|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilke 2006
20.6.2007 19:25:54   
mojčika
Punce rabim en fajn recept za kumaričino omako, jih imam poln hladilnik z vrta, pa bi jih jutri za MM naredila...

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 4701
20.6.2007 20:26:41   
barba
user posted image Ojla, kako kaj?
Mi smo se znebili ameriških obiskov. user posted image Niso nam pozabili dat še zadnjih navkov, da naj Meti že enkrat družbo zrihtamo.user posted image
Pri nas je ta teden ultra pester. Mož si je kupil leptop, jst pa kar avto. user posted image  Ne znese nam več z enim avtom. Sva imela namen kupit še enega zame jeseni, pa sem zdej na netu enga zlo lepga najdla. Tko, da dobim svoj avto v petek.user posted image

Marelica – slikice bodo mogoče še danes.user posted image Sem od začetka kar mižala ko jo je frizerka začela strič. Sej zrastejo novi in še lepši laski.user posted image Katarina obvlada! Pri nas je žlica samo za mešat.user posted image

Zvezdica – ČESTITAM! user posted image user posted image user posted image Upam, da boš s službo tud zadovoljna.

Eya – tele aprilsko odlične vibracije naš še kar trajajo in trajajo, aneuser posted image

Maychika – ok ni panike, če so se slike zgubile. Bova že kej spametovale.user posted image

Mojčika – kumare olupi, naribaj in nasoli. Pusti kakšno uro, da se izloči voda. Potem pa samo na olju popeci čebulo, dodaj kumare in česen, malo popraži, dodaj kislo smetano in peteršilj. Na koncu še začiniš po okusu. Men je ta enostavno zelo dobra. Zraven pa pire al pa pečen krompir.

< Sporočilo je popravil barba -- 20.6.2007 20:27:55 >

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 4702
20.6.2007 20:32:50   
mojčika
user posted image barba hvala, se sliši dobro...

Samo ta napotek vaših Američanov je bil pa edin z nekaj pametiuser posted image user posted image user posted image

No navsezadnje sem jaz danes MM kar nekaj laskov po vrhu postrigla, en velik šop, no naj pa povem, da še babica ni opazila, da manjkajo, naši bi se videlo šele, če bi jo pobrili, zdaj ima res toliko kodrčkov, da se prav težko vidi, če jo malo postrižem...

Lahko noč, bom zjutraj spet zelooooo zgodnauser posted image

< Sporočilo je popravil mojčika -- 20.6.2007 20:33:37 >

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 4703
20.6.2007 20:38:12   
barba
Takole naša Meta gleda sosedove otroke na ulico in se dere TANA TANA user posted image user posted image user posted image
user posted image

in nova frizura

user posted image

A ni luštna?

LP, barba

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 4704
20.6.2007 21:54:27   
maychika
IZVIRNO SPOROČILO: Marelica

Hehe, ja saj smo spet po istem katalogu naročali, sem se zdaj spomnila.user posted image

hi hi saj res....

ja mi jo bomo poslali pod škarje. že zdaj se zašvica da ima vse laske mokre sploh v spanju...ji bo po moje pasalo, čeprav saj pravim...za fantka jo imajo itak že zdaj vsi.

aja...eya...celo je bilo pslano...hi hi....dobiš verjetno jutri po navadni pošti.

ankica jaz se s fleki ne trudim več....sem obupala. tud malo vanisha zraven ruknem pa je. mojčika ima pa itak boljši sistem.

mojčika....zmenjeno.

uau barba kakšna sprememba. men se pa zdi da ji ful paše....pa kako gleda skoz okno...kot da je v zaporu pa fouš unim zunaj...hi hi hi

ej...ker avto si pa dobila? sej veš...firbci...

nič...pridne bodite....

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 4705
21.6.2007 8:05:09   
barba
Dober dan iz službe!

Maychika - men se tud zdi, da Meti nova frizura ful paše. Drgač sem si kupila Toyoto Yaris, staro 5 let, ima 29.000 km, k jo je en ata imel za k maši vozit. Je kovinsko zelena. Še kaj? Mislim, da sem potešila tvoj firbec user posted image user posted image user posted image  Aja, jutri jo dobim.user posted image  Edino nalepko v stilu "mamin avto" še rabim.user posted image

Grem nazaj delat ... pridem še kasneje user posted image

LP, barba

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 4706
21.6.2007 9:05:43   
eya
Oj!

Meta je pravi cukrček na tisti sliki, res ji paše nova frizurcauser posted image user posted image user posted image  U, Barba, avto je pa tudi dober! In kaj pomeni pri Meti TANA-TANA?

jaz tudi naredim kumare v omaki, tako kot Barba. Pa v solati jih tudi ful radi jemo.

Pri meni pa gredo več ali manj fleki ven z Oxijem (našpricam in pustim kake 10 minut, pa to ponavadi takrat, ko je flek že suh), pa kadar res take umazane cunje perem, dam malo več praška, pa višji nivo vode.

