|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Bi odložili šolanje? (nasvet vzgojiteljice)

Miriam Kalan, 12.2.2024
Pot je vedno enaka, najprej se z odločitvijo soočite sami in naredite vse, da boste pomirjeni. Pogovorite se z vzgojiteljico in s strokovnjaki.

image
Bi odložili šolanje? (Foto: Freepik.com)
/11


Vaš otrok se trudi in ne zmore, je počasnejši in bistveno bolj zasanjan, njegova motorika je okorna in le s težavo poprime za barvice, kaj je na risbi ne razvozlajte, ima težave z razumevanjem, govorno je šibkejši … zateka se v svoj domišljijski svet, pogovor o šoli ga ne zanima, prav tako nima želje po druženju z vrstniki … Ne glede na to, ali je otrok voden v razvojni ambulanti ali ne, ima ali nima dodatne strokovne pomoči oziroma je bil ali ni bil kakorkoli obravnavan, se morate o njegovem šolanju odločiti vi, dragi starši.

 

Pot je vedno enaka, najprej se z odločitvijo soočite sami in naredite vse, da boste pomirjeni. Pogovorite se z vzgojiteljico, s strokovnjaki (s katerimi sodelujete ali se z njimi povežite – vsak vrtec ima strokovno pomoč, lahko stopite v stik s psihologom v zdravstvenem domu …). Pogovarjajte se z otrokom, kljub temu, da ga morda ne zanima trenutna situacija, je v okolju, kjer bodo njegovi vrstniki naredili ta korak, povejte mu, da bo še eno leto ostal v vrtcu in ga vprašajte po mnenju, naj ne bo to skrivnost. Z odprto komunikacijo se boste izognili, otrokovi stiski in občutku manjvrednosti, ki se v primeru homogenih skupin, lahko zgodi.

 

PREBERITE TUDI: Moje vrednote in pričakovanje okolja (nasvet vzgojiteljice)

 

Če se kljub priporočilom, da morda vaš otrok še ni pripravljen na šolo, ne morete sprijazniti z odlokom, naj vas spomnim na dejstvo, da vas nikoli ni nihče vprašal koliko ste bili stari, ko ste končali osnovno šolo. in če še vedno menite, da boste zmogli, vsekakor zmogli tudi boste!

Najteže odločitve sprejete iz srca so vedno prave.

 

Dragi starši, zmorete!

Vzgojiteljica Miriam 

 



miriam kalan

Miriam Kalan navdušuje delo z ljudmi, še posebej z najmlajšimi. Po duši naravoslovka, ki je matematiko in fiziko zamenjala za predšolsko vzgojo. Učiteljica plavanja, animatorka in strastna potapljačica, z veseljem barva platna in obraze. Radovednost jo vodi do različnih formalnih in neformalnih znanj, ki jih z veseljem tudi deli.

Z vami diplomirana vzgojiteljica, ki poleg vseh ostalih izkušenj in interakcij, že vrsto let "hodi v vrtec" in temu pravi poslanstvo. Hkrati pa ohranja jezikavo trmoglavko, ki jo žene, da bi vsak zakaj imel svoj zato.

 



 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
17
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
6
Mame mislimo, da moramo vse same: pa je to...
Bil sem sama. Vse sem počela sama, ker sem LAHKO. A ni bilo tako zabavno, kot sem mislila, da bo. Vsega nisem storila do...
5
Materinstvo je: odgovor na približno 300 v...
Smešno je, kako so se stvari obrnile. Tišina, ki me je tako skrbela, je zdaj napolnjena z nenehnim klepetom. Pogosto me ...
5



Prešeren »na otroški način«
Prešernova poezija je resna, težka za šolarja, kaj pa šele za predšolskega otroka. Kljub temu pa je Prešeren napisal nek...
Nenavadne žverce: hobotnica Dumbo
photo
Otroci, kako dobro poznate hobotnico? V Ringarajinem živalskem kotičku lahko preverite svoje znanje.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?