|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

8 praktičnih nasvetov za popolno potovanje med nosečnostjo

S. M., 11.3.2024
Ne glede na splošno varnost, pa zahteva potovanje med nosečnostjo nekaj več načrtovanja – le tako bo potovanje zares udobno in zdravo tako za nosečnico kot otročiča v trebuščku. Preverite nasvete za popotovanje s trebuščkom!

image
Lažje je potovati noseč kot z majhnim otrokom.
/11


Zagotovo se boste v devetmesečni nosečnosti vsaj enkrat odpravili na kakšno potovanje. In le zakaj ne bi šli? Potovanja so za večino nosečnic povsem varna, razen če imate težave ter vam vaš ginekolog pot odsvetuje. 

 

Ne odrecite se potovanju!

Verjemite, da je lažje potovati noseč kot z majhnim otrokom. Torej se potovanju, če se počutite dobro, nikar ne odrecite – to je vaša zadnja možnost, da s partnerjem čisto sama počneta nekaj nepozabnega ali si privoščita razvajanje. Le previdni bodite, zlasti pri hrani in pitni vodi.

 

Osnove za na pot

Če lahko čas potovanja določite sami, potujte v drugem trimesečju. Takrat se nosečnice večinoma počutijo dobro, jutranje slabosti so že preteklost. V zadnjem trimesečju zaradi velikega trebuha ne boste več dovolj okretni, hitro boste zadihani, ponovno boste pogosto hodili na stranišče, otekali boste, pa še porod vas lahko preseneti. Zato je idealno drugo trimesečje, ko se nosečnice počutijo najbolje.

 

Zdrava prehrana tudi na potovanju

Nosečnice potrebujejo pogoste obroke s kakovostnimi hranili, ki je na poti ni enostavno dobiti – tudi na letalih in letališčih ne. Pripravite si torej sveže in suho sadje, energijske ploščice ter stoodstotni sadni sok.

 

Obvezna udobna obutev

Med nosečnostjo se stopalo poveča tako v širino kot dolžino, zato vam utegne biti hitro neudobno, poleg tega pa se spremeni tudi ravnotežje in to lahko hitro privede do padca ali izvina gležnja. Priporočamo obutev ara, ki bo vam zagotovila popolno prileganje nogi in visoko stopnjo udobja. Obutev ara odlikujejo odlično kopito, skrbno izbrano mehko in elastično usnje ter zelo mehak podplat in vložki. Vse to bo prispevalo k visokem udobju in mehkobi pri nošnji.

 

PREBERITE TUDI: Primerni čevlji za nosečnic


Ne nosite preveč prtljage

Veliko prtljage pomeni veliko napora. Poleg tega boste zgolj z enim kovčkom na poti z letalom običajno tudi prihranili, saj veliko letalskih družb drugi kovček drago zaračuna.

 

Ne pozabite na blazine

Ko se vam prične poznati trebušček, bodo vaše hrbtne mišice in hrbtenica pričele trpeti. V avtomobil torej vrzite blazino ali dve, da se boste lahko udobno namestili. Če potujete z ladjo ali letalom, blazin ne jemljite od doma, temveč zanje prosite osebje. Tudi v hotelu vam jih bodo prinesli, če le poprosite na recepciji. Kadar boste še posebej utrujeni, če vas bo bolel križ ali vas bo mučila nespečnost, lezite na levi bok, si dajte eno blazino med kolena, drugo pod trebuh, eno ali dve pa za hrbet.

 

PREBERITE TUDI: Spanje na hrbtu povečuje možnosti za splav

 

Upočasnite!

Četudi niste upočasnili svojega tempa zaradi jutranjih slabosti ali bolečin v križu, načrtujte nekaj več časa za vsako stvar, saj boste počasnejši, težje se boste navadili na lokalno hrano, pa tudi privajanje na časovno razliko bo trajalo dlje.

 

PREBERITE TUDI: Bolečine v medenici v nosečnosti 

  

Preverite drobni tisk

Res je, da nosečnost ni bolezen, a preden rezervirate potovanje svojih sanj, vseeno preverite, kakšna so določila za nosečnice – večina letalskih družb ima v svojem pravilniku določeno, do katerega tedna nosečnosti so vas pripravljeni sprejeti na krov letala, prav tako pa ne boste mogli sodelovati pri nekaterih drugih aktivnostih, ki bi se vam na potovanju zdele zanimive – odsvetovali ali celo prepovedali vam bodo določene športe, jezdenje kamel, vožnje v zabaviščnih parkih …

 

PREBERITE TUDI: S trebuščkom na letalo

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Gorništvo z otroki - kaj pa zahtevnost?
Pojasnilo ocen težavnosti v opisih poti in nekaj osnovnih napotkov za obisk gora z otroki
4
Savnanje v nosečnosti: da ali ne?
Ali lahko nosečnica obiskuje savno? Ali je savnanje nevarno zanjo ali za plod? Odgovoril nam je mag. Stanko Pušenjak, dr...
4
Snežne razmere na slovenskih smučiščih
Na spletni strani www.snezni-telefon.si najdete ažurne podatke o razmerah na 30 slovenskih smučiščih, vključno s cenami ...
4
IDEJA ZA VIKEND: Korita Krčnik
Poletje lovimo za rep, izkoristimo proste dni za družinske izlete po Sloveniji.Vabimo vas, da obiščete korita Krčnik, ki...
3



Prvič na smuči
Ko zima pobeli pokrajino, se začne obdobje snežnih dogodivšičin. Če so tudi vaši otroci navdušeni nad belo odejo in obču...
7 čudes sveta
Že v antičnih časih so popotniki sestavljali sezname največjih čudes, na katere so naleteli na svojih popotovanjih. Pogo...