Jaz grem pa zdajle avtobus čakat. Moram v službo prinest eno dnevno vozovnico, da mi bodo vrnili potne stroške. In se mi še najbolj splača it kar eno kupit, ker če hočeš dobit potrdilo o ceni vozovnice, ta stane 2x toliko kot vozovnicauser posted image

Lep dan!
Lep dan!

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 4707
21.6.2007 10:22:33   
Anonimen
Ojla!

IZVIRNO SPOROČILO: eya

Pri meni pa gredo več ali manj fleki ven z Oxijem (našpricam in pustim kake 10 minut, pa to ponavadi takrat, ko je flek že suh), pa kadar res take umazane cunje perem, dam malo več praška, pa višji nivo vode.

Naredim isto, tudi po večkrat, pa je še vedno umazano user posted image user posted image user posted image . Bom sprobala Mojčikin recept, zna biti še najbolj učinkovit user posted image .

Aja, punce, če vas zanima, oz. imate koga (v šolstvu, novinarje,...), ki bi mu lahko to posredovale:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1582589
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1626204

Tudi naši otročki bodo kaj kmalu šli v šolo in nastradali zaradi prevelikih (finančnih) apetitov nekaterih posameznikov, še posebej, če pride do uresničitve uvajanja zasebega šolstva v takem obsegu, kot nameravajo. Bomo kaj kmalu bluzili take neumnosti zaradi nerazgledanosti, kot ameriška sorodnica od barbe user posted image .

Hihi, Barba, v torek smo šli jaz, moja mami in Kristina na Lj. grad, gor je bilo cel kup Američank, sem se spraševala, če je katera med njimi sestrična iz Amerike.
Uf, tak avto bi pa tudi jaz imela. Sva se menila z mojim, da bova enkrat na cesti kar enega starčka ustavila, ti imajo super ohranjene avte, malo kilometrov, kljub starosti avta. Se splača user posted image .

Joj, Mojčika, ob kakšnih nečloveških urah vstajaš user posted image . meni je še ob osmih zgodaj user posted image .

Jaz pa grem pisat prošnje za službo oz. ponudbe, ker ni nobenih aktualnih objav user posted image user posted image user posted image . Da malo izkoristim te pozitivne vibracije.

Pridni bodite.

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 4708
21.6.2007 10:45:46   
mojčika
No naj povem, da danes nisem spala niti ene ure, delat sem šla ob 5.00, jaz koza sem dala mali za večerjo mineštrco, spala je do polnoči kot rožica, kot vedno, potem ponavadi hoče k meni, seveda sem jo dala, a se je premetavala cele 4 ure, ona je sicer spala, jaz pa definitivno neuser posted image , ob pol petih se dvignem, naredim flašo mleka, ki jo je popila na dušek, očitno lačna in žejna, imamo res vroče in je zaspala, no jaz pa sem morala it, spat sem pa šla ob 23.30, zdaj lih da še gledam tu na šihtu, rabim kavo in še do zvečer moram zdržat, sem pa samauser posted image

Ma ne vem, še vedno sem prepričana, da nas mučijo zobje, ker tako nemirno spi, ker sicer želi spati, boga revica je celo svojo bučo polagala na mene, moj vret, celo na lice.... seveda je dremuckala, le jaz nisem mogla tako spati, če pa je v svoji postelji pa treska z glavo sem in tja, proti jutru pa se njeno spanje spet umiri...

Kak nasvet????? PROSIM, kako naj ugotovim, kaj jo muči... se sedaj bodo počitnice in vem, da bom dosti spala, muči me samo zaradi nje, ko res tako rada spi, zapi ob 20.00 kot rožica... Pri odprtem oknu pa ne moremo spat, ker je mimo cesta, kjer vozi tovorni promet, delavski avtobusi in avti ob 21. do 23. ure in od 5.00 do 7.30....

Malo sem pojamrala, zdaj pa moram v razred... Čau

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4709
21.6.2007 11:55:20   
miaxxx
Uf, Mojčika jaz ti ful težko svetujem... vem kako je, ko se dete premetava in hoče spat, pa ga nekaj muči... Dobra tolažba ti naj bo, da boš kmalu na dopustu user posted image . Bi se pa tudi jaz strinjala s tabo, da so zobki. Koliko pa jih že imate?

Meni se zdi pa ful fensi, ko svoje takole k frizerju vozite user posted image , naš je  tak kot Meta, pa ni bil še nikoli pri frizerju user posted image .

Pa kakšna damica je Katarina... saj ji gre super tole hranjenje. Naš se sicer neki sili, da bi jedel sam, ampak to je bolj tako tako. Žlico vedno okrog obrne in pol namaka v čoko, pa nese k ustom, pa vse leti okoli. Umazan na koncu on in jaz pa še vse po tleh in po mizi. Tako, da ponavadi ga kar jaz hranim, ko pa je sit mu pustim, da se še malo sam trudi.

