|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Astrološka napoved za starše (27. 11. - 3. 12.)

Ester Mikolič, 27.11.2023
Odreagiramo brez premisleka, besede privrejo kot strla z jasnega, in sedaj ne bo nič drugače, oziroma bo to poudarjeno, saj bo Luna v dvojčkih, Sonce pa v strelcu. Torej bodo to polno Luno največ čutili tisti, ki so rojeni v gibljivih znamenjih.



»Pričakujemo lahko veliko okoli komunikacije, pogovorov in idej, ki bodo prihajale nasproti. Je čas, ko zaključujemo leto in prihajajo na površje rezultati našega truda – kaj smo posadili in kaj smo poželi? December, ki že trka na vrata je čas, ko se nevede vprašamo in naredimo analizo preteklih mesecev. Smo kaj spremenili? Kaj smo naredili drugače? Se je dogodila kakšna prelomnica v našem življenju?«

Verjamem, da ste in čutite vpliv polne Lune, ki se dovrši v ponedeljek dopoldan. Ko govorimo o polni Luni bi lahko to opisali kot nasprotje med našo dušo in našim egom. Sonce je ego, Luna je duša. Ni potrebno veliko besed, če sem zgoraj to napisala, v tem času pridejo na površje vse tiste skrite želje, občutki, potrebe in strahovi. Bolj smo intuitivni, občutljivi in dojemljivi, zato se velikokrat okoli polne Lune ali kakšen dan kasneje vse odvija hitreje. Odreagiramo brez premisleka, besede privrejo kot strla z jasnega, in sedaj ne bo nič drugače, oziroma bo to poudarjeno, saj bo Luna v dvojčkih, Sonce pa v strelcu. Torej bodo to polno Luno največ čutili tisti, ki so rojeni v gibljivih znamenjih (dvojček, devica, strelec in ribe). To pa ne pomeni, da je ostali ne bomo čutili.

V tem primeru bi lahko rekli, da Luna v dvojčku želi od nas, da se osredotočimo na osnove ali temelje, medtem, ko nas Sonce v strelcu prepričuje, da gremo dlje, višje in razširimo svoja obzorja. Strelec je astrološka nadgradnja dvojčka, dvojček je osnova, strelec je nadgradnja, višji um. Kaj je prav, da se potopimo in predelamo osnove, ali smo pripravljeni iti dlje? To mora vsak posameznik pri sebi odgovoriti, saj pravilnih odgovorov ni. Bo pa definitivni polna Luna v nas sprožala ta vprašanja. Če smo pripravljeni videti ali slišati, bo prišel tudi odgovor.

 

Pričakujemo lahko veliko okoli komunikacije, pogovorov in idej, ki bodo prihajale nasproti. Je čas, ko zaključujemo leto in prihajajo na površje rezultati našega truda – kaj smo posadili in kaj smo poželi? December, ki že trka na vrata je čas, ko se nevede vprašamo in naredimo analizo preteklih mesecev. Smo kaj spremenili? Kaj smo naredili drugače? Se je dogodila kakšna prelomnica v našem življenju?

Luna v dvojčkih bo vztrajala do torka, v sredino jutro se bomo prebudili z vodnim rakom, ki bo v nas dodatno sprožal željo po samorefleksiji. Rak je tudi tesno povezan z materinstvom in nosi v sebi veliko znanja o otrocih ter sami vzgoji. Zato bomo lahko od srede do četrtka v sebi imeli več želje po tem, da smo z otroki, se z njimi igrali in preživeli čas v njihovi družbi. Otroci predstavljajo našo podaljšano roko, so nekakšen »izdelek« našega skupnega ustvarjanja s partnerjem. So skupek tvojih in partnerjevih prepričanj, strahov, vedenja, vzorcev in želj. Koliko ljubezni in spoštovanja čutiš do tega »izdelka«? Mogoče se sliši nenavadno, ko otroka primerjam z »izdelkom«, vendar rada podam tako prispodobo, saj velikokrat ravno s tem »izdelkom« ne postopamo lepo. Bi svoj izdelek metali, ga zmerjali in nanj kričali, če smo ga mi skreirali in vanj vložili vso svoje znanje?

