|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   udarjanje po hrani
2.9.2008 21:16:10   
Freycha
naša 14. mesečnica se je odločila, da je dovolj stara, da je sama. Super, zelo podpiram odločitev, če se ne bi zalomilo pri dejanskem hranjenju. Vsakič, ko ji dam žlico v roke, začne tolči po hrani, po njej brazdati, jo metati na vse konce in kraje, redko kaj pa dejansko zavije v njena usta. Tudi, če ji uspe z žlico kaj "ujeti", na poti do ust vse izgubi zato, ker maha z njo ko zmešana.

Pa me zanima, če je to nekako "normalno" in kako se tega rešiti? Včasih je še šlo, da sem njej dala eno žličko, s katero je mahala, z drugo sem jo pa hranila. Zadnje čase pa noče niti ust odpreti, če ji sama dajem z žličko hrano v usta user posted image  Kako se rešiti tega mahanja po luftu in udarjanja po hrani?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: udarjanje po hrani
2.9.2008 21:27:15   
K_a_t_i
Opremi se s slinčki, papirnatimi brisačami in mokro krpo za brisanje tal user posted image . Punca se mora naučit jesti. Za "fini" trening ji pa daj v lonček vodo in naj nosi v usta (ne bo flekov user posted image ). Naš pri 18m že kar lepo je, če ga kaj piči pa še vedno leti naokrog. Po hrani začne pacati, ko ni več lačen in to je znak, da gre od mize.

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: udarjanje po hrani
2.9.2008 21:32:42   
Naja30
Je normalno ja. Da bo res sama pojedla obrok brez pretiranega packanja in tvoje pomoči, ima še kakšne pol leta časa. Moja sama je od cca 18m. S tem, da bi občasno še pomagam.
Imam pa skoz pri roki papirnate brisačke.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: udarjanje po hrani
3.9.2008 9:51:27   
bambam
Po mojem, če otroček paca s hrano in je ne nese več v usta, ni lačen. Itak maš pa po obroku generalkouser posted image user posted image .

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: udarjanje po hrani
3.9.2008 9:58:07   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: bambam

Po mojem, če otroček paca s hrano in je ne nese več v usta, ni lačen. Itak maš pa po obroku generalkouser posted image user posted image .


Evo, tocno to je moja mami rekla, ko sem jo danes vprasala ob jutranji kavici... Ni lacna!! Je rekla, da v kolikor bo to pocela, da ji ze vnaprej razlozi, da ji bos vzela, ce bo to pocela... da res da je se mala, ampak da vseeno razume kaj ji hoces dopovedat. In da ne smes popustit. Cim prvic to nardi jo opozoris, ce to nardi spet, ji vzames. Ko je naslednji obrok ji ze vnaprej povej naj lepo je, drugac ji bos vzela itd itd... Bo ze pokapirala da mora pojest, ce bo oz ce je lacna. In ne boj se da bo stradala. Ko bo lacna bo jedla. Evo tkole je men moja mami razlozila (btw je tri tkole gor spravla in mal ze ve.. ;) ).

Srecno.user posted image

(odgovor članu bambam)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: udarjanje po hrani
3.9.2008 10:01:20   
Mišni
Po mojem jo bo minilo. Faza pač, ki jo mora dati skozi. Skozi to se ful uči, tudi fiziko, zakon gravitacije in to. Pospeški in še kaj.user posted image  Jaz je ne bi kaj preveč kregala. Je pač radovedna punca. Ustvarjalna.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: udarjanje po hrani
3.9.2008 10:23:54   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Po mojem jo bo minilo. Faza pač, ki jo mora dati skozi. Skozi to se ful uči, tudi fiziko, zakon gravitacije in to. Pospeški in še kaj.user posted image  Jaz je ne bi kaj preveč kregala. Je pač radovedna punca. Ustvarjalna.


Evo, Mišni, pri vsem drugem početju bi se jaz strinjala s tabo, ampak pri hrani pa ne morem. Saj verjetno je problem le v moji glavi, ampak enostavno ne prenesem igranja s hrano. Fizično ne prenesem. Lahko je s prsti, lahko se ponesreči popaca kolker hoče, ampak da bi mi pa tolkla in opletala z žlico okoli in metala hrano, tega pa ne morem.user posted image
Tko da jaz sem vsakič(!!!) bila huda, vzela žlico z rok in jo poskušala sama hraniti, itak je dobila napad togote v trip trapu, ko mi je prekipela, sem jo dala na tla in pustila malo na tleh, potem spet v stolček in ji dala žličko v roke....tolk časa, da je ugotovila, da ima žlico lahko v roki, če se trudi lepo jest, drugače pa ne. Pa moram rečt, da je kar hitro obrodilo sadove in zdaj se nobena ne igra s hrano.
Če pa katero kdaj spet prime, pa hitro ostane brez krožnika.
Kruto, ne?user posted image

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: udarjanje po hrani
3.9.2008 21:12:54   
janca
Jo pač ti hrani. Jaz sem svojega hranila do 20. meseca. Pri dveh letih je zelo lepo in brez slinčka. Kar naenkrat je hotel sam jesti, ni mi pustil, da bi mu podajala. Dva dni smo meli mal packarije, pol pa juhuhu je zelo lepo začel sam jest. Jaz ji ne bi pustila. Ti pa kakor pač hočeš.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: udarjanje po hrani
3.9.2008 22:28:24   
Freycha
janca če bi pozorno prebrala, bi videla, da imamo problem s tem, da ne pusti, da bi jo midva hranila.....

je pa bil danes napredek v tem, da je na začetku zelo lepo sama jedla (skoraj ne morem verjeti, da bi bil to že vpliv vrtca), tudi izredno veliko je dobila na žlico, proti koncu je bila samo še zabava in makaroni so leteli po luftu user posted image

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: udarjanje po hrani
3.9.2008 22:41:23   
Doll
Jaz tega ne dovolim.Ko začne to delati vzamem žličko za kakšne pol minutke in mu dam nazaj,potem lepo je naprej.Če se še odloči čez čas da bo še to delal,mu vzamem krožnik in žličko in konec jedi

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: udarjanje po hrani
5.9.2008 22:43:53   
Shorty_
Povej ji da se to ne počne, naslabše je če se ji smejete, ko želi razmetavat jo opomni in morda vzami krožnik iz dosega, sej hitro pogruntajo da je potrebno lepo jestuser posted image
pa dober tekuser posted image

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: udarjanje po hrani
7.9.2008 18:05:23   
Sisy
Jst imam zadnje čase pri Sari iste problemeuser posted image  s tem da ravno po hrani ne tolče ampak z roko "pometa" po krožniku in vso hrano nase in po stočku razmeče...z metodo "umikanja krožnika z dosega" že gre ampak bi rada da se navadi lepo jest in da ne razmetava čeprav ima krožnik pred sabo....

Že itak zadnje čase pri hrani štrajka, zdaj pa še razmetava naokoli...za kosilo praktično ne poje nič...ko ji dam žličko v usta večinoma vse kar pljune ven (kark koli ji dam) ostalo pa naokoli razmeče...

Pri zajtrku in malici teh težav ni, to se dogaja samo pri kosilu...

ampak sem od tega že čistuser posted image

_____________________________

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)








(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: udarjanje po hrani
7.9.2008 18:06:40   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: taška30

ampak enostavno ne prenesem igranja s hrano. Fizično ne prenesem. Lahko je s prsti, lahko se ponesreči popaca kolker hoče, ampak da bi mi pa tolkla in opletala z žlico okoli in metala hrano, tega pa ne morem.user posted image


jst sem istauser posted image

_____________________________

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)








(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?