|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

5 razlogov, zakaj je super biti ženska

Uredništvo Ringaraja.net, 7.3.2023
Ste vedele, da imamo ženske kar nekaj, recimo temu super moči, zaradi katerih smo lahko srečne, da smo ženske? S tem prispevkom nikakor ne želimo moške označevati kot manjvredne, je pa lepo vsake toliko slišati, kako posebne smo.

image
Že dolgo velja, da imamo ženske sposobnost večopravilnosti (multitasking) oziroma zmoremo opravljati več del hkrati. (Freepik.com)
/11


Kar nekaj raziskav obstaja, ki navajajo veliko razlogov, da smo lahko ženske ponosne nase oziroma vesele, da smo ženske. Ženske se lepše staramo, manj možnosti imamo, da na stara leta izgubimo lase in dlje časa živimo. V resnici je še veliko razlogov, zakaj je super biti ženska, v nadaljevanju vam predstavljamo pet najbolj zanimivih.

 

1. Ženske živimo dlje od moških.

V povprečju ženske živimo 5 do 6 let dlje od moških, pravijo študije. Statistike kažejo, da več žensk doživi 85 in 100 let. Zanimivo je, da je bila najstarejša oseba, ki je umrla pri častitljivih 122-ih letih, ženska. V preteklosti so verjeli, da je razlog daljše življenjske dobe žensk v tem, da opravljajo manj zahtevna dela oziroma doživljajo manj stresa, vendar dandanes to nikakor ne drži več.

 

Znanstveniki so prišli do odkritja, da staranje povzroča postopno kopičenje majhnih napakic v našem organizmu. Človekov mehanizem deluje tako, da vzdržuje in objavlja celice, v teoriji pa žensko telo to počne z večjo lahkoto. Prav tako žensko telo proizvaja več imunskih celic, ki ščitijo pred okužbami in boleznimi.

 

PREBERITE TUDI: Oznaka mama lahko negativno vpliva na kariero 

 

2. Ženske veliko bolje prenesemo bolečine.

Doživljanje in občutenje bolečine je odvisno od osebe do osebe, dokazano pa je, da je opazna razlika v doživljanju bolečine med moškimi in ženskami. V teoriji imamo ženske nižji prag bolečine, vendar bolečino veliko bolje prenesemo. Verjetno je eden od razlogov tudi soočanje z bolečino enkrat mesečno ob menstruaciji. Dokazano je, da ženske lažje prenašamo visoko telesno temperaturo, slabost in tudi revmatske bolečine.


Glavno vlogo pri tem imajo spolni hormoni, ki ženskam pomagajo pri prenašanju bolečine, kot je na primer pri porodu. Zanimivo je tudi, da protibolečinska zdravila ne delujejo enako pri ženskah kot pri moških. Obstajajo celo analgetiki, ki pri ženskah zmanjšujejo bolečino, pri moških pa jo povečajo.

 

3. Ženske imamo prednosti pri spolnosti.

Čeprav so verjetno v manjšini, obstajajo ženske, ki lahko med seksom doživijo večkratne orgazme, kar pomeni, da po prvem orgazmu potrebujejo zelo malo časa, da doživijo še enega. Pri moških je to vseeno drugače.

Poleg tega imamo ženske več živčnih receptorjev kot moški in tanjšo kožo, kar pomeni, da vsak dotik bolj občutimo. Dokazano je, da smo bolj gibčne od moških zaradi širših in bolj plitvih kolkov. Iz teh razlogov so naša seksualna doživljanja bolj intenzivna in nekoliko bolj zabavna.

 

4. Ženske smo bolj odporne na stres.

Že dolgo velja, da imamo ženske sposobnost večopravilnosti (multitasking) oziroma zmoremo opravljati več del hkrati, kar se kaže tudi v praski. Ženske tudi več jočemo in čeprav je to prikazano kot znak slabosti, je jok pravzaprav odličen način reševanja stresa.

Raziskave so pokazale še, da se ženske veliko bolje znajdemo na direktorskih, menedžerskih in podobnih položajih, prav zaradi manjšega doživljanja stresnih situacij in manj agresivnega značaja.

 

PREBERITE TUDI: Me, ženske, ki lulamo z odprtimi vrati 

  

5. Ženske se znamo bolj kreativno izražati.

Čudovita stvar biti ženska jetudi to, da nam je na voljo ogromno možnosti za to, da se še bolje počutimo. Moda, ličila, čevlji, vse to je ustvarjeno za to, da se še poudari ženska lepota. Vse čudovite obleke, plašči, majice, "špičaki", torbice ... Ogromno kombinacij, ki jih lahko ženske izkoristimo po svoje, da smo še bolj ženstvene in samozavestne.


VIR: net.hr

  

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
6
Pogosta bolezen, ki vpliva na plodnost
Kar 10 – 15 % žensk naj bi se spopadalo z boleznijo, ki povzroča neplodnost. Številke pa so precej višje, saj je pri mno...
4
Zanositev ob uporabi kontracepcijskih tabletk
Kontracepcijske tabletke nudijo 99.9 % zaščito pred nosečnostjo. V zelo redkih primerih se zgodi, da ženska zanosi kljub...
4
Plodnost v letih in številkah
Ženska, mlajša od 35 let, v poprečju potrebuje le 3,8 jajčeca, da ustvari zdrav zarodek. Ženska v starostni dobi od 35 d...
3



Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Za boljši seks - Povsem naravni afrodiziaki
Znanstveniki so dokazali, da šetraj pomaga odpraviti prezgodnji izliv sperme - težava, ki se je moški največkrat zelo sr...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?