|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zelena zidna plesen
16.12.2009 11:26:11   
fiksna
LEP POZDRAV VSEM SKUPAJ,

pišem , čeprav ne vem ali zadeva paše sploh sem ali ne....v glavnem, čist sem že obupana. Z partnerjem imava novo stanovanje ( garsonjera ) , ki sva si ga uredila v njihovi hiši, medtem ko sva pričakovala svoj prvi naraščaj. Prej je bil to pač prostor kjer so se odlagale vse odvečne stvari.
Že kmalu po vselitvi se nama je začela pojavljati zelena plesen. Splesnila so mi oblačila, plesnijo omare , ki so čisto nove, zid in lajšte za omarim...splesnil nama je celo kavč na spodnji strani, na katerem spiva. Plesni tudi kopalnica, brisače v kopalnici, omarica za higienske pripomočke,....da ne govorim o oblačilih ki čakajo na pranje. V kopalnici kar teče po ploščicah.
Danes sem vzela iz omare iplišaste igračke od moje punčke, ker je do zdaj bila še premajhna za njih in se je na eni izmed igračk pojavila celo goba....po moje bi lahko bila goba no :( ne vem....
Zdej sem se pa res ustrašila za naše zdravje.
LEPO PROSIM, ČE KDO VE KAKO STVAR UREDITI, NAJ POVE....ALI BO POMAGAL NAKUP ELEKTRIČNEGA IZSUŠEVALCA ZRAKA?IMA KDO IZKŠNJE??? 

TISOČKRAT HVALA ZA ODGOVORE....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zelena zidna plesen
16.12.2009 11:54:16   
želva
Midva sva kupila razvlažilec zraka električnega, stane približno 200 eur. Ampak se splača, mi iammo tudi novogradnjo, plesni sicer nimamo, ampak zdaj v enem dnevu nam je potegnil 10 litrov vode ven.

_____________________________

Vedno več nas je!

(odgovor članu fiksna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zelena zidna plesen
16.12.2009 12:16:25   
Klemy82
Priporočam tudi jaz razvlažilec zraka. Sej je drag, ampak pomaga, in če ni vlage, tudi plesni ni. Sem bila ravno včeraj pri prijateljici na obisku, sta kupila stanovanje, novogradnjo, pa je ful problem vlaga... po enem mesecu imata plesnivo kuhinjo, če suši cunje na stojalu noter, ji kar dol po oknu teče...obup. Sta pa kupila razvlažilec in se je situacija fuuuul popravila.

_____________________________

Jst.

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zelena zidna plesen
16.12.2009 14:42:54   
fiksna
hvala obema za odgovor :) sva na tem da kupiva to mašino, ampak so res zelo drage in sva z nakupom odlašala, ker naju je strah, da kljub ceni, nebi rešila problema. user posted image
No, če pomaga, ne vem če ne bova šla že kar danes po njo user posted image
mogoče poznate še druge metode? nekje sem prebrala, da bi naj varekina pomagala????

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zelena zidna plesen
16.12.2009 15:02:55   
Anonimen
Varekina je super za plesen...
Samo potem to vdihavat je pa problem...
Ceu dan zračiš pa je še premalo...
Midva imava isti problem, pa sva kupila
vpijalec vlage (200 eur)... samo zadeva je taka...
Ta zadeva mora biti res non stop vžgana,
ker drugače ne nuca nič. Pokuri pa kar precej elektrike.

(odgovor članu fiksna)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zelena zidna plesen
16.12.2009 15:06:16   
Kliki
Tudi midva imava probleme z vlaago in plesnivimi stenami. Sva tudi kopila razvlažilec pa res pomaga. Če pa imate za par dni kje za prespat ti pa priporočam da stene namažeš z varekino in podrzaš z staro brisačo tako da stena postane bela.
Pomaga ampak na žalost varekina ful smrdi in je treba orenk prezračit.