To na žalost starši, zaradi nezadovoljstva in pričakovanj, ki jih imamo do otroka in za otroka počnemo. Ko otrok ne doseže želj in pričakovanj, ki smo si jih sami zamislili odreagiramo na nepravi način, želimo uveljaviti avtoriteto in spoštovanje z besedami kot so: »jaz sem tvoja mama/tvoj oče, in mene moraš spoštovati«, ali pa »jaz sem te vzgojil/a in ker sem jaz tako rekla/rekel«. Kakšen odziv sproži v tebi? Zase lahko trdim, da sem jih poslušala, in v meni sproži občutek nevrednosti, nepomembnosti ter občutek, da sta moje mnenje in želje nepomembne. Verjamem, da smo sposobni videti dlje in se zavedamo, kaj to v naših otrocih sproži, zato dejmo narediti drugače.

Prvi korak je ključen in sicer, da smo zadovoljni in srečni sami s seboj. Saj nesrečna in nezadovoljna oseba hitro izgubi stik sabo. Bodimo brez pričakovanj do lastnih otrok, pričakovanja zatirajo sanje in želje.  Kdo smo mi, da bi pričakovali, kako in kaj bo postal naš otrok? Se zavedaš, da si ti svojih trideset let živel/a po pričakovanjih svojih staršev, lahko celo dlje? Kot starši smo otroka dolžni opremiti s tem, da se nauči slišati svoje želje in potrebe, se nauči biti spoštljiv najprej do sebe, to pa avtomatsko povleče za sabo, da je spoštljiv do ostalih.

 

PREBERITE TUDI: 13 osupljivih fotografij, ki odlično ujamejo lepoto poroda 

 

Ko oseba zna slišati svoje želje in potrebe, ko zna ohranjati stik s samim seboj, je sposobna tudi prepoznati katera oseba je na njegovi vibraciji in katera ni. S tem ima možnost, da prepozna dovolj hitro lekcijo, ki mu jo oseba ali dogodek nosi.

Izzivi bodo vedno del našega življenja, in pomembno je, da se zavedamo, da jih ne moremo popolnoma preprečiti, saj vsak posameznik prinese svoj edinstven načrt na Zemljo. Razmisli, ali meniš, da tvoji starši ne bi želeli zaščititi tebe pred vsemi težavami, ki si jih sam/a doživel/a? Skoraj vsak starš bi si to želel za svojega otroka, tudi tisti, za katere morda meniš, da ne. Kako pa veš, kaj čuti in misli druga stran? Morda bi moral/a poskusiti videti stvari z njihovega vidika, obuti njihove čevlje, da bi bolje razumel/a njihovo bolečino, potrebe in razloge, ki so jih pripeljali do določenih odločitev.

Danes je v objavi veliko vprašanj, a moj namen je, da se poglobimo vase. Znamenje raka spodbuja ta notranji proces, vendar bo Luna, ko bo v petek popoldan vstopila v leva izzivala to dinamiko. Njena naloga bo, da nas sili v dokazovanje svojega prav, in v to, da smo mi edini, ki vemo kaj je prav in kaj ni. Ponižnost nam bo tuja, sama sem pa mnenja, da je ponižnost lepa vrlina. Če vstopamo v življenje sigurni vase, vendar z zadostno mero ponižnosti, smo pripravljeni videti širše ter sprejeti ostale poglede in zamisli.

No, lev si tega ne želi, lev je prepričan v svoj prav in bo to dokazoval na vse možne načine, želi biti prvi in edini. Kar je super energija za izkoristiti, če želimo nekaj doseči, vendar v odnosih in komunikaciji definitivno ni. Se strinjaš, da je umetnost prepoznati, kdaj vztrajati v svojem prav in kdaj biti ponižen? Jaz bi bolj trdila, da je umetnost vztrajati v svoj prav na način, da ne škodiš ostalim in jih ne ponižuješ.

