|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spet o dojenju - črpanje
23.8.2010 23:10:07   
žabica13
Drage punce, že drugič v tem tednu vas zasuvam z vprašanji glede dojenja. Najprej sva imela z user posted image  težave s pristavljanjem in sedenjem (zaradi šivov), to dvoje nama zdaj nekako (kakor kdaj sicer) gre, je pa mleka zelo malo, tako da tudi če ga podojim na obe strani je še vedno lačen. Po nasvetu patronažne dodajamo novalac. Zdaj pa moja dilema - ker mleka ne želim izgubiti, oz. si res želim dojit, me zanima vaše mnenje glede črpanja mleka z ročno črpalko. Ali po vaših izkušnjah črpanje stimulira nastajanje mleka? Pa če ima morda katera kakšen pameten nasvet kako malo povečat količino mleka (tukaj verjetno neke čudežne formule ni). Včeraj ko sva ga iztiskala ga je bilo cca. 30 ml iz ene strani, danes pa le cca. 20.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spet o dojenju - črpanje
23.8.2010 23:27:08   
ledenaa
črpalka NI merilo koliko mleka je.Jaz si skoraj nič nisem mogla izčrpati  iz jošk ,sem pa imela mleka. črpalka ni za stimulacijo ,ampak je otrok in si ga pogosto pristavljaj.več boš otroka pristavljala več mleka bo.In mleka imaš .Ne glej na to koliko si z črpalko daješ ven

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spet o dojenju - črpanje
23.8.2010 23:36:04   
lilip
Dober teden po porodu sem morala na čiščenje, dobila sem narkozo, po njej sem morala izčrpati mleko. Iz obeh sem si po 4 oz. 6 urah (tam nekje, sem že pozabla) načrpala okol 45 ml!!! Pa sem polno dojila, otroček se je lepo redil, ni bil jokav! Torej? Kot ti je že predhodnica napisala, črpalka ni merilo, koliko je mleka! Pri dojenju je pomemben predvsem psihološki faktor (otrok, bližina...). Čim večkrat pristavljaj, za vsako na obeh straneh (pri enem podoju L in D, pri naslednjem D in potem L!!!). Čeprav nekatere pravijo, da si po dojenju še črpajo, da bi imele več, čeprav po mojemje potem boljše, da več dojiš, če je le otroček za to. Mojka dva bi cele dneve vlekla, tudi če ni več ven teklo. Na vsake 5-7min pa je bil spet izcejalni refleks. Ko ti med podojom neha fest teči iz prsi to ne pomeni, da ni več mleka; dalj časa kot dojiš, večkrat pride vmes do izcejalnega refleksa. Pa probaj vsak dan manj dodatka, pa več dojit. Če se seveda otrok ne dere na ves glas:-)Če sem začne med dojenjem kregat, ga probaj malo dojit med hojo, zibanjem.

Ne vem, koliko veš o dojenju, tako da ne zameri, če sem ti pisala strvari, ki so ti že jasne. Meni je bilo pri taprvi to povsem neznano, sem se kar naprej spraševala, če je dovolj, .... zdaj pri drugem je bilo tako enostavno...

Srečno!

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spet o dojenju - črpanje
23.8.2010 23:37:50   
ribica.
Pravega odgovor verjetno tako ne vem, samo ni mi jasno kako lahko nekdo reče, da ima mleko, pa si ga ne more izčrpati ven?? Tega pa res ne štekam. Jaz mleko imam, in vedno na začetku sem si ga morala izčrpati, ker ga je bilo preveč. Torej ne vem zakaj ne bi šlo ven? Je pa po moji logiki to da si črpaš tidi stimulacija da nastaja novo mleko. A ni ravno to fora, da tiste mamice ki iz kakega razloga novorojenčka nimajo pri sebi, da si črpajo mleko, da se le-to še vedno dela. Vsaj meni je to logično.

Drugače pa pomaga veliko tekočine, mogoče kak čaj za dojenje. Prakticirala jih pa nikoli nisem, tako da vem koliko zares delujejo.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spet o dojenju - črpanje
23.8.2010 23:44:32   
lilip
Verjetno se navadiš, in se naučišuser posted image  Čeprav jst sem si črprala na električni v bolnici... Ko sem si črpala je prišlo do samo prvega začetnega izcejalnega refleksa, ki je trajal slabo minuto, potem pa nič več. Se je pa otroček potem super redil, sva bila v bolnici še 4 dni, tako da so ga kontrolirali... Mi ni jasno, ampak bo že držalo - pri nekaterih. Vsako telo je malo drugačno, kaj pa vem.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
24.8.2010 7:43:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ribica.)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spet o dojenju - črpanje
26.8.2010 19:03:10   
sonjaka
Jaz si nisem mogla iztisniti niti 5 ml, pa sem oba otroka polno dojila 6 mesecev in še potem do 15 meseca. Ni šlo niti z električno niti z ročno. Nič, ampak res popolnoma nič, razen bolečin v bradavici in dojki.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?