|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tandemska peka peciva
22.12.2012 20:22:34   
mateyka
mene pa zanima kako se ve lotita peke več vrst piškotov v enem dnevu (ali dveh-treh). predvsem zdaj, to novoletno pecivo, ko fajn zgleda met na mizi vsaj kakih 5-8 vrst piškotov ne lepem pladnju ali v vrečkah za darila.

zanima me recimo ali pečete/delate več piškotov/peciva hkrati (ali vsako zaključite preden začnete z novimi piškoti), ali vpliva to na izbor piškotov (da se vrstni red in bolj pokrije) ali izbirate po tem kar imate raje, četudi se kdaj zakomplicira? a prej naredite seznam in pogledate koliko se kaj dela in naredite tak mali plan kaj prvo in kaj zadnje, kaj vmes..
v glavnem kako taka peka zgleda v praksi in če mate vsem časa kaj še postorit al je to stvar, ki vzame vso koncentracijo. mal me zanimajo vaše izkušnje. hvala vnaprej user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tandemska peka peciva
22.12.2012 20:31:58   
Paštetka
Jaz sem danes z enega testa naredila 4 različne v roku dobre ure.

Evo slike:
http://album.ringaraja.net/index.php?page=image1&ID=163805

- vanilijeve rogljičke
- kakavove rogljičke s čokolado in kokosom
- marjetice polnjene s čokolado in kokosom (eno kapljico file sem dala še na vrh)
- rožice okrašene lesnikovo peno (sneg iz beljakov, sladkor v prahu,mleti lešniki) in mandljevimi lističi.

Za božično večerjo bom pa samo še torto naredila, mogoče še kakšne muffine ali eno pecivo tak na hitro.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 22.12.2012 20:33:42 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: tandemska peka peciva
22.12.2012 20:55:59   
pelin
To tudi mene zanima...sama sem letos eno rundo teh mešanih piškotov že spekla in jih je že več kot pol šlo...tako da me še ena porcija čaka, če jih hočemo imet čez praznike...jaz imam v take namene en enostaven recept še od babice, kjer iz dveh kg moke, 500g masla in ostalih drobnarij zamesim testo...potem pa to gmoto testa razdelim na več delov in enemu primešam nekaj kakava, drugemu kokosovo moko, tretjemu mlete orehe, suho sadje, koščke čokolade....potem naredim različne oblike piškotkov...nekaj z modelčki, nekaj oblikujem v kroglice in rogljičke, nekaj kar prosto razvaljam in razrežem na nepravilne oblike....nekatere potem še surove premažem s stepenim jajcem, posujem z rjavim kristalnim sladkorjem....nekatere že pečene okrasim s čokolado, marmelado, limoninim ali rumovim ledom, mrvicami, nekatere zlepim skupaj, nekatere povaljam v mletem sladkorju...skratka...domišljija dela sto na uro...pri tem zelo dobro lahko pomagajo tudi otroci in kar je meni všeč...vsa ta gmota pisanih keksov različnih oblik nastane iz istega testa , vendar z različnimi dodatki...v bistvu se sploh nekako ne opazi, da so v osnovi narejeni iz istega testa...je pa res, da kadar se spravim delat piškote v takšni količini seveda ne počnem zraven nič drugega...otroci so ponavadi zraven, vendar ker je tega res ogromno, ponavadi po polovici peke ostanem sama..pa me , roko na srce, to ne moti preveč, ker pri tem pacanju res uživam...če imam mir seveda...ponavadi čez kakšen dan naredim še kakšno drugačno pecivo zraven, kjer pa ponavadi ne manjka domačih batons palčk, napolitank, rumovih in raffaelo kroglic, bajadere...večino takšnih stvari, ki nekoliko dlje počakajo...
Bi pa tudi jaz rada še nekaj vprašala...vse tiste, ki pečete takšne večje količine piškotkov in jih potem pojeste, razdelite,...okrog v večih dneh...kako jih shranjujete, da ostanejo čim bolj sveži, hrustljavi...ne takšni mehki ....sama jih shranjujem v pločevinaste in tupperware posode, pa se mi vseeno zdi da po parih dneh to ni to...nekako ne zdijo se mi več tako dobri kot prvi dan...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: tandemska peka peciva
22.12.2012 20:58:43   
pelin
No vidim, da me je že Paštetka prehitela, ki zgleda dela podobno kot jaz...Mmmm,Paštetka slastni so videt...tole pa ne vem če bo zdržalo do Božičauser posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: tandemska peka peciva
22.12.2012 21:09:53   
mateyka
ja, kako shranit da je še dobro en teden? zdej, jaz imam izbrane zadeve, ki naj bi počakale. sam za vse nisem ziher..
žarbo kocke bodo ziher boljše šele po dnevu-dveh, to ni dileme.
ampak mam pa cimetove linške piškote, ki naj bi bli mehki in ajdovčke, mehke medenjake, ponarejene ržene hlebčke ter lunice - to pa moram primerno shranit..

