|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Medena zloženka


0

Medena zloženka je tako enostavna in poceni sladica, da imamo sestavine gotovo v domači shrambi. Poskusite!



Najprej pripravimo testo. V skledo damo moko, sodo bikarbono, sladkor, nadrobljeno margarino, jajce, mleko in med. Zamesimo testo. Testo zavijemo v folijo in pustimo počivati vsaj eno uro (lahko tudi več). Testo razdelimo na tri dele. Vzamemo papir za peko in ga odrežemo v velikosti pekača. Na papirju s pomočjo folije za živila razvaljamo eno tretjino testa in ga pečemo od 7 do 10 minut na 200 oC v vnaprej ogreti pečici. Testo je izredno tanko in vroče zelo lomljivo, zato ga iz pekača stresemo s pomočjo kuhinjske deske ali pladnja, da ga ne zlomimo. Ko je testo mrzlo, kar se zgodi v nekaj minutah, ga lahko preložimo z roko. Tako spečemo vse tri dele in jih ohladimo. Za kremo skuhamo v mleku zdrob in ga popolnoma ohladimo. Nato penasto vmešamo margarino in sladkor ter dodamo hladen zdrob. S polovico kreme namažimo prvi del pečenega oblata, pokrijemo z drugim in namažemo s preostalo kremo. Na vrh položimo še tretji oblat, ki ga po vrhu oblijemo s stopljeno čokolado, ki smo jo predhodno raztopili z oljem in maslom. Ko se čokolada strdi, pecivo razrežemo na kocke in položimo v papirnate srajčke. Hranimo ga v hladilniku.

Čas priprave: 90 min
Zahtevnost: 3

Testo:
40 dag moke
15 dag sladkorja
1 celo jajce
5 dag nadrobljene margarine
4 žlice mrzlega mleka
3 žlice medu
1 žlice sode bikarbone

Krema:
1 l mleka
4 žlice pšeničnega zdroba
25 dag margarine
20 dag sladkorja

Čokoladni obliv:
10 dag jedilne čokolade
2 žlici olja
2 dag masla




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?