Mojčika kako gre MM hoja? Ji je všeč na dveh?

Eya upam, da se Žiga čimprej navadi varstva. Saj drugače mu je pa njabrž kar fino pri varuški?! Koliko pa te varuška mesečno stane (če ni skrivnost)?

Čebelica Maja kako si se odločila: vrtec ali privat varstvo? 

Nč, šibam... se še beremo!

Lp

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 4710
21.6.2007 12:29:05   
eya
Ojla!

Mojčika, sočustvujem s tabo. Verjamem, da komaj gledaš. Samo res ti težko svetujem, kaj je narobe, da se mala toliko premetava-ampak zgleda, da se ona vseeno naspi. Kaj pa če bi jo poskusila par dni imet v njeni posteljici? Ali vseeno preveč buta ob ograjico? Da se boš ti lahko naspala... Pa glede okna-mi smo tudi blizu prometne ulice, pa imamo okno ponoči odprto in Žiga nikoli nič ne zmoti. Bolj meneuser posted image  Ponavadi me promet ob 5ih zbudi, pa grem okno zapretuser posted image

Miaxxx, za varstvo bomo plačevali 210 evrov (+dajem naše plenice, robčke in kremo za rito), kar se mi niti ne zdi veliko, glede na to, da so cene v Lj tudi 300 evrov. Ja, Žiga čisto uživa, ko pridem, se vedno igra in menda čez dan ne joka, ali pa 1x zajoka, samo ga takoj potolažijo. Se mu pa ful pozna, da ga je strah, da ga bom kje pustila...Včeraj ga je prijateljica, ki jo dobro pozna, samo malo vzela v naročje, da bi ga prestavila na drug konec, pa je zajokal in iskal mene. Pa pri teti je tudi jokal...sploh ga noben ne sme vzet v naročje, včasih je bilo pa čisto kontra-pri nobenemu ni jokal. Pa res se stiska k meni, me objema, lubčka. Ma, saj to bo verjetno samo obdobje. Un drugi fantek, ki se še pazi skupaj z Žigom, je pa včeraj jokal, ko je babi prišla ponj za domovuser posted image

Maychika, hvala, sem dobila, zlata si. Samo napiši še, koliko sem ti dolžna za vse skupaj. Pa kam ti lahko nakažem, najbolje, da mo to kar na ZS sporočiš... Da ne boš dobila preveč nakazil na svoj računuser posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil eya -- 21.6.2007 12:30:07 >

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu miaxxx)
Neposredna povezava do sporočila: 4711
21.6.2007 13:01:12   
maychika

Pa glede okna-mi smo tudi blizu prometne ulice, pa imamo okno ponoči odprto in Žiga nikoli nič ne zmoti. Bolj meneuser posted image  Ponavadi me promet ob 5ih zbudi, pa grem okno zapretuser posted image

enako...jaz ji pustim odprto pa je tudi nič ne zmoti ali pa jo redkokdaj...ob petih, ko se začnejo ptiči oglašat (jih imamo nad glavo in so res tečni, ker se od jutra do večera derejo) pa ji grem zapret. pa se tudi premetava oz. si brca kovtrček dol. zadnji čas da damo kaj tanjšega za pokrit ker je včasih čisto mokra po glavici

eya...ena pozitivna stvar varstvaje to da se tko k tebi privije ane...pa crklja...mmmm kako to paše...

ja eya ti mi kar nakaži eno ledeno kavo na TRR: maja mnjam mnjam kako je vroče danes....user posted image  sej si že obljubila eno kavico...če bo prevroče bo pač ledena....ko se vidimo enkrat....

lp

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 4712
21.6.2007 14:58:59   
mojčika
No sem prišla malo k sebi, nekaj bo za probat, jo bom danes manj oblekla in okno odprla...

Miaxxx vsi zobje so napol ven, štirice bodejo na štirih koncih, na sredi pa je meso, še najmanj so zunaj trojke...

Hodi pa vsak dan raje...kolena pa so tudi še zelo v uporabiuser posted image

Eya o tem kar si ti danes pisala, si me zadnjič vprašala, če tudi pri tašči noče bit,... če sem jaz prisotna, nihče več ni dober, če jo jaz nesem v varstvo, se me prime kot klop in noče it, sicer jok hitro mine in je pridna, a zapomnila si je zelo...še sreča, da jo vozi mož, pri njemu ni tako delikatna... Vem, da bo minilo, a pri nas ni še našlo prave mere, mislim, da je zdaj prav ena zmeda, ki jo občutimo ravno v tem ne spanju, kajti naša MM je bila prej res navajena redu, ritualov, tega je zdaj manj... Bom zdaj na poletje delala na tem, da se umirimo... 

