|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

9 načinov, kako se lahko bodoči očka poveže z dojenčkom v trebuhu

M. T., 28.6.2023
Tudi bodoči očetje so vzhičeni ob pričakovanju otroka, imajo pa veliko manj možnosti, da dejansko občutijo, kako malo bitjece raste. Medtem ko ženska doživlja nosečnost fizično, očka lahko prav tako v popolnosti užije vse vznemirjenje skupaj z njo.

image
Dojenček bo čutil vašo prisotnost in vas vzljubil.
/11


Bodoči očetje, če se tudi vi sprašujete, na kakšen način se lahko povežete s svojim otrokom še preden se ta rodi, v nadaljevanju preverite nekaj super načinov, s katerimi lahko že v času nosečnosti zgradite trdno povezanost z malim bitjecem, čeprav je ta v maminem trebuščku.

 

1. Predstavljajte si svojega novorojenčka.

Včasih je res težko razumeti, kako vsako minuto raste in se razvija to drobno življenje. Mamice imajo to prednost, da lahko to dejansko občutijo, ker se dogaja v njihovem telesu, vendar lahko tudi očetje, s pomočjo vizualizacije precej dobro začutite, kaj vse se dogaja tam notri. Z vizualizacijo svojega otroka boste dejansko še pred njegovim rojstvom z njim vzpostavili neke vrste povezanost. Verjeno vam bo pri tem pomagala tudi slika iz ultrazvoka, da boste dobili pravo predstavo, kako je dejansko videti vaše dete. Prepričani smo, da bo iz tedna v teden nosečnosti naraščal vaš srčni utrip zaradi navdušenja ob vsakem pomembnem mejniku v njegovem razvoju.

 

PREBERITE TUDI: Kakšen mora biti dober očka?


2. Pogovarjajte se z otrokom v trebuhu.

Dojenček precej dobro sliši vse od 23. tedna nosečnosti dalje in če se boste z njim redno pogovarjali, bo dejansko prepoznal vaš glas. Naj vam ne bo nerodno. Povejte mu, kaj vse bosta počela, ko pride na svet. Nikoli ne boste našli bolj potrpežljivega in pozornega poslušalca. Dojenčku bo vaš glas postal vse bolj poznan in lahko boste celo opazili, kako se bo povečalo število brcev, ko bo slišal vaš glas.

 

3. Razvajajte svojo nosečko.

Nihče ne pozna bolje dojenčka kot njegova mamica. Ko je dojenček v maternici, je povezava med njima izjemno močna. Priporočamo, da ji namenite še dodatno pozornost, saj bodo njena čustva in občutki neposredno vplivali na vašega otroka. Razvajajte jo do konca in ji namenite res veliko pozornosti.

 

4. Vrtite mu/ji glasbo ali kaj zaigrajte.

Otroci lahko prepoznajo utrip materinega srca, hkrati pa se zavedajo tudi zvokov zunaj maternice in se odzivajo na glasbo. Eden od načinov, da se povežete z dojenčkom je, da mu vsak dan ob približno istem času igrate oziroma vrtite svoje najljubše pesmi in se z njim pogovarjate. Tako bo otrok povezal zvok glasbe z vašim glasom. Tudi potem, ko se dojenčke rodi, mu lahko poskusite zavrteti isto glasbo, ko ga boste želeli pomiriti ali uspavati.


PREBERITE TUDI: Kako naj se očka pripravi na novega člana?

 

5. Prebirajte mu pravljice.

Pogleg pogovarjanja in vrtenja glasbe, je tudi branje čudovit način za povezovanje z otrokom v trebuhu. Najboljše je, da si za branje izberete določen termin v dnevu in mu berete naglas. Lahko ste prepričani, da vas otrok sliši in zelo verjetno uživa v tonu vašega glasu, občuti vznemirjenost v vaših izdihih in vdihih ter čuti ljubezen, ki jo nosijo vaše besede. Berite mu knjigice, ki ste jih sami oboževali kot otrok in ste nanje že malce pozabili. To, da boste imeli otroka je pravzaprav eden najboljših načinov za podoživljanje svojega otroštva.

 

6. Spremljajte partnerko na nosečniške preglede.

S spremljanjem partnerke na preglede pri ginekologu boste na tekočem z otrokovim razvojem. Prvo poslušanje bitja dojenčkovega srca in opazovanje otroka na ekranu je že marsikaterega bodočega očeta spravilo do solz, saj je to res nekaja izjemno čudovitega. Na ta način se boste tudi postopoma pripravljali na porod, saj boste vedeli, v kakšni fazi razvoja je vaše dete. Na ultrazvočnem pregledu lahko poskusite celo govoriti z dojenčkom, da boste »v živo« lahko opazovali, kakšen je njegov odziv, ko sliši vaš glas.

 

7. Udeležite se tečaja za pripravo na porod.

Porod je izjemen trenutek in vaša naloga bo, da boste prav vi največja podpora vaši partnerki in otroku. Bodite partnerki v podporo pri vsaki vaji na tečaju, s katerimi se bosta skupaj pripravila na porod.

 

8. Spremljajte brce v trebuhu.

Občutiti prvi brc svojega otroka skozi mamin trebuh je res posebna izkušnja in zagotovo si boste želeli še. Včasih pomaga, da dojenčku govorite in opazujete, če se odzove z brcanjem ali premikanjem. V zadnjem trimesečju, se dojenčki res veliko premikajo in res je izjemno videti in čutiti, kako so aktivni. Za vsakega bodočega očeta je to res najbolj čudovita stvar.

 

PREBERITE TUDI: 7 zanimivih dejstev o brcanju v trebuhu

 

9. Sodelujte pri pripravah na prihod dojenčka.

Pred rojstvom dojenčka je veliko stvari za postoriti, še posebej v zadnjem trimesečju, ko je res skrajni čas, da se pripravite na njegov prihod na svet. Poskusite biti vključeni v vse odločitve, povezane z njim. To vam bo pomagalo, da se boste z njim počutili še bolj tesno povezanega, saj boste soodločali o njegovih prvih dneh in mesecih življenja na tem svetu.

 

V resnici ni meja pri tem, da se na vse možne načine povezujete z dojenčkov v trebuhu. Poskusite, poslušajte svoje srce, kaj vam govori in to tudi naredite. Večina modernih očetov je dejansko vedno bolj aktivnih že v nosečnosti; ne samo v tem, da se pričnejo zavedati svoje odgovornosti, ampak tudi v tem, da so aktivni v spremljanju vsega, kar se dogaja okrog in v nosečnici. Lahko ste prepričani, da si bo vaš dojenček, ko bo prišel na svet, poleg mamine bližine, želel tudi bližino svojega ljubega očeta in zanj rezerviral košček svojega malega srčka.

 

VIR: Chuchutv.com

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Želela bi, da moja zgodba v vas prebudi ra...
Rodila se je zdrava in v snu. Čudovita. Popolna. Verjemite mi na besedo. Držala sem jo v naročju ..... Tako speča in pop...
5
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
3
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
3
5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti
Pekoča zgaga v nosečnosti je posledica hormonskih sprememb, vse večjega dojenčka v maternici, ki pritiska na želodec in ...
3



Tudi S-P.-ji imajo plačan očetovski dopust
Očetovski dopust za nego in varstvo otroka v najzgodnejšem obdobju, pripada tudi očetom, ki si plačujejo prispevke kot s...
Očetov stres vpliva na razvijajočega otroka
Ena od študij o pomenu očetovega mentalnega zdravje pred rojstvom otroka je pokazala, da lahko tudi stres očeta v obdobj...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?