vidim, da vse delate tako kot sem sumila - variacije z osnovnim testom. jaz mam namreč dilemo (kot vidite zgoraj), ker sem se zapičla v nepovezane recepte. kako bi se ve lotile tega? vsako posebej, eno na dan al naj udarim dva-tri na dan v treh-štirih dneh?
sem nameravala ta teden s tamalo uživat in vsak dan pečt (za božič smo povabljeni na kosilo/večerjo), da bi recimo napekle do novega leta toliko, da bi dale v male vrečke kot darila sorodnikom (in zase seveda user posted image ). a se vam zdi to še najboljša ideja za te "nepovezane" recepte? mate kako drugo idejo ali nasvet mogoče?

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: tandemska peka peciva
22.12.2012 21:11:04   
Paštetka
Haha, pelin kot da moj postopek opisuješ :))
Jaz se tudi bojim , da prej zmanjkajo. Sploh čokoladni rogljički :)

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: tandemska peka peciva
22.12.2012 21:16:18   
Paštetka
Jaz ne nosim piškotov, ker vsi pečejo. Pa tudi domov ne nosim ker me moti to, da je od tavžent sosedov, milijonkrat prijeto. Sem haklik glede tega. Vzamem edino, če vem, da je od enega lastnika.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: tandemska peka peciva
22.12.2012 21:21:01   
pelin
To je odvisno od samega človeka po moje....jaz ne bi tole vlekla štiri dni...nisem tak tip....po moje bi rezervirala en dan...maksimalno dva....potem se mi ne bi več dalo...rada pečem vendar ne več dni zapored...najbolj me namreč pri vseh teh zadevah moti raztur v kuhinji...ta je vedno...pa če delam eno vrsto peciva ali pa pet...in nekako mi ne bi dišalo met takšno bombo več dni zapored...in več dni zapored prati vse pripomočke...pa glomazne pratfone...eh...jaz bi to probala spravt skozi čim hitreje...samo jaz sem tako malo hiper...nekateri bi pa to tako v izi verjetno čist lahko počeli cel teden...vsak dan po malem...

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: tandemska peka peciva
22.12.2012 21:50:05   
Paštetka
Jaz pa lahko pečem vsak dan user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: tandemska peka peciva
22.12.2012 21:59:01   
malaMravljica
Jaz sem sedaj za Bozic napekla prek 10 kg piskotov in mislim da 11 vrst. Naceloma sem vsak dan eno vrsto oz najslajse sem pol se ponovila. Preden bo koga kap se to, piskotke sem poslala moji druzini za bozicno darilo in jih je slo sam za njih skor 5 kg, pol se pa se drugi veselijo, da jim dam.
Najprej nakupim zadeve in zmeljem lesnike, orehe, .. In vse presejem in locim drobno presejano in grobo, eni piskoti rabijo eno, drugi drugo. Pa mandelnove polovicke pripravim in lesnike oluscim, to gre pa na dvojne piskote gor.
Potem zacnem pect prav piskote in tu rabim rumenjake, beljake shranjujem in cez par dni zacnem makrone pect. Ker piskoti so vsi samo z rumenjaki morem pac tudi precej makronov naredit, ker ti so z beljaki in te logicno kasnej pecem.
Pa tudi delam vedno maso x 2 ali 3 tako, da se nabere. In pecem cez dan, s cokolado, nugatom in podobnimi dobrotami pa dokoncujem zvecer, ko sladkosned ze spi. Je pa pri meni nekako prepovedana pokusinja med peko, nekaj ze dobi mali, ampak res le malo, da se vsi veselimo Bozica.

