|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Domača polpeta iz soje in ovsenih kosmičev


0

Obožujete sojo? Poskusite jo v kombinaciji z ovsenimi kosmiči in navdušeni boste!



Zeleno sojo čez noč namočimo, da se olupek dovolj zmehča. Naslednji dan vodo odlijemo in nalijemo svežo. Solimo in skuhamo. Kuhano odcedimo, malo ohladimo, zmeljemo na mesoreznici ali jo zdrobimo z vilicami. Dodamo suhe ovsene kosmiče, stepena jajca, natrgan peteršilj, posebej zadišan česen, sveže nariban parmezan, stopljeno maslo in ožeto kruhovo sredico. Vse skupaj dobro premešamo, pustimo vsaj pol ure, da se masa prepoji. Z majhno zajemalko oblikujemo zrezke – polpete, jih narahlo povaljamo v moki in na neprevročem olju malo opečemo na obeh straneh. Zložimo v pekač, prelijemo s posebej pripravljeno vročo zelenjavno omako in postavimo v hladno električno pečico. Počasi dušimo 15 minut na 180°C. Vmes jih večkrat prelijemo, da ostanejo mehke in sočne. Namesto zelenjavne omake lahko pripravimo omako iz svežega paradižnika ali vloženih pelatov.

Kruh - beli (10 dag)
Soja zelena - suha
Ovseni kosmiči (10 dag)
Sol - morska
Jajce
Česen
Peteršilj
Parmezan (4 dag)
Maslo (4 dag)




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?