|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ponavljajoči ss
8.7.2005 19:16:54   
mihi78
lepo pozdravljene!

sicer prvič pišem, drugače pa že od prve nosečnosti prebiram klepetalnico o ss. pravzaprav so za menoj že tri nosečnosti, ampak nobenega otročka, ki si ga oba tako zelo želiva. zadnji ss je bil pred slabim mesecem, abrazija tokrat ni bila potrebna. z vsakim ss izgine tudi malo upanja, da bom kdaj imela svojo pikico, še boljše pikice. ob misli na to me kar duši. začetne preiskave (sladkor, ščitnica) niso nič pokazale zato me avgusta čaka histeroskopija in močno upam, da bodo s tem moje težave rešene. včasih me premaga in kar jokam , ker si enostavno ne morem zamisliti življenja brez otroka. vsi samo govorijo "saj bo, saj bo" in "saj si še mlada" pa podobne neumnosti. kako mi bo to pomagalo!
zelo me je navdušilo, kako se punce med seboj bodrite in marsikdaj ste me spravile v boljšo voljo pa tudi žalostna sem bila ob prebiranju zgodb podobnih moji.
ima katera izkušnje s ponavljajočimi ss? kako ste se "zdravile" oz. kam so vas pošiljali na preiskave in kakšne? ima katera izkušnje z genetsko posvetovalnico?
vsem skupaj nam želim čimprej :duda:, pa kaj lepega vremena tudi ne bi škodilo.
lp s štajerskega konca :-)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   ponavljajoči ss
8.7.2005 19:29:12   
urši77
Pozdravljena!
Tudi sama sem imela 3x ss (odmrtje ploda).Trenutno pa v 33t četrte nosečnosti - tako da ne obupaj!!!!
Imela kar nekaj preiskav,bila na odstranitvi pregrade, a očitno to ni bil razlog.
Lani jeseni sva bila tudi v genetski ambulanti in vse ok!

Pravega vzroka nismo našli.Nato pa sem dobila tabletko klomifen-za bolj kvalitetna jajčeca,prijelo se je takoj prvi ciklus in nato sem jemala še dabroston do 14t.Zgleda da je to pomagalo in skušamo stvar pripeljati čimbolj proti koncu:)

Je pa vsa zadeva precej mučna in ob tako zlatem :love: ne vem kako bi uspelo.Se mi je zdelo vsakič huje in vsakič težje sem prebolela.
Tudi mene so počasi nervirale izjave "saj bo, saj sta še mlada, saj imata še čas..."
Res je pa to, da ne smeš obupati in naj je še tako težko držat glavo pokonci-TUDI TEBI BO USPELO!!!

LP:rozica:

(odgovor članu mihi78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   ponavljajoči ss
8.7.2005 19:39:50   
mihi78
urši, hvala lepa za vzpodbudne besede! :)
si mi kar polepšala ta tečni deževni dan!
želim ti vse najlepše zate in tvojo pikico, zdaj sta že čisto proti koncu, še malo pa se boste crkljali! :sloncek:

(odgovor članu mihi78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   ponavljajoči ss
9.7.2005 6:59:53   
VITA74
Živijo Mihi78,

tudi jaz sem imela ponavljajoče SS, najprej 2x (v 7t in 10t) tretja nosečnost se mi je izrtekla srečno, tako da imam enga škratka doma :duda: in sedaj ko smo si zaželeli še enga sem imela spet SS :((
Po dveh SS so naju poslali na genetsko posvetovalnico samo na pogovor - pregledali smo zgodovino družine, bolezni v družini, kaj naj se paziva in kako si sledijo pregledi naprej....in naprej na histeroskopijo, ki pa je nisem dočakala zaradi tretje nosečnosti :)
Lani po tretjem SS pa sem šla na histeroskopijo in so mi odstranili pregrado maternice, ki naj bi bila vzrok SS, tako da gremo sedaj v nove :sloncek: za našega sončka.
Vem da je težko in moram priznati da me je zadnji SS tako prizadel, da dolgo nisem prišla k sebi. Mislim nate! KO sem šla na histeroskopijo, sem si samo želela naj najdejo vzrok mojih SS, da jih bodo lahko odpravili in da bom imela vec upanja na :duda: in ko mi je povedal za pregrado sem si oddahnila, potem sem pa buila izjemno jezna na vse zdr. v smislu, zakaj za vraga niso prej tega pogledali :grrr: sem mogla res 3x izgubiti pikico in 3x preživljati to grozo?????????
Ok sedaj sem se razpisala, upam da razumeš kaj sem ti želela povedat :zmeden2:
Želim ti da bo histeroskopija uspešna in da nas boš kmalu pozdravila kot srečka :nosecka:
Srečno :rozica: :rozica: :rozica:

