cmokec
|
Ko sem prvič rodila pred 5,5 let, je bila porodna točno taka, kot je opisala Meta in Splišni. Kot ena klavnica z svetlo zelenimi ploščicami, med posteljami je bilo pa pregrajeno z neko tanko steno, samo toliko, da se ni vidlo k sosedi. Če si pa stal in gledal te postelje, je bilo pa res kot boksi v klavnici. Sem pa drugič rodila pred slabimi 9 meseci in sem bila spet v porodni na CTG-ju, pa da so me vse izprašali in pregledali, ker sem čakal na CR. Sem bila pa prijetno presenečena, ker sem bila v lično opremljeni roza sobici. Prvič me o željah niso nič spraševali, pa mi je bilo važno samo rodit, tako, da jim to ne štejem v slabo. Tudi proti bolečinam mi niso nič ponudili, še manj dali. Drugič sem imela pa tako popolno narkozo. V sobah potem so me pa vsakič spraševali, če potrebujem kaj proti bolečinam. Saj po CR je to logično, ampak sem tudi prvič imela neke tablete proti bolečinam, ker sem bila dosti šivana. Jaz imam na oba poroda lepe spomine, čeprav porod ni nič romantičnega in je prežet z bolečino. Bolje je, draga anonimka, da ne gledaš inventarja (če boš imela sploh čas za to), ampak se posveti dogodku samemu, pa bo lep spomin. Osebje je še kar prijazno, edino ena močna sestra je bolj tako, pa tista, ki kri jemlje je meni malo tako-tako. Srečno.