Glede shranjevanja, piskote se da v eno zaprto posodo in tam bodo pocakali na Bozic, po dveh tednih so recimo bozanski. To je tko na hitro, sem pa letos vse skrivnosti piskotov dala na racunalnik in mislim natisnit in drugo leto bo peka se lazja user posted image

< Sporočilo je popravil malaMravljica -- 22.12.2012 22:03:58 >

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: tandemska peka peciva
22.12.2012 22:15:54   
Paštetka
Uau... Ti si prava mravljica. user posted image
Jaz jih sicer nisem toliko, sem pa precej blizu. S tem, da pecem manjše količine in večkrat. Kolikor pojemo pač. Pa ali je to vsak dan, vsak drugi ali 1x na dva tedna.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: tandemska peka peciva
22.12.2012 22:30:21   
malaMravljica
He he, s temi piskotki sem pa res pridna k mravljica. Pa mali je tako uzival zraven, sam da vidi lesnike ze tece po masino za jih mlet. Pa zdej sva nekako koncala in se kar sprasuje, ce bova se pekla.
Moja tasca me je naucila teh piskotov in njo je njena tasca in sem vse napisala, pa fotkala zraven in ker se piskotkov vsi veselimo je prau fajn jih pect.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: tandemska peka peciva
22.12.2012 22:35:17   
pelin
Oh punce kapo doluser posted image ...z vama pa navadni smrtniki ne gremo vštric...ve ste pa že za v Pečjak in Žito ranguser posted image

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: tandemska peka peciva
22.12.2012 22:52:36   
Vijoličarka
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Jaz sem danes z enega testa naredila 4 različne v roku dobre ure.

Evo slike:
http://album.ringaraja.net/index.php?page=image1&ID=163805

- vanilijeve rogljičke
- kakavove rogljičke s čokolado in kokosom
- marjetice polnjene s čokolado in kokosom (eno kapljico file sem dala še na vrh)
- rožice okrašene lesnikovo peno (sneg iz beljakov, sladkor v prahu,mleti lešniki) in mandljevimi lističi.

Za božično večerjo bom pa samo še torto naredila, mogoče še kakšne muffine ali eno pecivo tak na hitro.


user posted image  Paštetka, user posted image user posted image user posted image  


Tole zveni tako, da je možno, da bi lahko celo jaz izvedla. Sem totalni abrveznik. Zmorem mehke medenjake, pa kakšne cookije s koščki čokolade na vsake kvatre. Take hude zadeve, kot je 10 kg piškotov samo za Božič, so pa zame znanstvena fantastika.

Kriva nisem sama, ampak moj najdražji, ki mi je prepovedal peko piškotov, ker se potem potem on preveč redi. Kot da sem jaz kriva, da še pekača dobro ne potegnem iz pečice, pa že roke grabijo .... in nič ne pomaga, če mu razlagam, da toplih lahko več poješ. user posted image

Skratka, hvala ti. Tale tvoj recept sem ukradla in je romal v mojo kuharsko knjigo.

Kot abrveznik moram nujno še vprašati:

- kako narediš to čokoladno kremo s kokosom (pa najbrž se to ne peče, to potem narediš, ko so še pečeni?)

- tale lešnikova pena, kako se pa to naredi (a to pa pečeš na piškotu, ker je beljak? )

- Potem ko imaš piškote pečene, pa bi rad dal to ljudem za darilo - a daš to v polivinilaste vrečke, papirnate, celofan? Koliko časa to lahko stoji?  Ali bi jih lahko, recimo, hranila v kakšni tupervarre posodi (pločevinaste nimam) in jih predela v vrečko tik pred zdajci?