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 4713
21.6.2007 15:49:32   
mojčika

-ampak zgleda, da se ona vseeno naspi.

Se ne, veš, hitro postane zaspana, včasih tudi do 12-ih ne zdržiuser posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 4714
21.6.2007 17:02:25   
miaxxx
Ojla punce!

Tole sem prebrala na forumu vzgoja in mi je bilo ful dobro napisano in se jaz popolnoma strinjam. Ker nekatere pričakujete novega družinskega člana bom kopirala (se pa opravičujem, če ste že na vzgoji prebrale):

Naslov teme: Ne maram te... (če se vam, da si preberite celo debato - res zanimivo)

"Jaz še nisem na tem, bom kmalu, lahko pa ti povem dokaj svežo izkušnjo iz žlahte. Sestrična je počela točno to, kar počneš ti. Mala sestrica je bila alfa in omega, non-stop po rokah, pa pet jih je letelo, če je samo zanihala, kaj šele če je padla, potem so šli vsi na glavo, starejši dečko pa je stal ob strani kot neki nebodigatreba.  Logično, da je dojenček že tako bolj odvisen od mamice, a toliko, kot nekatere mamice same potencirajo to odvisnost, tudi ne.  Nobenemu očku ni nos in roka odpadla, če je dojenčka kdaj previl, noben dojenček ni dobil za ušesa jest, če ga je ati hranil, noben dojenček ni cepnil pot leh, če ga je ati pestoval. Res je, da dve-, tri,- štiriletnik ni več tako življenjsko odvisen od mamice, je pa nanjo še zelo zelo navezan, čeprav drugače. Vsak preživi in razume, da mamica dojenčka previje in nahrani, vendar da mora vedno "ta velik" počakat in "ta velik" dat mir, ni prav. Poleg tega je fantek moral še začet hodit v varstvo, ker dveh pa res ne zmore in je bil iz danes na jutri po 10 ur od doma. Lahko ugibaš, kaj je sledilo. Dretje na vse grlo "NE MARAAAAAAM TE!!!!! ZGIIIIIIIN OD BAJTE!!!!!! PR MIR ME PUST!!!!!" in čez nekaj časa naravnost "SOVRAŽIM TE!!!" pa spet padanje v drugo skrajnost, oklepanje mamice z vsemi štirimi, nočne more, neješčost, ponovno močenje postelje. Nekega dne je fantek vpričo cele vasi izjavil "odkar se je rodila sestrica, jaz nimam več mamice in atija, samo babico in dedija, pa še to samo včasih. Sam sem, čisto sam!" Meni je dobesedno zastalo srce. Izjava 3-letnega otroka.  Še zdaj mi gre mraz po telesu, ko se tega spomnim. Vsem se je to zdelo strašansko smešno in so se potem še norčevali iz njega, mali pa je to mislil smrtno resno in iz dna duše. Sestrični sem skušala dopovedat, da naj zaboga kdaj da v vratsvo tudi dojenčico, ki je itak vseh vajena in totalno neproblematična in naj se posveti starejšemu sinu, ker ji jasno kaže, da je v hudi stiski. Pa kak teden se jo je malo prijelo, potem pa po starem dalje, ves čas mlajša po rokah, večji pa k babici in čao!

Tvoj fantek očitno doživlja nekaj podobnega. ENoletnice, ne glede a hodi ali ne hodi, že davno ni več treba ves čas vlačit po naročju. Še manj se otroka sprehaja za roke!!!! to je najslabša usluga, ki jo lahko odrasel naredi otroku. Otrok bo shodil, ko bo sam za to zrel, nič prej in nič kasneje, nikakor pa ne z rokami iztegnjenimi v vis!!  Če ne verjameš meni, vprašaj pediatra ali še bolje razvojnega pediatra. Punčki naredi "stezo" s predmeti, ki se jih lahko oprijema in bo hodila sama, pravilno, s spuščenimi, ne pa z dvignjenimi rokami.  Zakaj jo pobiraš?? Otrok se mora znat sam pobrat, sam se postavit nazaj na noge ali na ritko. Tega se ne dela!! Otrok mora znat past, mora znat ujet se na roke, da ne trešči z glavo ob tla in mora znat sam vstat - brez tega ni hoje in dokler tega ne zna, otrok ne hodi. Seveda ps s etega ne bo naučil, če vedno nekdo prileti in ga pobere - zakaj pa bise? Otroka se pobere samo, če je udarec tako hud, da otrok ne more do sape ali da se je kako drugače hudo poškodoval, sicer se otroka ne pobira. Logično pa, da se poigraš z njo, jo popestuješ, jo previješ na hraniš - vendar vse to naredi tudi s starejšim!!! Ne rabi te nič manj, kot mlajša, rabi potrditedv, da si še vedno tudi njegova mamica, ne samo od mlajše sestrice. Tudi pri nas so "moški posli", ki jih delata z atijem ali dedijem, vendar grem jaz ravno tako z njim šraufat, barvat, grem z njim orodje gledat - ne maram deltve na ženska in moška opravila! prav tako pa tudi z atijem kuhata ali preoblečeta postelje, pečeta palačnike ali pomijeta okna. Pri nas delamo vsi vse!

