|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
11.7.2006 14:21:06   
ajdaN
Jah mi smo si jo ogledal v materinski šoli, ampak smo imeli srečo, ker je bila ravno čist prazna, drugače ne bi šlo.

Najboljš bi pa res blo da pokličeš pa vprašaš če se da videt. Ker da bi imel posebne dneve, prvič slišim. Saj ne morš notri viset če kakšna rojeva.

Meta. mogoče boš imela pa tole rundo kaj več sreče, pa boš dobila svojo sobouser posted image . Čeprav mene ni  motilo nič pa je ena rojevala zraven. Ampak je bila očitno bolj tiho.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
11.7.2006 14:26:39   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

Itak. To jaz skoz pravim. Samo še en medklic: obiski so samo še popoldan, dopoldan so jih ukinili, je pa po novem na vratih "poziv", da novopečeni očki lahko pridejo na obisk kadarkoli, kar je vse pohvale vredno!!!


Joj ja jaz sem se zmotla tudi takrat ko sem jaz rodila je bilo dopoldan samo za očke in ne za ostale popoldan pa za vse - ima Meta prav!!!


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
11.7.2006 14:29:06   
Anonimen
Veš kaj Meta ne želi si dobiti ta boljše sobe ker so meni rekli da je ta rezervirana v primeru CR ali pa če že v naprej vejo da si brezupen primer (kot sem bla jaz) takrat si deležen vsaj lepo opremljene sobe in posteljo da se lahko vsi trije pol gor skobacate ALI SEVEDA v primeru da so ostale zasedene user posted image

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
11.7.2006 14:50:40   
cmokec
Ko sem prvič rodila pred 5,5 let, je bila porodna točno taka, kot je opisala Meta in Splišni. Kot ena klavnica z svetlo zelenimi ploščicami, med posteljami je bilo pa pregrajeno z neko tanko steno, samo toliko, da se ni vidlo k sosedi. Če si pa stal in gledal te postelje, je bilo pa res kot boksi v klavnici. Sem pa drugič rodila pred slabimi 9 meseci in sem bila spet v porodni na CTG-ju, pa da so me vse izprašali in pregledali, ker sem čakal na CR. Sem bila pa prijetno presenečena, ker sem bila v lično opremljeni roza sobici.

Prvič me o željah niso nič spraševali, pa mi je bilo važno samo rodit, tako, da jim to ne štejem v slabo. Tudi proti bolečinam mi niso nič ponudili, še manj dali.

Drugič sem imela pa tako popolno narkozo.

V sobah potem so me pa vsakič spraševali, če potrebujem kaj proti bolečinam. Saj po CR je to logično, ampak sem tudi prvič imela neke tablete proti bolečinam, ker sem bila dosti šivana.

Jaz imam na oba poroda lepe spomine, čeprav porod ni nič romantičnega in je prežet z bolečino. Bolje je, draga anonimka, da ne gledaš inventarja (če boš imela sploh čas za to), ampak se posveti dogodku samemu, pa bo lep spomin. Osebje je še kar prijazno, edino ena močna sestra je bolj tako, pa tista, ki kri jemlje je meni malo tako-tako.

Srečno.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
12.7.2006 11:57:35   
TONČI.
Enako sem kolebala med Kranjem in Ljubljano. Odločila sem se raje za Ljubljano. V kranju imajo španske stene v porodni, V Lj pa vsaka porodnica svojo sobo. Z radijem, kavčem ali žogo,.... V Lj. ni problema dobiti masko proti bolečinam, kar zgleda da v Kr je. Glede obiskov ima Lj od 15-18h. Ampak to je čist dovolj. Saj ti ne paše skoz enga gledat. takrat se raje spočij. Otroka bodo že doma gledal. Za hanija je pa tud dovolj časa 3h. Odloči se pa po svoji presoji. Eni kritizirajo KR. eni pa LJ.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
12.7.2006 20:44:50   
pika pika
Draga Meta, Splišni in vse ostale nezadovoljnice!

