|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mansarda ali hradnja nove hiše
7.1.2007 22:32:09   
iva01
Do sedaj smo bili prepričani da si bomo uredili mansardo v hiši mojih staršev, z deli smo v bistvu že začeli, vendar sva v dvomih, v bistvu si oba želiva imeti svojo hišo, sicer bi bilo mansardno stanovanje veliko 130 m2 tak da to bi prostorsko šlo skozi, ampak vseen se bolj nagibava k gradni hiše.

Moji starši so nama ponudili parcelo na kateri že stoji stara hiša, ki ima še vedno priključeno vodo za elektriko pa nisem sigurna. No mene pa zdej zanima ali bi bilo kako možno da to hišo porušimo do tal in gremo gradit na novo, seveda bi izbrali tudi drugi načrt za hišo, ali lahko ponovno zgradimo le hišo enakih dimenzij in oblike.

Zanima me tudi koliko približno stane načrt za hišo in od česa je odvisna cena načrta.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mansarda ali hradnja nove hiše
7.1.2007 22:48:08   
Anonimen
S finančne plati je cenejše delati v mansardi, ker ne rabiš dovoljenj, načrtov, rušenja,...

Če pa se bosta odločila za gradnjo imata pa OGROMNO prihranjeno že s parcelo in priključki. Je pa vprašanje za kako staro hišo gre in ali morebiti  spada pod spomeniško varstvo. V tem primeru bosta zelo omejena v dovoljenjih oz. vama rušenja definitivno ne bodo dovolili, bosta lahko le obnovila in sicer tako, da se temelji in zunanjost ohranijo.
Svetujem ti, da si pridobiš ustrezno lokacijsko informacijo - iz te boš točno izvedela za kakšen objekt gre

Kolikor sem brala po raznih forumih načrt za hišo kar nekaj stane - tudi do 2 mio sit.

< Sporočilo je popravil caffee -- 7.1.2007 22:49:59 >

(odgovor članu iva01)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mansarda ali hradnja nove hiše
8.1.2007 8:11:30   
iva01
Na tej parceli je nekoč stala še ena hiša, vendar smo jo že porušili, ko smo čistili parcelo, sedaj je viden še samo en del temeljev in malo kamnite stene(2m dolga in 15 cm visoka) ali se bi mogoče na tem mestu dalo tud kaj naredit?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mansarda ali hradnja nove hiše
8.1.2007 9:02:36   
mala maja
če te prav zastopim je to na isti parceli kot stoji še ena hiša. na tej parceli sta stali dve hiši pa ste eno porušili.

Mogoče je ta "ta nova" nadomestnja gradnja uni k ste jo porušili. če pa ni pa vama je sploh lažje omogočeno ker gre potem za novo hišo, ki je ubistvu nadomestna porušeni.
Najbolje da gresta na okolje in prostor.

Drugače pa če mene vprašaš sem raje za mansardo. Zakaj ker je cenejše ogrevamje, stroški se delijo na dve. Pa še cenej je uredit mansardo. Je pa spet problem, je bil plačan komunalni prispevek za mansardo. če ne ga bosta morala plačat.
Tukej pa spet pravim, da se obrnita na oddelek za okolje in prostor. Vama bodo vse poveali.

Jaz ne vem zakaj se jih vse punce tako boljite it na občino. Sej ne grizejo. To je pač njihova služba in oni so zato tam da v vam pomagajo. Tam dobite vse inf. o kašni parceli in o že zgrajeni hiši.

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mansarda ali hradnja nove hiše
8.1.2007 9:12:24   
kalbo
V tvoji situaciji bi šel definitivno v gradnjo hiše. Če gradiš hišo enakega tlorisa in dimenzij gre za nadomestno gradnjo, če ne, je običajna gradnja. Glede na to, da imaš vodo in elektriko na parceli ti je že v štartu prihranjenega ogromno denarja in sivih las.

Z mansardo je pa tako. Stroški so če pri hiši odšteješ papirje in gradnjo do strehe popolnoma enaki. Če imaš pa moža, ki zna kako orodje v roke prijet, se da marsikaj nardit. Je pa le nekaj vredno, da imaš svoj mir.