Moj nasvet bi bil, da se "odklopi" od mlajše sestrice. Vzemi si čas za starejšega sina. Porini mlajšo atiju v roke in pojdita vidva s sinom nekam, kjer je njemu res krasno.  Povsem načrtno si splaniraj vsaj 2-3 popoldneve, ko bosta vidva ekipa. Ni važno, a bosta zbijala fuzbal, brala knjige, lenarila ob vodi v senci ali hodila po Baumaxu - otrok ti jasno kaže, da pogreša svojo mamico in bi jo rad nazaj.  Ne samo zaradi "ne maram te!" - to tudi jaz slišim, ko že 5 x rečem naj nekaj naredi in v 6. dvignem glas ali ko mu prepovem nekaj, kar njemu ni po volji. Moj nespremenljiv odgovor je "prav, škoda, jaz te imam pa še vedno rada do Lune in nazaj!" in nikoli ne traja 5 sekunde, da se mi že stiska v objem z "oprosti, oprosti!"  Tudi jutranja rutina - zakaj tudi zjutraj ati?! Ej, fant mora od doma, medtem ko sta ti in sestrica ves dan carice, ves dan skupaj, njega pa tudi zjutraj zrihta - ati. Zakaj?! Zakaj ga ne mami, ki je potem itak več ur ne bo videl ali zakaj ga ne skupno? Ne bo konec sveta, če se bo sestrica kdaj zbudila -ali pač? Jaz teh delitev na "atijeve" in "mamičine" otroke ne razumem. Oba starša sta od obeh (ali vseh!) otrok in tako tudi morata delovat.

Ne zameri, če sem te nekoliko okrcala, vendar tako jaz vidim stanje iz napisanega. Še posebej, ker sama praviš, da se je sin ravno med porodniško oddaljil od tebe. Poišči odgovor ZAKAJ!!  Dve leti in pol star fantek pač ne more razumeti, zakaj je kar naekrat v vsem samo še druga violina. Zakaj je sestrica središče vesolja, on pa nekje ob strani, bolj atijev kot mamičin. SKušaj to popravit- pa ne samo zaradi "Ne maram te!", ki jih vsi kdaj slišimo. Fantek iz prvega odstavka se je vdal v usodo. Ne joka več za mamico, svojo stisko pa izraža še vedno in to vedno bolj agresivno, strašno se je navezal na stare starše, deloma tudi na atija - mamica je pa nekje povsem v ozadju. Velikokrat da vedeti, da je noče pogrešati. "

Lp

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 4715
21.6.2007 20:51:23   
barba
user posted image Ojla,
midve sva popoldne preživeli sami, ker je šel ati na zaključni piknik. user posted image  Sem mislila kok bom naredila, pa ni blo nobenga uspeha. Že cel teden me čaka gora cunj za peglat, za pospravt, … Če ma katera čas lahko pride mal pomagat. user posted image

Eya – itak, da je tale moj avto sanjski. Druge znamke kot Toyota me sploh ne zanimajo. user posted image  Pri Meti je pa tana tana = Karin, sosedova sedemletnica.user posted image

Ankica – ta sorodnica je moja svakinja, od moža sestra.user posted image

Naša Meta ponoči spi samo v majčki, brez kovtra. Imamo ful vroče in celo stanovanje na široko odprto. Smo vsi tok zmatrani, da nas šele ura zjutraj zbudi. user posted image  So se pa Meti naredile te vročinske pikice za vratom.

Miaxxx – si bom enkrat cajt vzela za ta tvoj roman in potem pokomentiralauser posted image

Uživajte!

LP, barba

(odgovor članu miaxxx)
Neposredna povezava do sporočila: 4716
21.6.2007 21:25:18   
Marelica
Oj, punce!

Miaxxx, zdaj si mi pa dala branja... samo enostavno nisem mogla mimo tvojega citata, ki je res življenjski! Dobro je vsake toliko kaj podobnega prebrat, da ne bi kasneje delali prevelikih napak. Jaz resnično upam, da bom obema svojima otrokoma znala dat enako mero vsega potrebnega in da med njima ne bo razlik. HVALA!user posted image

Mojčika, oh, si pa res boga, sploh če se ti bo še več noči to ponavljalo! user posted image  Jaz nimam pojma, kaj bi bil pri vas razlog... lahko da zobki in neznosna vročina zadnje dni v kombinaciji. Kako jo pa oblečeš za spat? Jaz Katarine sploh več ne pokrivam, včasih je celo dokaj tanka spalna vreča (s polnilom) čez pižamo preveč. Imam eno home-made vrečo iz tankega blaga (brez polnila) in jo zadnje dneve kar v tisto dam. In nimam občutka, da bi ji bilo premalo, ker tudi sama spim skoraj popolnoma odkrita. No, je pa pri nas zdaj že dva dni problem, da sredi spanja začne ful kašlat, podnevi in ponoči. Ne vem, če je ne bom jutri kar k pediatrinji peljala, ker je vedno huje.user posted image  Tako da vidiš, imamo vsak svoje probleme, ki jih ne znamo rešit.

