|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zelenjavna lazanja


0

Lazanja z zelenjavo bo posebno razveselila tiste, ki dajo pred mesom prednost finemu okusu zelenjave. Ko leto obrodi domače bučke in paradižnike, sestavine naše lazanje, je pravi čas za pripravo te jedi.



Priprava
1. Jajčevce operite, narežite na vzdolžne plošče srednje debeline, malo posolite in pustite stati okrog 15 minut. Potem jih s papirnato brisačo posušite.
2. Prav tako na vzdolžne plošče narežite bučke in paradižnik. V ponvi na malo olja popecite jajčevce in bučke in jih ohladite.
3. Za bešamel omako na maslu na kratko popražite moko in med stalnim mešanjem postopno dolivajte mleko. Malo posolite, popoprajte, dodajte naribani muškatni orešček in Vegeto Natur ter kuhajte na nizki temperaturi okrog 10 minut. Na koncu dodajte parmezan.
4. Na dno ognjevarne posode (22x32 cm) dajte malo bešamela. Po bešamelu razporedite del listov lazanje, potem del pripravljenih jajčevcev in bučk ter jih na rahlo posipajte z Vegeto Natur. Po njih razporedite na plošče narezano mocarelo in potem zalijte z malo bešamela.
5. Drugi sloj začnite z listi lazanje, po njih razporedite jajčevce in bučke in narezan paradižnik. Posipajte z Vegeto Natur in naložite mocarelo. Tudi ta sloj zalijte z malo bešamel omake.
6. Tretji sloj spet začnite z listi lazanje, potem po njih razporedite preostale jajčevce, bučke in mocarelo. Zaključite z listi lazanje in bešamelom. Pecite v pečici segreti na 200°C okrog 30 minut.

Postrežba
Lazanjo malo ohladite, narežite in postrezite s sezonsko solato.

Nasvet
Za pripravo bešamela uporabljajte hladno mleko, mešajte pa z metlico za stepanje, da se boste izognili grudicam.

To jed lahko tudi zamrznete

Zamrznjenje: Lazanjo pecite na temperaturi 150°C okrog 20 minut. Potem jo ohladite v pekaču in dajte v zamrzovalnik za 2 uri. Pekač potem na kratko namočite v vročo vodo, iz njega vzemite lazanjo, jo zapakirajte v vrečko in pospravite v zamrzovalnik.

Odmrzovanje: Lazanjo vzamete iz vrečke, jo daste v pekač in pustite na sobni temperaturi okrog 2 uri. Pokrijte jo z aluminijasto folijo in pecite na 220°C okrog 15 minut.

Rok trajanja: 30 dni

Energijska vrednost obroka: 2734 kJ/654 kcal.

Čas priprave: približno 70 minut
Število oseb: 4-6 oseb

Sestavine
300 g listov lazanje
600 g jajčevcev
300 g bučk
300 g svežih paradižnikov
3 žlice olivnega olja
300 g mocarele
1 žlica Vegete Natur
sol

Omaka bešamel
1,2 – 1,5 l mleka
100 g ostre moke
100 g masla
50 g nastrganega parmezana
Sol
Beli poper v prahu
Muškatni orešček
2 žlički Vegete Natur




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?