj" na vsakem koraku, dojile na ulici ipd.. bi se ze od malega lahko naucili kako se doji, to bi namrec vsak dan lahko videli. Ker pa se vecina mam skriva po straniscih in raznih previjalnicah, potem pac nastane to kar nastane.. A mislite da africanke kdo nauci pristavljat otroka? Ne, to imajo ze v krvi, ker to vsak dan vidijo.. Nazalost je pac moderen svet taksen in ne zivimo v afirki, zato si pac pomagamo sami. Preberemo kaksno knjigo, gremo na predavanje o dojenju, klicemo svetovalke za dojenje..

Predsodki glede dolzine dojenja? Kaj to pove? Da nekje globoko v sebi nismo sprejeli dojenja kot del hranjenja, ampak imamo se vedno seksualni priokus ko pogledamo triletnega otroka, ki se doji.. Ampak, v tem ni noben problem, problem je v nas samih. Ce se pa kaksna mamica odloci, da bo dojila kratko dobo, je pa to njena stvar, naj ne dela slabe vesti okolici s svojimi pogledi. Kot sem ze stokrat napisala, stvar lahko tisockrat obrnes, se vedno smo sesalci.

Pa nehajte se ze pri bogu smilit same sebi. Ce ne dojite pac ne dojite.. Tako kot je enkrat napisala Al Bina, ce ste tako prepricane v vse skupaj, ste s tem tako ali tako zakljucile in se ne rabite opravicevati celemu svetu.

Mucenistvo mi gre ze pocasi na zivce.

Se opravicujem, ampak tole mi pa ze pocasi najeda... In ce mi bo pasalo, bo Ema visela na zizi do stirih let.


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu niki#)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
8.4.2006 19:53:53   
bini
sama sem mnenja, da morata bit mama in otrok zadovoljna ob dojenjju -samo takrat je to dobra stvar..

pri hčerki sem hotela dojit na vsak način in bila prepričana da je to edino dobro in prav - dva meseca mučenja, ker nisem hotela dodajat, sama sem imela premalo kljub 100 ukrepom da bi bilo mleka več oz. dovolj...
sedaj pri sinu sem bila odločena, da se ne bom mučila tako dolgo - če bo šlo, bo šlo, če ne pa ne... sicer je star šele 12 dni, ampak gre nama presenetljivo dobro oz. zelo dobro, če primerjam s prvim dojenjem...

sprašujem se ali ni veliko kar v naših glavah?? user posted image  tokrat sem veliko manj obremenjena z dojenjem in stvar teče veliko lepše, lažje in nežnejše user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
8.4.2006 20:01:36   
niki#
Seven., če mački stopiš na rep zacvili!!!!
1.Še vedno trdim da je steklenička adaptiranega mleka bolje kot materino mleko pomešano s krvjo !
2.Siljenje k dojenju zame ni pomoč in s tem ne moreš ustaviti mastitisa!
3.Nismo afričanke in če dojiš se pač odpoveš temu, da greš kamorkoli in ne da morajo pa zdaj vsi sprejeti to da ti dojiš! In se ti pri tem mogoče še klanjati, umikati, delati prostor....,ker prsi so in bodo ostale seksualni simbol, pa če ti je to všeč ali ne in nekaterim pač ni prijetno gledati tvojih prsi!
4. Tudi sesalci "zgodaj odstavijo svoje mladiče (če že omenjaš sesalce) in to takrat ko začnejo jesti "trdo" hrano kar je normalno in enoletnik (kaj šele dlje) res ne rabi materinga mleka - tudi hranilna vrednost takrat ni več takšna kot na začetku - zato poskrbi narava!

Seveda pa vsaka zase ve kako in kaj.... samo prosim vas ne "hvalite" se dekletom, ki imajo težave z dojenjem s tem kako ste trpele, da ste lahko dojile in s tem širit famo o tem, da ste tako res fenomenalne in dobre mame ker ste trpele (ne sicer direktno a je v vsaki vejici čutiti to) da lahko DOJITE! (jejžeš!)

Pa veliko mleka vsem!



(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
8.4.2006 20:18:50   
Seven*
Sem res macka po kitajskem horoskopu, nimam pa zakaj cvilit. Ce je kdo zacel cvilit tukaj, si bila ti.

