|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

BLOG: Materinske novoletne zaobljube

Helena Primic, urednica Ringaraja.net, 30.12.2018
Starejšo hčerko bom poslušala bolj potrpežljivo, ko mi razlaga vse podrobnosti njenih odnosov s prijateljicami in sošolci. In predvsem se bom večkrat ugriznila v jezik ter jo samo poslušala, ne pa "pametovala".

image
Večkrat bom prekinila svoje delo, pa četudi le za en objem.
/11


Čeprav v resnici ne maram novoletnih zaobljub, sem letos začutila željo po materinskih novoletnih zaobljubah.

V letu 2018, ki se izteka, sem namreč doživela velike življenjske in duhovne spremembe, ki so pomembno vplivale tudi na mojo materinstvo. Pa ne samo na lep način. Enostavno moram reči bobu bob - zaradi časa, ki sem ga morala posvetiti svoji notranjosti, sem bila slabša mama.

Mama, ki ji prepogosto ni bilo do igre z otroki. Mama, ki je prevečkrat popustila, ko je šlo za mobilni telefon in sladkarije, samo da je imela mir. Mama, ki so ji bile vse normalne otroške težave vse prevečkrat preveč v breme, kar sta hčerki zagotovo začutili.

In čeprav sem se hčerkama večkrat opravičila in me je srce zabolelo vsakič, ko sem začutila, da pogrešata "več mame", sem hkrati vedela, da je prava materinska ljubezen tudi to, da poskrbim zase. Da bom potem lahko boljša mama.

 

Na srečo je najtežji del moje duhovne preobrazbe za mano, zato se veselim leta 2019, za katerega sem si kot mama obljubila:

  • Čeprav bom tudi v letu 2019 gotovo imela en kup dela in "nujnih" opravkov, bom večkrat prekinila svoje delo samo zato, da jima za nekaj minut prisluhnem, se za hip potopim v njun svet ali ju "le" objamem.
  • Čeprav mi je zelo mučno se igrati igre vlog z barbikami (po navadi le sestavim hiško in "izginem"), se bom potrudila in se prelevila v Elso, Arielo ali mamo barbie družine.
  • Z mlajšo hčerko, ki se zelo rada skriva in lovi, se bom še večkrat lovila in igrala njenih igric "heckerja", ki si jih sproti izmišljuje. Pa četudi so pravila popolnoma nelogična in "čudna".
  • Starejšo hčerko bom poslušala bolj potrpežljivo, ko mi zares na dolgo in široko razlaga vse podrobnosti njenih odnosov s prijateljicami in sošolci. In predvsem se bom večkrat ugriznila v jezik ter jo samo poslušala, ne pa "pametovala". Tudi zvečer, ko sem utrujena in je že pozna ura.
  • Ko bo mlajša hči "cvilila", bom večkrat globoko vdihnila ter ji dala dovolj prostora in časa, da izkriči svoje frustracije, ne pa ji govorila, naj se že neha dreti.
  • Ko si bom vzela čas zase, bom zavestno odrinila občutke krivde, s katerimi potihoma obremenjujem tako sebe kot hčerki.
  • S hčerkama bomo še večkrat obiskale bližnji gozdiček in raziskale tudi nove poti v naši okolici. Tudi tisto skrivnostno temno gozdno pot, ki jo vedno le opazujemo in nas vse tri strašno privlači.
  • Sebi in hčerkama obljubljam, da se bomo v letu 2019 več smejale, hihitale in režale "kot zmešane koze". Pa tudi žgečkale in ruvale.
  • V letu 2019 bom hčerki vsaj trikrat odpeljala v kino in ne bom čakala na počitnice, ko dnevi kar nekako zbežijo mimo nas, kino pa pade v vodo.
  • Ko se bosta hčerki dolgočasili ter si bosta zelo želeli privlačen svet mobilnega telefona in računalnika, bom vzdržala njuno frustracijo in jima pomagala poiskati pot v bolj ustvarjalen način zabave in igre. Pa četudi bo to težja pot.
  • V letu 2019 se bomo podale na vsaj eno neznano potovanje. Pa četudi se bom morala lotiti številnih strahov in frustracij, ki sem se jih doslej izogibala. Uspelo nam bo in čudovito se bomo imele!

 

Tega, da bom hčerki tudi v letu 2019 imela neskončno rada, pa mi ni treba pisati, saj tega ne more spremeniti nič na svetu!  

 


 

helena primicHelena Primic je urednica portala Ringaraja.net, sicer pa samostojna novinarka in tekstopiska pri Besedula, sodelavka Familylab Slovenija in mama dveh hčera.

Kot filozofinjo in staro dušo jo bolj kot sodoben svet privlačijo arhetipi in mistika starih svetov, ki jih odkriva skozi psihologijo, mitologijo, šamanstvo in različne metode osebnostne rasti. Predvsem pa verjame, da smo vsa živa (in neživa) bitja povezana v Eno, zato vedno znova išče nove poti povezovanja in medsebojne ljubezni.

 

 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
19
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
12
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
7
Otroka je ponoči strah
Nočni strahovi so nekaj, kar v vsaj enem izmed obdobij odraščanja spoznajo vsi malčki. Starši reagiramo na otrokove stra...
6



BLOG: Vsaj za dan žena bi mi lahko kupil š...
Vse to, po čemer ženske tako zelo hlepimo od svojih moških, si lahko in moramo dati tudi same. Tudi in še posebej na dan...
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?