Zdaj sem čisto mimo, kaj sem še hotela napisat, ker je od začetka pisanja minilo že 3 ure... grem še enkrat skoz brat.user posted image

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

(odgovor članu miaxxx)
Neposredna povezava do sporočila: 4717
21.6.2007 21:58:52   
Marelica
Haha, Maychika, tista o  ptičih mi je dobrauser posted image ... kdo bi te bolj razumel kot jaz, ki jih vsako jutro dobesedno preklinjam, ker me zbudijo še pred Katarino. Jim bo treba uro na osmo nastavit, samo ko bi vedla, kako...

Barba, super frizurca od Meteuser posted image ... ja, saj ji res paše daljše in krajše, ko ima tako luštno bučko. Definitivno pa je zdaj s to frizurco bolj komot. Se še spomnim pred leti, ko sem se jaz prvič dala čisto na fantka šišnit in je takooooo pasalo poleti. Boste pa kodre za pozimi pustili rast, a ne? Je pa faca, ko tako kliče Tano.user posted image

Za vse, ki mislite, kako Katarina obvlada žlico, vas moram razočarat... tudi ona jo ponavadi zvrne in vse dol pade, ker je tak počasna. Pol pa gleda, kam kaša pada.user posted image  Samo če mama fejst pomaga in ji že stotič pokaže, kako se z žlico dela, se ji včasih posreči. Sem pa ugotovila, da vse otroške žlice malim niso enako fajn za držat. Maychika, katero imate za Tio, ona, ko res obvlada?

Barba, čestitke za avto! Znamka in km so tudi meni všeč. Edino, da nisi naletela na avto, ki ga je vozil ata s kako "težko  nogo". Saj veš, zaradi sklopke.user posted image  Jaz se že z mojim atom ne morem več peljat, ker vozi po "stari šoli", da ful turira mašino. user posted image  Od njega avta tudi ne bi nikoli hotela kupit.

Ankica, fleki so tudi naš večen problem. Sem se nehala sekirat, če ostanejo na slinčku ali kaki cotki za doma. Mi je pa žal za kako lepšo cunjico, sploh, ker se te ne smejo prat na več kot 40 stopinj ponavadi. Uporabljam pa Ariel, po novem tega tanovega. Ha, ampak fleki še vedno ostajajo.user posted image

Moram pohvalit (spet user posted image ) našo pupo, ki ga zdaj že po dveh tako šiba, če jo držiš za rokice. Ji samo pomolim svoje roke in že cela smejoča prikobaca k meni, se dvigne in greva: leva, desna, leva, desna... ampak to v takem tempu, kot da se ji na randi mudi.user posted image  Očitno bo imela hitro hojo po nama obema. Sva se morala zadnjič prav smejat, ko smo šli na sprehod in sva se zalotila, kako ga šibava z vozičkom. No, ugotovila sem jaz, ker mi je že sapa pohajala.user posted image

Barba, gora cunj tudi mene kar predolgo čaka.. tako da jaz ziher ne pridem še k tebi pomagat. user posted image

Zdaj zračim sobo, v kateri je računalnik, kjer je čez dan peklensko vroče. Že je postalo znosno, pa so me napadli komarji.user posted image  Tako da bežiiim...

Lahko noč!

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 4718
22.6.2007 6:20:44   
*zvezdica*
Dobro jutro!

Mi smo že 45 minut pokonciuser posted image . To je prav zakleto...danes gre možek več kot 1 uro kasneje v službo, mali pa se 1 uro preje zbudi. Se mi je prav smilil prejle, ko je bil čist obupan in zaspan. Tako da zdaj spi, midva pa gledava telebajske.

probleme s ptiči pa dobro poznam. Že pred 5 začnejo nažigat za zmešat. Po navadi grem okno zapret, pa se še slišjo.

No vsaj glede vročine nimamo nekih težav. Imamo klimo, tako da je res super. Popoldan ko gre Marcel spat jo vklopim, pa zvečer za kako uro ko gre spat in res ful bolš spi...sploh popoldan se pozna, da spi dlje ker ga ne moti vročina.

Mojčika, upam da ste danes kaj bolje spali!