1. Noben ne trdi, da je dobro hraniti otroka z krvavim mlekom. Krvaveco bradavico sem imela na desni strani, zato sem pac vec dojila na levi in si na desni mleko izbrizgavala. Tisto mleko sem zavrgla. Ce bi v zacetku zacela z adaptiranim mlekom, bi zaradi tega mleko lahko izgubila. Najbolj pomembno je dojenje od zacetka, ce takrat ni vzpodbude, mleko usahne.

2. Ce ti nekdo rece, da vec pristavljaj otroka, je to kvecjemu dobronamerno in ni siljenje k dojenju. Lahko pa ravnas po svoje, dobis taksen mastitis, da ti morajo dojko odpret in gnoj izrezat. Tudi to se dogaja. Najbolj pomembni so obkladki, topel tus in cimvec dojenja. Nosek otroka mora biti obrnjen k zatrdlinam, ker se tako najbolj praznijo vnete zleze.

3. Halooo?? Zakaj bi pa jaz morala ostajati doma ker dojim? Ena Atomik Harmonik Spelca lahko svoje joske javno po odru mece, jaz pa nebi smela diskretno dojiti? To pa je diskriminacija. Da bi leto dni doma ostajala, zato ker mora moj otrok jest? No way. Podojim otroka tam kjer je lacen. Na sprehodu, v shopping centru ali kje drugje. Ce pa koga moti, pa naj stran gleda. Itak se pokrijem z plenicko, da se res nic ne vidi.

4. Simpanzi in druge cloveku podobne opice odstavijo mladice takrat, ko zacne izrascati stalno zobovje. Ce bi to projecirali na cloveka, bi bilo to nekje okrog 5 leta. Zanimivo ane?


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu niki#)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   [Brisano sporočilo]
8.4.2006 23:45:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
9.4.2006 8:10:33   
natalia
zdaj smo že pri mačkah user posted image

veste, kaj pa bo najbolj smešno?! da se čez 5,10,15 let noben ne bo niti spomnil kako se je prehranjeval, ali na prsih ali po steklenički.
zato so vse razprave nepotrebne in samo vzpodbujajo slabo voljo in stisko mamicam, ki ne dojijo.
jaz bi bila veliko bolj vesela, če bi bila na ringaraji tudi kakšna podstran o prehranjevanju po flaški, koliko lahko pojedo, kaj je najboljše, katero mleko, ne pa da se non-stop sprašujem, koliko naj poje in nimam poklicat nobenega LLL -ja da bi mi pomagal.

jaz osebno niti malo ne pogrešam dojenja, punčka pa tako napreduje, da me vsak dan znova preseneti, tako da VSE PA RES NI OD DOJENJA IN MATERINEGA MLEKA, kajne?


Seven, Nalin, pohvalno, da dojita in ,da lahko dojita, ampak mensezdi, da z odgovori malo pretiravata.

aja, pa razumita, da pa mamicam, ki ne dojimo, včasih poči film, ob vsem tem skorajda že posilnem dojenju vsepovsod kamor gremo. še tisti film o dojenju v materinski šoli se mi je popolnoma priskutil.

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
9.4.2006 11:06:39   
jasnica
user posted image user posted image user posted image user posted image Natalia!!!!

Končno en normalen odgovor! Imam občutek da tiste ki samo dojijo mislijo da so bogovi! Pa brez zamere, ampak tega pretiravanja je res preveč!


