|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odpoved v službi - kako naprej?
30.1.2006 13:15:38   
*goldfish*
Postavljam vprašanje, ker mi je prijateljica omenila, da bi dala odpoved. Jaz pa sem pri vsem tem malo skeptična.

Prijateljica ima rok 2.7 in naj povem da dela pri s.p. v slaščičarstvu. V začetku nosečnosti je bila v bolnici in ko je prišla nazaj v službo, se šef ni niti malo zmenil zato, da je noseča in jo je kar lepo poslal pucat. Generalko delat: okna pucat (zunaj in notri), vse police čistit, ..... skratka za nosečnico, ki je prišla iz bolnice malo nenavadno delo (po moje)user posted image  Ona pa je tip človeka, ki nikomur ne upa nič povedat, niti se za sebe postavit. In je lepo to delo opravila in jokala zraven kot dež. Zaradi takih in podobnih sranj, ki ji šef ji postavlja (mora iti na dopust, ko on tako hoče, dela nenormalne dolge delovnike, zdaj bo ji še ukinil malico in potne stroške) je rekla da da odpoved.

Mene pa zanima kako je s porodniško oz z starševskim dodatkom, če bo kaj od tega dobivala? Ne bi rada, da bi se prenaglila zdaj, potem pa obžalovala, ko v času porodniške ne bo nič denarja!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odpoved v službi - kako naprej?
30.1.2006 14:04:13   
CatJa
Ali je redno zaposlena? Ne more ji kar tako ukint malice in nadomestila za prevoz, to da jo izkorišča za opravljanje takih del, je pa itak čisti podn. Dajta anonimno prijavo na inšpektorat za delo, za porodniško naj jo nič ne skrbi, ker gledajo povprečje zadnjih 12 mesecev. Ampak naj se ne pusti!!! Vse je na njeni strani, samo poguma ji manjka user posted image

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: odpoved v službi - kako naprej?
30.1.2006 14:09:17   
Anonimen
Dajta anonimno prijavo na inšpektorat za delo,


Ah, inšpektorji so tam zgolj zato, da so v službah. Delajo bolj malo, po moji izkušnji. Pa četudi delajo oni samo OPOZORIJO delodajalca o prekrških, kaj več pa ne morejo.

Jaz bi rekla nekaj drugega: zakaj, za vraga, si tvoja prijateljica ne zrihta bolniške, če ne more delat oz. če mora delat dela, kot jih opisuješ? Pa saj danes je itak vsaka druga nosečnica na bolniški za prazen nič, pa naj bo še ona.

Odpovedi pa naj ne daje, ker izgubi vse pravice do nadomestil.

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: odpoved v službi - kako naprej?
30.1.2006 14:22:38   
CatJa
al bina ne vem kako je pri vas, lahko pa povem, da je naša inšpektorca precej "gajstna", tako da jaz v takem primeru ne bi ravno zanemarjala te možnosti. Seveda pa naj ta prijateljica, preden jo razmere pripeljejo do samovoljne odpovedi, naredi vse, kar je mogoče, da brezobirnega šefa postavi na realna tla.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: odpoved v službi - kako naprej?
30.1.2006 14:31:25   
Anonimen
Ja, na bolniško naj gre, bo še najbolje. Razen če si lahko privošči, finančno mislim, da je pač doma, da ima mož dovolj visoko plačo.
Glede inšpekcije imam jaz tudi pomisleke, na žalost, če je nedko butelj, je butelj, inšpektor gor ali dol.

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: odpoved v službi - kako naprej?
30.1.2006 14:35:33   
Anonimen
Ve, Catja, ker sem bila na tem. Pridejo, opozorijo, vprašajo, če si v sindikatu in svetujejo tožbo user posted image  To je vse z njihove strani, žel.

Še enkrat, punca naj gre na bolniško.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: odpoved v službi - kako naprej?
30.1.2006 14:53:18   
muki1
Joj, na bolniško naj gre, pa prasca naj enkrat v jajca.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: odpoved v službi - kako naprej?
30.1.2006 15:13:27   
CIPRESA
user posted image user posted image user posted image Muki tvoje izjave mi velikrat polepšajo dan user posted image user posted image

Mana pri s.p.-ju glede tega kaj lahko in kaj nesme delati nebo veliko učinka. Podjetja kot so pošta, zavarovalnica...imajo že v svojem pravilniku točno določeno kakšne so pravice delavcev v posameznih situacijah pri s.p.-ju pa je to bolj tko tko. Če da odpoved s tem zgubi pravice do zavoda ker smatrajo da je to njena prostovoljna odločitev. Kako je po splošni kolektivni pogodbi se sedajle ne spomnim ampak naj jo vseeno prebere ker vsak s.p. pa bi moral imeti tudi svoj pravilnik oz. pogodbo z delovcem ki nesme biti slabša od splošne kolektivne. Vseeno naj si jo prebere mislim da so opisani tudi delovni pogoji nevem pa če posebno za nosečnice.
Svakinja dela na pošti (seveda ker je javna ustanova je malo drugače) in je noseča pa je točno določeno da nesme delati na paketih zaradi dviganja težkih paketov če me razumeš kaj hočem povedati. Mogoče je en izhod tudi to da dobi zdravniško potrdilo kakšna dela ne sme opravljati ali pa tako kot pravijo druge pove svoji G kaj mora delati pa ji bo ziher napisal bolniško še naprej.



_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: odpoved v službi - kako naprej?
28.3.2006 18:30:00   
x_srečka_x
joj tudi jaz delam v kuhinji in odkar vedo da sem noseča m,i dvignejio vse težke stvari nobeden ne sika da nosim samo po tri krožnike ko pospravljam posodo in vsi so zelo prijazni,zmeraj govorijo da če kaj ne zmorem naj povem da bo drug opravil namesto mene.
sem brala da tudi tiste ki niso zaposlene dobivajo socialno podporo od države, najbolje res da gre na bolniško.Muki1 tud jaz bi takega šefa brcnila u jajca user posted image

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: odpoved v službi - kako naprej?
28.3.2006 21:43:15   
KODA
Najboljše bi bilo,da gre do porodniške v bolniško.Pa prijavite ga. user posted image

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: odpoved v službi - kako naprej?
28.3.2006 22:47:57   
sončnica14
Kot je meni poznano je stvar po zakonu takšna:

-Kar se tiče porodniške in starševskih nadomestil:
Nima pravice do starševska dopusta (porodniški dop., dopust za nego in varstvo otroka) ima pa pravico do starševskih nadomestil (porodniško nadomestilo, nad. za nego in varstvo), če je bila zavarovana najmanj dvanajst mesecev v zadnjih treh letih

- Kar se pa pravic iz naslova brezposelnosti (denarno nadomestilo ipd.):
v primeru da sama redno odpove pogodbo ji ne pripada pravica do denarnega nadomestila RAZEN če uspe doseči izredno odpoved zaradi delodajalčeve  kršitve Zakona o delavnih razmerjih (kršenje določil  v zvezi s prepovedjo opravljanja del v času nosečnosti).
V primeru izredne opovedi zaradi krivde delodajalca ji pripadajo vse ugodnosti (denarno nadomestilo ipd.)

Če se bo resnično odločila za odpoved naj se dobro pozanima o svojih možnostih še pred odpovedjo!


(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
29.3.2006 7:51:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sončnica14)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?