|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

BLOG: Ko bom velika, bom bogata!

Helena Primic, urednica Ringaraja.net, 25.9.2018
Zakaj pa hočeš biti bogata?, se slišim in se še v istem hipu vprašam, zakaj hudiča se mi ta hčerina želja nekako ne zdi prava, nekako preveč materialistična.

image
Tudi odnos do denarja otroku največ privzgojimo z vzgledom.
/11


Verjetno ga ni starša, ki si ne bi želel, da bi njegov otrok kot odrasel živel v materialnem obilju. Takšnem ravno pravem - da mu ne bo treba gledati za vsak evro, hkrati pa ne bo prebogat, da ga bogastvo slučajno ne bi "pokvarilo".

Lahko starši otroku pri tem kako pomagamo ali je to zgolj stvar srečnega naključja oziroma dobre družinske finančne podlage? In ali drži, da otrok iz finančno revne družine večinoma žal ne more biti kaj drugega kot finančno reven, saj ima v sebi program finančnega primanjkljaja? Starši otroke namreč največ učimo z vzgledom tudi, ko gre za odnos do denarja in bogastva.

Sama izhajam iz finančno zelo revne družine. Tudi kot mama se še vedno ukvarjam s finančnimi skrbmi, ki kar ne izginejo. Ali to pomeni, da se bosta tudi hčerki borili z enakimi preživetvenimi težavami?

 

"Ko bom velika, bom zelo bogata!" nekega dne prijavi starejša hči.

"Zakaj pa hočeš biti bogata?" se slišim in se še v istem hipu vprašam, zakaj hudiča se mi ta hčerina želja nekako ne zdi "prava", nekako preveč materialistična. 

"Da si bom lahko kupila vse, kar hočem," mi gladko odvrne hči in na glas sanjari o velikanski hiši, kupu najlepših oblačil, igračah, potovanjih, pa tudi darilih za mamo in očeta, ki si vsega tega ne moreta privoščiti.

"Toda, saj veš, da ti vse to ne bo prineslo sreče, a ne?" jo vprašam in potihoma upam, da hči zaradi vseh primankljajev in neuresničenih želja ne bo zrasla v tipično potrošnico, ki smisel življenja išče v kupovanju sanj v obliki izdelkov in storitev.

"Vem. Toda zakaj pa ne bi imela tudi vsega tega?" me iskreno vpraša hči in spravi v totalno zadrego. Saj res, zakaj pa ne bi imela vsega tega, pa še vse nematerialno in zares vredno?

"Prav imaš, lahko imaš oboje. No, pa upam, da mi boš kaj pomagala, ko boš velika in bogata," se ji nasmehnem in že skupaj kujeva načrte, kaj vse bo počela s svojimi milijoni, ki jih bo zaslužila kot svetovno znana in uspešna plesalka.


 

Helena Primic je urednica portala Ringaraja.net, sicer pa samostojna novinarka, tekstopiska, sodelavka Familylab Slovenija in mama dveh hčera.

 

 

Imena in drugi osebni podatki v blogu so izmišljeni, sicer pa tudi vsebina bloga ni dobesedni posnetek resničnosti, temveč je prirejena zgodbi in sporočilu bloga. Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
15
Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
8
Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
8
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
7



BLOG: Od hiše do hiše, od vrat do vrat ...
Včasih se mi zdi, kot da je tudi pust postal instanten. Hitro po kostum v najbližjo trgovino, malo naokrog po sladkarije...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?