|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
29.6.2006 20:28:28   
Teya*D.
Čer!
Ma ne morem mimo te teme... Že zadnjič sem brala tvojo zgodbo Kerensa.
Dobro sem se nasmejala! Sem si kar malo sebe predstavljala, ker sem tudi tip človeka, da ko imam prav ne popustim za nič na svetu. Svakinja je pač visoka oz. misli da je visoko nekje med oblaki in seveda ne more čez to, da nebi dodala neke pripombe. Prav ti dam, da se ne pustiš. Včasih je res dobro, da kdaj zamolčiš preden kaj rečeš, vendar kam pa pridemo, če se vsem pustimo, da z veseljem hodijo po nas. Velik dokaz si, da se z voljo da skoraj vse naredit in da pri tebi ne igrajo glavne vloge denar, dr. naziv itd. Občudujem takšne ljudi, ki znajo cenit, da je v življenju še kaj drugega potrebno kot samo denar. Jaz bi se na njene pripombe samo sladko nasmejala in potem bi bilo še lepše, ko bi videla kako bi jo razžiralo, ko bi videla, da ti ne more do živega.user posted image
Seveda navijam zate!user posted image Po eni strani pa ti polagam na srce... zakaj bi si človek s takim drekom roke mazal, ki ni vreden niti toliko, da bi ga ogovoril ??user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
30.6.2006 12:29:28   
Anonimen
Osebno si za svojega otroka zelim, da ne bi dajal skozi tisto, kar si ti morala dat skozi. Ne vem natancno kaj vse si prezivela, vendar iz fragmentov, ki sem jih nekako "ulovila" sklepam, da si zapustila solo, ker si bila prisiljena sama se prezivljati, da v dolocenem obdobju nisi vedela ali bos imela kaj za jesti ali ne....

Da ne bo pomote - tudi jaz si za svoja dva otroka ne želim, da bi morala prestajati vse tisto, kar sem jaz v prvi tretjini svojega življenja. Kljub temu pa sem mnenja, da ti celotno življenje ne sme biti ves čas in povsod postlano z rožicami, če se želiš določene stvari zares naučiti ceniti in spoštovati. Jaz sem imela sicer marsikje ekstreme. Bila sem takorekoč brez družine in posledica tega je, da sem zdaj, za svojo, pripravljena narediti vse. Ne želim pa svojima sinovoma, da bi bila brez družine samo zato, da bosta znala potem ceniti svojo, če jo bosta imela.

Imela si sreco, da si se nasla v poklicu, sluzbi v kateri si uspesna in kakor pravis nepogresljiva.

Vem, kaj želim biti po poklicu. To je res. Žal bom morala zaradi tega cilja najprej dokončati uradno izobrazbo, ki meni osebno sicer nič ne pomeni, pa vendar.  Služba, kjer delam sedaj, je nekako "premostitvena". Če odštejem traparije, ki se dogajajo na vseh delovnih mestih, potem lahko rečem, da sem zadovoljna. Urnik mi ustreza (in si ga lahko dnevno spreminjam, če mi ne ustreza), plača je primerna delu in redna, uspeh pa je vprašljiv, saj to ni delovno mesto, kjer bi lahko napredoval (ni "tehničnih" možnosti za to). Nepogrešljiva pa še zdaleč nisem, saj smo vsi nadomestljivi - od predsednika republike pa do čistilke v nekem s.p.-ju. Niti nisem nikdar rekla, da sem nepogrešljiva. Napisala sem edino to, da če bi šla jaz zdaj ven iz podjetja, v katerem sem, da bi imeli tam prav simpatično sranje, kdo bi jim delal namesto mene. Na koncu pa bi vseeno koga našli. Pa čeprav bi delal direktor sam.

Skoda je, da svojo prodornost ne mores uporabiti na zahtevnejsem delovnem mestu z veliko vec pooblastili.

V tem trenutku, v takšnem tempu življenja, kakor ga trenutno imam, si delovnega mesta z več pooblastili niti ne želim. Glede na vse ostalo, kar trenutno še počnem, dela ne bi mogla dobro opravljati. Že tako ali tako veliko stvari trpi, ker nisem z glavo pri eni stvari, ampak drugega si trenutno ne morem privoščiti. Predvsem finančno. Kasneje, ko bo uradna izobrazba na papirju, pa si tako delovno mesto želim. Če ga ne bo, ga bom ustvarila. Posebej zase.

Verjetno tudi ne bi morala delati v treh izmenah, tudi cez praznike in vikende.

V firmi, kjer delam, je delo sicer res troizmensko in se ga opravlja 365 dni na leto, vendar jaz ne delam tako. Delam samo v nočni izmeni, ker mi tako najbolj ustreza zaradi otrok (ki so tačas v varstvu pri mojem Kamikazi) in delam cca. 4x tedensko. Je pa res, da je sreda enaka nedelji. Praznikov ne ločim od običajnih delovnih dni. V plus pa mi je to, da sem lahko prosta, kolikor želim in kadar želim in da, po drugi strani lahko takrat, ko imam čas in energijo, tudi nadomeščam katerokoli sodelavko v katerikoli izmeni. Ampak podnevi ne maram delati.

Ponosna si na to kar si dosegla in prav je tako. Z druge strani ni potrebe da bi zanicevala trud in dosezek tistih, ki so se izobrazevali, pa ceprav so studirali 10 let. Ce si bila bolj srecna kot piflar, ki je studiral 10 let... odvisno.

Morda sem uporabila napačen izraz ali pa v napačni besedni zvezi. Zagotovo pa me je v tistem trenutku pogrelo to, da je bilo napisano, da bosta moja sinova enaki nuli kakor sem jaz, če ne bosta imela visoke izobrazbe. Kajti že jaz sama sem daleč stran od kakšne nule, da pa bi bila visoka izobrazba pogoj za srečo mojih sinov, je pa še večja banalnost.

Kar se same debate s svakinjo tice... zameris ji, da se vtika v tvoje zivljenje in v stvari, ki se je ne ticejo, sama pa pocnes isto. Stejes ji kdo jo hrani, kdo jo zivi, koliksno rit ima, sinfas je po netu, vtikas se koliko seksa s tipom,  kolikokrat se je razsla z njim ... vse to se tebe ne tice, vendar ti prav pride pri obracunavanju. To da je ona "prva zacela" in ti s tem dala opravicilo za taksno vtikanje v njeno zasebnost, je tocno to, zgolj opravicilo in to precej za lase privleceno.  Celotno "izmenjavanje zaljivk", ki sta si ga s svakinjo privoscile pred otroki, ni niti najmanj smesno. Resile niste nic in tako nic ne boste resile, saj se z izmenjavanjem zaljivk, primitivizmov in ponizevanjem ne more nic resiti. Lahko se samo pridobi nekaksen lazen obcutek "moci" in "zmage", ki sluzi lahko samo nekaksnem hranjenju ega in dokazovanjem .. cega le...

Vse to je po sistemu "pamti pa vrati". Če mi ona vrže žaljivko, jo bo dobila nazaj. Za prvo žaljivko, ki jo je vrgla ona, je nisem prosila niti je nisem zahtevala. Morda je res, da bi bilo zame bolje, da se nasmehnem in obrnem stran (predvsem, ko so zraven otroci), po drugi strani pa bi bilo tudi za njo bolje, da česa takšnega (predvsem pred otroci) niti ne začne. "Pomagala" sem pri nadaljevanju, to je res, ampak takšna pač sem. V ničemer sicer ne tekmujem z njo, kljub temu pa ne pustim, da zaničuje karkoli v zvezi z mano, mojo družino ali mojim življenjem. Še vedno sem mišljenja, da naj vsak najprej poskrbi zase, potem pa šele za druge, če je tega sposoben in če je na to pripravljen. Njena osnova, da bi mojemu sinu poskusila dopovedati, da je izobrazba pomembna, je sicer pravilna, ni pa pravilen njen način pristopa do mene in mojega drugečnega mnenja o tem. In kar človek seje, to žanje, pravijo. Torej - če ponižuješ, potem pričakuj, da boš ponižan. Glede na to, da je poskusila ponižati mene, nimam slabe vesti, ker sem jaz poskusila enako. O tem, kaj mi je v besednem dvoboju uspelo in kaj ne, pa ne razmišljam. Danes se temu (in vsemu ostalemu) lahko samo smejim. Zabavna banalnost, smešen poskus, karkoli. "Bilo i prošlo".

Svojega otroka pa sigurno ne ucis, da je najlazje in najhitreje uspeti, ce postane kriminalec in ga sigurno ne ucis da bo z najmanj truda prisel do avta, ce krade.

Brez skrbi - tako zmešana pa spet nisem. Čeprav je tudi to, kar si napisala, resnično. Ampak nisem pristaš takšnega načina življenja.

Tebe moti ce te nekdo ponizuje ker nimas izobrazbe, istocasno pa sama ponizujes svakinjo ker nima sluzbe. Precej licemerno.
 
To je bilo na prej omenjen način "jaz tebi, ti meni". Osebno pa me prav malo briga in zanima, od česa ona živi, kje se hrani in s čim se vozi. Še najmanj me pa zanima to, na kako veliki riti sedi. Saj je njena rit, ne moja. To je bil dejansko samo osebni dvoboj. Hranjenje  ega? Ne, ne bi rekla. Temu bi prej rekla "dobila si, kar si iskala". In recimo, da to velja za obe - zanjo in zame.


(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
4.7.2006 2:25:38   
Misek
Citirala te ne bom, da se izognem preveliki količini besedila, odgovorila ti pa bom sledeč navedbe v tvojem postu.

Jasno je, da se vsak clovek prej ali slej sreca s tezavami (taksnimi ali drugacnimi), vendar verjamem, da se spostovati in ceniti nekaterih danosti v zivljenju lahko naucis brez da bi ostal brez njih. Analogno temu kar si napisala bi se dalo sklepati, da se pomena in vrednosti izobrazbe naucis spostovati, ko ostanes brez nje. Po svoje je res tako, ceprav ni nujno tako. Z druge strani vsi vemo, da formalna izobrazba ponuja izhodišče, ki ga brez izobrazbe ne mores imeti. In resnica je, da brez izobrazbe daleč težje zadovoljis marsikatere materialne potrebe ali zelje, zaradi preprostega dejstva, da visja izobrazba najpogosteje pomeni tudi vecji dohodek. Izjeme vedno so in bodo, vendar izjeme niso merodajne.

Nepogrešljiva - ni bilo misljeno dobesedno, vendar so kvalitetni delavci vedno tezko pogresljivi in imajo drugacen status od tistih, katere opravilna sposobnost je na taksni ravni, da je vseeno ali dela doticni ali nekdo, ki je pravkar prisel v podjetje. Upam, da je jasno kaj mislim in kaj sem mislila s tem nepogrešljiva. Misljeno je bilo pozitivno, nikakor pa ne kot kakrsen koli ocitek.
Tezko pa verjamem, da si se spustila v nadaljnje izobrazevanje, ce ti to osebno nic ne pomeni. Po mojem ti pomeni dosego cilja - zeljenega poklica in delovnega mesta, to je pa izpolnitev osebnih stremenj, zelja, sanj, ciljev ... Meni osebno izobrazba veliko pomeni, ker je instrument preko katerega sem sama sebi omogocila, da se ukvarjam z zadevami, ki me veselijo in zanimajo.