- a to pečeš v ventilatorski pečici, imaš lahko več pladnjev notri zloženih ali pačeš vsako peko posebej, s pladnjem na srednji poziciji?

Vsem prekaljenim piškotaricam se klanjam in vas občudujem, pridne ste, face! user posted image

In če ste se, od smeha,  za trebuhe držale ob mojih trapastih vprašanjih, me tudi veseli, da sem vam malo polepšala dan. user posted image

Skratka, resno razmišljam, da bi se enkrat tega lotila, ker z leti človek že ne ve več, kako bi presenetil bližnje (in oni so zelo razvajeni, meni pa že idej zmanjkuje) in če jih JAZ obdarim s piškoti, ki sem jih JAZ spekla, bodo definitivno presenečeni. user posted image  





_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: tandemska peka peciva
22.12.2012 23:25:11   
malaMravljica
Pelin,ma nic tacga ni to ves, tud ti bi zmogla in to z levo roko, sam lotit se je treba in ce ti en pokaze je sploh enostavno . Tko napisano zgleda full ja, ma je bilo prau fajn pect. Jaz sem sla k tasci s fotkami 4 meni naj piskotov, ki jih ona dela in me je naucila enih 12 vrst. Sam ona dela res mega piskote in bi bilo skoda, da ko je ne bo vec, da bomo sam milo gledal v zrak kje so piskoti. Hehe.. Se bere to kot, da imam naj tasco jaz a user posted image user posted image

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: tandemska peka peciva
23.12.2012 1:31:37   
Mamaja
Mateyka jaz običajno pečem dve ali tri vrste peciva oz.piškotov v enem dnevu, samo za ene mi je škoda kuhinjo mazat in pečico prižigat user posted image .

Seveda ne gre brez plana. Vedno gledam tako, da kombiniram recepte, ker se rabijo le beljaki, s tistimi, ker so potrebni le rumenjaki, da se mi nič ne valja po hladilniku. Najprej preverim, če imam res vse sestavine, ker potem, ko se zalavfa, ni več časa hodit iskat manjkajočega. Potem primerjam čas priprave in peke.

Najprej zamesim testo, ki najdlje počiva, nato tistega, ki manj, nazadnje tisto, ki ne počiva in se zato ponavadi dlje peče (recimo domači prijatelj). In medtem ko se to peče, zvaljaš testo, ki ima srednji čas počivanja, in narediš piškote. Če imaš še čas, narediš piškote še iz dela tretje vrste testa. Prvo rundo vzameš iz pečice, paziš da prilagodiš temperaturo za drugo vrsto in ko je pčica prav topla, daš v peč drugo vrsto. Medtem ko se peče, narediš piškote iz tretje vrste in pospraviš s pekača prvo vrsto. In potem gre tretja vrsta v peč in ti pospraviš štalo od priprave testa ter pripraviš morebitne glazure in okraske, s katerimi okrasiš pečeno in ohlajeno pecivo. Jaz običajno izberem "neokrašene" vrste peciva, ker me do okraševanja že mine vsa volja user posted image .

Upam, da se ne sliši prekomplicirano in da te nisem prestrašila..

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: tandemska peka peciva
23.12.2012 6:26:23   
lily32
mateyka, jaz počnem podobno kot mamaja. Vendar v enem dnevu ne pečem le piškotov, ampak jih kombiniram s kakšnim drugim pecivom npr. pijano nevesto.

Najprej si pripravim vse sestavine, zamesim testo za piškote, ki mora nato počivati v hladilniku, nato naredim pijano nevesto ali podobno testo, ki ga le zmešam in vlijem v pekač, potem se lotim oblikovanja piškotov.

Ponavadi pečem več dni in si recepte splaniram glede na dolžino priprave zaradi zgoraj navedenih razlogov in glede na to, kako sveže naj bi bilo pecivo ob zaužitju. Medenjaki so prvi na vrsti, ker morajo več dni stati, da so dobri, mufini pa tik pred zdajci, ker so najboljši še topli.