(odgovor članu fiksna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zelena zidna plesen
16.12.2009 23:53:35   
lex
Midva pa sva kupila rekuperator = je izmenjevalec zraka, s tem da zrak, ki prihaja v hišo zagreje s tisto toploto, ki jo odvzame zraku, ki ga izpiha ven. zgleda kot klimatska naprava, na zunanji steni sta le 2 luknji pokriti s plastiko z luknjami, na notranji strani je pa mašina, ki izgleda natanko tako kot klima. Skozi zid so luknje in ko ga vklopiš se v bistvu izmenjuje zrak = kot bi imel odprto okno le da prihaja v hišo podobno topel zrak kot gre ven. meni je všeč, ker je tudi yrak potem čist, kot bi imel cel dopoldan odprto okno in ni mrzlo.

nama se je plesen pojvljala v spalnici, kjer nas spi 5 in je bilo res škodljivo za zdravje in nama ni žal, je malo dražji kor razvlažilec najcenejši je cca 360e ampak je res vreden denarja.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zelena zidna plesen
17.12.2009 8:04:45   
Felicita
vsekakor kupi rezvlaževalec (ali kej podobnega), ker sicer se tega vraga ne boš znebila... in ko boš razvlaževalec imela, morš očistit vso plesen z okuženih površin (kot so že punce rekle, varekina je najboljš, sicer pa obstajajo tut 'preparati za plesni' ki so dragi in vsebujejo varekino v različnih koncentracijah). med čiščenjem ti priporočam masko, da ne boš vdihavala spor. morš bit pa res pozorna, da očistiš vse, sicer se ti bo zadeva stalno ponavljala. poleg tega po mojem mnenju zadeve poskusi zadrževat zračne - torej pohištvo naj bo kak cm od stene, koš za perilo naj ima luknje, uporabljene brisače nej se sušijo na stojalih/radiatorju, igračke tudi spravljaj v kako košaro z luknjami stran od sten...
čeprov zdej ko sem še 1x prebrala celo zadevo je res kritična... mal poglej, obstajajo prov podjetja, ki se ukvarjajo z odstranjevanjem plesni in sušenjem bivalnih prostorov.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zelena zidna plesen
17.12.2009 8:23:42   
mala biba
Joj ta vlaga in plesen, tudi mi smo imeli takšen problem.....plesnilo je vse.....od brisač.....oblačil v omarah novo pohištvo,čevlji vse.....res je kot so že napisale pomaga mega belo = varekina, sam zdej pozimi s tem čistit je kar velik problem, ker zadeva zelo smrdi ima tako dražljiv vonj in potem res ne moreš not živet kaj šele spat.

Zdej res če boš s tem čistila, se bo zadeva v parih dneh ponovila, ker je zunaj mrzlo, notri je toplo in se zadeva ponavlja....

Te mašine res pomagajo, kot so napisale predhodnice.....pomagale bodo v primeru, če so še stene vlažne...kot praviš da je novogradnja......če sta pa v pritličju in ni dobro hiša izolirana so pa te mašine nažalost le začasne.....PA srečno!

_____________________________

Imam jo,svojo pikico...no - zdej je že prava mala biba:)- mali škrat bodi zdrav ti želita mamica, ati in Nejc

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zelena zidna plesen
17.12.2009 8:27:39   
ALWAYS LARA
jah mašina je kot flajšter na rano! rana je pa še vedno! nikoli ne bo boljše, dokler ne boste izvedl zakaj taka vlaga v prostoru in to sanirali??!!
a je ta prostor v kleti? mansardi? kašna je pa izolacija bajte? a ste pri renovaciji kak stiropor dajal na notranjo stran sten?