Krasno je, da si sama lahko krojis delovnik, vendar ti si ena redkih, ki ima to "sreco", ker vecina delavcev z osnovnosolsko izobrazbo si tega enostavno nima moznosti privosciti. Stalisce, ki si ga podala o zivljenjskih moznostih brez izobrazbe ima temelje samo v redkih primerih kot je tvoj. V vecini primerov ima izobrazba dalec vecji vpliv na kvaliteto zivljenja. Ce bi bila izobrazba tako nepomembna in ne bi imela pomemben vpliv na kvaliteto zivljenja, a posledicno tudi na obcutek "srece" in zadovoljstva z lastnim zivljenjem, se veliko oseb ne bi odlocilo niti potrudilo za nadaljevanje izobrazbe ali za doseganje visje stopnje izobrazbe.

Svakinja in prerekanje ... verjamem, da bi ista izjava o soli in avtomobilu bila s tvoje strani drugace sprejeta, ce ne bi prisla od tvoje svakinje. verjamem tudi, da v vsemu ali skoraj vsemu kar ona naredi ali pove najdes nekaj za tebe in tvojo druzino slabega. Sistem kar isces to najdes - pravijo nekateri.
Dejstvo je da jo ne prenasas, vendar bos z njo morala komunicirati, ce ne zaradi drugega, zaradi cloveka s katerim si delis zivljenje, a za katerega pravis, da se z njo razujme in se noce vmesavati v vase razprtije.  Zanimivo je, da si ti reagirala na ponizevanja in zbadljivke, a tvoj zivljenjski partner ni reagiral. Poraja se vprasanje ali on te besede ni razumel kot ponizevanje in zbadanje, ali jih je razumel tako, pa se ni hotel potegniti v bran tebe in ostalih clanov druzine, ali je mogoce vse skupaj za njega brezpredmetno. NJegova reakcija se mi zdi zanimiva ker je razlicna od tvoje, a prepricana sem, da ni oseba, ki bi pustila da se nekdo spravlja nad  njegovo druzino. Odgovor je z druge strani pomemben za tebe, ker bi ti mogoce razkril drugacen pristop do dogajanja s svakinjo. Pravis - taksna pac sem in potem pridemo do nepravilnega pristopa do tebe i tvojega drugacnega mnenja, vendar - taksna pac je. Stalisce taksen pac sem je neproduktivno vendar najbolj komot. S taksnim staliscem ni potrebe da bi se uzrli vase, poiskali svoje napake, svoj prispevek k nerazumevanju in nekavalitetnim odnosom, pricakuje se pa, da nekdo drug korigira svoj nacin pristopa do nas, korigira njegovo taksen pac sem... skratka pricakuje se od drugih tisto, za kar sami nismo pripravljeni narediti nic. Pricakuje se, da se drugi spreminjajo, a istocasno se sami ne zelimo niti najmanj spremeniti ker taksni pac smo. Tako se ustvarita dva brega, ki nikoli ne bosta dosegla vsaj povprecno razumevanje ceravno ih druzi ista reka - v tem primeru druzina. Res je, da niso vsi sposobni spreminjati se oz. spremeniti se, sama pa imas vse potencijale, da si tudi na tem podrocju tako uspesna, da uspes izgraditi normalen odnos. Mogoce ne za voljo sebe, ampak za voljo ljubljene osebe in druzine za katero pravis da si pripravljena narediti vse.  Dobro bi bilo, da tudi razmislis kaj ti je uspelo v besednem dvoboju kaj pa ne. Besede so nase ogledalo, kakor tudi taksne in drugacne reakcije. Z besednim dvobojem na ravni tvoje svakinje tudi ti sejes in kakor vsi ostali potem zanjes. Kaj bos pozela po taksnem besednem "dvoboju" spada v tisto, da bi bilo dobro razmisliti o dosezku, posebej ko ne zanjes samo za sebe, temvec za celo druzino, za razliko od svakinje, ki trenutno zanje samo za sebe.
Dejstvo je tudi, da s tem ko govorimo, najvec povemo o sebi in o tistemu kar nam je lastno. Nacin kako se bomo besedno spopadli z "drugace mislecimi" je tisto kar smo. Nihce drug namesto nas ne izbira nas nabor besed in izrazov pri raspravljanju, nihce nas ne more prisiliti, da govorimo in reagiramo na nacin, ki nam ni lasten. Nase besede in ravnanja so nasa slika.

Tesko verjetno, da te ne zanimajo "podatki" o svakinji, a da ih istocasno imas tako predelano, da ih rafalno serviras pri "dvoboju". V resnici vsakega od nas manj ali vec zanimajo podatki o osebi, ki nam je nasproti, posebej ko je to nasprotje v nerazumevanju, saj vsak od nas si zeli vedeti s kom ima opravka. Vajin "dvoboj" vsekakor ne govori o tem, da te ne zanima, prav nasprotno. Ce te ne zanima nic o njej, ce te ne zanima kot oseba, ce nima v tvojem zivljenju nobene funkcije in mesta, te njeno mnenje tudi ne prizadane, te enostavno ne more ponizati, ker je njeno mnenje popolnoma irelevantno. Hranjenje ega... menim, da da, ker nastop tipa "ma kaj bos ti meni govorila, bos videla kdo je mocnejsi" je prav to - hranjenje ega, saj vajin "dvoboj" nima nobenega drugega smisla razen za dokazovanje moci. Sicer pa, ce bi ti nekdo avto namazal z drekom, verjetno ne bi sred ceste spustila hlace, posrala se in mu, da bi vrnila v enaki meri, namazala avto z drekom po principu "pamti pa vrati" ali "dobil si kar si iskal", "oko za oko, zob za zob" ... pa ne zaradi tega nekoga, temvec zaradi sebe same. Tako nekako je pa tudi s svakinjo, analogija je ocitna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
4.7.2006 3:06:11   
Anonimen
Mišek, ti mi pa prav treniraš možgane, veš? user posted image  In se strinjam, da je to za njih (možgane) koristno.

IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Tezko pa verjamem, da si se spustila v nadaljnje izobrazevanje, ce ti to osebno nic ne pomeni.

Res. Papir mi ne pomeni nič. Žal pa je v našem sistemu vse prevečkrat tako, da je uradna izobrazba, torej papir formata A4, pomembnejša od dejanskega znanja, samih delovnih izkušenj in pripravljenosti do dela oz. veselja z njim. Jaz vse našteto (razen spričevala) imam, žal pa se moram podrediti sistemu in, če želim nekega lepega dne, delati tisto, kar želim, dokončati tudi uradno izobrazbo. Sam študij me bo sicer veselil, ker se bom ukvarjala s stvarmi, ki me veselijo poklicno, vendar se mi po marsikateri strani zdi nepotrebna izguba časa, energije in, nenazadnje, tudi financ.

Svakinja in prerekanje ... verjamem, da bi ista izjava o soli in avtomobilu bila s tvoje strani drugace sprejeta, ce ne bi prisla od tvoje svakinje. verjamem tudi, da v vsemu ali skoraj vsemu kar ona naredi ali pove najdes nekaj za tebe in tvojo druzino slabega. Sistem kar isces to najdes - pravijo nekateri.

Ne, se ne strinjam. Ne glede na to, kdo bi podal omenjeno izjavo, bi jaz podala enak odgovor. Kakor lahko razbereš iz povzetka "pogovora" (ni citiran, ampak napisan po spominu), je bil moj prvotni odgovor na njeno vprašanje popolnoma normalen. Miren, spoštljiv (kljub nestrinjanju) in realen (če vzamem za primer sebe, kot npr. izjemo). Nadaljni pogovor pa se je odvijal na podlagi njenih izjav. Moje so bile potem posledica. Se pa strinjam s tem, da bi bil celoten pogovor bistveno drugačen, če bi ga imela jaz z drugo osebo, saj bi bil tudi način pogovora te osebe drugačen od svakinjinega.

Dejstvo je da jo ne prenasas, vendar bos z njo morala komunicirati, ce ne zaradi drugega, zaradi cloveka s katerim si delis zivljenje, a za katerega pravis, da se z njo razujme in se noce vmesavati v vase razprtije. 

To je res. Glede na to, da sem jaz tista, ki je "prišla" v družino, bom tukaj morala jaz biti tista, ki bo "popustila". Seveda ne "popustila" v tej meri, da bom dovolila, da kroji ali poskuša krojiti naša življenja, ampak v primeru, da nimam nobene pravice, da jo poskušam oddaljiti od svojega partnerja, ki je njen brat in s katerim se dobro razumeta. Pa tudi želje nimam, da bi kaj takega naredila.

Zanimivo je, da si ti reagirala na ponizevanja in zbadljivke, a tvoj zivljenjski partner ni reagiral. Poraja se vprasanje ali on te besede ni razumel kot ponizevanje in zbadanje, ali jih je razumel tako, pa se ni hotel potegniti v bran tebe in ostalih clanov druzine, ali je mogoce vse skupaj za njega brezpredmetno. NJegova reakcija se mi zdi zanimiva ker je razlicna od tvoje, a prepricana sem, da ni oseba, ki bi pustila da se nekdo spravlja nad  njegovo druzino.

Moj Kamikaza je človek, ki bi za svojo družino naredil vse. S svojo izjavo, da bi za nas (zame in za otroka) prestregel tudi metek iz pištole, je povedal vse. Glede najinih sporov s svakinjo pa je mnenja, da se ne bo mešal v brezplodne ženske traparije, s čimer se v osnovi z njim strinjam, dodajam pa, da se traparije lahko, v kolikor se jih pravočasno ne zaustavi, izniči ali umiri, lahko sprevržejo v kaj bistveno slabšega ali hujšega. Prepričana sem, da bi Kamikaza takrat stopil zraven. Dokler pa se midve pregovarjala nekako "v tri dni", pa pravi, da se ne bo vmešaval. Je pa tudi toliko iskren, da je povedal, da se ne želi zameriti ne meni ne njej, kajti čim bi odprl usta, bi se avtomatsko postavil na stran od ene od naju ali pa bi vsaj midve to tako razumeli. In potem bi najmanj ena od naju bila jezna še nanj. Je rekel, da ne potrebuje tega in dam mu prav. Tako je v dobrih odnosih z obema, pa še on ima svoj mir. Jaz sem pa tudi toliko samostojna, da pri takšnih stvareh ne potrebujem njegove obrambe, pa čeprav samo psihične oz. besedne. Ko sva pa sama, se pa strinja z mano, da svakinja velikokrat pretirava s svojimi reakcijami. Ne zagovarja je in mene tudi ne in daleč od tega je, da bi bil "copata", vendar mu mir pomeni preveč, da bi si ga uničil zaradi česa takega, kot je najina neskladnost karakterjev.

Pricakuje se, da se drugi spreminjajo, a istocasno se sami ne zelimo niti najmanj spremeniti ker taksni pac smo.