Meta ma pa res carsko frizuro. Men se zdi da ji ful pašeuser posted image .
Bravo za avtouser posted image ...sam da ne boš preveč noge na gas tiščalauser posted image

Tud mene skrbi kako bo Marcel odreagiral ko bom šla v službo. Res je nenormalno navezan name. Trenutno ima pa še extra mama obdobje, saj nihče razen mene ni dober. Bom poročala v toek kao bo šlo.
Eya, super da se je navadil...sigurno se pa pozna razlika in Žiga čuti pomanjkanje tebe v bližini.
Aja, a je PB že konec za letos? Zdaj 2x nisem gledala, tako da sploh ne vem več kaj se dogaja.

Ah ffleki so pa drug problem. Malega bi lahko 5x na dan preoblekla ker je res v sekundi ves zasvinjan. Če nima res neke lepe cunje gor ga kar svinjskega pustim, če pa ima kakšno res lepo majčko ali hlaček pa mu jih slečem in grem vsaj našpricat proti flekom, drugač pl nič več ven ne spravim. Uporavbljam pa eno zadevo (ne vem kaj) za madeže namazat, pol pa še v stroj zraven mal Vanis oxy action fliknem. Al gre madež ven je pa čit odvisno...včasih ja, včasih ne.

Grem nardit za jest tamalmu...
lep dan

Marcel in Zarja

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 4719
22.6.2007 7:34:36   
mojčika
Dobro jutro, naspanauser posted image user posted image user posted image

Več sprememb, jedli smo pred kopanjem, po kopanju smo še malo jedli, po sedmi ji nisem dala piti, tako da je ob 21.oo na dušek spila flašo čaja, spala je v kratkih hlačah, kratkih rokavih, nepokrita, odprto okno....samo enkrat smo dali dudo, spali celo noč v svoji posteljici do 6.30.... Pasalooooo, kaj bo jutri, ko ponovim vajo, pa že poročam, če ni bilo to le enodnevno usmiljenje do mameuser posted image

Eya MM je tudi dobila tak stolček, kot ga imate vi, stara mama nabavila pri ribničanu, tako lepo se vsede vanj in gleda risanko vsako jutro, prav faca jeuser posted image

No včeraj sem rekla, da naša vedno bolj hodi po dveh, a me preseneča, tako ziheraška je, a ko hodi, hoče sama, sploh je ne smem držati, seveda pa ne znamo še, tako da jo lovim kot nora in vlečem za jopicouser posted image

Tako, zdaj pa ekspres pospravljanje, dobim varuško, ki rada gleda, kako in kaj imamouser posted image  Tetica Marina je tako popolna gospodinja, da ji do kolen ne sežem in tudi ko bo imela otroke, bo taka, vsaka čast, res je pridna...user posted image

user posted image

Zna pa tako lepo sesti gor in zlesti dol, da sem čist presenečena... Risanke in stol je postalo neločljivouser posted image

< Sporočilo je popravil mojčika -- 22.6.2007 7:38:43 >

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4720
22.6.2007 8:34:48   
Marelica
No, me veseli mojčika, da ste se končno naspali! Zvezdica, sočustvujem pa s tabo...

MM, cuker pa pol!!!user posted image  Kaj to je oni miniaturni stolček, a ne? Luštno!

Danes na srečo vsaj jutrio ni tako vroče. Pri nas piha prav osvežujoč veter, tako da sem v fazi luftanja stanovanja...

Sem klicala k pediatrinji glede kašlja, pa me je sestra kar naročila, naj se prideva pokazat. Ampak ob 11 uri šele. Jao, spet se bomo vozakali pa največji vročini.user posted image

Grem zdaj malo policaja igrat... naša lumpa ropota po sobi, da joj. Ravno prej mi je en CD uničila, pa niti ne vem, kaj je bilo gor posneto.user posted image

Lep in uspešen dan vam želim!

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 4721
22.6.2007 10:51:54   
alička
Živjo! Imam malo zatišja v službi, čeprav nadomeščam sodelavko na glavni blagajni podjetja. Sem puna para, haha, a katera kaj nuca.

Mi smo bili na morju. Midva sicer bolj malo Živa pa celih 8 dni. Uživala je 100 na uro!!!user posted image user posted image user posted image  Že lani sva bili celo poletje na morju in smo ugotovil, da ji zelo paše, letos pa še toliko bolj. Kopala se je v morju, kričala in vriskala od navdušenja, samo kadar so jo hoteli dati v plavalni obroč je protestirala. Tako da ne vem, ali naj kupim rokavčke ali kaj!? user posted image
V tej hiši kjer je bila (stričev Vikend v Jadranovem), je miljon stopnic. Smo mislili, da jo bo to kaj ustavilo, ker do sedaj stopnic, brez pomoči roke ali nečesa, da se je sama oprijela ni premagovala, no pa se je v enem dnevu naučila, tako, da se je mami pošteno naletala in zmatrala... Na srečo je bila dol tudi moja sestra, tako da je imela malo pomoči.
Moram priznati, da je tudi nama pasalo nekaj dni brez najine male kričačice, ona pa ni naju pogrešala nič!