(odgovor članu mala biba)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zelena zidna plesen
17.12.2009 15:51:31   
fiksna
jp, takole je...prostor je tam kjer so tudi kletni prostori ja. Na eno strani je čez steno kurilnica, na drugi strani pa sta dve steni res pod zemljo ja. Jutri greva po izsuševalec zraka, edino ne vem kaj naredit z varekino in kako odstranit plesen, ker enostavno nimamo kam it spat, da se vse to prezrači. Že tako živimo v eni sobi kjer je notri vse, imamo samo še majhen hodnik in kopalnico.
Hiša drugače nima fasade, na kaj več se pa nažalost ne spoznam. Tudi glede stiropora ne znam odgovorit, sva pa strop v sobi popolnoma oblekla v stiropor, za dekoracijo. Bi lahko bil tu problem?

Hvala res vsem ki sodelujete v tem pogovoru, sama sem že čist blesava, sploh ker vsak dan odkrijem kaj novega. Danes ko sem sesala se mi je zdelo da je celo jogi od moje punčke že moker na spodnji strani user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ALWAYS LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zelena zidna plesen
17.12.2009 22:36:22   
lex
midva sva 1 najin jogi že vrgla proč zaradi vlage in plesni. mi imamo neizolirano hišo in dokler ne bo fasade kot je treba se bo to ponavljalo. Za tukaj naju niti ne skrbi kaj bo vnaprej in rešujeva zadevo sproti, ker se namerava selit v novogradnjo. tam izbirama najboljše izolacijske materiale samo da se ne bi začelo kje kaj pojavljat, ker se i res zmeša. Sem pa že slišala da je marsikomu vdarila vlaga ven že prvo leto v novi hiši - menda naj bi bil razlog prav v tem, da ni gor fasade, ker potem hiša ni izolirana in ni okoli toplotnega ščita in ................ tako da sicer še nisva tako daleč da bi se selila ampak močno navijama na to, da bova dala gor tudi fasado. Ker če vidim v novi hiši pikico te nagnusne stvari se mi zrola.

Midva sva kupila razpršilo MILERUD v baumaxu pa obi ga tud ma, in nama je ful neslo dol. pa še drago ni neki ful. imajo pa posebej za stanovanje in posebej za kopalnico.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu fiksna)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zelena zidna plesen
18.12.2009 10:09:16   
ALWAYS LARA
to boste mel sranje skos. in taka huda vlaga res ni dobra za zdravje. zdej ne vem kok ste pripravljeni vlagat v to hišo, ampak neki bo treba, na dolgi rok ne bo funkcioniralo. plesen je škodljiva za zdravje prav tako vlaga. pa še škoda se vam dela. v glavnem, rešitev je, da se hiša pač odkoplje z zunanje strani in nardi voreng hidroizolacijo! in čez še toplotno izolacijo. prav tako ja fasada je tut bistvena, saj da se da stiropor gor in mrežica čez, da se škoda ne dela. končni sloj ni tok bistven. stiropor na stropu pomoje ni tok škodljiv. zdej ne vem pa kašna je hidroizolacija po tleh, ker če tut to ni ok narjeno pol tut iz tal gor tolče. če ne druzga bi blo dobr talno oblogo dol vržt pa čez hidroizolacijo po plati narest, pa pol magar čez laminat al ne vem kaj mate zdej. ponavad je hidroizolacija narjena na plato, pol pa estrih čez. brez hidroizolacije na plošči, ki leži na zemlji, bo skos vlaga skozi tla not tolkla.

zdej za flajštranje situacije je edino razvlažilec zraka in gretje + zračenje, ampak to vam problema nau rešil. treba bo vorng nardit, ampak če ne mislite vlagat v to hišo nič, pol razmišljajte o selitvi. ker taka vlaga ni zdrava!