Družina smo jaz, Kamikaza in najina otroka. Svakinja je v tem primeru član širše, ne ožje družine. Grdo rečeno je torej ona tukaj "privesek" in ne jaz. Če torej ona želi imeti stike s Kamikazo, jih ima lahko mirne duše in to takšne, kakršne želita onadva. Če pa ona želi imeti stike z nami kakor z družino, s celoto, pa sem prepričana, da je ona tista, ki se mora prilagoditi nam, in ne mi njej. Ona bi morala sprejeti naš način življenja, pa čeprav v celoti drugačen od njenega. Tukaj nismo mi tisti, ki bi se morali spreminjati. Meni osebno je vseeno, ali ona je "privesek" naše družine ali ne. Ampak če pa želi biti (pa iz kakršnihkoli razlogov in vzrokov že), pa bo morala ona popustiti. Drugače pač "vstopa" v našo družino ne bo imela.

Tesko verjetno, da te ne zanimajo "podatki" o svakinji, a da ih istocasno imas tako predelano, da ih rafalno serviras pri "dvoboju".

Verjemi, da me res ne zanima. Naj bo to lepo ali grdo, ampak glede na to, da nimam nobene želje ali potrebe po tem, da bi jo imela v svoji družbi, je nisem še nikoli vprašala, kako se počuti, kje je bila, kaj je počela in podobno. Ker me vse to ne zanima. Ampak ko pa ona pride h Kamikazi na obisk (torej v naše stanovanje) ali pa, ko se srečamo pri njunih starših, stvari preprosto slišim, ker jih ona razlaga drugim, jaz pa sem v istem prostoru. Nesmiselno se mi zdi, da jaz ne bi stopila v lastno kuhinjo, ko nekaj želim ali potrebujem, če je v tistem trenutku ona tam. In ko sem npr. v kuhinji, slišim, kaj ona razlaga npr. Kamikazi. (Žal) imam spomin kakor slon in podatke enostavno vsrkavam vase - pomembne in nepomembne. In v trenutkih, kakor je npr. bil ta besedni dvoboj, mi privrejo iz podzavesto - recimo, da kakor "samoobramba".


By the way - si ti mogoče študirala psihologijo? user posted image

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
4.7.2006 4:51:04   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa
Mišek, ti mi pa prav treniraš možgane, veš? user posted image  In se strinjam, da je to za njih (možgane) koristno.


Tudi mojim prav pase malo razgibavanja, brez skrbi :)

Res. Papir mi ne pomeni nič. Žal pa je v našem sistemu vse prevečkrat tako, da je uradna izobrazba, torej papir formata A4, pomembnejša od dejanskega znanja, samih delovnih izkušenj in pripravljenosti do dela oz. veselja z njim. Jaz vse našteto (razen spričevala) imam, žal pa se moram podrediti sistemu in, če želim nekega lepega dne, delati tisto, kar želim, dokončati tudi uradno izobrazbo. Sam študij me bo sicer veselil, ker se bom ukvarjala s stvarmi, ki me veselijo poklicno, vendar se mi po marsikateri strani zdi nepotrebna izguba časa, energije in, nenazadnje, tudi financ.


Ne vem katerem poklicu si zapisala svoje srce pa ti tezko povem kaj vec, vendar se mi zdi, da nisi seznanjena z moznostjo formalne verifikacije znanja na republiskem izpitnem centru. Gre se namrec o tem, da znanja in vescine pridobljene izven izobrazevalnega sistema ( delovne izkusnje, samostalno ucenje, znanje in vescine, ki izhajajo iz kaksnega konjicka itn. ) verificiras in s tem pridobis formalno izobrazbo. Prijavis se, naredis izpit in to je to. Tocno se ne spomnim preko katere institucije vse to poteka, vendar se spomnim, da so prostori bili ..... ce stojis pred vhodom v ZD Center na Metelkovi, tista ulicica ki je na levi strani, po njej proti centru, mimo ZD pa vse do T krizisca in na desni strani je ena bela stavba, pred njo polno nekih zastav... tukaj imajo prostore. Mogoce bi bilo najboljse kar poklicati na Republiski izpitni center, pa ti bodo posredovali vse informacije.

Zdaj pa nazaj na temo :) Izobrazevanje, kljub praktnicnim znanjem in vescinam vseeno ponuja nekaj vec. IMO ponuja sirsi spekter znanja, razlicne poglede na dolocene stvari itn. Ne konca se v najvecjem stevilu poklicev samo pri ozko usmerjenem znanju, temvec ponuja podlago na siritev interesov tudi na druga sorodna ali ne toliko sorodna podrocja. Jasno, da ti je v tem trenutku, poleg vseh ostalih obveznosti, ta "obveznost" odvec, časovno in financno, lahko pa na njo gledas kot na izziv. Po neki moji presoji, ljubis izzive.

O svakinji in pogovoru se strinjam.
 
To je res. Glede na to, da sem jaz tista, ki je "prišla" v družino, bom tukaj morala jaz biti tista, ki bo "popustila". Seveda ne "popustila" v tej meri, da bom dovolila, da kroji ali poskuša krojiti naša življenja, ampak v primeru, da nimam nobene pravice, da jo poskušam oddaljiti od svojega partnerja, ki je njen brat in s katerim se dobro razumeta. Pa tudi želje nimam, da bi kaj takega naredila.


Res je da nimas nobene pravice odtujevati je od njenega brata, ne zdi pa se mi smiselno "popuscati", osebno bi govorila o urejevanju odnosov. Recimo, na tvojem mestu bi ob priliki spregovrila s svakinjo o tem, da so taksna prerekanja, kot sta bila izjemno neproduktivna in, da bi za voljo cloveka in otrok/otroka, ki vas povezujeta bilo dobro umiriti situacijo. Ponudila bi trud, da ne sprejmem negativno njenih izjav taksnih in drugacnih in trud, da jo obravnavam s spostovanjem. Povdarila bi, da ni za pricakovati, da bi postale prijateljice vendar upostevajoc dejstvo, da se in se boste srecevale izpostavila potrebo za normalno in umirjeno komunikacijo. Vsak poizkus razpravljanja o tem kdo kdaj kaj kako in zakaj bi prekinila in povprasala bi jo o predlogih in zeljah, kako bi lahko dosegle znosno sobivanje v casu ko ste pac skupaj. Tvojemu Kamikazi pa bi zivljenje verjetno bilo lazje ce bi dve zenski osebi, ki ju ima vsako na svoj nacin rad, ustvarile malo manj ognjevit odnos. Ce pa ne bo za stvar, se umakni. Zaradi sebe, Kamikaze in otrok.

Moj Kamikaza je človek, ki bi za svojo družino naredil vse. S svojo izjavo, da bi za nas (zame in za otroka) prestregel tudi metek iz pištole, je povedal vse. Glede najinih sporov s svakinjo pa je mnenja, da se ne bo mešal v brezplodne ženske traparije, s čimer se v osnovi z njim strinjam, dodajam pa, da se traparije lahko, v kolikor se jih pravočasno ne zaustavi, izniči ali umiri, lahko sprevržejo v kaj bistveno slabšega ali hujšega.


Se popolnoma strinjam ! Prav zaradi tega tovrstna razpravljanja nikoli ne prinesejo nicesar dobrega, saj porajajo samo nove zamere, bolecine, slabe obcutke, nervozo.....

Pricakuje se, da se drugi spreminjajo, a istocasno se sami ne zelimo niti najmanj spremeniti ker taksni pac smo.


Družina smo jaz, Kamikaza in najina otroka. Svakinja je v tem primeru član širše, ne ožje družine. Grdo rečeno je torej ona tukaj "privesek" in ne jaz. Če torej ona želi imeti stike s Kamikazo, jih ima lahko mirne duše in to takšne, kakršne želita onadva. Če pa ona želi imeti stike z nami kakor z družino, s celoto, pa sem prepričana, da je ona tista, ki se mora prilagoditi nam, in ne mi njej. Ona bi morala sprejeti naš način življenja, pa čeprav v celoti drugačen od njenega. Tukaj nismo mi tisti, ki bi se morali spreminjati. Meni osebno je vseeno, ali ona je "privesek" naše družine ali ne. Ampak če pa želi biti (pa iz kakršnihkoli razlogov in vzrokov že), pa bo morala ona popustiti. Drugače pač "vstopa" v našo družino ne bo imela.


Zivljenja se prepletajo. Tisto kar nam je v tem trenutku ozja druzina, v nekem drugem trenutku postane sirsa druzina. Prehodi niso vedno enostavni in veseli smo lahko, ce obdrzimo tiste zaupne vezi porojene v povezanosti ozje druzine tudi takrat, ko ta vec ne obstoja. Tvoja svakinja je dolgo casa bila Kamikazina ozja druzina. Mozno je, da jo kamikaza se vedno pocuti kot osebo iz ozje druzine. Jaz se vedno tako pocutim brata in starsa in zanimivo tudi bratove otroke, ceprav sem dolgo preden je dobil prvega otroka ze zivela na cca 1000 km stran od njih. Njegove zene pa ne pocutim blizu, enostavno jo ne poznam dobro.
Tvoja svakinja je Kamikazi popolnoma prilagojena, saj sta se prilagajala en drugemu celo zivljenje, njihov odnos pa je vzajemen. Kamikaza ni Kamikaza brez tebe in otrok in ni smiselno razmisljati o njihovem odnosu ne da bi se vkljucila tudi ti, ker hotela ali ne, vplivas na njega in na njun odnos. Osebe se pac ne da izbrisati.


........ In v trenutkih, kakor je npr. bil ta besedni dvoboj, mi privrejo iz podzavesto - recimo, da kakor "samoobramba".


Slon se miske ne rabi braniti, samo mora paziti, da mu le ta ne zleze v rilc. Tako tudi ti s tvojo svakinjo. Nimas se zakaj braniti. Ti ves kdo si in kaj si in nobene njene besede tega ne morejo spremeniti. Mi je pa odnos do svakinje rahlo cuden in to v tem smislu, da se je izogibas na dolocenih podrocjih, na drugih pa prav rines v spopad. Za 1. maj niste sli na Plitvice ker je ona bila tam in je imela nekasne "popadke" okoli reda v hisi. V bistvu sta dovolila, da vama odreja kaj bosta storila. Dovolila sta da vpliva na vase odlocitve s samo svojo prisotnostjo na dolocenem kraju. Tako pomembno mesto sta ji prisodila. Z druge strani se spuscas v nic kaj prijetne besedne spopade z njo. Vecji "dosezek" je na dejanjih, brez besed pokazati notranjo moc ne dovoliti, da upravlja z vasimi dejanji /izleti/plani, kot na besednem podrocju pokazati moc nadvlade, daljsega jezika in hitrejsega vrtenja le tega. Raskorak, ko besede govorijo eno, dejanja drugo ni dober, ker podzavesno sporocilo je "bunim se, vendar me mas tam, kjer me hoces imeti". O tem bi se dalo se kar nekaj reci, je pa pozna/zgodnja ura in jaz imam se nekaj za dokoncati....

