|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Aprila sadimo in snujemo spremembe na vrtu

Jožica Golob-Klančič univ. dipl. ing. hort., 11.4.2023
Od nekdaj velja, da spomladi sadimo vrtne trajnice.



 

 

Dandanes se seveda ni več potrebno držati tega pravila, saj sadike lahko kupujemo v lončkih in jih torej lahko sadimo, ko so izpolnjeni tile trije pogoji:

1. imamo pripravljen prostor in zemljo,

2. imamo čas in voljo to storiti

3. imamo na razpolago trpežno sadiko v lončku

 

Časi so se torej krepko spremenili in trajnic ne prenašamo več samo z vrta na vrt, od soseda k sosedu, ampak jih najdemo v prodaji na najrazličnejših mestih in na najrazličnejše načine skozi vse leto.

Le pozimi ponudba izostane, ker takrat običajno zemlja ni primerna za sajenje, pa tudi volje za delo na vrtu nimamo kaj prida. Res pa je, da trpežnih sadik, od katerih pričakujemo, da bodo gotovo nezahtevne in bodo lepo rasle, ne iščemo po vrtnih centrih, cvetličarnah in pri tistih gojiteljih, za katere vemo, da jih preveč forsirajo, da bi ob prodaji bile vse košate in lepe, pač pa pri specializiranih gojiteljih, ki jih gojijo v lončkih na prostem in jih sami tudi preizkušajo v nasadih.

 

Zato znajo o njih lastnostih in o njihovem gojenju tudi svetovati. Trajnic je namreč tako veliko, da za različna rastišča najdemo posebej prilagojene. Tiste, ki imajo rade sonce, na primer v senci slabo rastejo in obratno. Nekatere potrebujejo mnogo vode, druge se zadovoljijo tudi s sušno gredo.

 

In še in še različne so si med seboj, zato vedno velja: vsako trajnico na pravo mesto! In seveda sadimo lahko v aprilu ali skoraj kadarkoli.

 

Več o trajnicah preberite na: www.trajnice.com

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ste kisli ali bazični?
Skoraj vsi strupi v telesu so v obliki kislin, zato jih moramo nevtralizirati. Prvi pogoj je, da na dan popijemo od dva ...
4
Divja permakulturna delavnica
Divja hrana in še bolj divja kuhinja, permakultura v prvi osebi in permakulturna načela, doživljanje neokrnjene narave, ...
3
Eko igre za prosti čas
Vrtec Miškolin, Enota BLOK, vzgojiteljici Mojca Košmrlj in Tatjana Žinko
3
10 eko družinskih nasvetov
Predstavljamo vam nekaj preprostih, vendar pomembnih napotkov iz vsakdanjega življenja, ki bi jih morali upoštevati vsi.
2



Zdravilna aronija
Njene zdravilne lastnosti so najprej spoznali Indijanci, saj so jo uporabljali v prehrani. Znanstveniki so se začeli z n...
Življenje na ekološki kmetiji
videophoto
Ekološka kmetija je kraj, kjer ljudje živijo v sožitju z rastlinami in živalmi, ob tem pa pridelujejo okusno hrano in pi...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?