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: tandemska peka peciva
23.12.2012 8:10:41   
sonce21
Paštetka, tvoji keksi res zgledajo fantastično. Nam zaupaš recept za osnovno testo... in recept za kremo iz čokolade in kokosa. Kaj ko narediš lešnikovo peno in z njimi okrasiš kekse, potem daš kekse sušit v pečico, ali kar tako na zraku? Jaz sem sicer tudi včeraj z otroci pekla kekse, ampak so me zelo pritegnile tvoje ideje. Hvala in lepe praznike....

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: tandemska peka peciva
23.12.2012 8:10:58   
Felicita
Jest sem nazadnje pekla kvašeno pecivo in čokoladne kocke z mascaropnejem. Sicer imam večino časa občutek, da mi vse uhaja iz rok, ampak v končni fazi je pa vse narjen v ustreznem času s precej mal packarije.

plan si zastavim okvirno, kupim sestavine (ker jih skor nikoli nimam doma) vnaprej. v tem primeru sem izokristla najprej pripavo testa za kocke za vzhajanje kvasca, ko je šlo testo v peko sem zmešala sestavine za kvešeno testo, ko sem se ukvarjala z maanjem čokoladnega testa je kvašeno vzhajalo.... vmes pa nardim še kake predpriprave ali pospravim v stroj.

Danes in ju3 ponovim, samo da bojo namesto čokoladnih kock kukiji.

O 10 kg in podobnih količinah pa jest niti sanjam ne, bolj za svoje veselje pečem... ker pri nas v najširši zamišljeni družini od naju obeh ne bi vsi skupi pojedli 10 kg piškotov. Tut noben ne rabi tok pojest če smo iskreni user posted image

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: tandemska peka peciva
23.12.2012 8:39:23   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Jaz sem danes z enega testa naredila 4 različne v roku dobre ure.

Evo slike:
http://album.ringaraja.net/index.php?page=image1&ID=163805

- vanilijeve rogljičke
- kakavove rogljičke s čokolado in kokosom
- marjetice polnjene s čokolado in kokosom (eno kapljico file sem dala še na vrh)
- rožice okrašene lesnikovo peno (sneg iz beljakov, sladkor v prahu,mleti lešniki) in mandljevimi lističi.

Za božično večerjo bom pa samo še torto naredila, mogoče še kakšne muffine ali eno pecivo tak na hitro.


user posted image  Paštetka, user posted image user posted image user posted image  


Tole zveni tako, da je možno, da bi lahko celo jaz izvedla. Sem totalni abrveznik. Zmorem mehke medenjake, pa kakšne cookije s koščki čokolade na vsake kvatre. Take hude zadeve, kot je 10 kg piškotov samo za Božič, so pa zame znanstvena fantastika.

Kriva nisem sama, ampak moj najdražji, ki mi je prepovedal peko piškotov, ker se potem potem on preveč redi. Kot da sem jaz kriva, da še pekača dobro ne potegnem iz pečice, pa že roke grabijo .... in nič ne pomaga, če mu razlagam, da toplih lahko več poješ. user posted image

Skratka, hvala ti. Tale tvoj recept sem ukradla in je romal v mojo kuharsko knjigo.

Kot abrveznik moram nujno še vprašati:

- kako narediš to čokoladno kremo s kokosom (pa najbrž se to ne peče, to potem narediš, ko so še pečeni?) ko so pečeni. Torej raztopila sem čokolado v mikrovalovki in dodala kakšno žlico kokosovega olja. Nato pomokaš v kokosu

- tale lešnikova pena, kako se pa to naredi (a to pa pečeš na piškotu, ker je beljak? ) narediš sneg iz 2 beljakov in recimo 3-4 zlice cukra v prahu. Tak na oko. Nič ne bo narobe. Potem pa noter zmešam še mlete lešnike. Recimo 3/4 vrečkice. Spet tak na oko, da je ravo dovolj kompaktno in da ne leze narazen, ampak še dovolj puhasto. Kremo potem daješ z žličkama na piškotek in po vrhu daš po želji na lističe narezane mandlje in vse skupaj daš pečt 10 minut.

