|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

4. Naturopatski kongres o otroških boleznih

Uredništvo Ringaraja.net, 16.12.2018
V koledarju za drugo leto si obvezno rezervirajte soboto, 13. aprila, ko bomo na 4. Naturopatskem kongresu lahko slišali naravne rešitve za atopijski dermatitis, hiperaktivnost in avtizem!

image
Vas zanima, kaj se skriva za otrokovo boleznijo?
/11


Ali ste vedeli, da je atopijski dermatitis najpogostejša otroška kožna bolezen pri nas? In da prizadene kar 10 do 25 odstotkov vseh slovenskih dojenčkov in otrok? In kar je še najbolj alarmantno - število obolelih otrok se je v zadnjih tridesetih letih povečalo kar za 200 do 300 odstotkov!

Ob tem imamo še tri do pet odstotkov slovenskih otrok, ki jih vsakodnevno pestijo različne težave, ki pašejo k hiperativnosti, motnjam pozornosti, pretirani motorični dejavnosti in impulzivnosti ter ADHD.


Ko nič več ne pomaga ...

Pri atopijskem dermatitisu starši vse pogosteje ugotavljajo, da prav nič več ne pomaga. Zdravniki otroku predpisujejo vse močnejša zdravila, stanje otrokove kože pa je vse slabše.

Tudi, ko gre za težave s hiperaktivnostjo in podobne motnje, so starši na koncu pred odločitvijo, ali bodo otroka napolnili s pomirjevali ali poiskali drugo pot.

 

Pomoč naturopatije

Kako se teh akutnih in kroničnih otroških bolezni lotiti drugače, predvsem pa na naraven način, bodo na 4. Naturopatskem kongresu, ki bo potekal v soboto, 13. aprila 2019, spregovorili vrhunski mednarodni strokovnjaki s področja naturopatije.

"Trenutno so atopijski dermatitis, hiperaktivnost in avtizem ene izmed najpogostejših otroških bolezni sodobnega časa, zato bodo glavna tema 4. Naturopatskega kongresa ravno omenjena obolenja," nam je zaupala Erika Brajnik, predsednica Združenja naturopatov Slovenije in ena od evropskih predstavnic v izvršnem odboru Svetovne naturopatske organizacije.

 

Vrhunski mednarodni strokovnjaki!

Na kongresu boste lahko prisluhnili mednarodnim strokovnjakom iz celega sveta, ki bodo poleg omenjenih bolezni spregovorili tudi o tem, kako pravilno hraniti otroka in kako mu (o)krepiti črevesno mikrobioto, kako mu prisluhniti ter ga spodbujati s pomočjo naravnih in učinkovitih naturopatskih prijemov. Ter nenazadnje, kako zares razumeti otroka in ga spremljati v odraščanju, da bo svoje otroštvo preživel čim bolj zdravo in v skladu z naravo.

Na kongresu bo predavala tudi predsednica Svetovne naturopatske organizacije - Iva Loyd iz Kanade, kjer je po naturopatski diplomi ustanovila naturopatsko kliniko Naturopathic Foundations Health Clinic. Po več kot 15 letih dela v naturopatiji se je usmerila v energetsko zdravljenje ter zdravljenje z umom.

Prisluhnili boste lahko tudi predavanjem Tine Hausser, naturopatinje, ki ima svojo naturopatsko kliniko v Nemčiji in Španiji, tradicionalno kitajsko medicino in naturopatijo pa poleg Nemčije in Španije poučuje tudi v Sloveniji.

Svoje bogato znanje bo na kongresu z nami podelila tudi Heide De Togni - italijanska farmacevtka, nutricionistka, predavateljica in zeliščarka, ki se je usmerila predvsem na raziskave mikrobiote in probiotičnega delovanja.

S svojo prisotnostjo nas bo počastil tudi profesor Luca Speciani - predavatelj in avtor več kot 20 knjig na temo športa, prehrane in zdravja, izumitelj zelo znanega dietetičnega pristopa dietaGIFT, predsednik združenja AMPAS in že desetletni trener italijanske ultramaratonske ekipe, kjer je v vlogi zdravnika in prehranskega svetovalca.

 

Več o 4. Naturopatskem kongresu najdete na tej povezavi.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
10
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...
6
Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...
4
BLOG: Od hiše do hiše, od vrat do vrat ...
Včasih se mi zdi, kot da je tudi pust postal instanten. Hitro po kostum v najbližjo trgovino, malo naokrog po sladkarije...
4



Kožica na lulčku: kaj morajo vedeti starši...
Skoraj vsi dečki se rodijo z ozko kožico, ki je pritrjena na glavico penisa. Nekatere starše po nepotrebnem skrbi, da od...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...