|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Biskvitna rolada


0

Kot so nam jo pekle naše babice.



Priprava: Najprej pripravimo plitek pekač, ga namažemo z margarino, nato preko z oljem . Pečico vklopimo na 100°C – V skledi penasto vmešamo sladkor (140 gr) s 5 rumenjaki, da dobro narastejo, - iz beljakov stepemo trd sneg - med narastle rumenjake stresemo 130 gr moke, premešamo in nazadnje dodamo trd sneg – razmešano maso vlijemo v pekač in jo enakomerno raztegnemo za prst visoko. - Pečico vklopimo na 200 °C in pečemo l7 do 10 minut. Pečeno testo ločimo od pekača s tankim nožem ali lopatko, ga pokrijemo s prtičem, in rulado zavijemo s prtičkom, ohlajeno razvijemo, odstranimo krpo – prtiček, namažemo z marmelado, zvijemo in potresemo s sladkorjem – razrežemo jo poševno.

Zahtevnost: 3

Potrebujemo:
140 gr sladkorja v prahu
5 rumenjakov -
129 gr moke
5 beljakov – sneg
maščoba za pekač (margarina + olje)
marmelada za nadev
sladkor za posip




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?