Sem v pričakovanju svojega drugega poroda in lahko rečem, da sem bila v Kranju prvič deležna samih pozitivnih izkušenj. Je pa res, da nisem prišla poslušat, gledat in ocenjevat kaj delajo druge ženske in kaj dela osebje, kakšne so stene, ampak sem prišla v trdnem prepričanju, da bo vse dobro in tako je tudi bilo. Zato teh vaših izjav preprosto ne morem več brati, ker mi grejo na bruhanje. Res ne vem ali imate vse omenjene toliko časa, da stalno visite na teh forumih in kritizirate. V kakšni službi delate??? Ali z ljudmi in ali se kdaj vprašate kako nekdo vaš obraz in vaš dolg nos in nezadovoljstvo težko gleda??? Posvetite se raje svoji  družini, če pa ste že v pričakovanju pa se vselite novega življenja, drugače pa izberite drugo porodnišnico da boste tam imele še kaj za kritizirat in vam bo čas med porodom tako hitreje minil....
Pa lepe pozdrave od zadovoljne mamice.....

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
12.7.2006 21:09:05   
cmokec
pika pika, zakaj ne pustiš drugim, da povedo po resnici, da so imele slabe izkušnje. A morajo biti tiho, če niso bile zadovoljne, da se ne bo vedelo. Ker, če se ne ve, je itak vse v najboljšem redu, ane. Vsaka ima svoje izkušnje in velikokrat porodne izkušnje niso odraz slabega značaja, ampak izraza nemoči ob bolečinah, strahu pred neznanim in veliko skrbi za še nerojenega dojenčka. In če je zraven še zastarela in grda porodna soba, pa sestra, ki je slabe volje, je to samo še pika na i za splošen slab spomin na porod.

Pa to ni, da bi strašil nosečke pred povedanim. Lahko ima ena zelo slabe izkušnje, pa druga ne bo mogla dovolj pohvalit istega osebja. Smo pač različni in vsako telo reagira drugače. In to je tako stresno obdobje (mislim sam prihod in porod), da si res vsaka zasluži objavo svojega mišljenja in doživljanja.


Kaj ima pa porodna izkušnja z službo in posvečanjem družini, gospodinjstvu? Tukaj pa ne vem zakaj gre in kako je tu povezava? Raje premisli, če gre to vse v isti koš.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu pika pika)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
12.7.2006 22:11:10   
pika pika
Draga cmokica!

Sploh nisem nič pisala o tem da kdo ne sme povedat svojega mnenja, ampak gre za laično, butasto kritiziranje, ki nima nobene veze s strokovnostjo in res vse ki stalno pišete o tem imate res čist preveč časa in se najbrž tudi v življenjeu stalno ukvarjate s sosedi in drugimi ljudmi. Vse to pa nakazuje na osebnosti ki imajo doma največ za počistit.....
Pa še nekrat lep pozdrav...

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
12.7.2006 22:26:58   
cmokec
Draga pika pika. Nobeno pisanje o porodih in porodnih sobah, pa o osebju v porodnišnicah ni podkrepljeno s strokovnostjo, tudi tvoje pisanje ne. Tu smo sami laiki in se v strokovnost poroda ne spuščamo. Je pa človeško, da se ženske o tem pogovarjamo in hitro opazimo razlike med eno in drugo porodnišnico. Ker ene dobijo proti bolečinam, druge pa ne. In ni treba biti strokoven, da hitro izračunaš, da za zdravstvo pa vse plačujemo enako in si želimo povsod enakih možnosti. Mislim, da ne zahtevamo preveč in če si želimo korektnega odnosa med porodom še ne pomeni, da imamo čisto preveč časa, ampak nam ni vseeno, v kakih razmerah rojevamo.

Kaj delajo sosedi me en *** briga. Z njimi imam dobre odnose in se nam kaka skupna kavica prav prileže. Kar se pa čiščenja tiče. Ja to imaš pa čisto prav. Stalno imam nekaj za čistit in ni videti, da bi mi v naslednjih 15 letih zmanjkalo dela. Dva otroka in jaz in partner smo pač ekipa, ki postavimo hišo na glavo in nikoli ni vse na svojem mestu. Še sreča, da v tem uživamo.

P.S. Sicer ne vem, kako sem se znašla v tej debati, ker imam lepe spomine na KR porodnišnico in cenim njihovo osebje. Samo me pa moti, da si se spravla na punce, ki si s teboj ne delijo mnenja.