Vikend bo zaznamovan s potrebo po izkazovanju svoje vrednosti, kar se lahko kaže v večji želji po dokazovanju svojega prav, kar morda opazimo tudi pri otrocih, rojenih v bolj ognjenih znamenjih. Tukaj je priložnost, da jih starši naučimo, da je jeza samo čustvo, ki jo je potrebno sprejeti, kot vsa ostala. Saj vemo, da če nekaj odrivamo stran od sebe, to še bolj sili v nas. Enako velja za čustva, predvsem tista, ki smo se jih naučili označevati kot »slaba«. Jeza je lahko zelo koristna, če se je naučimo uporabljati na konstruktiven način. Otroka lahko naučimo, kako preusmeriti svojo jezo in jo uporabiti na pozitiven način, na primer v športu. Ko je jezen, lahko skače ali uporabi energijo, da pospravi sobo. Sprostitev napetosti v blazino s udarci je lahko tudi učinkovit način. Takšna dejanja ne škodujejo nikomur. Morda bi bilo zanimivo, da poskusiš to tudi sam/a. Če ti pomaga, lahko izkušnjo deliš s svojimi otroki, s čimer spreminjate vzorce in prepričanja.

Merkur bo v soboto vstopil v konstruktivnega kozoroga, in nas želel opomniti, da do rezultatov pridemo počasi in z gotovostjo. Zato je pomembno, da se zavedamo, da sprememba ne pride čez noč, do novega delovanja, razmišljanja in načinov pridemo počasi, skozi izkušnje, lekcije in naloge, ki si jih prikličemo, ko smo pripravljeni.

Naj vam december prinese prekrasen in čaroben začetek. Naj čarobnost izžareva iz nas samih, saj jo ustvarjamo z lastnimi čudovitimi energijami.

 



ester mikoličEster Mikolič je astrologinja, ki se je leta 2018 odločila spoznati vedo, ki jo poznamo še tisočletja. Na poti učenja je spoznala, da jo najbolj zanima psihološki vidik posameznika, zato se je leta 2022 vpisala na študij Uporabne psihologije, kjer želi svoje znanje še poglobiti in prepletati z Astrologijo. V prvi vrsti je zanjo najbolj pomembno biti dobra mama in dobra partnerka. Največje darilo življenja je zanjo bilo, da je lahko postala mama, saj je že kot majhna punčka vedela, da bo to njeno glavno življenjsko poslanstvo. Vedno je rada skrbela za ostale in to jo še danes neizmerno veseli.

Skozi svoj posel ozavešča ženske in mamice, da ni potrebno trpeti in biti v stiski. Želi, da skozi njen primer vidijo, da se da izkopati ven iz krempljev strahu in bolečine. Pravi, da je pomembna osredotočenost in vztrajnost. Veliko govori in piše o vzorcih, ki so po njenem mnenju zelo zakoreninjeni v nas in jih ni lahko izkopati. Verjame pa, da smo mi tisti, ki odločamo ali se bomo zjutraj zbudili in imeli dober ali slab dan. Na koncu še poudarja, da gre vedno samo za odločitve, kako bomo v svojem življenju reagirali na situacije.

Najdete jo lahko na spletni strani www.verjamem.com, FB strani: Verjamem – Ester Mikolič ali na IG: verjamem.

 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
9
KOLUMNA: Pazi, ženska za volanom!
Da, da, še vedno so nekateri tega mnenja, da ženska za volanom ne pomeni nič dobrega. Še vedno so mnenja, da nam nekako ...
7
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
7
Nenadno šepanje otroka - moramo biti zaskr...
Dva tedna po okužbi zgornjih dihal, na primer po prehladu, se lahko pojavi nenadno šepanje malčka ali otroka. Za kakšno ...
5



BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?