|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Skutina gibanica


0

Kako prijetno je čutiti utrujenost v vsakem delčku telesa po celodnevnem slalomu, spuščanju in vzpenjanju po strminah in se zazreti skozi okno v zasneženo nočno krajino prepustiti zadovoljstvu v zaželeni družbi in ob dobri hrani, ki ste jo skupaj pripravili. Pol tega zadovoljszva so dobre priprave.



Jajca in Vegeto penasto umešajte v globlji skledi. Dodajte odcejeno skuto, smetano za kuhanje in naribani parmezan ter zmes dobro zmešajte. Pekač (22 x 34 cm) premažite z oljem. Na dno položite dva tanjša lista testa za zavitke in malo naoljite. Po listih razmažite 3-4 žlice pripravljenega nadeva, tega pa prekrijte s kosi natrganega testa za zavitke. Pokapljajte z malo olja in spet razmažite 3-4 žlice nadeva. Nadaljujte z nalaganjem nadeva in kosov natrganega testa, dokler jih ne porabite. Na koncu pokrijte z dvema tankima listoma testa. Poškropite z oljem in pecite v pečici, segreti na 180 °C, okoli 30 minut. Pečeno gibanico malo ohladite, potem pa jo narežite in še toplo postrezite kot mali obrok.

Nasvet: V zmes jajc in skute lahko vmešate tudi sirni namaz ali kislo smetano, tj. mlečne izdelke iz hladilnika, ki jih je treba čim prej porabiti.

Energijska vrednost obroka: 3583kJ/856 kcal.

Čas priprave: 50 minut
Število oseb: 6 oseb

650 g tankih listov testa za zavitke
600 g skute
4 jajca
400 ml smetane za kuhanje
1 žlica Vegete
50 ml olja
60 g naribanega parmezana




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?