|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ko si partner ne želi (več) otrok ...

Helena Primic, 16.8.2023
Dokler boste mrzlično in panično odštevali mesece in leta, ki so vam še ostali na voljo za zanositev, bo ta energija močno pritiskala na partnerja in ga v odločitvi proti otroku samo še dodatno okrepila.

image
Kaj vse leži v moji želji po otroku?
/11


"Že od majhnega sem sanjarila o veliki družini z najmanj tremi otroci."

"Sama sem bila edinka in sem močno pogrešala brata ali sestro, zato si ne želim, da je sin edinček."

"Saj vem, da partnerja ne moreš prisiliti, da bi si želel otroka, toda kaj naj jaz storim s svojo željo po otroku?"

"Razumem, da oba s partnerjem že imava otroke iz prejšnjih zakonov, toda jaz si želim najinega otroka."

Vse to so tiste boleče situacije, ko si ženska močno želi (še enega) otroka, partner pa je z otroci zaključil. Lahko sploh kaj stori poleg tega, da se sprijazni s partnerjevo odločitvijo?

Partnerja prisiliti ali ogoljufati oziroma otroka nekako izsiliti zagotovo ni prava pot.

 

Pogovorita se

Ko gre za otroka, seveda niso možni kompromisi - eno leto ga bova imela, potem pa eno leto ne in tako naprej. Pogovoriti se tudi ne pomeni, da partnerja izsiljujete (Če bi me imel zares rad, bi mi dal otroka!), ga vsak dan spominjate na to svojo veliko željo in ste na sploh "uboga revica", ki ji partner noče ustreči.

Pogovoriti se pomeni, da zares prisluhneta drug drugemu z njegovimi očmi. Da torej tudi vi resno vzamete partnerjeve zadržke pri odločitvi za otroka. Da ste ga torej pripravljeni sprejeti tudi s to odločitvijo, ki ni v skladu z vašimi željami.

Pogosto se zgodi, da si partner, ko je enkrat zares slišan, spontano premisli, saj je želel le to, da tudi njegovi dvomi najdejo prostor za mizo. Da zato, ker si ne želi (še enega) otroka, ni najslabši moški in oče na svetu, temveč moški, ki ima tehtne razloge za takšno odločitev.

 

PREBERITE TUDI: To morata storiti preden zanosita!

 

Pomirite se z možnostjo, da vaša želja morda ne bo uresničena

Dokler boste mrzlično in panično odštevali mesece in leta, ki so vam še ostali na voljo za zanositev, bo ta energija močno pritiskala na partnerja in ga v odločitvi proti otroku samo še dodatno okrepila. Saj veste, bolj ko si nekaj (pre)močno želimo, bolj se nam to oddaljuje, saj ustvarjamo preveliko neravnovesje sil.

Zato se poskušajte v svoji želji po otroku čim bolj pomiriti in sprejeti tudi to možnost, da te želje morda ne boste uresničili. Za otroka sta vsekakor potrebna dva in če partnerja ne želite ogoljufati v tako pomembni stvari kot je ustvarjanje življenja in starševstvo, se morate pomiriti tudi s to možnostjo, da je partner z otroci enostavno zaključil. 

 

Zakaj si tako močno želim še enega otroka?

Če še niste mama, je seveda razumljivo, da si močno želite prvega otroka in izkušnje materinstva. Toda, če ste že mama in gre za močno željo po drugem, tretjem ali četrtem otroku, pa se je vedno smiselno vprašati, zakaj si tako močno želim še enega otroka.

Zares samo zato, ker sem si vedno želela velike družine z veliko otroci? Si želim še enega zato, ker jih ima sestra več? Ali zato, ker bi bilo luštno se spet stiskati k dišečemu dojenčku in biti na porodniški?

Vsekakor dobro raziščite svojo željo po otroku, saj se za njo pogosto skrivajo različne potrebe, strahovi in tudi želje po pobegu od trenutnega življenja.

Seveda to ne pomeni, da je z vašo željo po otroku karkoli narobe. Toda dobro je, če zares vemo, od kod izvira in kaj želimo z otrokom poleg želje po otroku potešiti.

 

PREBERITE TUDI: BLOG - Ženska tekmovalnost

 

Izziv: Poiščite srečo v trenutni družini in situaciji

V sodobni družbi, ki nam vsakodnevno in na vsakem koraku poskuša vzbuditi neka hrepenenja (ki jih bomo seveda zapolnili s točno določenimi izdelki in storitvami), vse prepogosto ves čas hrepenimo po "nečem več", po obdobju, ko bomo imeli to in ono, ko bomo dosegli tisto, ko ... Kot da naše trenutno življenje enostavno ni dovolj dobro, da bi lahko bili srečni.

Zato se za vsaj pol leta zavestno odločite, da ne boste razmišljali o otroku, temveč se boste osredotočili na vse dragoceno, ki je že del vašega življenja. To, da ste živi in zdravi. Da ste v razmerju s čudovitim partnerjem, s katerim preživljata dragocene skupne trenutke. Če že imata kakšnega otroka, bodite hvaležni zanj(e). Če jih še nimata, se vsak dan zahvalite za čudovit skupen dan, ki ste ga preživeli v tem ljubečem partnerskem odnosu

Četudi (še) nimate vsega, kar si želite, to še ne pomeni, da ne morete ali smete biti srečni s tem, kar že imate in doživljate. Hvaležnost je zdravilno čustvo, ki dela čudeže. Včasih tudi takšne, da si partner nenadoma zaželi dojenčka.  

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Bakterija, ki povzroča raka
V Sloveniji je kar četrtina ljudi okužena okužena z bakterijo Helicobacter pylori, ki povzroča raka na želodcu. Odziv na...
6
RESNIČNA ZGODBA: Sinu so zdravniki ohladil...
Bil je lep topel jesenski dan, za pregled v porodnišnici sem obula balerinke. Malčku se ni mudilo na svet, bila sem štir...
5
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
4
7 znakov, ki lahko pomenijo neplodnost
Kar 17 % vseh žensk ima težave z neplodnostjo. To je sedem najpogostejših znakov, ki kažejo na težave pri zanositvi.
3



"Delanje otroka" je lahko stresno
Če se trudite zanositi in vam ne uspeva, veste, da to ni nekaj, česar bi se neznansko veselili, ampak ravno nasprotno, t...
Najpogostejši vzroki za neredne menstruacije
V rodnem obdobju skoraj vsaka ženska doživi obdobje, ko so njene menstruacije neredne, kar je lahko vzrok za težave z za...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?