|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mandeljni, žrelnica, smrčanje pri 3-letnici
21.11.2007 9:16:41   
Magi*
naša 3-letnica zadnje leto vse bolj smrči. v bistvu jo ponoči kar duši, ne pride do zraka, se zbuja...

poleg te nadloge pa se ji stalno pojavlja nespecifična vročina z bolečim grlom.

torej vročina okrog 37,5 do 38 in boleče grlo, običajno tudi poln nosek (ne pa vedno), da ne govorim kako zgleda njeno žrelo - kot bi pojedla petardo. vse je nabreklo, razbrazdano, se čudim, da gre sploh zrak skozi in da sploh lahko je. žrelo je tako vedno, kadar zboli, pa je še hujše.

včasih so nam dajali mandeljne ven po tekočem traku, danes se temu izogibajo. pa vseeno se najbrž nekaj lahko naredi, da se pomaga otroku, da bi bil bolj zdrav in predvsem, da bi lahko normalno spal.

a ima kdo podobne izkušnje? ste bili pri otorinolaringologu? kako ste rešili zadevo?

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mandeljni, žrelnica, smrčanje pri 3-letnici
21.11.2007 9:24:33   
jazz
Lahko da ima povečano žrelnico. Njenemu zdravniku predlagaj naj vas napoti k specialistu, ki bo to verjetno potrdil, sploh zaradi ponavljajočih angin in vsega...pri nas smo bili isti, s to razliko, da mu je vse šlo na vnetje ušes, ne na angino, ker se zaradi povečane žrelnice nosek ni dovolj sčistil oz ni bilo dovolj prehodno.... No, 12.12. imamo operacijo žrelnice...odščipnejo samo majčken delček, včasih so cele mandlje odrezal ja, drži, ampak po novem so si prišli gor, da je dovolj le ta poseg, ker je tam žarišče vseh težav.

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mandeljni, žrelnica, smrčanje pri 3-letnici
21.11.2007 9:26:22   
cmokec
Pri nas je bilo podobno. Smrčanje in dihanje skozi usta so bili glavni razlog, da smo dobili napotnico za otologa. Ta nam je priporočala operacijo žrelnice, ker je bila zelo povečana in je bila razlog za vse napisane težave. Res pa je, da ni nikoli imela vnetja ušesk (kar je sicer pogosto), redko je imela angino in tudi na splošno ni bila zelo prehlajena. Malo sem brskala po spletu in dobila informacije, da se z rastjo otroka žrelnica sama skrči, zmanjša, celo zakrni tja do 7 leta starosti. To je bil glavni razlog, da se za operacijo nismo odločili, ker res nebi dala otroka pod nož samo zaradi smrčanja.

Poleti pa se je pojavil dvom, če sva naredila pravilno. Povečana žrelnica namreč lahko prizadene tudi sluh. Sara je bila pred vstopom v šolo, zato sem pediatrinjo prosila za napotnico. Še enkrat sva šli k otologu. Če bi slučajno odkrili slab sluh, bi tako imeli še čas, da naredimo operacijo med počitnicami. Pa ni bilo potrebno. Otologinja je pohvalila našo odločitev. Žrelnica se je zmanjšala za polovico in sluh ima 100%. Tudi smrči ne več.

Sem se kar oddahnila.

Lp


_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mandeljni, žrelnica, smrčanje pri 3-letnici
21.11.2007 9:28:01   
ada2
Ja, naša Nuša je imela podobne težave, smrčanje, boleče žrelo, vedno odprta usta, dihala je vedno na usta, jeziček ji je kar nekam ven silil, ponavljale so se angine.....
bile sva pri otorinolaringologu, ki je odredil odstranitev žrelnice in pod vprašajem še mandljev. ko je bila na operacijski mizi v narkozi so ji opravili še en pregled mandljev, ki ga lahko naredijo samo v narkozi, in s tem se prepričajo, če je res potrebno odstraniti. in sta bila oba zanič, iz enega je baje kar črno teklo, ko so ga stisnili, drugi je bil pa na dobri poti, da v kratkem odpove. in so ji odstranili vse. takrat je bila stara 3,5 let, zdaj je 8,5 in od takrat ni imela več angine, smrčati je nehala, diha na nos, usta ima zaprta.....


svetujem ti, da pojdi na specialističen pregled k otorinolaringologu, kjer bodo ugotovili kako in kaj. pa veliko sreče!

_____________________________

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mandeljni, žrelnica, smrčanje pri 3-letnici
21.11.2007 9:54:15   
Magi*
hvala punce!

moja dva sta nazaj od pediatrinje, ki je rekla, da naj se navadimo, da smrči user posted image  saj ni fora v tem, da me moti - če bi bilo to, bi moža že zdavnaj izselila user posted image

mi imamo tako, kot je opisala cmokec - nič hudih angin ali vnetij ušesk, vse tako nespecifično, se pa skoz ponavlja. pa je rekla, da preveč kompliciramo, da gre otrok komot v vrtec, če ima do 37,5 vročine? in kaj potem, če jo moti pri spanju.??!!

bomo šli privat na pregled na ORL. ma ne morem pustiti, da se otrok takole muči, vsaj specialist mora podati mnenje.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mandeljni, žrelnica, smrčanje pri 3-letnici
22.11.2007 7:56:14   
Tajduška
Jazz, a smem vprašat kam greste na operacijo žrelnice? Mi imamo namreč za našo dvoletnico termin 10.12. v murski soboti, ker so povsod drugot tako dolge čakalne vrste.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mandeljni, žrelnica, smrčanje pri 3-letnici
22.11.2007 9:53:40   
Anonimen
Z mojim sinom smo imeli take težave.Smrčanje,težko dihanje,zadah po gnilem,pa so ga k otorinolaringologu poslali,ki je odredil operacijo žrelnice.Po operaciji je bilo vse v redu,nič več ni smrčal in težko dihal.Samo,da so počakali in ga operirali pri šestih letih.

(odgovor članu Tajduška)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?