Za konec nekaj o citiranju: pred zacetkom besedila, ki ga zelis citirati napises naslednje (brez pomisljajev; njih sem morala napisati, da mi ne bi avtomaticno citiralo) [-quote] potem besedilo, ki ga citiras, in na koncu [-/quote]. Oglata oklepaja se dobita z stiskom na Alt gr in F ali G. Lako pa tudi oznacis komando quote skupaj z oklepaji, kliknes na tipkovnici Ctrl in C, pa tam kjer zelis samo prekopiras komando s Ctrl + V ter prilagodis potrebi dodas / za konec citiranja, ali ga obrises ce zacenjas citiranje, odvisno katero komando si kopirala.

By the way - si ti mogoče študirala psihologijo? user posted image  


Nisem psiholog, sem pa blizu. Ce mene vprasas je moja kombinacija bolj zanimiva :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
4.7.2006 5:06:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Ne vem katerem poklicu si zapisala svoje srce pa ti tezko povem kaj vec, vendar se mi zdi, da nisi seznanjena z moznostjo formalne verifikacije znanja na republiskem izpitnem centru.

O tem res nimam pojma. Sem pa po srcu in duši zaprisežena pravnica. No, da se popravim - bodoča pravnica. user posted image

Po neki moji presoji, ljubis izzive.

Nora sem na njih. user posted image

Recimo, na tvojem mestu bi ob priliki spregovrila s svakinjo o tem, da so taksna prerekanja, kot sta bila izjemno neproduktivna in, da bi za voljo cloveka in otrok/otroka, ki vas povezujeta bilo dobro umiriti situacijo.

Z njo se, po mojem mnenju, ne da pogovarjati. Vsaj midve se ne moreva. Vsaka od naju vztraja pri svojem prav in nobena ne popušča. Jaz zato ne, ker sem prepričana, da ni na tem svetu nikogar, ki bi lahko krojil moje življenje, ona pa (po mojem mnenju) zato, ker zaradi lastnega občutka manjvrednosti (ki je vedno bolj očiten) noče priznati, da imam (vsaj glede tega) prav.

Tvojemu Kamikazi pa bi zivljenje verjetno bilo lazje ce bi dve zenski osebi, ki ju ima vsako na svoj nacin rad, ustvarile malo manj ognjevit odnos.

Je že sam rekel, da bi mu bilo, ja, ampak (žal) pri tem ne more pomagati. Karkoli bi njej rekel zame, bi to ona razumela tako, kakor da sem ga jaz v času, ko onadva nista bila skupaj, potegnila na svojo stran. Če bi mi pa on rekel, da naj poskusim razumeti njo, pa tudi ne bi bilo posebnega efekta. Kako naj razumem žensko, ki hoče krojiti moje življenje?

Tvoja svakinja je dolgo casa bila Kamikazina ozja druzina. Mozno je, da jo kamikaza se vedno pocuti kot osebo iz ozje druzine. 

Ja, Kamikaza SE počuti tako oz. njo tudi tako obravnava. Njemu sva ožja družina obe - jaz in ona. In ravno zato ne želi stopati vmes, v najine prepire. Ker ne želi izgubiti nobene od naju (po nobeni plati). Čim bi se postavil na stran ene od naju, pa ne bi bilo več tako preprosto. No, saj mu verjento tudi zdaj ni, ampak kaj pametnejšega skorajda ne more narediti.

Za 1. maj niste sli na Plitvice ker je ona bila tam in je imela nekasne "popadke" okoli reda v hisi. V bistvu sta dovolila, da vama odreja kaj bosta storila. Dovolila sta da vpliva na vase odlocitve s samo svojo prisotnostjo na dolocenem kraju. Tako pomembno mesto sta ji prisodila.

Res je. Na Plitvice nisva šla, ker je bila ona tam in ker je počela, kar pač je. Ampak sva bila pa le midva tista, ki sva se odločila, da ostaneva. Ni ona zahtevala, da naj naju ne bo ali kaj podobnega. Ona bi bila Kamikaze pravzaprav zelo vesela, če bi prišel, le jaz bi bila tisti moteč dejavnik. In Kamikaza se je odločil, da je raje z mano v Ljubljani, kakor pa z vsemi skupaj na Plitvicah. Je pa bil zdaj sam z otrokoma tam 5 dni in mu ni prav nič manjkalo (vsaj kar se nje tiče). Nje pa tudi otroka nista motila. Na mlajšega je popolnoma nora, ker mu je teta, starejšega pa pač rada "prevzagaja", ker ga jaz "vzgajam narobe". In če me ni zraven, ima vsaj majhno možnost, da dela po svoje in da od otroka zahteva, da jo uboga.

Za konec nekaj o citiranju: pred zacetkom besedila, ki ga zelis citirati napises naslednje (brez pomisljajev; njih sem morala napisati, da mi ne bi avtomaticno citiralo) [-quote] potem besedilo, ki ga citiras, in na koncu [-/quote]. Oglata oklepaja se dobita z stiskom na Alt gr in F ali G. Lako pa tudi oznacis komando quote skupaj z oklepaji, kliknes na tipkovnici Ctrl in C, pa tam kjer zelis samo prekopiras komando s Ctrl + V ter prilagodis potrebi dodas / za konec citiranja, ali ga obrises ce zacenjas citiranje, odvisno katero komando si kopirala.
 
Tole o citiranju sem pa namerno pustila tukaj, da se tistega lepega dne naučim. user posted image



(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
4.7.2006 6:49:00   
daddy
O džizuskrajst ..... Kerensa & Misek, u nulo dober mi je brat tele vajine duele. Dejta pliiiiiiiiiiiiiiiis nadaljevat tole user posted image user posted image


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
5.7.2006 1:26:04   
Anonimen
A ti se ob vsem tem mojem sranju že zabavaš, Daddy? user posted image

Saj veš... tista najina... "ostane đubre do kraja"... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
5.7.2006 1:53:38   
Anonimen
No, pa da pripišem še eno "malenkost"...
Danes sva se s Kamikazo ob moji "jutranji" kavi, ki se je začela ob 18:00, popolnoma zaklepetala o tej temi, o kateri pišem tule. Utihnila sva šele ob 21:00, ko sem morala iti v službo. Po presenetljivo dolgem času sva imela en res konstruktiven pogovor in upam, da bo zdaj še kakšna koristna posledica od tega. Torej - njegovo mnenje...
Pravi, da če bi bilo popolnoma po njegovo, bi on preprosto "skenslal" stike s celotno družino. Pa ne, da jih nima rad (da en bo pomote), ampak tudi on enostavno ne prenaša tega, da se tako ali drugače vtikajo v najino življenje. Pravi, da jih je gledal skoraj 30 let in da nima nobene želje več po tem (potrebe pa še manj).
Zakaj tega ne naredi? Recimo, da popolnoma prepričan še sam ni. Meni se zdi, da je to zato, ker je pač tak človek, ki se nerad komu zameri, očitno pa še najmanj svoji družini. Ne glede na to, da ima tudi on kar precej razlogov, da jim marsikaj zameri (vsem skupaj in vsakemu posebej). Ampak kaj, ko je tak, da se raje brez besed umakne, kot pa da bi pošteno treščil po mizi in (jim) povedal svoje. Poskušam ga "prevzgojiti" glede tega, pa nimam kakšnega posebnega uspeha.
Mu gre pa prav lepo na živce, da familija zna prihajati na nenapovedane obiske (to je sicer redko, a dogaja se pa vendarle), pa da pridejo, ko se pač nimajo kam dati, pa da pridejo zato, da pokontrolirajo, kaj počnemo in podobno. Telefonirajo, da vprašajo, kako smo, kar je v osnovi sicer lepo, ampak ne pa sredi dopoldneva, ko vedo, da spimo, ker smo iz nočne izmene, in ne po 3x tedensko. Nenazadnje pa tudi živimo v sosednji ulici in... Oba s Kamikazo veva, da njihovi nameni v osnovi niso slabi, ampak da bi bila pa midva za njih dobra samo zato, da jim preganjava dolgčas in za to, da imajo koga kritizirati - ne, hvala, tega pa midva ne potrebujeva.
Kar se pa svakinje tiče, se pa skoraj v celoti strinja z mano (Kamikaza). Razjasnila sva si, da je očitno, da si ga ona lasti, saj ji je bil kot starejši brat, prva moška oseba v življenju. Na prvem mestu, torej. Od nekdaj je bil njen zaščitnik in ona je od nekdaj vedela, da bi on dal zanjo takorekoč tudi roko v ogenj. Nikoli ji ga ni bilo potrebno deliti z nobeno drugo žensko. Ja, no, saj je imel dekleta tudi pred mano, da ne bo pomote (resna in neresna, hehehe), ampak ni pa imel družine. Takorekoč "žene" pa ne more primerjati z npr. občasno ljubico, iz katere se je npr. še ona lahko norčevala. In ko sem se pojavila jaz, sem več kakor očitno ogrozila njeno mesto prve ženske v njegovem življenju. Če bi premogla malce več razuma, kakor očitno ga, bi ji bilo jasno, da se odnosa mož - žena in brat - sestra ne da primerjati in da se da popolnoma brez problemov imeti oba odnosa. Brez ljubosumja, tekmovalnosti ali česa podobnega. Očitno pa se je ona ustrašila tega, da ga bom jaz odpeljala iz njenega življenja. Nimam tega namena, res ne, ampak bom pa njo "odpeljala" iz življenja nas kot celote, kot družine, če bo šlo takole naprej. Kamikaza se strinja s tem, da ji vse tukaj napisano povem. Pravi, da res ne bi bilo slabo, da se dobimo lepo na eni kavi (vseeno, kje) in tole razčistimo.
Povedala sem mu, da določene stvari požiram samo zato, da ne bi imel on problemov, pa je rekel, da mi česa takega ni treba. Da je bolje, da povem, kar imam za povedati in komur pač imam, potem pa se bo tako ali tako videlo, kdo je resen in kdo ne. Da pa tudi njega ne bo pobralo, če se kakšna oseba odloči, da z njim ne bo več imela stikov. Pa čeprav družinski član.
Kaj naj torej rečem? V bližnji prihodnosti mene in Kamikazo čaka pogovor z mojo svakinjo, njegovo sestro. Obljubim, da bom povzetek napisala tukaj, ker sem že vnaprej prepričana, da bo zadeva zanimiva. Tudi za branje, ne samo za doživetje. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
5.7.2006 8:12:41   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

A ti se ob vsem tem mojem sranju že zabavaš, Daddy? user posted image

Saj veš... tista najina... "ostane đubre do kraja"... user posted image user posted image user posted image


  Oj, Kerensita .... ma sej ni fora ravno v "zabavanju". Če ti povem po pravici, izvirne teme prej niti prebral nisem dobro, dokler ni s svojim postom uletela Misek. In ker ( priznam ) njene poste vsaj na "partnerskih odnosih" dobesedno požiram ( in če zvoham da je kdaj/kje objavila kako bukvo v tej smeri, jo požrem s platnicami vred, majke mi ... bukvo namreč, seveda ), sem potem šel brat tudi za nazaj tole tekočo temo. In sem nekako tudi vedel, da boš odgovorila na Misekin post, odgovorila tako, da se rece ODGOVOR. In ko si, sem "požrl" tudi tega .... kakor vse, kar je sledilo potem. Res fenomenalen dialog, res user posted image user posted image  obema.
   Kar se pa tiče vsebine, se malce težko vživim v problem ( recima mu tako ) s tvojo svakinjo. A kolikor se lahko, se mi zdi fino, da tvoj kamikaza ni bil postavljen v situacijo, ko bi se moral odkrito postavljat na eno ali drugo stran ( ja, ne sprašuj me, zakaj se v situaciji poistovetim z njim, ker ne vem ). Če bi se moral, bi se na tvojo stran in dovolj ti je, da to veš. Mogoče jaz vseeno ne bi zahajal v neke odkrite konfrontacije s tvojo svakinjo, vendar vem, da je v tebi ravno dovolj kolerika, da bi slej ko prej eksplodirala, če bi tako stvar morala na silo tiščat v sebi. Za zdaj, vsaj mislim, dobro "loviš ravnotežje".
  Še ena misel tvojemu dialogu z Misek .... odprt in razumljiv dialog z obeh strani, ki kaže na razgledanost obeh. Dober prikaz, da formalna izobrazba zares širi obzorje in vpliva na splošno razgledanost človeka ..... še zdaleč pa ni edini faktor. Če skrajšam: rad vaju berem, porkamadona user posted image .

