|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
7.10.2006 13:13:40   
Pikicapokica6
Mene pa zanima, ali lahko v Kranju med popadki španciraš naokrog in ostaneš  pokonci, dokler se da , ali je to možno samo v Ljubljani?

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
7.10.2006 13:21:57   
CIPRESA
Amnioskopija kot so meni povedali ni nič boleča v primeru da si že pripravljena na porod kar pomeni odprta kak cm ali dva. V primeru kot sem bila jaz, ko sem bila tam spodaj totalno "zacementirana" in 14 dni čez prvi rok še vedno brez težkopričakovanih cm tam spodaj, potem pa boli ko user posted image . Tudi sama sem dala skozi 4X in ni ravno fletno če imaš podobne razmere kot sem jih imela jaz.

_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
7.10.2006 13:24:41   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: MAMICA81

Mene pa zanima, ali lahko v Kranju med popadki španciraš naokrog in ostaneš  pokonci, dokler se da , ali je to možno samo v Ljubljani?


Drugače nebi vedela kako je z drugimi, ampak jaz sem bila v porodni 13 ur in pol pa mi ni nobeden dovolil vstati iz posteljeuser posted image


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
7.10.2006 13:36:58   
Anonimen
Ja, po moje je problem pri "šetanju" takrat, kadar moraš biti priklopljen na CTG. Ker v tem primeru moraš pri miru ležat, ker če se tista zadeva samo čisto majčkeno premakne, ne dela več. Drugače pa po moje ne bi smelo biti problema. Saj babice so v redu, razen ene, po mojih izkušnjah, in bi gotovo upoštevale tvoje želje. Ena je pa sploh zlata, Marjeta, to je gotovo ta, ki je anonimno po obrazu božala. Nje jaz res nikoli v življenju ne bom pozabila. 4 leta in pol je od poroda, pa se še vedno vsaj enkrat ali pa še večkrat na teden nanjo spomnim. Kot angel, prav res. No, in ta gospa Marjeta bi te po moje še v naročju okoli nosila, če bi lahko.user posted image  Tako da po moje, če ni treba biti priklopljen na CTG, lahko hodiš naokoli.

Aja, amnio. Meni so tudi delali amnio ob trdem materničnem vratu in seveda popolni zaprtosti. Pa kaj pa vem, se mi zdi, da me ni bolelo. Očitno ne, ker sem že čisto pozabila. Za to naj te ne srkrbi, že vedo, kaj delajo.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 7.10.2006 13:37:50 >

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
7.10.2006 13:48:15   
Anonimen
Aja, pa še nekaj za anonimno, tisto, ki se pizdi.

Jaz nimam nobenih pripomb na strokovnost, ker o tem itak nimam pojma, pa tudi narobe ni bilo s tega vidika čisto nič. Imam pa jih na odnos.
Meni npr. ni nihče povedal, da prva svečka za mehčanje materničnega vratu pri prvorodnicah po navadi ne prime in da je čez ne vem koliko ur treba dati drugo, da ta pa potem prime (to sem zdajle izvedela iz Cipresinega pisanja, ki pa je isto bila v Kranju, in so ji očitno povedali). Sploh pojma nisem imela o teh svečkah, oni so se samo nekaj med seboj pogovarjali, una sestra možača se je norca delala v pogovoru s svojimi sodelavkami v zvezi z dvema prvorodnicama z vstavljenim gelom, ki sva takrat ležali v porodni. Pa tista pripomba zdravnika, ko sem že vsa prestraševa ležala tam 48 ur v porodni.  Take stvari ti totalno zbijejo moralo. Ko že itak poslušaš strašne krike mamic, ki rojevajo okoli tebe, in si misliš, če je pri njih tako grozno, ko jim babice prigovarjajo, kako fino jim gre, kako bo šele pri tebi, ko očitno ne gre vse po planih. Zate se pa nihče ne zmeni, nikogar ni, ki bi ti povedal, tako je, sedaj bomo naredili to in to, počakali toliko in toliko časa, potem sledi to in bo šlo, če ne, pa itak vemo, kako bo šlo naprej. Vse obvladamo, vi kar mirni bodite in nam zaupajte, ni nič nenavadnega z vami. Vse bo v redu. Kaj takega, tega je pred 4 leti in pol manjkalo. Upam, da je to sedaj bolje.
Sicer pa če rodiš normalno, v parih urah, potem res niti tega ni treba. Pač rodiš, kot že milijon ostalih pred teboj in za teboj. Jaz sem šla npr. vsa vesela rodit, polna adrenalina, prav srečna sem bila, kot pred kakšno avanturo. In to že po klistiranju, ko sem se sprehajala pred porodno sobo po hodniku gor in dol. Samo kaj, ko pozneje ni šlo vse kot običajno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
26.10.2006 8:37:48   
Anonimen
Bila na Amniji 5 krat. Tako kot predhodnice - bila totalno zaprta, zamenterina. Po 4. amniji je sledil CTG s svečkami, kar pomeni da sem morala ležati 8 ur v tistih porodnih sobah. No, ta del se mi je pa res zdel zelo krut. Bila sem prvič noseča, poslušala tiste krike, jokanje, stokanje... Me je čisto zapsihiralo. Potem pa me pridejo vprašat kako sem kaj...takrat bi se pa najraje zjokala. Tiste krike sem potem imela v glavi še celo noč, no še danes jih slišim.... Kar se tiče premikanja med CTG  - lahko se samo obračaš iz enega boka na drugega, vstajati pa ne smeš.

Med popadki lahko hodiš ( če si seveda sposobna ) in pridno dihaš....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
11.12.2006 21:09:03   
viv_
No, jaz sem se tudi v drugo imela v Kranju fajn user posted image -

Edina pripomba je ta, da majo premalo spalnih srajc.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
18.12.2006 17:43:15   
krfjolca
Pa ne samo srajc user posted image
Jaz sem enkrat namesto brisače dobila kar rjuho, da sem se šla lahko stuširat user posted image . Sploh čez vikend je kriza, ker pralnica ne dela.
Drugače pa imam jaz same pohvale.
Edino, če bi šla še enkrat rodit, bi se verjetno odločila za nadstandard, da bi bila sama v sobi.


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
18.12.2006 18:21:26   
Anonimen
Jaz sem še na WC šla. Potem mi je pa babca rekla, naj grem raje nazaj na posteljo, da ne bom kje drugje rodila.user posted image

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: TISTE KI STE RODILE V KRANJU
15.1.2007 20:38:42   
ziga zaga
Rodila sem v Kr. Dali so me v najboljšo porodno, res nobel, ampak takrat mi je bilo čisto vseeno. Nimam pa nobenih vez. Baje gre po sistemu "kdor prvi pride, prvi melje".
Z osebjem sem zadovoljna, tako z babicami (2 sta se zamenjali), kot tudi na oddelku. Nadstandard soba je fina, imaš svoj mir in očka je bil lahko skoraj ves dan pri nama, ker nikogar ni motil. Hrana je bila dobra, res pa je, da jim manjka spalnih srajc in brisač.
Če bom še enkrat rodila, grem sigurno v Kr.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?