Vse ki ste pripopape slikice, saj že veste, ne morem se odločit katera je večji cuker! user posted image user posted image  Se kakšne slikice od fantkov prosim!

Jaz bom dala slike iz morja, ko se vrneta moja dva, ker je v glavnem moj ati slikal.

user posted image Zvezdica bravo za službo. A so to slučajno G & P hoteli Bled imam tam eno prijateljico v prodaji!?

Živa spi v pižamici brez rokavov in kratkimi hlačami, seveda brez bodija spodaj, pokrita ni nič, če ji slučajno dam malo dekico čez noge jo takoj zbrca. Zjutraj pa je topla, tako da se ne sekiram. Mi imamo stanovanje na srečo kar hladno, čez dan, ko nas ni vse zaroletamo in zapremo okna (to je dalmatinska šola user posted image ) in je prav super ko pridemo domov.

Toliko za zdele, krem si kavo zrihtat pa na delo veselo!

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 4722
22.6.2007 15:43:52   
Marelica
Midve sva se kar dolgo potepali, ker sva nazaj grede šli še k teti... seveda sva morali ostat na malici in se je kar zavleklo. Sem pa zato zdaj čisto crknjena, mala pa prespana, ker je vse v avtu nadoknadila.

Moram povedat, da kašelj le ni bil tako nedolžen in Katarina je spet na antibiotikih za en teden.user posted image   Pa Operil-P za noska... Kje si ljubo zdravje???

Alička, lepo da ste uživali! Slikice pa le prilepi, da vidimo dokazni material.user posted image

Ta soba je spet za crknit... Se mi zdi, da skozi strešno okno vsa vročina noter vdari.user posted image  Aja, danes pri zdravnici pa klima na ful, da je že mene skoraj zazeblo. Pol moraš pa male bolančke do nagega slečt.user posted image  Iz tam pa spet ven na vročino. Ne vem no. Če prej ne prideš prehlajen, tam verjetno kaj stakneš.

Kje ste pa ostale??? A finiširate v službi? Kaj v ponedeljek ste vse proste?

LP

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 4723
22.6.2007 16:01:51   
ČebelicaMaja
Ojla! Ja Marelica, jaz finiširam v službi, že komaj čakam tale vikend, čeprav bo delaven, ker bomo belili in urejali, kar se da v stanovanju. V ponedeljek, pa pade IKEA, upam, da ne bo prevelika gneča in bo vsa Slovenija udarila gor...računam , da je večina ljudi na morju, ker je bila na AC že zjutraj strašna gnečauser posted image

Možek je kar OK, še 2 dni je prespal, zdaj je pa boljše...no, razen, da smo ostali brez vikend kučiceuser posted image . Včeraj sem gledala pri tedniku še en podoben primer, ta Hrvaška je res ful skorumpirana država... od našega soseda žena dela pri Mesiću, pa njim tudi niso rušiliuser posted image

Sicer sem pa ful happy, ker sem morala sedaj na vrat na nos najti en kraj za dopust in seveda vse zasedeno ali pa ful drago... potem sem pa dobila en apartma, pravzaprav hišica od enih Slovencev, ki jo oddajo, na PAGu, tako, da pade 18 dni morčkauser posted image user posted image user posted image  za našo pikico.
Sem že gledala kako Grčijo ali  pa kam drugam, ampak jaz si trenutno res ne predstavljam, da bi našo živčko vlekla prav nekam daleč- pa je problem hrana, pa postelja (mi vzamemo prenosno, pa še jogi vlečemo s sabo... smo za prvomajske poskusli brez, pa je bila katastrofa...), pa hrana, pa mleko... ne vem no, sej plaže so pa na HR prav lepe in morje veliko bolj čisto.
Sem sicer velik popotnik, samo nisem za hotelske variante, pa skupinske oglede... naslednje leto bomo šli na Sardinijo kampirat, pa bomo vidli kako piki ustreza...

Miaxxx verjetno se bomo odločili za privat varstvo, vendar greva jutri z možem in piko pogledat varuško, pa bomo vidli, kako bo, če bo obema všeč user posted image  Zaenkrat sem samo jaz govorila z njo...

Grem podelat, še zadnje stvari pred podaljšanim vikendom...
Veliko sončka vsem!

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 4724
22.6.2007 16:25:23   
ČebelicaMaja
Aja, Barba... na katerem portalu si našla tale super avto... jaz bi tudi zamenjala, bo trebauser posted image ...

Aja pa zvezdica čestitke k službi, res so dobre vibracije tukaj zadnje čase...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Ime
Beckie

Katero od spodnjih imen vam je najbolj všeč, če vam sploh je? Hvala za glas. Komentarji zaželjeni.

Rebeca (28%)

Erik (33%)

Tom (21%)

Miša (18%)

Število vseh glasov: 297

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!