< Sporočilo je popravil daddy -- 5.7.2006 8:13:37 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
5.7.2006 15:53:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

in če zvoham da je kdaj/kje objavila kako bukvo v tej smeri, jo požrem s platnicami vred, majke mi ... bukvo namreč, seveda


Kaj a tale moj Mišek kaj piše al' kaj? user posted image

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
5.7.2006 20:13:31   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa



Kaj a tale moj Mišek kaj piše al' kaj? user posted image


  Mišljeno je bilo seveda " just in case"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
6.7.2006 1:00:43   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa
O tem res nimam pojma. Sem pa po srcu in duši zaprisežena pravnica. No, da se popravim - bodoča pravnica.


V tem primeru omenjene verifikacije zate ne pridejo v postev, ker segajo do 5. stopnje izobrazbe. Visokosolski programi ne spadajo zraven.

Z njo se, po mojem mnenju, ne da pogovarjati. Vsaj midve se ne moreva. Vsaka od naju vztraja pri svojem prav in nobena ne popušča. Jaz zato ne, ker sem prepričana, da ni na tem svetu nikogar, ki bi lahko krojil moje življenje, ona pa (po mojem mnenju) zato, ker zaradi lastnega občutka manjvrednosti (ki je vedno bolj očiten) noče priznati, da imam (vsaj glede tega) prav.


Stvar ega, trme in dokazovanja. Zavozlale ste klobcic, ki ga ne uspete razvezati. Ne mislim, da bi se svakinjinim "dogajanjem" lahko reklo krojenje necigar zivljenja. Tako kot vsi drugi, tudi ve ste narejene vsaka po svoje, a umetnost je najti neko komunikacijsko sredino, ki ne bo obremenjevala nobene, ali pa vsaj tebe ne. Sicer pa, ali si si sploh na jasnem kaj si ti od nje zelis? Po mojem je zelja nekako da je sploh ne bi bilo in sele tedaj bi bil mir. No ona je in bo. In kaj sedaj? Zelis od nje potrditev, da imas prav, da si pametnejsa, da si boljsa. Potrditev si ponavadi zelimo od ljudi, na katere smo custveno vezani in preko cigar potrditve gradimo sliko o samemu sebi. Kaj vse nekateri niso poceli, da bi dobili tovrstno potrditev. Vendar.... svakinja ne bi smela biti oseba cigar potrditev je pomembna. Enostavno se prevec obremenjujes z njo.  Mar ni skoda energije, ki jo porabis na njo? Ignoriranje z rahlim nasmeskom je recimo  taktika zivcne vojne oz. izcrpavanja pri kateri porabis najmanj energije. Ko se pa enkrat prisilis nasmejati se na taksne in drugacne provokacije, nasmeh/smeh kar hitro pride iz srca. Oh, kako je potem lazje shajati z nekom in koliko vec energije preostane za pametnejse in prijetnejse zadeve.
Rekla si, da bi za svojo druzino naredila vse. Kamikaza je tvoja druzina pa za njega in zaradi njega bi namesto da trmite vsaka na svoji strani, morale najti izhod, oziroma tista, ki ga je sposobna najti ga bo ponudila drugi. Tako kot pri otrocih ko jih zagrabi trma. Ce trmis nazaj lahko to traja v neskoncnost, najpogosteje pa ce mu ponudis izhod, da se lahko "castno umakne" ga bo sprejel z obema rokama. Namesto da ponudis vztrajanje na necem kar je popolnoma neproduktivno in nesmiselno, ponudi "casten umik".  Iluzorno je pa pricakovati, da bos dobila priznanje o tvojem prav. Niti ni potrebno, saj tako pricakovanje in inzistiranje na tem pelje k temu, da nekako pogazis cloveka in mu ne dovolis druge reakcije kot prevzemanje celotne teze krivice nase, podreditev in celo ponizanje. Enaka stvar se lahko izpelje na vec nacinov. Tako da nekoga pogazis, da mu ponudis izhod, da sprejmes izhod, da dovolis da te nekdo pogazi. In res je, imas zelo mocan ego in ta ego te marsikdaj vodi, ne nujno k najboljsi resitvi.
Zadeve, tako kot si jih postavila - dva nasprotna brega, nimajo moznosti za spremembo, vsaj ne za pozitivno. A Kamikaza in njegova tiha zelja in tvoja trditev - vse za druzino ostanejo.... nekje odzadaj za tvojo odlocenostjo, da se jasno in glasno potrdi tvoj prav. In kaj pravzaprav pomeni v tej situaciji, narediti vse za druzino. Ali to pomeni potruditi se za ureditev odnosov s svakinjo?, ker ti v odnosu do nje ne obstojas izven konteksta druzine in ustvarjenih druzinskih odnosov, kakor tudi ona v odnosu do tebe. Tu je nekako kar hitro meja do katere se naredi za druzino, ali za zakonca ali za otroka....

Je že sam rekel, da bi mu bilo, ja, ampak (žal) pri tem ne more pomagati.


On ne more pomagati, lahko pa ti pomagas. Njemu. Da se ne bo pocutil kot na tehtnici, da se vas ne bo rabil izogibati ko boste skupaj, da se ne bo rabil umikati, ko prva beseda da drugo itn... da se ne bo pocutil kot da hodi po vrvici, ko sta obe poleg njega.  
Ce ne najdes lastne notranje motivacije, zakaj bi bilo dobro urediti odnose jo zlahka najdes v ljubezni do druzine in jo trasformiras v svojo lastno motivacijo.

Karkoli bi njej rekel zame, bi to ona razumela tako, kakor da sem ga jaz v času, ko onadva nista bila skupaj, potegnila na svojo stran. Če bi mi pa on rekel, da naj poskusim razumeti njo, pa tudi ne bi bilo posebnega efekta. Kako naj razumem žensko, ki hoče krojiti moje življenje?


Razumeti nekogar ne pomeni strinjati se z njim. Razumeti necigar vzgibe in motive je velika prednost, saj ti ponudi vpogled v nacin miselnega delovanja cloveka in tem lazje predvidis mozne izhode, resitve in lazje preprecis zadeve, ki ne zelis, da se pojavijo od dolocene osebe.  Zavracati svakinjo, pomeni tudi zavracati del Kamikazinega zivljenja in del otrokovega zivljenja. Poizkusaj zamenjati vlogi in se postaviti v Kamikazino kozo v ognju med dvema osebama, ki ju ima rad. Irelevantno kdo ima prav kdo nima in ali sploh kdo ima prav. Poizkusi zacutiti custveno dozivljanje te vmesne pozicije. Vprasanje je koliko zgubis in koliko pridobis s taksnim odnosom s svakinjo on posledicno v odnosu, tistem podzavestnem, neracionalnem, skritem odnosu s Kamikazo.

Ja, Kamikaza SE počuti tako oz. njo tudi tako obravnava. Njemu sva ožja družina obe - jaz in ona. In ravno zato ne želi stopati vmes, v najine prepire. Ker ne želi izgubiti nobene od naju (po nobeni plati). Čim bi se postavil na stran ene od naju, pa ne bi bilo več tako preprosto. No, saj mu verjento tudi zdaj ni, ampak kaj pametnejšega skorajda ne more narediti.


In izbira je ... vzdrževati zatečeno stanje, poslabsati celotno situacijo ali jo poboljsati. Svakinja in ti se itak ne pocutite dobro v tej situaciji. Producirate nestrpnost in “sovrastvo”. Kamikaza in otroci so pa delezni  tistega kar producirate. Ce je tebi vseeno kaksen odnos imas s svakinjo in ce je njej vseeno kaksen odnos ima s tabo,verjamem da ti ni vseeno kako ta vas odnos vpliva na osebe oz. druzino za katero bi naredila vse. Kaj menis, kaksno tvoje ravnanje je njim najbolj v korist, posebno ce se spomnis na kamikazino, da ne zeli izgubiti nobene.

Res je. Na Plitvice nisva šla, ker je bila ona tam in ker je počela, kar pač je.


In s tem ji je priznana pozicija upravljalca z vasimi nacrti, odlocitvami. Na tvojem mestu bi jaz sla in se niti najmanj ne bi ozirala na to kaj ona zahteva, pocne, kje je itn... Ce bi zacela teziti bi ji rekla naj se pomiri.. naj ne komplicira, naj se ustavi.... in ne bi privolila v nobeno razvijanje razprave. Grem na “dopust” in ne dovolim, da mi ona s svojimi popadki kvari dopust/izlet.... Potrebno je samo razcistiti sam pri sebi, da te ne more vrci iz tira, niti te more prisiliti v raspravo. S trem pa ko govori okoli o tebi to in ono, o sebi najvec pove. Ne na zadnje, zlahta te niti hrani niti oblaci. Ce je kdo zadosti pameten, da pogrunta in razume v cem je stos v redu, ce pa ni, s takim itak nimas kaj in nimas kaj dokazovati, sicer ti se celo zivljenje lahko sprevrze v dokazovanje nevem cesa, nevem komu. Cista potrata.

Ampak sva bila pa le midva tista, ki sva se odločila, da ostaneva. Ni ona zahtevala, da naj naju ne bo ali kaj podobnega. Ona bi bila Kamikaze pravzaprav zelo vesela, če bi prišel, le jaz bi bila tisti moteč dejavnik. In Kamikaza se je odločil, da je raje z mano v Ljubljani, kakor pa z vsemi skupaj na Plitvicah.


Kamikaza je jasno povedal da ne zeli izgubiti nobene od vaju na nobenem podrocju, pa ste ga s svojim ravnanjem prisilile, da se je odpovedal biti z vsemi, pa tudi z njo na Plitvicah zavoljo tebe. Posredno sta ga prisilile da je izbral stran. To, da je izbira posredna in skrita ne spremeni dejstva da je moral izbirati.
Sicer pa... ce si ti njej motec dejavnik, je to njen problem in ne tvoj, pa se ti ni treba s istim niti ukvarjati. Kakor bi rekli nekateri: ne brini tudju brigu. To da ona brine tvojo brigo, je pa zopet njen problem ...

