Nenya
|
Živijo, Maychika, Nenya še vedno veselo gleda CSI. Je ravno začela gledat zadno sezono Las Vegas-a, tako da bo kmalu pri koncu. Tudi jaz imam namen v prihodnjih dneh peljat Mino v ZOO......upam da mi bo uspelo časovno, doma imamo namreč delavce. Me je ravno zdajle Nenya klicala in sem ji povedal, da ti pišem komentar. Se je zgleda spomnila na tisti dogodek, ko te je mal zvilo, ko si nesla Tio po stopnicah. Sporoča predvsem tebi pa tudi ostalim nosečkam (dobesedno iz njenih ust) da ga ne srat z dvigovanjem svojih malčkov, če nočete postat njene cimre saj ni pretirano zabavno. Vidim, da vaši malčki kar uživajo v raznih peskovnikih oz. bazenčkih. Pri nas Mino še vedno uvajamo v peskovnik, saj ne zdrži notri več kot 10 minut. To je verjetno ena od potez v njenem karakterju, saj se ji mora stalno nekaj novega dogajat...tudi 10 minut je zanjo ogromno, saj ponavadi nikjer ne zdrži pri miru več kot minuto. Je pa res, da unih 10 minut ful uživa, potem pa gremo drugam. Sem pa malo preštudiral razne članke v zvezi z mlekom in fluorom in ugotovil, da se fluor veže predvsem na proteine v mleku. Nikjer nisem zasledil, da mi uživanje mleka sočasno s fluorom zmanjšalo absorpcijo le-tega. Vezava na proteine bi sicer teoretično lahko imela za posledico manjšo absorpcijo, vendar se proteini razgradijo ob prebavi in fluor se sprosti iz vezavnih mest. Tako da je moje mnenje tako, da če je že kakšen vpliv mleka na prehajanje fluora v kri, je le-ta zelo majhen. Nisem tudi nikjer zasledil, da bi bilo potrebno mazat zobe s fluorovimi preparati, vedno so omenjali peroralno uporabo.....upam da sem gledal prave članke....v linku, ki ga je dala Eya namreč piše, da se Nahaja tudi v slini in ima lastnost, da lahko popravlja(remineralizira) začetne gnilobne poškodbe na površini zoba. Tako lahko začetno zobno gnilobo tudi ustavi, brez popravila zob z plombami. Če imajo že zelo majhne koncentracije fluora v slini tak vpliv na zobe, bi to lahko razložilo priporočilo zobozdravnika, da je potrebno zobe mazat s fluorovim pripravkom. Verjetno je najbolje sočasna oralna in peroralna uporaba. Lep večer še naprej.