|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Mesna lazanja


0

Običajno nam po praznikih in praznovanjih ostanejo koščki in celo kosi kuhanega ali pečenega mesa, za katerega ne vemo, kako bi ga porabili. Če ga je res veliko, ga lahko shranimo za krajši čas tudi v zamrzovalniku. Ko imamo malo več časa, pripravimo lazanjo.



Na olju prepražimo čebulo, dodamo na drobno sesekljano ali zmleto meso, timijan, poper, sesekljan olupljen paradižnik ali pelate iz konzerve in po potrebi dosolimo. V drugi kozici pripravimo bešamel omako. Maslo raztopimo, dodamo moko, svetlo prepražimo, zalijemo z mlekom in ves čas mešamo, da je omaka brez grudic. Ko zavre, odstavimo, solimo, popramo in dodamo jajca. Dobro zmešamo. Pripravimo si še liste testa za lazanjo in nariban sir. Ko imamo sestavine pripravljene namažemo pekač velikosti približno 20 x 30 cm z maslom ali margarino in položimo na dno liste za lazanjo ter namažemo z bešamel omako. Po njej damo mesno omako in malo zribanega sira. Potem zopet zložimo liste za lazanjo, bešamel omako, mesno omako, sir in še enkrat liste. Po listih namažemo še enkrat bešamel in postavimo za 45 minut v pečico ogreto na 190 stopinj. Ko je lazanja pečena, jo vzamemo iz pečice in za 10 minut pokrijemo s folijo.

Čas priprave: 2,5 ure
Število oseb: 4
Zahtevnost: 4

Sestavine:

2 žlici olja
1 čebula
60 dag ostankov mesa
4 paradižniki ali mala konzerva pelatov
malo popra
ščep timijana
sol po potrebi
za bešamel:
5 dag masla
5 dag moke
1 l mleka
ščep soli
malo popra
2 jajci
10 dag sira (dobro topljivega)
12 listov za lazanjo




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?