Je pa bil zdaj sam z otrokoma tam 5 dni in mu ni prav nič manjkalo (vsaj kar se nje tiče). Nje pa tudi otroka nista motila. Na mlajšega je popolnoma nora, ker mu je teta, starejšega pa pač rada "prevzagaja", ker ga jaz "vzgajam narobe". In če me ni zraven, ima vsaj majhno možnost, da dela po svoje in da od otroka zahteva, da jo uboga.


Druzi vaju nekaj skupnega – ljubezen do istih oseb. Kamikaze in otrok/otroka. Skupna tocka na kateri lahko zgradis precej umirjen odnos. Se je pa treba potruditi.
Ce si pa imela moznst iti na Plitivice, pa nisi sla, me zanima zakaj si se pred njo umaknila?
No skratka, tisto kar ti zelim povedati je da ni problem pripraviti se do tega, da svakinja na tebe in tvojo druzino ne more vplivati na taksen ali drugacen nacin, ne glede na to kaj naredi in kaj rece. Odnosi niso samo racionalni. Odnosi so pred vsem emotivne narave, vendar se ih racionalno da zelo dobro uravnavati. Vasa nestrpnost lezi neke globoko v emocionalnem dozivljanju. Res je, da nekateri nikoli ne uspejo priti skupaj niti toliko, da je mir. Vendar vedno lahko oseba sama uspe, da ima svoj mir. Mogoce bi se temu lahko reklo “posvojitev” nacina razmisljanja. Tako kot se to da s pozitivnim misljenjem itn kar je zadnje case precej popularno (ne vem sicer zakaj), se da tudi s taksnim nacinom misljenja in sprejemanja dogodkov, ljudi in stvari.
Najmanj kar pa potrebujes bodoca gospa odvetnica ali tozilka, je spuscati se na raven, ki ti ne bi smela biti lastna. Tvoja raven naj bo odvisna samo od tebe, a ne od sogovornika. Svojo moc pokazi in dokazi ( ce ze moras :) ) s tem, da sogovornika potegnes na svojo raven. Ti bodi tista, ki bo vodila in dolocevala raven pogovora, razprave, kreganja... ne sogovornik – posebej v situacijah kakrsna je bila ta s tvojo svakinjo. Pravis da se ji ne bos pustila, potem se ne daj spustiti in pustiti ( postaviti) na njeno raven.  Ce jo pa zelis prizadeti, obstojajo dalec boljsi nacini, ki pa tudi dalec bolj bolijo ( te zanimajo instrukcije? user posted image )

Tole o citiranju sem pa namerno pustila tukaj, da se tistega lepega dne naučim.


Bi ti ponovno napisala. Vem, da si sprasevala o citiranju in opazila da citiras in tuje in svoje besedilo, pa potem si dajes delo z boldanjem tujega besedila, zato se mi je zdelo smiselno opozpriti na komando “quote”.
 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
6.7.2006 1:11:13   
Anonimen
Kje pa imam te oglate oklepaje? Na navadne mi ne prime. user posted image

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
6.7.2006 1:25:52   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa
Pravi, da če bi bilo popolnoma po njegovo, bi on preprosto "skenslal" stike s celotno družino. Pa ne, da jih nima rad (da en bo pomote), ampak tudi on enostavno ne prenaša tega, da se tako ali drugače vtikajo v najino življenje. Pravi, da jih je gledal skoraj 30 let in da nima nobene želje več po tem (potrebe pa še manj).
Zakaj tega ne naredi? Recimo, da popolnoma prepričan še sam ni. Meni se zdi, da je to zato, ker je pač tak človek, ki se nerad komu zameri, očitno pa še najmanj svoji družini. Ne glede na to, da ima tudi on kar precej razlogov, da jim marsikaj zameri (vsem skupaj in vsakemu posebej). Ampak kaj, ko je tak, da se raje brez besed umakne, kot pa da bi pošteno treščil po mizi in (jim) povedal svoje. Poskušam ga "prevzgojiti" glede tega, pa nimam kakšnega posebnega uspeha.


Prvo zadrzek - kamikazo ne poznam, pa tudi tebe ne prav dobro. Lahko pa in dovolim si nekatere stvari domnevati. Zelja za prekinitev stikov je lahko posledica tudi nerazumevanja s svakinjo. Prevec hoje po vrvici, nepotrebnega truda, da se pazi na vsako besedo, da se ostane nekje v zlati sredini .... in na koncu zelja, da dvignes roke od vsega, da bi imel vsaj malo sproscenega miru.
Bodi pozorna tudi na to, koliko ti sama krojis njegove misli. Grem staviti, da je tvoj vpliv na Kamikazo precejsen... mogoce bi bilo boljse reci prevladujoc. Istocasno, tudi za to grem staviti, da se sama ne zavedas v koliksni meri krojis njegovo mnenje, stalisca in nazore.

Mu gre pa prav lepo na živce, da familija zna prihajati na nenapovedane obiske (to je sicer redko, a dogaja se pa vendarle), pa da pridejo, ko se pač nimajo kam dati, pa da pridejo zato, da pokontrolirajo, kaj počnemo in podobno. Telefonirajo, da vprašajo, kako smo, kar je v osnovi sicer lepo, ampak ne pa sredi dopoldneva, ko vedo, da spimo, ker smo iz nočne izmene, in ne po 3x tedensko. Nenazadnje pa tudi živimo v sosednji ulici in... Oba s Kamikazo veva, da njihovi nameni v osnovi niso slabi, ampak da bi bila pa midva za njih dobra samo zato, da jim preganjava dolgčas in za to, da imajo koga kritizirati - ne, hvala, tega pa midva ne potrebujeva.


Resljivo ! 

Kar se pa svakinje tiče, se pa skoraj v celoti strinja z mano (Kamikaza). Razjasnila sva si, da je očitno, da si ga ona lasti, saj ji je bil kot starejši brat, prva moška oseba v življenju. Na prvem mestu, torej. Od nekdaj je bil njen zaščitnik in ona je od nekdaj vedela, da bi on dal zanjo takorekoč tudi roko v ogenj. Nikoli ji ga ni bilo potrebno deliti z nobeno drugo žensko. Ja, no, saj je imel dekleta tudi pred mano, da ne bo pomote (resna in neresna, hehehe), ampak ni pa imel družine. Takorekoč "žene" pa ne more primerjati z npr. občasno ljubico, iz katere se je npr. še ona lahko norčevala. In ko sem se pojavila jaz, sem več kakor očitno ogrozila njeno mesto prve ženske v njegovem življenju. Če bi premogla malce več razuma, kakor očitno ga, bi ji bilo jasno, da se odnosa mož - žena in brat - sestra ne da primerjati in da se da popolnoma brez problemov imeti oba odnosa. Brez ljubosumja, tekmovalnosti ali česa podobnega. Očitno pa se je ona ustrašila tega, da ga bom jaz odpeljala iz njenega življenja. Nimam tega namena, res ne, ampak bom pa njo "odpeljala" iz življenja nas kot celote, kot družine, če bo šlo takole naprej. Kamikaza se strinja s tem, da ji vse tukaj napisano povem. Pravi, da res ne bi bilo slabo, da se dobimo lepo na eni kavi (vseeno, kje) in tole razčistimo.


Super. Sedaj je samo odvisno ali boste zopet pristale pri "katera ima kaksno rit" ali bos izvedla zadevo konstruktivno. Ne pozabi, da kakor sta vidva zivljenjska partnerja, sta ona dva brat in sestra. Ocitno dokaj navezana en na drugega. Lahko mu odvzames sestro, lahko mu omogocis da ima in sestro in zeno, pa se ti mir po vrhu.

Povedala sem mu, da določene stvari požiram samo zato, da ne bi imel on problemov, pa je rekel, da mi česa takega ni treba. Da je bolje, da povem, kar imam za povedati in komur pač imam, potem pa se bo tako ali tako videlo, kdo je resen in kdo ne. Da pa tudi njega ne bo pobralo, če se kakšna oseba odloči, da z njim ne bo več imela stikov. Pa čeprav družinski član.


In s tem izpodbil izjavo o tem da ih je gledal 30 let... in da bi najrajsi prekinil vse stike. Ce je tako, nepotrebno in odvec je razmisljati ali ga bo ali ga ne bo pobralo ce se nekdo odloci, da prekine stike s njim/vami. To mi ne zveni kot izjava nekoga, ki je zares pripravljen prekiniti vse stike z druzino.


Kaj naj torej rečem? V bližnji prihodnosti mene in Kamikazo čaka pogovor z mojo svakinjo, njegovo sestro. Obljubim, da bom povzetek napisala tukaj, ker sem že vnaprej prepričana, da bo zadeva zanimiva. Tudi za branje, ne samo za doživetje. user posted image  


Drzim pesti, da bo razgovor konstruktiven in razplet v zadovoljstvo vseh. Mocno pa dvomim, da bo en pogovor zadostoval.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
6.7.2006 1:47:37   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa



Kaj a tale moj Mišek kaj piše al' kaj? user posted image


Mišljeno je bilo seveda " just in case"


Misek ne pise bukve! Nima inspiracije! user posted image

Daddy hvala. Veseli me, da nekdo rad bere tisto kar pisem.

Kerensa .. tvoj Misek? user posted image  

Verjetno bom morala za kaksen dober teden "zamrzniti" debato. Prevec obveznosti, da bi lahko kvalitetno sodelovala, pa tudi manj ali vec smo rekli tisto kar nam je lezalo na dusi.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
6.7.2006 2:08:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek
V tem primeru omenjene verifikacije zate ne pridejo v postev, ker segajo do 5. stopnje izobrazbe. Visokosolski programi ne spadajo zraven.


Kaj a to pomeni, da jaz lahko na tak način bistveno hitreje in verjetno tudi ceneje končam srednjo šolo? Je namreč še nimam dokončane.

Sicer pa, ali si si sploh na jasnem kaj si ti od nje zelis?


Kaj si želim OD NJE ali kaj si želim V ZVEZI Z NJO? Če vzamem to dobesedno - OD NJE si ne želim ničesar. Kar je njeno, naj bo njeno, kar je moje, pa naj bo moje. V ZVEZI Z NJO pa... če je ne bi bilo, bi bilo (pa ne samo meni) bistveno lažje. Ampak ker je in ker tega ne morem spremeniti (no, ja - lahko bi, pa nočem, ker nisem tako nora)... Bila bi popolnoma zadovoljna, če midve ne bi imeli nobenih stikov. Ampak res popolnoma nobenih. Da se ne vidiva in ne slišiva. Da pravzaprav pozabiva ena za drugo, da sploh obstajava. Pa žal tudi to ni izvedljivo. Tako, da (recimo) bi se zadovoljila s tem, da ko in če bi se že srečali, bi se ignorirali. Kakor da druga druge sploh ne opaziva. Bi me pa zanimalo, kako to izvesti, ne da bi potem s takim najinim obnašanjem celotno ozračje v družbi spremenili v tako gosto, da bi ga lahko z nožem rezali? In s tem, seveda, spravili marsikoga v slabo voljo ali pa vsaj v zadrego.

