|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ruske kape


0

Odlično pecivo!



Najprej pripravimo biskvit. Jajca penasto stepemo in jim dodamo sladkor. Nato dodamo vodo ter stepemo, vsujemo moko, pomešano s pecilnim praškom, na koncu umešamo še kakav. V pekač (klasične dimenzije, kot je že v pečici) položimo peki papir ter nanj vlijemo maso. Pečemo na 180 °C 40 minut. Nato pripravimo kremo. Mleko in sladkor zavremo in počasi dodajamo moko in mleko. Neprestano mešamo, dokler se ne zgosti. Ko je gosto, umaknemo z ognja in pustimo, da se shladi. Ko je hladno, dodamo raztopljeno in ohlajeno margarino. Medtem je biskvit pečen. Pustimo ga, da se malo ohladi. Nato vzamemo daljši modelček (če imate pripomoček za izdolbljenje paprik, boste najlažje delali kroge) premera 2 do 3 cm ali več ter iz biskvita izrežemo okrogle kapice. Kapice prerežemo še na pol, če je potrebno, ker bi sicer bile previsoke. Sedaj pa pričnemo z lepljenjem. Vzamemo del kapice, ki smo jo že razpolovili, in jo namažemo s kremo, čeznjo damo drugo polovico ter kapico premažemo. Povaljamo jo v kokosu ter postavimo na hladno. Ko zlepimo vse kapice, pripravimo še čokoladni preliv. Na pari stopimo čokolado in olje ter prelijemo vrh kapic. Najlažje boste prelili, ne da bi vam steklo, s kuhinjsko brizgalko oz. injekcijo.

Čas priprave: 150 min
Zahtevnost: 4

Biskvit:
8 jajc
35 dag sladkorja
3 žlice vode
1 pecilni prašek
3 žlice kakava
30 dag moke (15 žlic)

Krema:
6 dl mleka
30 dag sladkorja
7 žlic moke + hladno mleko (zmešamo kot za puding)
25 dag margarine

Preliv:
10 dag čokolade za kuhanje
5 žlic olja
kokos (maks. 200 g)




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?