Torej, če imaš parcelo in to za povrhu komunalno urejeno parcelo, sploh ni za razmišljat, ker stroški do vselitve pri mansardi niti nebi bili toliko manjši.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mansarda ali hradnja nove hiše
8.1.2007 9:26:40   
Anonimen
če bosta imela nadomestno gradnjo lahko velikost prejšnje hiše povečata za 50%.. Tok ti vem pomagat, ker imava midva isto omejitev... in ravno zaradi te glupe omejitve ne bom imela takšne hiške, kot sem si jo vedno želela..user posted image (na najini parceli je prej stal vikend, ki je itak imel manjšo kvadraturo, kot bi jaz imela  hiško)

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mansarda ali hradnja nove hiše
8.1.2007 12:06:14   
triša
Jaz bi na tvojem mestu devinitivno hišo. Niti razmišljala ne bi o čem drugem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: mansarda ali hradnja nove hiše
8.1.2007 13:47:08   
iva01
Mislim da sva že kar odločena za hišo,ful sva si razmišljala, da bi lahk marsi kje prišparala: Markov oče  postavlja vodovode in centralne, stric je električar, moj stric polaga ploščice, mi imamo doma veliko gozdov tako da streha in ostal les nebi biv problem, Za malarijo sva midva kot rojenauser posted image , izkop bi nama lahko naredil moj brat ki ima prevoziško podjetjein gradbeno mehanizacijo, tak da mislim da bi komot sfolgala  kar se tiče denarja seveda brez kakšnega kredita nebi šlo, ampak bomo že nekak.
Včeri sva si še mal seštevala in se pogovarjala o gradnji pa sva kr neko voljo dobila, komej že čakam poletja ko naj bi začeli. Še prej pa bo res treba it na občino uredit te papirje.

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: mansarda ali hradnja nove hiše
8.1.2007 13:59:57   
Anonimen
user posted image  Ja papirji Iva01,to je pa najbolj dolgotrajen postopek.Midva se s papirji ukvarjava že leto in pol.
Ne vem,če je v drugih občinah drugače,pri nas je katastrofalno.
Že vse prineseš,pa še zmeraj nekaj najdejo.Sva naletela na enega občinskega gospoda,ki je v načrtu iskal tudi slovnične napake.Za znoret.Upam,da nama bo do te pomladi uspelo,ker je že vse pripravljeno,razen papirjev.

(odgovor članu iva01)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: mansarda ali hradnja nove hiše
8.1.2007 15:13:07   
iva01
Leto in pol, za znoret, ja kaj si pa mislijo, da tako zavlačujejo, upam da bo nam šlo to mal hitreje, ravnokar sem se o tem pogovarjala z očetom ki ima stik z enim gospodom na občini ki ureja ta dovoljenja in pravi da mu je reku da nam bi mogoč ratal v pol leta vse zrihtat, ko bi le bilo to res , ker mi zdej res ni še leto in pol čakat preden bomo sploh kaj začeli. Groza.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: mansarda ali hradnja nove hiše
8.1.2007 15:21:14   
Anonimen
Pravijo,da je zaradi papirjev najhuje v naši občini.Zadnjič je mož spet nesel načrte in je gospod na občini gledal,gledal.....Na koncu je rekel,saj bi vam povedal kaj je narobe,vendar bo takoj nekaj za plačat.Moj je vzel načrte in šel ven.Če bi bila to jaz bi rekla,povejte,pa vam bom plačala.Mislim,res so nesramni.Najboljše je če imaš koga poznanega na občini,potem gre hitreje.

(odgovor članu iva01)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: mansarda ali hradnja nove hiše
8.1.2007 17:30:12   
iva01
Mislim a sploh lahk tako zafrkavajo, sej njihova naloga verjetno ni to da iščejo slovnične napake.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: mansarda ali hradnja nove hiše
8.1.2007 17:35:40   
Anonimen
Saj vem zakaj naju zafrkavajo.Zato,ker nisva vzela tistega arhitekta,ki je povezan z njimi.Našla sva takega,ki je naredil načrt za veliko manj denarja,to jim pa ni bilo všeč.
Na marsikaj moraš biti pripravljen,ker največ živcev gre pri papirjih.Upam da bo vama šlo bolj gladko in da bosta kmalu začela zidati.

(odgovor članu iva01)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: mansarda ali hradnja nove hiše
8.1.2007 21:02:05   
rija
Iva, enako smo imeli mi: temelje in dve na pol porušeni steni.....pa smo delali podoben tloris, vendar ne na istem mestu in ne isto veliko...pa nismo imeli nobenih problemov.
V ponedeljek sem nesla papirje za gradbeno, v torek sem imela gradbeno že v roki.
Potem pa so geodeti samo naredili nov posnetek in to je bilo to.