Zelis od nje potrditev, da imas prav, da si pametnejsa, da si boljsa. Potrditev si ponavadi zelimo od ljudi, na katere smo custveno vezani in preko cigar potrditve gradimo sliko o samemu sebi. Kaj vse nekateri niso poceli, da bi dobili tovrstno potrditev. Vendar.... svakinja ne bi smela biti oseba cigar potrditev je pomembna. Enostavno se prevec obremenjujes z njo.  Mar ni skoda energije, ki jo porabis na njo? Ignoriranje z rahlim nasmeskom je recimo  taktika zivcne vojne oz. izcrpavanja pri kateri porabis najmanj energije.


Ne, ne želim te ali takšne potrditve. Želim, da me pusti pri miru in da se ne vmešava v moje življenje. Če je ničesar ne vprašam, potem želim, da me ne ogovori. Če jo za nič ne prosim, potem naj mi ničesar ne ponuja. In podobno dalje. To, da se z njo obremenjujem, je res, ampak trenutno je to (še) zato, ker še nisem našla rešitve, kako bi bilo zame najbolje. In to dolgoročno, ne kratkoročno. Za mojo družino, seveda, ne zanjo. Zase bo morala poskrbeti sama.

On ne more pomagati, lahko pa ti pomagas. Njemu. Da se ne bo pocutil kot na tehtnici, da se vas ne bo rabil izogibati ko boste skupaj, da se ne bo rabil umikati, ko prva beseda da drugo itn... da se ne bo pocutil kot da hodi po vrvici, ko sta obe poleg njega.


O tem, ali se počuti kakor na tehtnici ali ne, ne vem nič, ker mi v najinem zadnjem pogovoru tega ni nič omenil. Se pa tudi meni ne zdi, da bi bilo ravno tako. Je pa seveda možno, ja. Izogiba se pa ne nobene od naju - tudi, ko smo skupaj ne. Ja, umaknil se je pa že, ja. In se bo (očitno) še nekajkrat, preden bomo tole (dokončno) rešili.

Razumeti nekogar ne pomeni strinjati se z njim. Razumeti necigar vzgibe in motive je velika prednost, saj ti ponudi vpogled v nacin miselnega delovanja cloveka in tem lazje predvidis mozne izhode, resitve in lazje preprecis zadeve, ki ne zelis, da se pojavijo od dolocene osebe. 


Oba s Kamikazo sva se med pogovorom poskušala vživeti v njeno kožo. Kaj sva ugotovila (poleg tistega, kar sem že prej napisala)? Kot prvo bi poudarila to, da se svakinja ne obnaša tako samo do mene, ampak do vseh tistih, ki so Kamikazi tako ali drugače v življenju blizu. Po njenem mnenju (očitno) pre-blizu. Tako blizu, da bi lahko ogrozili njeno "prvo mesto", ki ga je imela kot otrok in kot najstnica. Že to je žalostno, da pri 26-ih letih še vedno razmišlja tako, da je ona "prva in edina" in da želi tekmovati z drugimi za to "prvo mesto". Mi je pa Kamikaza povedal, da se ona enako obnaša do njegovega najboljšega prijatelja (ki ga ima že od svojega 15-ega leta dalje). Kadar so kje mimogrede skupaj, je vse v redu, kadar pa "kava" preraste v "kaj več" (za primer mi je Kamikaza dal njihov skupni dopust - spet na Plitvicah - on, prijatelj in ona), potem pa ona eksplodira. Stalno ga je hotela ob sebi, kamorkoli sta onadva hotela iti sama, je hotela iti zraven, v hiši jima je bila ves čas za petama, poslušala je vse, o čemer sta se pogovarjala, pristavljati je "morala" svoja mnenja o stvareh, ki nimajo z njo nobene zveze, pa še prosil je ni nihče... Tisti dopust se je (predvsem za Kamikazo) sprevrgel v skorajda nočno moro. Tako, da je tudi Kamikaza sam v preteklosti že ugotovil, da je svakinja tisti moteči člen. Ki pa ga seveda ne more kar tako odstraniti. Umiriti je pa ni mogoče. Razmišljala sva, kaj ji je oz. kaj bi ji lahko bilo. Ljubosumje, posesivnost, tekmovalnost, nizka samopodoba, potreba po potrjevanju, želja, da bi imel Kamikaza žensko, ki bi ustrezala njej (v kolikor je to sploh mogoče), da bi živel tako, kakor je njej všeč. Marsikaj sva premlela in v marsičem "sva jo našla". Ampak trmasta je pa takorekoč tako kot jaz. Jaz rešitev tega "problema" vsaj iščem (čeprav po svoje), njej pa je (očitno) edini cilj to, da ljudi prikroji po svoje, da ustrezajo njenim kriterijem, da plešejo tako, kakor ona žvižga in podobno. Kar je seveda popolnoma nesmiselno in nerealno pričakovanje. Ampak ona si tega ne pusti dopovedati. Vse zavrne z besedami: "Ma kaj boš ti meni govorila."

Kamikaza je jasno povedal da ne zeli izgubiti nobene od vaju na nobenem podrocju, pa ste ga s svojim ravnanjem prisilile, da se je odpovedal biti z vsemi, pa tudi z njo na Plitvicah zavoljo tebe.


Na-a. Jaz sem ga vprašala, kaj želi. Prav tako sem mu jasno in glasno povedala, da ne bom imela nič proti, če ugotovi, da bi bilo bolje, da gremo. Bomo pač šli. Sam je vedel, kaj se bi lahko dogajalo, če bi šli. In ve tudi to, da ne bi začela jaz, ker jaz pogovorov z njo sploh ne začenjam. Ne tako ne drugače. In je povedal, da mu ni do tega, da bi bil tam v takšnem ozračju. Predlagala sem mu, da gre sam, jaz pa da z otroci ostanem v Ljubljani (ali pa, da jih on vzame s sabo, kakor želi). Povedala sem mu, da ne bo nič narobe, če se tako odloči. Pa je rekel, da je raje z mano tukaj v miru, kakor pa tam med celo goro sorodnikov, znancev in sosedov. In še s svakinjo (oz. z njegovo sestro, seveda). Končna odločitev, da vsi skupaj ne gremo nikamor, je bila posledica tega, da sva ugotovila, da nama bo obema v Ljubljani lepše eden z drugim.

Ce jo pa zelis prizadeti, obstojajo dalec boljsi nacini, ki pa tudi dalec bolj bolijo ( te zanimajo instrukcije? user posted image )


Nikoli se ne ve, kdaj mi celo to lahko pride prav. Kar napiši nekaj primerov. Za začetek. user posted image

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
6.7.2006 2:17:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek
Zelja za prekinitev stikov je lahko posledica tudi nerazumevanja s svakinjo. Prevec hoje po vrvici, nepotrebnega truda, da se pazi na vsako besedo, da se ostane nekje v zlati sredini .... in na koncu zelja, da dvignes roke od vsega, da bi imel vsaj malo sproscenega miru.

Ja, lahko bi bilo tudi to. Ampak ni. Obstajajo stvari, ki jih tukaj na forumu brez njegovega dovoljenja ne želim pisati. Lahko ti pa potrdim, da to ni to. Bi pa znal biti to (samo) dodatek.

Bodi pozorna tudi na to, koliko ti sama krojis njegove misli. Grem staviti, da je tvoj vpliv na Kamikazo precejsen... mogoce bi bilo boljse reci prevladujoc. Istocasno, tudi za to grem staviti, da se sama ne zavedas v koliksni meri krojis njegovo mnenje, stalisca in nazore.

Jaz imam pa ves čas občutek, da sva enakopravna? user posted image  Ne vsiljujeva si mnenj, si jih pa kljub temu poveva. Včasih seveda nekoliko bolj burno user posted image . Nimam občutka, da mu polagam besede v usta, ko mu razlagam svoj pogled na določeno stvar. Prevladujoč vpliv? Mogoče, ampak po eni strani je to tudi logično, saj sem kot njegova partnerka "nekako" na prvem mestu v njegovem življenju (ne da bi tekmovala za to). Prav tako je tudi njegovo mnenje pri meni na prvem mestu, pred ostalimi. Saj sva le midva tista, ki živiva skupaj in ki se skupaj odločava za naša življenja.

Lahko mu odvzames sestro, lahko mu omogocis da ima in sestro in zeno, pa se ti mir po vrhu.

Mi poveš, kako naj naredim slednje - da ima Kamikaza mene kot partnerko in njo kot sestro, ampak to tako, da se midve nekako "izogneva" ena drugi? Ker dejstvo je, da se radi ne bova imeli nikoli. Ona v meni vidi tekmico (pa čeprav ji to nisem), jaz pa v svoji bližini ne maram ljudi, ki me ocenijo, ne da bi me poznali. To, da bi me ona spoznala, se ni potrudila nikoli. Videla je "nekaj površinskega" in se odločila. Kakor se je.

Mimogrede - da si slučajno ne bi dovolila več kakor enodnevne odsotnosti s te teme. Potem bo pa med nama pokalo. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
6.7.2006 9:27:21   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Kje pa imam te oglate oklepaje? Na navadne mi ne prime. user posted image


Alt Gr (Gr = grafic) pa F in G.     Alt Gr je pod desno roko oz. na desni strani tipkovnice, na levi je (ponavadi tudi bolj uporabljani) navadni Alt.

Ostali odgovori pa nekaj pozneje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
6.7.2006 11:17:08   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa
Kaj a to pomeni, da jaz lahko na tak način bistveno hitreje in verjetno tudi ceneje končam srednjo šolo? Je namreč še nimam dokončane.


Natančno res ne vem, vendar sem prepricana, da kratica do mature manj ali vec ne obstoja. Ce se prav spomnim, se to bolj nanasa na storitvene poklice, sigurna sem pa, da ne daje moznost nadaljevanja solanja kot srednja sola. najboljse bi bilo, da ih poklices, pa se pozanimas.

Kaj si želim OD NJE ali kaj si želim V ZVEZI Z NJO?Če vzamem to dobesedno - OD NJE si ne želim ničesar. Kar je njeno, naj bo njeno, kar je moje, pa naj bo moje. V ZVEZI Z NJO pa... če je ne bi bilo, bi bilo (pa ne samo meni) bistveno lažje. Ampak ker je in ker tega ne morem spremeniti (no, ja - lahko bi, pa nočem, ker nisem tako nora)... Bila bi popolnoma zadovoljna, če midve ne bi imeli nobenih stikov. Ampak res popolnoma nobenih. Da se ne vidiva in ne slišiva. Da pravzaprav pozabiva ena za drugo, da sploh obstajava. Pa žal tudi to ni izvedljivo. Tako, da (recimo) bi se zadovoljila s tem, da ko in če bi se že srečali, bi se ignorirali. Kakor da druga druge sploh ne opaziva. Bi me pa zanimalo, kako to izvesti, ne da bi potem s takim najinim obnašanjem celotno ozračje v družbi spremenili v tako gosto, da bi ga lahko z nožem rezali? In s tem, seveda, spravili marsikoga v slabo voljo ali pa vsaj v zadrego.