_____________________________

Rebeka je najlepše kar se mi je zgodilo v življenju!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   [Brisano sporočilo]
9.4.2006 11:36:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu jasnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
9.4.2006 21:21:41   
renan
No, da se še jaz malo vključim v vročo debato.
Niki s tabo se čisto nič ne strinjam. Če že ne dojiš, pač ne dojiš in zaradi tega ti ni potrebno biti sovražna do tistih, ki dojimo. Meni osebno predstavlja dojenje najbolj naravno vez med materjo in otrokom in nihče me ne bo prepričal, da je flaška boljša. To je  zame tako, kot če bi trdila, da je juha iz vrečke boljša kot doma kuhana juha, ker se jo hitreje in lažje pripravi. Zaradi mojega prepričanja meni ni bilo težko preživeti časa razbolelih bradavic. Otrok tudi ni imel nobenih posledic, ker je kakšen dan sesal malo krvi. Tudi mastitis me ni odvrnil od dojenja. Zdaj nama dojenje uspeva in zame je nekaj najlepšega pogled na mojega otroka, kako sesa. Moj življenjski moto je, da uresničim stvari, ki si jih zastavim in ne obupam takoj ob prvih težavah. Najpomembneje se mi zdi, da sem jaz zadovoljna z mojim otrokom, in ne da bi nekomu dokazovala, da je to kar jaz počenjam edino pravilno.
Vsaka se odloči zase. Jaz osebno ne maram juh iz vrečk, zato se bom potrudila, da bo tudi moj otrok užival  naravno hrano in na začetku je to materino mleko.

LP, Renan

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
9.4.2006 22:16:15   
sun123
Tudi meni se je dojenček prva dva meseca non stop prediral na joški. Tako da dojenje ni bilo prav nič zabavno. Sedaj (3,5 meseca) pa sem hvaležna, da sem potrpela, ker v dojenju oba uživava. Kaj pa je lepšega za 15 minut se malo dol usesti in odpočiti?

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
9.4.2006 23:21:30   
Nyah*
Drage moje!

Ob prebiranju tega sem postala kar malo zalostna, mi gre kar na jokuser posted image . Sem namrec ena tistih mamic, ki se je celo nosecnost pripravljala na dojenje, brala kar sem videla o tem, kupila vse potrebno, sanjala o tem in potem....ni in ni slo. Pa ne da ne bi hotela, ampak enostavno mi je po 10 dneh zacelo drasticno primanjkovati mleka. Moja pikica ni znala prav vleci, zacela je hujsati in se preden sem se prav zavedla, je patronazna mojega v nuji poslala po hrano v lekarno. In potem je zgodba ze znana: se manj je vlekla, po flaski ji je bilo lazje vleci,....

Poskusila sem crpat,i spodbujati, piti vse mozne napitke, sla sem si v bolnico sposodit el. crpalko, ....., a mleka ni in ni hotelo iti dovolj. V bistvu ga je vedno manj. Pri meni se ponudba pac ni prilagodila povprasevanju, se do danes ne. Bila na pregledu, ne ugotovijo vzroka za to.

Sedaj jo se vedno pristavljam, uzivam v dojenju vsaj tisto malo, kar ga je in srce me boli, ker moja za vsak obrok jesti se Aptamil, ....

Samo to bi rada povedala: dojenje je najboljse za user posted image , zato prosim locite med mamicami, ki si tega srcno zelijo in jim ne gre in med tistimi, ki za to niso pripravljene storiti nic in se jim zdi flaska boljsa resitev.

Tiste, ki se imate moznost, dajte svoje malcke dojit. Jaz bitko pocasi izgubljam, in to je nekaj najtezjega zame, ceprav moja puncka raste, je zadovoljna in zdrava pa vendar...

(odgovor članu sun123)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
9.4.2006 23:43:23   
kati*
ČE DOJIŠ ALI PA NE ... prav vseeno je. Važno je, da je otrok zdrav, raste, da ga imaš rada in ga vgajaš v ljubečo in normalno osebo! Tu pa je popolnoma vseeno kako to dobi. Menim, da imamo v današnjem svetu srečo, da otrok v primeru, ko ne more biti dojen, lahko hrano vseeno dobiva. Jaz nisem mogla bit dojena, pa ni žal ne moji mami, ne meni - ker sva obe veseli le, da sem preživela (ob flaški in mleku v prahu).

Mimogrede pa glede afričank... prvič: marsikje afričanke dobivajo za otroka dodatke, saj so same podhranjene in nimajo mleka ali pa to ni dovolj dobro in drugič: ali se je sploh kdaj vodila statistika, koliko otrok umre zaradi lakote, ker jih mama ni pravilno znala pristavit. Tudi v starih časih je bila umrljivost otrok zelo velika - tudi zaradi nezmožnosti dojenja user posted image .