(odgovor članu mihi78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   ponavljajoči ss
9.7.2005 17:44:35   
mihi78
blaboma, hvala tudi tebi za lepe besede! :rozica:
tudi sama komaj čakam histero pa druge preiskave pa naj že enkrat nekaj najdejo, ker sploh ne vem, kaj bi naredila, če se bo še zgodilo četrtič, petič, itd... sem precej črnogleda, saj bo bolje, verjetno zaradi vremena pa ker je od zadnjega ss komaj slab mesec.
Lp pa veliko sreče :sloncek:

(odgovor članu mihi78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   ponavljajoči ss
25.7.2005 12:26:14   
natja_
Pozdravljene,

Še jaz se vam pridružujem, čeprav bi raje videla, da na kakšnem drugem delu tega foruma. V torek, pred 10 dnevi sem imela gin. pregled v dvanajstem tednu. Gin. me je pregledala vaginalno, se mi namejala in rekla, da otroček raste in da je vse OK. Isti teden v petek pa sem imela NS, kjer so mi rekli, da je plod odmrl že v osmem tednu :zmeden: - gggrrrooozzzaaa, tri dni nazaj pa na pregledu (??). Skoraj me je infarkt. Naslednji dan sem že šla na abrazijo.
Moram pa povedat, da sem imela splav konec januarja (6t) in se mi je samo ščistilo, to pa je bil drugi zaporedni splav. Z mojim :love: se nekako poskušava tolažiti s tem, da imava doma že eno nagajivko, tako da z nama ne bi smelo (:ups:) biti kaj narobe in je, kot je rekel gin. zgolj samo nesreča.
Pred enim letom sem bila zaradi nekih drugih težav na ultrazvoku, kjer mi niso ugotovili nobenih pregrad ali kaj drugega... a naj se ponovno naročim za tovrstni pregled ali naj počakam na ponovno nosečnost in (upam, da ne) tvegam ponovni splav..?

ne obupajte - natja:angel:





(odgovor članu mihi78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   ponavljajoči ss
6.8.2005 20:51:56   
mihi78
pozdravljena!
jaz bi se na tvojem mestu odločila za kak pregled. mene še ta mesec čaka histeroskopija, kjer bodo ugotovljali, če imam morda kako pregrado, polipe ali kaj drugega.
sama sem vprašala G, kako je mogoče, da tega niso ugotovili že z vaginalnim UZ pa mi je odgovoril, da včasih tega ne morejo ugotoviti samo s tem. jaz bi se na tvojem mestu odpravila do svoje G in zahtevala, da naj te da na kak pregled.
jaz imam na srečo super G, ki me je hotel že po drugem ss napotiti na histeroskopijo, sama pa sem se odločila, da še počakam in poskusim še enkrat zanositi ampak sem ponovno doživela ss :((:((:((:((
lepo, da imaš doma že pikico, ki te vsak dan razveseli :bravo::bravo:
pisala sem tudi dr. pušenjaku na http://www.med.over.net, ki pa je menil, da glede na to kaj sem napisala, lahko z 80% verjetnostjo trdi, da ne gre za nobeno sistemsko napako ampak enostavno za smolo. dr. brezigarjeva na forumu "genetska posvetovalnica" pa mi je svetovala kariotipizacijo in testiranja za antifosfolipidni sindrom.
komaj že čakam, da se nekaj premakne, ker imam že vsega poln kufer :grrr::grrr::grrr:
pogumno naprej :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu mihi78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?