IMO nemogoce.

Ne, ne želim te ali takšne potrditve. Želim, da me pusti pri miru in da se ne vmešava v moje življenje. Če je ničesar ne vprašam, potem želim, da me ne ogovori. Če jo za nič ne prosim, potem naj mi ničesar ne ponuja. In podobno dalje. To, da se z njo obremenjujem, je res, ampak trenutno je to (še) zato, ker še nisem našla rešitve, kako bi bilo zame najbolje. In to dolgoročno, ne kratkoročno. Za mojo družino, seveda, ne zanjo. Zase bo morala poskrbeti sama.


Seveda si zelis potrditve. Poptrditve da je pravilno tako kot si si zamislila in, da je tako kot ti mislis da je. Prevec tega govori v prid temu, da bi se lahko spregledalo. Potrditev, da se pravilno razumemo, ni samo odkrita zelja, da ti nekdo nekaj potrdi in pritrdi, temvec ... kakor koli obrnes, dokler svakinja ne "potrdi", da si imela prav glede njenega ravnanja in da njeno ravnanje in obnasanje nista pravilna, vlada "vojna". Si pripravljena popustit in se prilagodit?

O tem, ali se počuti kakor na tehtnici ali ne, ne vem nič, ker mi v najinem zadnjem pogovoru tega ni nič omenil. Se pa tudi meni ne zdi, da bi bilo ravno tako. Je pa seveda možno, ja. Izogiba se pa ne nobene od naju - tudi, ko smo skupaj ne. Ja, umaknil se je pa že, ja. In se bo (očitno) še nekajkrat, preden bomo tole (dokončno) rešili.


Saj ti ne rabi on povedat. Imas vec informacij kot jaz. Razmisli in sklepaj.

Oba s Kamikazo sva se med pogovorom poskušala vživeti v njeno kožo. Kaj sva ugotovila (poleg tistega, kar sem že prej napisala)? Kot prvo bi poudarila to, da se svakinja ne obnaša tako samo do mene, ampak do vseh tistih, ki so Kamikazi tako ali drugače v življenju blizu. Po njenem mnenju (očitno) pre-blizu. Tako blizu, da bi lahko ogrozili njeno "prvo mesto", ki ga je imela kot otrok in kot najstnica. Že to je žalostno, da pri 26-ih letih še vedno razmišlja tako, da je ona "prva in edina" in da želi tekmovati z drugimi za to "prvo mesto". Mi je pa Kamikaza povedal, da se ona enako obnaša do njegovega najboljšega prijatelja (ki ga ima že od svojega 15-ega leta dalje). Kadar so kje mimogrede skupaj, je vse v redu, kadar pa "kava" preraste v "kaj več" (za primer mi je Kamikaza dal njihov skupni dopust - spet na Plitvicah - on, prijatelj in ona), potem pa ona eksplodira.


Mogoce se pa boji, da ga bo zgubila in ne zastopi, da tocno to povzroca s svojim ravnanjem. Zacaran krog. MOgoce pa ta domnevni strah ima korenine kje drugje.

Stalno ga je hotela ob sebi, kamorkoli sta onadva hotela iti sama, je hotela iti zraven, v hiši jima je bila ves čas za petama, poslušala je vse, o čemer sta se pogovarjala, pristavljati je "morala" svoja mnenja o stvareh, ki nimajo z njo nobene zveze, pa še prosil je ni nihče... Tisti dopust se je (predvsem za Kamikazo) sprevrgel v skorajda nočno moro. Tako, da je tudi Kamikaza sam v preteklosti že ugotovil, da je svakinja tisti moteči člen. Ki pa ga seveda ne more kar tako odstraniti. Umiriti je pa ni mogoče.


Ves, skupni dopust treh oseb, ko se dve umikata eni in ta ena ostaja sama... ni nevem kaksen skupen dopust. Pocutiti se kot odvecen privesek ni lepo in ni cudno, da se nekdo  trudi, na taksen nacin, kot ga pac zna in zmore, vklopiti se in postati del tiste "skupine" iz katere se pocuti izkljuceno.

Kamikaza je jasno povedal da ne zeli izgubiti nobene od vaju na nobenem podrocju, pa ste ga s svojim ravnanjem prisilile, da se je odpovedal biti z vsemi, pa tudi z njo na Plitvicah zavoljo tebe.


Na-a. Jaz sem ga vprašala, kaj želi. Prav tako sem mu jasno in glasno povedala, da ne bom imela nič proti, če ugotovi, da bi bilo bolje, da gremo. Bomo pač šli. Sam je vedel, kaj se bi lahko dogajalo, če bi šli. In ve tudi to, da ne bi začela jaz, ker jaz pogovorov z njo sploh ne začenjam. Ne tako ne drugače. In je povedal, da mu ni do tega, da bi bil tam v takšnem ozračju. Predlagala sem mu, da gre sam, jaz pa da z otroci ostanem v Ljubljani (ali pa, da jih on vzame s sabo, kakor želi).


Ne glede ali si ga ti vprasala, ali je sam od sebe povedal, povedal je kar je povedal - da ne zeli izgubiti nobene od vaju. Moral se je odlociti, a vsaka odlocitev zahteva izbiro. Vsaj posredno. Potem takem je tezko reci, da K. ni moral izbirati.

Nikoli se ne ve, kdaj mi celo to lahko pride prav. Kar napiši nekaj primerov. Za začetek. user posted image


Hoces vojno? Do dolocene stopnje se stvari dajo popraviti in spraviti v nekaksno normalo, ki vsaj ne obremenjuje. Po doloceni stopnji, se stvari ne dajo vec popraviti. In te "instrukcije" so prav tu nekje na meji. Sicer pa, o tem ne bi pisala na forumu. Ne zaradi tebe, ne zaradi vecine, ki je tu dokaj dobrohotno in pozitivno naravnana, temvec zaradi tistih, za katere je boljse da tovrstnega znanja nimajo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
6.7.2006 11:27:27   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa
Jaz imam pa ves čas občutek, da sva enakopravna? user posted image  Ne vsiljujeva si mnenj, si jih pa kljub temu poveva.


Verjamem ti popolnoma. Kakor verjamem da se ne zavedas lastnega vpliva.

Včasih seveda nekoliko bolj burno user posted image . Nimam občutka, da mu polagam besede v usta, ko mu razlagam svoj pogled na določeno stvar. Prevladujoč vpliv? Mogoče, ampak po eni strani je to tudi logično, saj sem kot njegova partnerka "nekako" na prvem mestu v njegovem življenju (ne da bi tekmovala za to). Prav tako je tudi njegovo mnenje pri meni na prvem mestu, pred ostalimi. Saj sva le midva tista, ki živiva skupaj in ki se skupaj odločava za naša življenja.


Nisi me razumela. Prevladujoc vpliv... V kateri koli skupnosti je ena oseba mocnejsa od druge, celo tudi fizicno user posted image  . Znacajsko mocnejsa oseba - ce bi jo tako lahko imenovali, nezavedno pod svoj vpliv potegne "slabso" osebo. S trem ni nic narobe, niti biti "slabsi" pomeni kar koli grdega ali slabega. Tako je pac svet narejen. narobe je takrat, ko "mocnejsi" zacne zlorabljati dejstvo, da je "mocnejsi". In ne, ne mislim, da kakor koli zlorabljas svoj vpliv. Je samo ociten.

Mi poveš, kako naj naredim slednje - da ima Kamikaza mene kot partnerko in njo kot sestro, ampak to tako, da se midve nekako "izogneva" ena drugi? Ker dejstvo je, da se radi ne bova imeli nikoli. Ona v meni vidi tekmico (pa čeprav ji to nisem), jaz pa v svoji bližini ne maram ljudi, ki me ocenijo, ne da bi me poznali. To, da bi me ona spoznala, se ni potrudila nikoli. Videla je "nekaj površinskega" in se odločila. Kakor se je.


Lahko probam, pa ne tukaj in ne sedaj. Resnicno nimam casa.

Mimogrede - da si slučajno ne bi dovolila več kakor enodnevne odsotnosti s te teme. Potem bo pa med nama pokalo. user posted image user posted image user posted image  


Ne bo, se bomo pa mobitelirale ce se ze mora :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
6.7.2006 13:51:11   
fuzzy
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa


Kaj a to pomeni, da jaz lahko na tak način bistveno hitreje in verjetno tudi ceneje končam srednjo šolo? Je namreč še nimam dokončane.



Lahko, ja. Ena možnost je, da greš na maturitetni tečaj (predavanja trajajo od oktobra pa do maja, ko opravljaš maturo), lahko pa se na maturo prijaviš tudi kot občan in se učiš sama. Za Gimnazijo Poljane vem, da imajo oddelek za izobraževanje odraslih, kjer izvajajo tudi maturitetne tečaje, pa jih lahko pokličeš in se o vsem pozanimaš. Je pa vodja oddelka za odrasle zelo skulirana in prijazna in ti bo lahko razložila tudi, kako se potem vse skupaj točkuje pri vpisu na faks.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
6.7.2006 18:12:41   
Anonimen
Tole mi pa majčkeno ne gre v račun... Jaz imam končan en letnik srednje šole (upravne)... prepričana sem, da imam znanja in izkušenj še za preostale tri letnike... a to potem pomeni, da če grem jaz naredit ta tečaj (če res obstaja) in če ga plačam, kolikor je pač treba, da mi potem kar direktno priznajo celo srednjo šolo, ne da bi jo sploh obiskovala še tista tri leta? user posted image
Če je pa to možno, potem se pa ve, kje bom oktobra. user posted image

Mišek - odgovori zate pa nekoliko kasneje. user posted image

(odgovor članu fuzzy)
  Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
6.7.2006 21:59:27   
fuzzy
Ja, tak tečaj res obstaja user posted image ! In ne, ne prizna se ti cela srednja šola, ampak samo opravljena matura (če jo seveda uspešno opraviš). Ravno zato sem ti napisala, da se pozanimaj še, kako je to potem točkovano pri vpisu na faks. Vem, da je nekako urejeno, samo ne vem, kako.
Mislim, da k maturi lahko pristopiš tudi brez maturitetnega tečaja (nisem 100%). Najboljše, da pokličeš in vprašaš.
Mat. tečaj je priporočljiv zato, ker se v strnjeni obliki poda snov, ki se zahteva na maturi. Je pa potrebno biti zelo vztrajen in imeti močno voljo, da prehitro ne obupaš in začneš izpuščati predavanja. Predavanja so od ponedeljka do četrtka od 16h do 20h (govorim samo za Poljane).
Šolnino za mat. tečaj nekaterim plača tudi zavod za zaposlovanje. Letos je bilo nekaj takega, ampak je bilo treba izpolnjevati določene pogoje (starost nad 26 let itd).
Skratka, čim prej se pozanimaj in v akcijo! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
6.7.2006 22:13:11   
fuzzy
Še tole sem pozabila pripeti:
http://io.gimnazija-poljane.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?