- Potem ko imaš piškote pečene, pa bi rad dal to ljudem za darilo - a daš to v polivinilaste vrečke, papirnate, celofan? Koliko časa to lahko stoji?  Ali bi jih lahko, recimo, hranila v kakšni tupervarre posodi (pločevinaste nimam) in jih predela v vrečko tik pred zdajci? komot daš v vrečko ali škatlo. Koliko lahko stoji? Ne vem, ker so božanski in pri mojem možu hiteo zmanjkajo :))

- a to pečeš v ventilatorski pečici, imaš lahko več pladnjev notri zloženih ali pačeš vsako peko posebej, s pladnjem na srednji poziciji?pečem na 180 v ventilatorski pečici (oznaka ventilator, tisti krogec). Pečem povsod,odvisno, kako hitro sem gotova z naslednjim pekačem. Torej včasih tudi po tri naenkrat

Vsem prekaljenim piškotaricam se klanjam in vas občudujem, pridne ste, face! user posted image

In če ste se, od smeha,  za trebuhe držale ob mojih trapastih vprašanjih, me tudi veseli, da sem vam malo polepšala dan. user posted image

Skratka, resno razmišljam, da bi se enkrat tega lotila, ker z leti človek že ne ve več, kako bi presenetil bližnje (in oni so zelo razvajeni, meni pa že idej zmanjkuje) in če jih JAZ obdarim s piškoti, ki sem jih JAZ spekla, bodo definitivno presenečeni. user posted image  






Lahko se jih lotiš, ker so zelo enostavni. Lahko si pa sproti izmišljaš, kako bodo izgledali. :)))

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: tandemska peka peciva
23.12.2012 8:57:58   
Paštetka
Sonce recept za kekse:
60 dag moke
20 dag sladkorja
30 dag masla ali margarine (zdaj sem dala 250 g ker sem imela samo eno malso + kokosovo olje )
1 pecilni prašek
3 jajca
Vanilijev sladkor (bourbon) od Dr.Oetkerja

Maso omesiš, razdeliš na dva dela, v enega daš kakšni 2 žlici kakava v prahu in malo masla ali žličko kokosovega olja. Daš hladit v hladilnik za cca. 1/2 ure ali več. Med tem si jaz pripravim ostale sestavine za dekoracijo.
* raztopim čokolado + žlica kokosovega olja (za kakavove rogljičke: pomoč v čokolado in nato še v kokosovi moki. Te rogljičke za par minutk, toliko, da se čokolada strdi pustim na mrežici.
* kokosova moka v za valjanje rogljičkov
* sladkor v prahu za valjanje vanilijevih rogljičkov
* lešnikova pena: narediš snega iz dveh beljakov, dodaš cca 3-5 žlic sladorja v prahu (jaz delam po okusu, probam :)) , na zadnje primešam raceimo 3/4 vrečke mletih lešnikov. To je vse tak na oko,odvisno od velikosti jajc... V glavnem tako da ne teče ravno, da je še puhasto, da lahko zajameš z žličko in položiš na rožico.

Moj postopek dela je tak:
- Razvaljam rjavo testo na cca 4 mm debelo. Izrežem rožice in jih nadevam z lešnikovo peno in mandlji . V pekač mi gre 30 rožic. Dam pečt.
- iz preostalega rjavega testa naredim Rogljičke in dam pečt
- iz belega testa izrežem 30 rožice (spet 1 pekač) in dam pečt.
- iz preostalega belega testa naredim rogljičke.

Potem pa piškotke samo dokončam. Rjave rogljiček v čokolado v kokosovo moko.
Bele rogljičke povaljam v sladkorju v prahu.
Kar mi je ostalo čokolade in kokosove moke vsipam skupaj, dodam še kokosove moke če je potrebno in potem nadevam bele rože (polovičke) in drugo polovičko dam gor. Dekoracija po vrhuje po želji. Če je ostalo sladkorja v prahu jih lahko posipaš s cukrom...mei je malo ostalo kreme čokoladne in sem naredila po vrhu te pikice in še malo kokosove moke.

