|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

17. 6. akcija izdelovanja krpic

Uredništvo Ringaraja.net, 14.6.2010
Izlita nafta v Ameriki se nas ne tiče, ker smo tako daleč. Pa se nas res ne?

/21


In kaj lahko naredimo mi daleč v mali Sloveniji?


Predstavljamo vam organizacijo Craft hope, ki z različnimi projekti ročnih spretnosti pomagajo svetu, ljudem in sedaj živalim.

Tokrat se je organizacija Nalina povezala z inštitutom za morske sesalce, v upanju, da bi pomagali ubogim živalim.

Zbirajo ročno izdelane (pletene, kvačkane, šivane) manjše krpice (hand towels ali wash rag). Ni nujno, da so kaj posebnega, saj bodo v najboljšem primeru uporabljene dvakrat ali trikrat, nato pa bodo zavržene. Predlagajo, da pošljete set krpic 10-20, če šivate, če pa pletete ali kvačkate pa po svojih zmožnostih. Prosijo, da tisti, ki boste pletli ali kvačkali, za to uporabite bombažne prejice, saj so poliesterske izdelane iz prav te nafte, ki sedaj izteka, to pa je protislovno.

 

Hkrati je to čudovit projekt, ki ga lahko izvedete skupaj z otroki, medtem ko govorite o tem kaj se dogaja (na njim razumljiv način!).

 

Uradni rok za oddajo je 3. 7. se pa nikoli še ni zgodilo, da izdelki ne bi prišli na cilj, tudi če so malce zamudili.


V Nalina centru (Vojkova 58, Ljubljana) se bomo problema lotili skupaj. Krpice bomo izdelovali v četrtek 17. 6. 2010 od 17h naprej.
 
Pridružite se nam! Info in prijave na info@nalina.si 

Če nas bo veliko, bomo poskušali dobiti kakšnega sponzorja, ki bi bil pripravljen pokriti stroške poštnine. V tem primeru bomo zbirali krpice tudi od vseh, ki si želite pomagati, a v četrtek ne boste imeli časa.

Več informacij najdete TUKAJ

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ozaveščeni državljani
Slovenija je bila na podnebni konferenci ZN razglašena za državo s podnebno najbolj ozaveščenimi državljani
3
Slina, zdravilni eliksir
Verjeli ali ne, narava nas je obdarila s sestavinami, ki nas lahko zdravijo in okrepijo. Ena izmed njih je tudi slina, k...
3
1. dan hišnih ljubljenčkov
Vabimo vas, da se nam pridružite 29.5.2011, park Tivoli, pri ribniku
3
Škrat Vodo se predstavi
Pozdravljeni otroci, starši, babice in dedki. Ko vidite kakšen sem, me lahko zagledate prav v vsaki vodi. V njej boste z...
3



Ustvarjanje z zvokom v Vrtcu Češmin
photo
Mehurčki iz Vrtca Češmin so imeli 9. februarja prav poseben dan. Tega dne se niso igrali, kot se igrajo sicer, ampak so ...
Kako razvijati otrokov čut za ekologijo?
Če želimo, da bo otrok skrbel za naš planet Zemlja zares "iz srca", mu moramo pomagati "začutiti" Mater Zemljo. Mu j...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?