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: zelena zidna plesen
22.12.2009 11:42:45   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: fiksna

jp, takole je...prostor je tam kjer so tudi kletni prostori ja. Na eno strani je čez steno kurilnica, na drugi strani pa sta dve steni res pod zemljo ja. Jutri greva po izsuševalec zraka, edino ne vem kaj naredit z varekino in kako odstranit plesen, ker enostavno nimamo kam it spat, da se vse to prezrači. Že tako živimo v eni sobi kjer je notri vse, imamo samo še majhen hodnik in kopalnico.
Hiša drugače nima fasade, na kaj več se pa nažalost ne spoznam. Tudi glede stiropora ne znam odgovorit, sva pa strop v sobi popolnoma oblekla v stiropor, za dekoracijo. Bi lahko bil tu problem?

Hvala res vsem ki sodelujete v tem pogovoru, sama sem že čist blesava, sploh ker vsak dan odkrijem kaj novega. Danes ko sem sesala se mi je zdelo da je celo jogi od moje punčke že moker na spodnji strani user posted image user posted image user posted image



Karkoli boš naredila boš samo odstranila posledico in ne vzroka. Vzrok za vlažnost je pa slaba oziroma nikakršna hidroizolacija zunanjih sten in zaprtje stropa s stiroporom, po možnosti so ztudi okna zamenjana z novimi, ki dihtajo. Odkopat stene in jih pustit mesec dni poleti odkopane, da se posušijo, potem pa hidroizolacijo gor. Bog ne daj pa novorojenčka met v takih razmerah, ker sta plesen in vlaga strup.

(odgovor članu fiksna)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: zelena zidna plesen
22.12.2009 11:45:24   
kalbo
Plesen odstrani tud 3 procentna mešanica salicitne kisline in alkohola, ni škodljivo kot varikina in pri nas zaenkrat učinkovito.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: zelena zidna plesen
23.12.2009 11:27:29   
fiksna
ja, tudi meni je grozno, da je moja punčka v takšnem, ampak kaj , ko človek nima it kam drugam. Zdaj sva kupila tisto mašino in dala za njo 300 eur ( razvlažilec, vlažilec in čistilec zraka v enem ). V kopalnici je takoj pomagalo...v sobi pa...bomo videli. Hiša tudi ni najina,ampak od njegovih staršev, tako da nekih drastičnih ukrepov sama ne bova mogla izpeljati. Ah ja,...ne vem...grozno v glavnem. user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: zelena zidna plesen
28.12.2009 17:29:31   
Poka
Bolj kot ne so ti vse možnosti, ki jih imaš, že našteli. Nama je res pomagalo neko razpršilo, ki sva ga kupila in zdaj plesni ni več. Je pa star blok, slabo izoliran, zato se na stenah nabira vlaga. Od takrat naprej vsak dan močno prezračiva stanovanje.

Je pa problem novih gradenj ta, da dajo gor prehitro fasado. Sama sva v fazi gradnje in že eno leto je hiša gola in se je prav opazilo koliko vode je izhlapelo ven iz sten. Na enem delu, kjer pa je tekla voda od oken, ker še ni bilo strehe, se je pa naradil mah in plesen. Preden bomo dali fasado gor, bomo vse prešpricali z neko snovjo. Fasada pride na vrsto šele čez kako leto, čeprav je to najmanjši strošek, ker jo bo delal oče. Druga stvar pa so okna - PVC okna niso preveč fajn za to, pa tudi če še toliko zračiš. Les, ali če si lahko privoščiš, aluminij. Ker smo imeli v nekaj firmah plastiko, na faksu in v eni od šol, sem ugotovila, da se niti dihat ne da. Nabira se pa kondenz in nastaja plesen.

(odgovor članu fiksna)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: zelena zidna plesen
28.12.2009 17:47:04   
Krištofinja
ASkakšno snovjo pa boste prešpricali. Tudi midva imava zidno plesen v spalnici.


(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: zelena zidna plesen
23.1.2010 13:32:45   
2srcka
Tudi pri nas imamo v nekaterih kotih plesen in me zanima kako vi uporabljate varikino. Namočite brisačo in zdrgnete, premažete s čopičem....? Pa je to potem treba pobeliti ponovno ali je ok tako?

(odgovor članu Krištofinja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?