|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Beremo: Martinček Pobalinček

Helena Primic, 17.3.2019
Pravljica o martinčku Potepinčku iz Izole, ki ga je deček Nejc pomotoma odnesel domov, je nastala po resnični zgodbi. In resničnem Nejcu, ki je avtist in strašno srčen fant.

image
Avtorica je knjigo posvetila svojemu bratu Nejcu.
/11


Otroška knjiga Martinček Pobalinček pripoveduje o martinčku Potepinčku, ki ga njegovo radovedno odkrivanje sveta na vrtu velike rdeče hiše s številko 30 v Izoli pomotoma odpelje daleč stran od doma. 

Kaj bo storil deček Nejc, ki ga najde med grozdjem na drugem koncu Slovenije, in kako je martinček Potepinček postal martinček Pobalinček, boste izvedeli v otroški slikanici, ki jo je napisala Urša Fister, ilustracije pa je narisal Natan Esku.

 

Po resničnem bratu avtistu

Otroška knjiga o kuščarju je nastala po resnični zgodbi avtoričinega brata Nejca, ki mu je Urša knjigo tudi posvetila.

Uršin brat Nejc je namreč zelo poseben fant. Kot avtist je otrok s posebnimi potrebami, ki težko govori ali piše, "zato sem zgodbo napisala v njegovem imenu," nam je zaupala avtorica, ki v posvetilu na koncu knjige tudi zapiše:

"Nejčevi najlepši lastnosti, poleg njegove skromnosti, sta njegova pozornost in ljubeznivost. Nejc je zares zelo poseben in srčen fant. Tak, ki se ti že ob bežnem srečanju vtisne v spomin. Predvsem zaradi svoje iskrenosti in neposrednosti, ki ju je pri odraslih včasih tako zelo težko najti. In ta njegov nasmeh! V dobro voljo te spravi na še tako deževen dan, saj s seboj vedno prinese sonce. Naš Nejko Smejko, kateremu to knjigo tudi posvečam."

 

Celoten izkopiček za Pediatrično kliniko in center Sonček

Tako kot je Nejc poseben fant, je posebna tudi ta otroška slikanica. Celoten izkupiček od prodaje knjige bo namreč namenjen Kardiološkemu oddelku Pediatrične klinike in varstveno-delovnemu centru Sonček, ki v okviru zveze za cerebralno paralizo zaposluje invalide. Tam namreč Nejc zadnja leta pridno dela na "oddelku volne", kjer izdelujujejo in prodajajo volnene lutke.

Pri nastanku te čudovite otroške knjige je sodelovalo tudi Herpetološko društvo Slovenije in Zavod Republike Slovenije za varstvo narave.

Več o slikanici Martinček Pobalinček najdete na tej povezavi.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
17
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...
12
BLOG: Od hiše do hiše, od vrat do vrat ...
Včasih se mi zdi, kot da je tudi pust postal instanten. Hitro po kostum v najbližjo trgovino, malo naokrog po sladkarije...
10
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...
9



Beremo: Kdo je Palčič?
Pot domov je včasih zelo nevarna, težka in dolga. Preverite, kdo bo očeta Palčiča rešil pred nevarnim ognjem ...
Beremo: Moje najljubše pesmi o živalih
Najnovejša slikanica Ferija Lainščka bo otroka navdušila s svojimi zabavnimi rimami in prigodami o simpatičnih živalih. ...