_____________________________

lp, K

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
9.4.2006 23:51:27   
Seven*
Kati. Za adaptirano mleko smo pa res lahko hvalezni da obstaja. Se absolutno strinjam! user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   [Brisano sporočilo]
10.4.2006 0:23:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Nyah*)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
10.4.2006 9:02:34   
Nyah*
user posted image user posted image user posted image Hvala nalin, ce bi bili vsi tako razumevajoci in v podporo....

vesela sem, da me razume moj moz, ker res ve, koliko truda sem vlozila..... a je vseeno hudo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
10.4.2006 9:06:50   
Seven*
Nyah, upam da nisi zalostna zaradi teh postov in upam, da si dojela, da to ne leti na taksne kot si ti. Verjamem, da si naredila vse.. Bravo mamica za trud. user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
10.4.2006 9:10:59   
renan
Nyah ne smeš biti žalostna. Važno je, da je otrok sit in ljubljen.

Da so v preteklosti umirali zaradi nezmožnosti dojenja, pa nisem tako zelo prepričana. Takrat je bilo verjetno manj psihičnih obremenitev kot jih imamo  danes in ženske so imele veliko bolj  naraven odnos do svojega telesa, tako je bilo tudi dojenje veliko bolj neobremenjeno. Če  niso imele dovolj mleka, so hranile otroke z mešanico kravjega mleka in vode. Še kakšni dve generaciji nazaj se je to delalo.
Generacija pred nami- naše mame, so  skoraj vse prepričane, da niso imele dovolj mleka. To je bilo po moje zaradi napačnih navodil zdravstvenega osebja. Baje, da so svetovali dojenje na tri ure oz. štiri, če je bil otrok večji. Prav zaradi tega se mamicam ni naredilo dovolj mleka in so začele z dodajanjem.
Zato se verjetno danes toliko govori o dojenju- da se spet vzpostavi izgubljena vez z naravo. Zame so bile informacije, ki sem jih dobila o dojenju koristne. Zato mislim, da to ni samo larifari propagiranje. Izbira, če bo dojila ali ne, pa je na koncu mamina.

LP, Renan

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
10.4.2006 9:30:53   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: nalin
Me pa res zanima, kaj so prednosti hranjenja po flaški, ker res tega ne vemuser posted image


Pri nekaterih otrocih, s hudimi alergijami, priporočajo hranjenje po flaški, z adaptiranim mlekom, ker je tako 100% nadzor, kaj otrok zaužije.

Pri hranjenju po flaški imaš tudi točen nadzor, koliko otrok poje, če so denimo težave s pridobivanjem teže itd.

S hranjenjem po flaški, se lahko v proces hranjenja tudi v najzgodnejšem otrokovem obdobju vključi oče.

Prav pride tudi v primeru, če je mama iz kakršnih koli vzrokov zadržana in ne more podojiti otroka.

Meni osebno je bilo tudi precej enostavneje otroka nahranit s flaško, če smo bili zunaj ali kje na poti.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
10.4.2006 16:24:19   
niki#
Pozdravljena renan,
bi te prosila, da če se že vključiš v razpravo prej vse preberi. Jaz sem prvič dojila in tudi sedaj ko pričakujem drugega otročka bom! Oborožena sem že z vsemi pripomočki od nastavkov, krem, črpalk, blazinic.... Gre za to, da obstaja ena normalna meja med poskusiti dojiti ali pretiravati in poveličevati dojenje. Kljub temu, da sem nekaterim dvignila pristisk sem vesela, da se je razvila ta debata za tiste, ki žal ne morejo dojiti ali so bile pri tem neuspešne in takih ali drugačnih razlogov. Naj se ve, da dojenje ni nekaj kar moramo kovati med zvezde in na ves glas kričati: jaz dojim, jaz dojim, krvavim, trpim ampak jaz dojim... to je zame bolano! Naj se vendar na glas govori tudi o dobrih stvareh, ki jih prinaša steklenička in slabih, ki jih prinaša dojenje! In za božjo voljo res ni nič narobe če ne dojiš!!!!!!!!!!! Prosim vas ne poveličujte tega!!!!!!