Definitivno bi se na tvojem mestu odločila za hišo, ki je enota zase in jo vedno lahko prodaš ali narediš z njo karkoli, česar z mansardo ne moreš.
Nikoli ne veš, kako se življenje obrne.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: mansarda ali hradnja nove hiše
8.1.2007 21:31:23   
iva01
ja pri nas je zdej tako: na parceli so včasih bile  dve hiši, ena sicer stoji in greš lahk tud notr sam not že 30 let ni nobenga in je že čist propala, od tiste druge hiše pa je samo še nekaj temeljev in zida ostalo; sej v tem je glih fora: tista hiša ki še stoji mi po obliki sploh ni všeč pa tud velikost je premajhna, tako da če bi se odločil za nadomestno gradnjo nebi mogli kaj dost spreminjat, od tiste druge ki pa v bistvu ni vidna oblika kakšna je bila prej pa bi verjetn lahk imeli čist drugačen načrt, sam potem bi verjetn mogli it od začetka kot novo gradnjo in ne nadomestno kar pa je dražje, ali ni? Sej nevem čist točn. Sicer pa bomo videli kaj se da naredit z tega, upam sam da nas nebojo z papirji zafrkaval.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: mansarda ali hradnja nove hiše
9.1.2007 8:35:50   
kalbo
Mekeke, pri takšnih občinarjih je fajn če poznaš kak zakon. slovnične napake pa sploh niso njegova stvar. Po zgoju ti mora izdat gradbeno dovoljenje v zakonsko predpisanem roku in je včasih fajn, če jih s kakšnim citiranim členom malo podrezaš. Sam je treba najti pravo mero.

lest bi mu lektorirano mapo prinesel, pol nej se pa slika.

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: mansarda ali hradnja nove hiše
9.1.2007 8:54:30   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

V tvoji situaciji bi šel definitivno v gradnjo hiše. Če gradiš hišo enakega tlorisa in dimenzij gre za nadomestno gradnjo, če ne, je običajna gradnja. Glede na to, da imaš vodo in elektriko na parceli ti je že v štartu prihranjenega ogromno denarja in sivih las.

Z mansardo je pa tako. Stroški so če pri hiši odšteješ papirje in gradnjo do strehe popolnoma enaki. Če imaš pa moža, ki zna kako orodje v roke prijet, se da marsikaj nardit. Je pa le nekaj vredno, da imaš svoj mir.

Torej, če imaš parcelo in to za povrhu komunalno urejeno parcelo, sploh ni za razmišljat, ker stroški do vselitve pri mansardi niti nebi bili toliko manjši.


Se strinjam. In dodajam še to, da se nikoli ne ve, kako se boš dolgoročno razumela s spodnjimi "sosedi"user posted image

 
Mekeke. KAr se pa zakonsko predpisanega roka tiče, je pa tako, da ti moraj na UE izdati gradbeno dovoljenje v roku enega meseca, od takrat, ko je vloga popolna. In tu je catch. Kdaj pa je vloga popolna??? Če referent vedno znova kaj najde, kaj še manka, vloga ni popoplna in to se lahko resnično dolgo vleče.

Jaz ti predlagam, da greš do referenta in mu rečeš, naj ti napiše, kaj vse še manjka. In če boste naslednjič prišči s temi papirji in njegovim "spiskom", ne bo mogel reči, da je treba še kaj dodati. Če pa je tako, pa do predstojnika in zagnjavi. Takoh namreč ne marajo in njihove vloge zelo hitro rešijo (vem, ker je moja mama to delala 35let)

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: mansarda ali hradnja nove hiše
9.1.2007 9:37:27   
Anonimen
Hvala vam za napotke.Zdaj so možu priporočili drugo referentko,ki ti baje napiše vse kar še rabiš,ali kar moraš popraviti.V sredo gre k njej in upam,da se bo dobro izšlo.
Ne vem,kdaj ste nazadnje urejali gradbeno dovoljenje,zato morda ne veste,da komplicirajo čisto pri vsaki stvari.Midva sva že pri stari hiši nekaj podrla in to brez dovoljenja,kar je pa kaznivo.Po novem morava prinesti načrt stare hiše,ki je bila grajena pred 40.leti in načrt rušitve.
V novem načrtu morava narisati vse,od tega,kje bodo ležale sence in ali bomo zasenčili kakšnega sosedauser posted image .
To je baje nov zakon,ki se meni zdi neumen.Kje naj dobim star načrt hiše,ki je bila grajena na črno(deda),in kje rušilni načrt tistega,kar sva že podrla(nisva vedela,da se ne sme).
Midva bova spomladi začela,pa kar bo pa bo,če ne se nama bo stara hiša podrla na glavouser posted image .