Pa upam, da se nisi nalezla sindroma RR čvek, ker lahko dobiš tu še kako prijateljico in kak koristen nasvet, pa bo tvoja družina lahko trpela. Tega trpljenja vam pa res ne želim.

Pa lep pozdrav tudi tebi. user posted image


Butasto kritiziranje je vse skupaj lahko

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu pika pika)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
12.7.2006 22:48:38   
pika pika
Sej ni nobene panike glede komentiranja. Ve kar uživejte in nadaljujte s takim početjem. Samo rada bi povedala da se s takimi izrazi kot so konjušnica in svečke so mi potisnili v rit, same uvrščate med živali v hlevu in vas nihče tja ni poslal. Same si postavljate ceno s takimi izrazi in resnično si želim samo to, da se mal bolj spoštujte, ker če je svečke pač za tja kamor je, se ne more dat drugam, ali pa naslednjič prosite, da vam jo dajo za dol popit in vam je ne tlačijo v RIT.......

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
12.7.2006 22:57:45   
Anonimen
Jaz bi pa kvečjemu imela eno prošnjo, zdaj si me spomnila, piki poki. Če bi še kdaj šla rodit v Kranj, pa ne bom, ampak recimo, da bi, bi si močno želela, da se ne bi sestre in cenjeni zdravnik v tej porodnišnici med mojim nekajdnevnim porajanjem smejali in ne bi prav ta zdravnik govoril, kako mi jo bo polizal, če mi tista svečka slučajno ne bo šla not. Samo toliko bi še dodala, ko si me ravno spomnila s temi svečkami.

(odgovor članu pika pika)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
13.7.2006 6:48:52   
Anonimen
SPLIŠNI, SEM OSTALA BREZ BESED.......user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
13.7.2006 6:52:20   
TONČI.
Splišni user posted image user posted image  Skoda da ne najdem nobenega smeškota ki bruha. O svinarija, kaj si dovolijo rečt. Sem slišala že veliko pikantnih na KR, ampak me je ta tudi presenetlauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
13.7.2006 7:53:11   
ajdaN
Splišni ob temle pa res ostaneš brez beseduser posted image !

Se pa strinjam z Radho - rodit samo s partnerjem (ali pa kolegico, mamo...)! Tista ki je bila z mano v sobi, je rodila sama, ker so jo ves čas prepričevali, da še ne bo rodila in da ni treba klicat moža.

Pri porodu, je imela isto babco kot jaz. In jaz jo lahko samo pohvalim (moj user posted image  je bil zraven), ona pa ni imela prijazne besede zanjo. Tako da si očitno res veliko več dovolijo če ženska rojeva sama. Žal, ker takrat bi še toliko bolj rabila kakšne prijazen obraz in lepo besedo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
13.7.2006 9:03:13   
Anonimen
Pika pika, oprosti, imaš prav. Bom rekla, da je v KR vse v kristalih, osebje čudovito, mame pa med porodi pojejo. Zato da ja ne bo katere pred porodom strah. Saj ko bo enkrat tam, bo itak tako zaposlena s popadki, da ne bo porajtala, da ni čisto tako.

Ti želim še en tako hiter porod, da ne boš imela časa ogledovati sten in obnašanja zdravnikov.

(odgovor članu ajdaN)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
13.7.2006 9:31:04   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.
Pika pika, oprosti, imaš prav. Bom rekla, da je v KR vse v kristalih, osebje čudovito, mame pa med porodi pojejo. 


user posted image user posted image user posted image

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
13.7.2006 10:10:44   
CIPRESA
user posted image Spliš mislim da vem za katerega zdravnika gre, namreč že zdavnaj bi moral slonet doma v gugalniku in uživati penzion se pa spravlja in naslaja nad namiuser posted image svinja!!!