Tak upam, da je zdaj res podrobno napisano. Torej iz te mase dobiš 4 pekače keksov. 15 rožic, 30 z lešnikovo peno, cca 20 -25 čokoladnih rogljičev in še toliko vanilijevih.

Pečejo se vsi 10 minut na 180 stopinj v ogreti ventilatorski pečici. Jaz jih ne hladim posebej. Ker nimam dovolj pekačev, jih takoj, ko je možno prijeti keks zložim na pult, krožnik...




< Sporočilo je popravil Paštetka -- 23.12.2012 9:01:39 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: tandemska peka peciva
23.12.2012 9:05:47   
ellie
Jaz pa pečem ene 4 vrste, ampak tako različne, da ne morem uporabit enakega testa. Med tednom sem nakupila vse sestavine, danes pa bom vse spekla. Ker ni šans, da pečem več dni...ker je tud pri nas takrat ful raztur v kuhinji user posted image Ampak si najprej pripravim vse mase, ker večinoma tako morajo stat...ena v hladilniku, druga mora zamrznit...in se potem nekak izide, da se spečejo en za drugim.

Bom pa delala nekaj od tega: klasične kekse z modelčki in mrvicami, čokoladne z limoninim snegom, puhaste lešnikove kekse, mandljev kruh, pujske ...

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: tandemska peka peciva
23.12.2012 10:13:10   
blaža
Letos sem spekla že 3 runde mojih mehkih medenjakov, 2 rundi zvezdic z marmelado, 1x brizgane piškotke, 1x panje, 1x čokoladne napolitanke, 1x beljakove poljubčke,2x baciote z mandlji in lešniki, 1x kokosove piškote, 1x kukije, sedaj pečem dve potici, ena je v pečici, druga vzhaja, ko končam tele orehovi, me čaka še pehtanova, pol počasi pa bom zaključla.

Jaz sem začela pečt za darila nekje dva tedna pred božičem, prejšnji vikend, sem spekla še ene par, zdej pa dva dneva še kar je ostalo za spečt. jaz sem itak zasvojena s temi zadevami.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: tandemska peka peciva
23.12.2012 10:15:39   
TDTP
peka keksov, jupi! Meni je to nekaj najlepšega, ko lahko ponudim na krožnik razne vrste keksov in peciva! Tudi jaz kar nekaj napečem, tudi letos sem jih že par vrst. Veliko jih tudi podarim, shranim v tiste plastične škatljice, v katerih npr, kupimo totico pri slaščičarju, gor dam vizitko, z kakšno lepo mislijo in so še vedno bili zelo veseli. Pečem, jih pa kakšne 3-4- vrste na dan. Zamesim si razne vrste testa, dam v hladilnik počivat in potem gasa počasi delat in pečit, tako, da pečica laufa cel dan! Okrasim jih včasih druga dan, odvisno od tega, če z peko končam okrog osmih ali enajstih! user posted image Saj zlaufa. Pri peki mi pomagajo otroci, okrašujem pa včasih sama, včasih z njimi, odvisno od tega kaj delam! Se mi zdi, da je božični čas tudi zaradi peke nekaj posebnega, takrat z otroci zelo uživamo!
Shranim pa jih v hladilnik, pa tudi v skrinjo (včasih se mi zdi, da so kakšni keksi še boljši iz skrinje) Imam jo pa res samo za kekse, rezance in sladoled (takšno malo)
Evo prilagam link, im če je kateri kaj zanimivo, z veseljem pomagam z receptom!
Želim vam še lepe praznike, obilo zdravja, kar je najpomembnejše, vse ostalo pa tako pride samo od sebe! Lepo praznujte in obilo pekovskih užitkov!
link: http://www.mojalbum.com/tdtp

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: tandemska peka peciva
23.12.2012 14:37:06   
Paštetka
TDTP uauuuuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu TDTP)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Idealen obrok za veliko železa v nosečnosti
Železo je nujno potrebno in ga je ob primanjkljaju v nosečnosti potrebno dodajati. Pri povečanju zaloge železa si lahko ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?