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
10.4.2006 16:35:37   
Seven*
Niki. Se enkrat. Nihce ni poveliceval dojenja. Dojenje tudi ne rabi biti za vsako ceno.. Na to temo smo imeli ze kar nekaj debat.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu niki#)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
12.4.2006 20:23:33   
tipka
Izračunala sem, da je naravno dojiti 4,5 meseca.user posted image user posted image user posted image  Pomagala sem si z mačkami. Vzela sem naslednje parametre:

- mačke dojijo 4 tedne,
- mačke živijo cca 17 let,
- ljudje živijo cca 80 let.

Dojiti triletnika je za mene bolano. Tako dolgo dojijo le tiste, ki so dovzetne in slepe za izmišljotine LLL. Prsi so seksualni simbol in pika. Ne kažite mi vaših jošk v McDonaldsu potem ko je vaš otrok pojedel Happy meal, ker mi gre to na bruhanje. Z mano ni nič narobe, ena je rekla, da je to problem tistih, ki jih motijo njihove joške v javnosti. Potem pa svizec.....

LLL trdi, da ima vsaka dovolj mleka. Kako je to sploh možno reči, če pa vidimo že po odzivih na forumih, da jih vsaj polovica ne more polno dojiti do šestega meseca? Kako lahko ena "strokovna" organizacija trdi kaj takega, če ne more svojih trditev podkrepiti z znanstvenimi podatki, raziskavami, statistikami, po drugi strani pa vidimo, da v praksi TO NI RES.

Seven, Nalin in ostale, če verjamete tem budalščinam, a trdite da je polovica slovenskih mam neosveščena, se ni dovolj potrudila ipd?

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
12.4.2006 20:48:46   
polona2
Če sem se kaj naučila iz vrste debat na to temo je, da NIMA SMISLA izlivati duše na temo dojenja.

Dojenje je smiselno, ko pri njem uživata oba, mati in otrok, je zapisala moja predhodnica. Zakaj potem beremo poste v smislu"mamanočebitiduda"? Eh, brezveze...

(odgovor članu tipka)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
13.4.2006 15:38:51   
niki#
Tipka, jaz mislim, da gre pri mamicah dojiljah, ki ne znajo nehati dojiti do 6 oz.8 meseca težava v tem, da postaja dojenje nadomestek za ljubezen, ki jo ne dobijo od svojih partnerjev.... torej zamenjajo cartanje s svojimi partnerji za cartanje z dojenčkom! Najhuje pri tem pa je, da resnično obstajajo organizacije za to, ki to podpirajo in te mamice nimajo nikjer nikogar (razen nas tečk, ki jim to pač povemo na nam znan način) ki bi jim povedal kako se odvaditi in kaj se dogaja v njih samih, da je to tako težko zanjo (za otročka definitivno ni)! Ti znajo samo poveličevati dojenje in potem mamo pustiti naj se znajde kakor ve in zna in doji magar do 5 leta oz., vsaj goji željo da bo dojila čim dlje - ker je seveda "dobro" za otroka! Ja res žalostno!

(odgovor članu tipka)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
13.4.2006 16:46:08   
tipka
Ja, Niki, točno tako. Uboge mame, ki imajo mleko, saj nimajo srca, da bi otroku odrekle to, kar je "dobro" za njega, je čist vseeno, če tudi one same dobijo nežnost ali pa se jim dojenje "nedojenčka" upira. Same sebe morajo preslepiti, da ima LLL prav, da je dojka naravna žleza ali kaj že namenjena dojenju in da joška v javnosti pomeni odobravanje in stoječe ovacije. Tiste, ki pa nehajo dojiti do enega leta so pa lih tak v dvomih, "prikrajšale" so svojega otroka.

Ehhhh, jaz sem zdaj že srečna, včasih mi je srce začelo hitreje biti, ko sem videla LLL, dojenje, ob teh besedah sem se vklopla, začela požirati besede, se sekirati,........., končno se ne razburjam več zaradi dojenja.user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu niki#)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
13.4.2006 21:26:39   
renan
Dojenje sploh nima nobene zveze z ljubeznijo do partnerja, vsaj pri meni ne. Vsi trije  se lepo dopolnjujemo in nihče nikomur ne nadomešča ljubezni. Je pa res, da dojim šele tri mesece..user posted image
Zdi se mi, da vam je ta debata malo ušla z vajeti...

LP, Renan

(odgovor članu niki#)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...
Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?