|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Astrološka napoved za starše (zadnji teden septembra)

Ester Mikolič, 24.9.2023
Čutili bomo potrebno po avtentičnosti, drugačnosti in željo po neodvisnosti. Skozi starševstvo je že vsak od nas spoznal, da je otrok edinstven, ni pravila, katera vzgoja ali način je pravi.

image
Astrološka napoved za zadnji teden septembra. (Foto: Freepik.com)
/11


Prejšnji teden smo vstopili v čas, ko nas tudi narava opominja, da se obrnemo navznoter. Jesen je čas, ko se zadeve počasi umirjajo, pričnemo se obrača navznoter, kar nam nakazuje tudi naša čudovita mati Narava. S tem, ko listje odpada iz dreves nam prikazuje, da je potrebno določene zadeve spustiti, vzorce in prepričanja, ki so v nas obrniti in če nam ne služijo najbolje zamenjati.

Tehnica je znamenje v Astrologiji, ki nam ravno to želi pokazati, in zanimivo ravno ta simbol je tisti v Astrologiji, ki lahko določeno zadevo pogleda iz obeh zornih kotov. Tehnica je simbol, ki nakazuje, da je v vsaki zadevi pomembno ubrati srednjo pot. V nobeni stvari ni dobro pretiravati.

Tudi, ko govorimo o odnosih je Tehnica tista, ki jo vedno povežemo s to tematiko, in če se osredotočimo na odnos, ki ga imamo z otrokom, je pomembno poudariti, da bo Tehnica vedno iskala kompromise in rešitve, da bosta obe strani zadovoljni. Energija, ki jo v sebi nosi Tehnica je harmonija, mir in ljubezen. Tehnica nas v jesenskem času pripravlja na več miru, ki ga prinaša zima, saj je takrat čas »spanja«, »počitka« in čas, ko se bolj posvečamo samorefleksiji ter premislimo o svojih ciljih in idejah.

 

PREBERITE TUDI: Verjamete v števila usode?

 

V nov teden bomo vstopili z Luno v znamenju Vodnarja. Čutili bomo potrebno po avtentičnosti, drugačnosti in željo po neodvisnosti. Skozi starševstvo je že vsak od nas spoznal, da je otrok edinstven, ni pravila, katera vzgoja ali način je pravi. In ravno to nas uči znamenje Vodnarja, želeli bomo vzpostaviti prijateljski stik s svojimi otroci, spodbujali bomo edinstvenost. Velikokrat smo zmedeni in v strahu, vendar se v prihajajočem tednu večkrat opomnimo, da smo svobodni in neodvisni. Pričnimo zaupati svoji starševski vlogi in dovolimo pogledati onkraj okvirjev, ki so nam jih zastavili naši predniki.

Opaziti je, da so trenutne generacije otrok zelo različne kot smo bili mi. Vodnar pa je ravno pravo znamenje, ki nakazuje te razlike. Zato je tako zelo pomembno prevetriti prepričanja o metodah in vzgoji, ki smo jih bili deležni sami. Danes je res veliko nasvetov, ki so dostopni brezplačno, vendar naj poudarim, da ima vsak od nas vire za vzgojiti svojega otroka znotraj sebe. Bistveno je, da starš  zasliši svoje potrebe, ali bolje rečeno se tega nauči, da bo lahko prepoznal potrebe otroka. Dovoli si napredka, ki ga v sebi nosi znamenje Vodnarja, stopi bliže otroku in raziskuj.

Do srede bomo lahko čutili določene napetosti, živčno energijo ali živahnost, predvsem nas bo ta navihanost lahko »zmotila« pri otrocih. Dovolimo si dati otroku prostor zase, za razmislek, spodbujajte neodvisnost in samostojno razmišljanje. Omogočite otroku več prostora za raziskovanje lastnih idej in verjemite, da vas lahko zelo preseneti. Zaradi neprijetnih poveza Lune z ostalimi planeti bomo izzive okusili pri sodelovanju in sprejemanju kompromisov.

Pomembno je, da pri sebi zaznamo napetost, saj s svojimi lastnimi filtri velikokrat prenašamo na svoje otroke neprijetne občutke in napetosti za katere niso odgovorni. Več lahkotnosti bomo začutili ravno na sredini tedna, ko bo Luna vstopila v znamenje Ribe, ki nas bo prepojila z umirjeno, nežno in subtilno energijo. Želeli bomo več miru in počitka, mogoče se lahko izkoristi za sprehod v naravi, če bo vreme dopuščalo, z otroci se lahko potopimo v svet ustvarjanja, risanja ali celo umetnosti, če imamo doma glasbenike in umetnike.

Bolj bomo dovzetni za poslušanje in razumevanje otrokovih občutkov, otroci pa bodo lahko bolj občutljivi, jokavi ali celo brezvoljni. To ne pomeni, da jim je dolgčas, lahko nakazujejo samo potrebo po bolj umirjeni igri. Velikokrat so starši zaskrbljeni, ko so otroci zasanjani, sama pa rada poudarim, da je nasprotna stran tega, da se otrok zna tudi umiriti in potopiti v stanje meditacije, zna zaslišati svoje telo, ko potrebuje počitek.

Vikend bo obarvan z bolj energičnim, odločnim in vzkipljivim načinom, saj se bo Luna premaknila v samozavestnega in svojeglavega Ovna. Če nam je Ribica prinesla neko umirjenost in poglabljanje, bo vikend ravno obratno. Oven je znamenje začetkov, zato bomo v sebi čutili, da želimo narediti nekaj drugače, otroci bodo nakazovali več energičnosti in potrebe po športu, igri in raziskovalnem koncu tedna. Čas bo za aktivnosti, šport in povezovanju na bolj energičen način. Tistim, ki je manj priljubljen šport lahko to energičnost še vedno z otroci uporabijo preko družabnih iger, kjer se tekmovalnost prav tako dobro izrazi.

