|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kaneloni s koprivnim nadevom


0

Kaneloni so hitro pripravljeni, saj lahko namesto kanelonov uporabimo kar mrzle palačinke, ki smo jih skrbno shranili v hladilniku od prejšnjega dne. Nadev pa lahko pripravimo po želji in okusu.



Pripravimo nadev iz že blanširanih kopriv, 250 g skute ali sirnega namaza, dva koščka kruha narezanega na kocke, muškatnega oreška, soli, enega jajca in popra. Bešamel omako lahko kupimo, boljša pa je, če jo pripravimo iz žlice masla, ki mu, ko se speni, dodamo žlico moke in 2 dl mleka, solimo, in ko zavre odstavimo s štedilnika zamešamo jajce in malo naribanega sira. Vzamemo nepregorno posodo in jo namažemo z maslom. Po dnu namažemo bešamel in nanj lepo drug poleg drugega naložimo z nadevom polnjene kanelone. Po vrhu zopet namažemo z bešamelom in posujemo z naribanim sirom. Damo v pečico ogreto na 180 stopinj C in pečemo 30 minut. Ko vzamemo posodo iz pečice, jo za nekaj minut pokrijemo, da se bodo kaneloni lepše rezali. Če je v shrambi zmanjkalo kanelonov, so odlične tudi nenamazane palačinke, ki jih nadevamo z nadevom in zvijemo v kanelone.

Čas priprave: 1,5 ure
Število oseb: 4
Zahtevnost: 3

Sestavine:
1 šop kopriv (listi)
250 g nepasirane skute
2 kosa kruha
1 jajce
sol
poper
muškatni orešček
Za bešamel: 1 žlica masla, 1 žlica moke, 2 dcl mrzlega mleka, sol, 1 jajce, večja žlica naribanega sira
naribani sir za posipanje




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?