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: mansarda ali hradnja nove hiše
9.1.2007 9:48:25   
kalbo
Mekeke, komplicirajo že, samo moraš zahtevat, kaj vse manjka, na spisek se ti mora podpisati in ko dopolnilo prineseš nima več kaj. Pri tehle birokratih je treba včasih na oštro, ker drugače ti živce požrejo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: mansarda ali hradnja nove hiše
9.1.2007 18:27:20   
Skabi
IZVIRNO SPOROČILO: mekeke

Hvala vam za napotke.Zdaj so možu priporočili drugo referentko,ki ti baje napiše vse kar še rabiš,ali kar moraš popraviti.V sredo gre k njej in upam,da se bo dobro izšlo.
Ne vem,kdaj ste nazadnje urejali gradbeno dovoljenje,zato morda ne veste,da komplicirajo čisto pri vsaki stvari.Midva sva že pri stari hiši nekaj podrla in to brez dovoljenja,kar je pa kaznivo.Po novem morava prinesti načrt stare hiše,ki je bila grajena pred 40.leti in načrt rušitve.
V novem načrtu morava narisati vse,od tega,kje bodo ležale sence in ali bomo zasenčili kakšnega sosedauser posted image .
To je baje nov zakon,ki se meni zdi neumen.Kje naj dobim star načrt hiše,ki je bila grajena na črno(deda),in kje rušilni načrt tistega,kar sva že podrla(nisva vedela,da se ne sme).
Midva bova spomladi začela,pa kar bo pa bo,če ne se nama bo stara hiša podrla na glavouser posted image .



Takole je to šlo pri nas:projektant je prišel domov, zmeril staro hišo, narisal njen tloris in vse fasade - to je načrt stare hiše. Potem pa je naredil še ruštveni elaborat - načrt rušenja - in  načrt gospodarjenja z odpadki - to nujno rabiš. ker mi nismo imeli, nam niso izdali gradbenega dovoljenja. ZA to sva plačala 70 - 80 tisoč tolarjev.
Kar spada v nov načrt, pa že mora projektant vedeti. Nama je narisal sence, potem pa so na občini rekli, da so brezveze  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: mansarda ali hradnja nove hiše
9.1.2007 18:38:21   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: mekeke

.Po novem morava prinesti načrt stare hiše,ki je bila grajena pred 40.leti in načrt rušitve.


Mislim, da vse, kar je bilo grajeno pred letom 1962, ni potrebno, da ima kakršnekoli načrte. Kateri letnik pa je bajta?

Bom pa za vsak slučaj mamo vprašala. Na tem področju je ona "doma"user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: mansarda ali hradnja nove hiše
9.1.2007 19:37:49   
frutka_
Mi2 sva tudi ravno pred podobnimi načrti. Arhitekt nama je razložil, da je urejanje mansarde enako zahteven projekt kot gradnja hiše. Zaenkrat zbirava predračune za novo streho, strešna okna, žlebovje,...Gradbeno dovoljenje potrebujeva v primeru, da posegava v konstrukcijo hiše (tramovi, nosilne stene, ostrešje,...).
Skabi vi ste podrli staro in nato zgradili novo hišo, čeprav razumem?

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: mansarda ali hradnja nove hiše
9.1.2007 19:41:53   
Anonimen
Marogica,hiša je bila zgrajena 1965-66 .Vsem hvala za koristne nasvete.Zdaj vem,koga lahko vprašam,če bom kaj rabila v zvezi s papirji.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: mansarda ali hradnja nove hiše
9.1.2007 19:50:55   
Ro-La
IZVIRNO SPOROČILO: mekeke

Sva naletela na enega občinskega gospoda,ki je v načrtu iskal tudi slovnične napake.



mi je znano....naša vloga je bila nepopolna med drugim tudi zaradi nečitljivega podpisa user posted image

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: mansarda ali hradnja nove hiše
9.1.2007 21:31:19   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: mekeke

Marogica,hiša je bila zgrajena 1965-66 .


To je pa najboljši letnikuser posted image user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?