Pri sodelovanju z otroci bodite pozorni na borbenost in napadalnost v pogovorih, saj je Oven neglede na vse ognjeno znamenje, ki hitro pokaže svoje zublje. Ne dovolite si, da vas otroci sprovocirajo s svojimi dejanji, poskusite najprej razumeti, zakaj je otrok naredil ali izrekel določeno stvar. Energija Ovna je egoistična, zato je pomembno biti prisoten, da ne zapademo pod okrilje avtopilota, ki nam ne dopusti videti dlje. Če si dovolite otroka najprej povprašati »kaj je namen njegovega dejanja« ali »kaj poskuša narediti«, si dovolite tudi videti skozi oči otroka in razumeti, kaj ga je pripeljalo do določenega početja.

Rezultati bodo osupljivi, vaše počutje pa neverjetno lahkotno, ko vam energija ne bo uhajala z dokazovanjem in ustvarjanjem vzdušja, ki ga ne želite ustvarjati zase in za otroka. Ne smemo pa pozabiti na polno Luno v Ovnu, ki bo s svojo veličino opozorila v soboto. Uporabimo to njeno moč za preobrazbo o kateri razmišljamo že veliko časa, samozavest in pogum pripomoreta k temu, da odločno stopamo po novi poti. Predvsem nas na te nove poti silijo spremembe, ki so vsakodnevno v naših življenjih, otroci, ki s svojim odraščanjem v nas vzbujajo speče in potlačene bolečine, katere smo skrbno zaklenili.

 

PREBERITE TUDI: Numerologija: Kaj število imena pove o vas in vaši družini?

 

Dovolite si videti biser v tej bolečini, saj vam nudi priložnost, da postorite nekaj drugače kot ste sami občutili. Velikokrat je prvi korak najtežje narediti, vendar, ko ga enkrat naredimo poti nazaj ni, saj smo s to potezo že naredili prostor za nekaj novega. V tem času bomo veliko bolj občutljivi, občutili bomo močna čustva in glede na to, da govorimo v znamenju Ovna se lahko zgodi, da bomo nanje odreagirali zelo intenzivno. Enako lahko opazimo pri otrocih, zato bodimo zgled in otroke naučimo, da jeza ni čustva katero je potrebno potlačiti, ampak ga je potrebno pravilno usmeriti.

Jezo je potrebno sprejeti, tako kot vsa ostala čustva (veselje, radost ipd.), s tem, ko otroku z zgledom lažemo, da so jeza, žalost, strah in ostala manj prijetna čustva slaba, otroka učimo, da v življenju ne sprejema tudi tistih manj prijetnih plati. Učimo ga, da tlači neprijetne občutke. Najprej moramo sami sprejeti svojo jezo, da lahko otroka naučimo, kako pravilno uporabiti to energijo in jo usmeriti, da mu koristi. Svetujem vam, da preživite čas pred in nekaj dni po polni Luni čim bolj aktivno, da se odvečna energija ne kopiči v vaših telesih.

Teden se bo umirjeno iztekel pod vplivom znamenja Bika. Z njegovo značilno stabilnostjo, premišljeno in odločno silo nas nežno usmerja k temu, da nedeljsko kosilo posvetimo tradicionalnim okusom. A pravo bogastvo teh trenutkov ni v hrani, ki jo postrežemo, ampak v ljubezni, ki jo delimo. V toplini družinskega kroga se rojeva priložnost, da otrokom prenesemo neprecenljivo sporočilo: »ne glede na to, kje ste ali koliko članov šteje vaša družina, je najgloblja resnica ta, da je ljubezen neomejena. Pomembno je, da vsak otrok začuti, da je brezpogojno sprejet in ljubljen točno takšen, kot je. Kajti v srcu vsakega otroka raste seme prihodnosti, ki ima potencial zrasti v močan drevo, vendar pod pogojem, da ga zalivamo z ljubeznijo.«

 

 



ester mikoličEster Mikolič je astrologinja, ki se je leta 2018 odločila spoznati vedo, ki jo poznamo še tisočletja. Na poti učenja je spoznala, da jo najbolj zanima psihološki vidik posameznika, zato se je leta 2022 vpisala na študij Uporabne psihologije, kjer želi svoje znanje še poglobiti in prepletati z Astrologijo. V prvi vrsti je zanjo najbolj pomembno biti dobra mama in dobra partnerka. Največje darilo življenja je zanjo bilo, da je lahko postala mama, saj je že kot majhna punčka vedela, da bo to njeno glavno življenjsko poslanstvo. Vedno je rada skrbela za ostale in to jo še danes neizmerno veseli.

Skozi svoj posel ozavešča ženske in mamice, da ni potrebno trpeti in biti v stiski. Želi, da skozi njen primer vidijo, da se da izkopati ven iz krempljev strahu in bolečine. Pravi, da je pomembna osredotočenost in vztrajnost. Veliko govori in piše o vzorcih, ki so po njenem mnenju zelo zakoreninjeni v nas in jih ni lahko izkopati. Verjame pa, da smo mi tisti, ki odločamo ali se bomo zjutraj zbudili in imeli dober ali slab dan. Na koncu še poudarja, da gre vedno samo za odločitve, kako bomo v svojem življenju reagirali na situacije.

Najdete jo lahko na spletni strani www.verjamem.com, FB strani: Verjamem – Ester Mikolič ali na IG: verjamem.

 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
11
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
5
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
4
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
4



Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?