|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

13 znakov, da pričakujete fantka

M. T., 21.12.2023
Ali je mogoče, da dejansko obstajajo očitni znaki, ki nam lahko povejo, da bomo ponosni starši malemu fantku? Berite dalje, presenečeni boste.

image
Se v trebuščku skriva fantek? (Freepik.com)
/11


S sodobno tehnologijo, ki je na voljo za preglede v nosečnosti, lahko z veliko zagotovostjo izvemo spol svojega otroka. Nekateri starši pa na razkritje spola svojega dojenčka vseeno raje počakajo na dan, ko malo bitjece prijoka na svet. To pa še ne pomeni, da jih ne daje radovednost vse do poroda 

Nosečka se ob božanju trebuščka in pogovarjanju z otročkom v njem velikokrat vpraša, ali se pogovarja s fantkom ali punčko. Bodočemu očetu, ki prek maminega trebuha - predvsem v zadnjih mesecih nosečnosti - komunicira in povezuje s svojim otrokom, prav tako po glavi roji vprašanje, kakšnega spola bo njun največji zaklad.  


Stare vraže ali resnice?

Ko z nosečniškom trebuhom obiščemo sorodnike, prijatelje in predvsem starejše osebe, pridejo na plano vse mogoče stare teorije o tem, kaj nosečnica nosi pod svojim srcem.

Zdrava pamet nam sicer pravi, da so možnosti, da na podlagi le teh ugotovimo spol dojenčka, polovične, toda ... kaj pa, če vseeno držijo?

Ali je mogoče, da dejansko obstajajo očitni znaki, ki nam lahko povejo, da bomo ponosni starši malemu fantku?

Berite dalje, presenečeni boste. 

 

PREBERITE TUDI: Ste vedeli, da lahko s pomočjo brcanja ugotovite spol otroka?

 

13 prepoznavnih znakov, da pričakujete fantka

Predstavljamo vam 13 znakov, ki naj bi z veliko verjetnostjo pomagali napovedati, če nosite fantka in to že v zgodnji nosečnosti. 

1) Položaj nosečniškega trebuščka: Nizek položaj nosečniškega trebuha še vedno velja kot eden od znakov, da boste rodili fantka.

2) Barva urina: V nosečnosti naj bi se barva urina nekoliko spremenila in prav razlika v barvi le tega naj bi bila pokazatelj spola otroka, ki ga nosite. Različne študije in drugi viri trdijo, da urin temnejše barve pomeni, da je otrok moškega spola, medtem ko umazano bel urin pomeni, da je otrok ženskega spola.

3) Pojav mozoljev in aken: Med nosečnostjo se spremeni hormonsko ravnovesje in posledica so lahko različne telesne spremembe. Če se vam pojavijo mozolji in aknasta koža, je večja verjetnost, da boste imeli punčko, medtem ko so čista koža in dolgi ter sijoči lasje znak, znaki, da boste imeli fantka. 

4) Velikost dojk: Eden od očitnih znakov nosečnosti je povečanje prsi, ki se pripravljajo na dojenje novorojenčka. Pri večini žensk je opazna tudi razlika med dojkama, in sicer je običajno leva dojka nekoliko večja od desne. Če nosite fantka pa se baje to spremeni in se desna dojka v primerjavi z levo nekoliko poveča. Kakšen nedrček za dojenje izbrati že v nosečnosti, preberite na tej povezavi. 

5) Mrzle noge: Če so vaše noge redno oziroma pogosto mrzle med nosečnostjo, je to eden od jasnih znakov, da je dojenčke v trebuščku fantek. 

6) Utrip dojenčkovega srca: Med rednimi pregledi, ki jih opravljate pri izbranem ginekologu, vam redno merijo tudi hitrost utripa otrokovega srčka. Povprašajte, kakšna je hitrost njegovega utripa. Če je le ta nižji od 140 udarcev na minuto, je to pokazatelj moškega spola otroka. 

7) Rast las: Še eden od pogostih znakov, ki kaže na moški spol novorojenčka je rast las. Kadar vam lasje rastejo hitreje kot običajno, je to to - fantek bo!

8) Želja po določeni hrani: Se vam močno cedijo sline po slanih prigrizkih in kisli oziroma okisani hrani? Potem nosite fantka.

 

PREBERITE TUDI: Zakaj nosečnica ne bi smela jesti za dva?


9) Položaj za spanje: Med nosečnostjo je popolnoma normalno, da je vaše telo pogosteje utrujeno in potrebujete več počitka. Bodite pozorni na to, v katerem položaju najpogosteje spite. Če vam je udobneje spati na levi strani, je to znak za fanta. Kaj pa pomenijo sanje v nosečnosti, pa preverite tukaj.

10) Suha in razpokana koža na rokah: Eden od vidnih pokazateljev, da boste rodili fantka je suha in razpokana koža na rokah.

11) Jutranja slabost: Če ste med tistimi srečnicami, ki vas zjutraj ni mučila jutranja slabost, vam to namiguje na to, da pod srcem nosite fanta.

12) Teža: Poleg zaobljenega nosečniškega trebuha, naj bi tudi pridobivanje kilogramov kazalo na spol otroka. Če nosite fanta, se dodatni kilogrami, ki ste jih pridobili, najbolj kažejo v predelu trebuha, medtem ko se nosečnice, ki nosijo deklice običajno zredijo v različne predele telesa, tudi v obraz. Koliko se lahko zredite med nosečnostjo, pa preverite tukaj!

13) Spremembe v osebnosti: Spol otroka naj bi pomembno vplival na spremembe v vašem vedenju. Raziskovalci so ugotovili, da bolj agresivne, drzne in dominantne ženske običajno nosijo otroka moškega spola. Razlog za to baje leži v višji stopnji testosterona, ki vpliva na žensko.

VIR: Momjunction.com

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
4
Nosečnost in kronične bolezni – ali gredo ...
Zdrave ženske zapleteno prilagajanje telesa v nosečnosti dobro prenašajo, tiste z nagnjenostjo ali že odkrito kronično b...
4
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
3
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
3



Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.