_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
25.7.2006 11:24:19   
Anonimen
Rodila sem v Kranju pred leti, takrat ko so bili boksi za rojevanje še podobni predpotopnim razmeram.( Sedaj je veliko boljše. Sobe so pregrajene, tudi pobarvane, vsaka z drugo barvo). Anonimen, ne verjami vsega kar pišejo Splišni in njej podobne. Priznam da nisem bila porodnica kakršnih bi si tam poželeli glih vsak dan, pa vseeno, takrat ko sem zatrjevala babici, da res ne morem več in naj kaj naredijo,da bo tega trpljenja konec si je vzela čas in me pregovarjala, da se splača potrpeti. NE BOSTE VERJELE, PO OBRAZU ME JE BOŽALA. Ne vem zakaj, ampak tisto božanje mi je največ pomenilo. Sedaj mi je žal da  ne vem kako je tej babici ime. Drugače mi niti na misel ne bi prišlo da se karkoli oglašam, ampak z prijateljico sva brskale po forumih (njo kmalu čaka pot v porodnišnico) in sem prebrala marsikaj od česa mi lasje stojijo po konci. Gospe, ki imajo toliko negativnih stvari za povedati, naj pošteno premislijo kaj  so same naredile za to da so si prislužile tak pristop osebja v porodnišnici. Ne vem zakaj ene mamice mislijo da je njihovo delo samo da otroke naredijo, za ostalo pa naj poskrbijo drugi. TUDI ROJEVANJE JE DELO MAME. Nobena babica, pa naj  je še tako zlata ne more namesto vas roditi. Tudi boleti jo ne more namesto vas. Kar se bolečine tiče, sedaj imajo tudi v Kranju epiduralno. Zagotovo vem ker so jo moji znanki celo ponujali (pričakovali so dolgotrajen porod). Menda imajo novo anestezistko.  Anonimni, upam da ti je moje pisanje kaj pomagalo pri lažji odločitvi. Poskusi se ravnati po navodilih babic in porodničarjev pa bo. Srečno!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
6.8.2006 11:48:56   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Jaz bi pa kvečjemu imela eno prošnjo, zdaj si me spomnila, piki poki. Če bi še kdaj šla rodit v Kranj, pa ne bom, ampak recimo, da bi, bi si močno želela, da se ne bi sestre in cenjeni zdravnik v tej porodnišnici med mojim nekajdnevnim porajanjem smejali in ne bi prav ta zdravnik govoril, kako mi jo bo polizal, če mi tista svečka slučajno ne bo šla not. Samo toliko bi še dodala, ko si me ravno spomnila s temi svečkami.



o maj gad???user posted image

pa vseeno...jst grem tud v drugo rodit v kranj :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   [Brisano sporočilo]
8.8.2006 11:01:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
3.9.2006 9:07:14   
Anonimen
Ojla! Mam tud jaz še eno vprašanje. Ali naj bi bil res problem dobiti masko?? Jaz sem mislila, da to majo povsod, v vseh porodnišnicah na razplago, pri vsaki porodni postelji?

Pa še to. Menda da edino v KR še rutinsko delajo amnioskopijo. Ali je to res? Mene je pa tega mal strah.....Se mi zdi, da je tako vse občutljivo tam spodaj, da si ne morem predstavljat, da me bi kdo še kaj špikal.....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
3.9.2006 20:55:09   
x_srečka_x
ANONIMEN mene ni noben špiku pr amnio...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
4.9.2006 5:34:17   
Anonimen
A potem to nič ne čutiš?? Oz. ne boli?

(odgovor članu x_srečka_x)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
14.9.2006 19:33:47   
x_srečka_x
Meni so dali dve svečki, pa še nekaj v žilo tist za v žilo res pomaga si kot v nebesih user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
14.9.2006 21:05:51   
ajdaN
Svečka pri amniouser posted image . Verjetno si mislila pri porodu.

Jaz sem imela amnioskopijo 3x, pa me ni nikoli bolelo - delali so mi jo pa trije različni G. Tudi krvavela sem samo tretjič, pa šeto samo par kapljic. Drugače pa res ne špikajo, ampak ti gre z nekakšno lučko notri, posveti in pogleda kakšna je plodovnica.

Kakšne maske v porodni pa jaz res nisem videla, kaj šele da bi mi jo dali. Proti bolečinam nisem dobila nič, sem bila pa tudi tako "odsotna" da mi ni na kraj pameti padlo da bi sama rekla naj mi user posted image  že kaj dajo.

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?