|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Petkova ideja za vikend: Bogato dogajanje v Arboretumu

Uredništvo Ringaraja.net, 7.6.2019
Otroške delavnice, plesna vadba za nosečnice, strokovna predavanja za vse ljubitelje vrtov in še državno tekmovanje v plezanju po drevesih!

image
Vsi dogodki so v okviru vstopnice v Arboretum brezplačni.
/11


Ta vikend, 8. in 9. junija 2019, bo v Arboretumu še posebej pestro! Potekali bodo namreč številni dogodki tako za otroke in družine kot vse ljubitelje narave in vrtov.

 

Otroške delavnice

Če boste pohiteli, lahko še danes, 7. junija 2019, ob 14. uri na otroškem igrišču v Arboretumu ujamete otroško delavnico Požrešna gosenica, na kateri bodo otroci spoznali popolno preobrazbo metulja - od jajčeca in gosenice preko bube v metulja. Na delavnici bodo otroci izdelali svoje požrešne gosenice (Gosenice so namreč znane po svojem izjemnem apetitu!) in se naučili pesmico.

V soboto, 8. junija 2019, se lahko otroci med 11. in 12. uro pridružijo otroški delavnici Mandale iz naravnih materialov, ki jo bo vodil zasebni vrtec Zarja. Otroci bodo s pomočjo drevesnih vej, različnih gozdnih plodov in semen, listja ter drobnih vejic izdelali šestkotnik, ki ga bodo v notranjosti razmejili. Vsak trikotnik bodo zapolnili z drugačnimi plodovi in tako bo nastala naravna mandala.

 

Za vse srečke nosečke

Ta vikend pa bo Arboretum poskrbel tudi za dobro zdravje vseh nosečnic. V nedeljo, 9. junija 2019, bo namreč med 15. in 16. uro plesni klub Šinšin na otroškem igrišču organiziral plesno vadbo za vse bodoče mamice Srečka nosečka

S specifično vadbo boste bodoče mamice krepile mišice medeničnega dna, skrbele za lepo telesno držo in tako preprečile nastanek bolečin v križu. S krepilnimi vajami boste krepile tiste mišične skupine, ki so med nosečnostjo in med porodom najbolj obremenjene. In to vse med plesom v skupini!

"Tovrstna vadba preprečuje otekanje stopal in omogoča lažje vzdrževanje telesne teže. Ob takšni vadbi se sprostimo in pridobimo na samozavesti, hkrati pa nam omogoča, da svoje najlepše obdobje preživimo aktivno, zdravo in samozavestno," so povedali v plesnem klubu. Sprehodi po zelenem Arbortumu bodo po vadbi zagotovo lahkotnejši.

 Srečka nosečka

 

Za vse ljubitelje vrtov - Evropski dnevi vrtov

Na svoj račun pa boste prišli tudi vsi ljubitelji vrtov, saj ravno ta vikend v Arboretumu potekajo tudi Evropski dnevi vrtov. Osrednja tema letošnjih evropskih dnevov vrtov so živali, zato se boste med 7. in 9. junijem 2019 lahko brezplačno udeležili katerega od strokovnih predavanj, kako v svoj vrt privabiti živali-pomočnike.

Pravi vrtni poznavalci namreč vedo, da živali v vrtu ne delajo samo škode. Prav nasprotno. Ptice v vrtu prežijo na požrešne gosenice, čebele, čmrlji in metulji oprašujejo cvetove, mravlje odstranjujejo vrtne ostanke, deževniki rahljajo zemljo, krastača pa mimogrede pomalica kakšnega polža.

- sobota, 8. junija 2019, ob 11. uri: Kako na vrt privabiti divje čebele?

- sobota, 8. junija 2019, ob 12. uri: Kako na vrt privabimo ptice?

- nedelja, 9. junija 2019, ob 11. uri: Kako na vrt privabimo netopirje?

- nedelja, 9. junija 2019, ob 12. uri: Kako na vrt privabiti čmrlje?

 

3. državno tekmovanje v drevesnem plezanju

Sobota, 8. junija 2019, pa bo tudi tekmovalno naravnana. Ob 10. uri bo namreč uradna otvoritev 3. državnega tekmovanja v drevesnem plezanju, ki se bo s podelitvijo nagrad zaključilo ob 15. uri.

Tekmovalci bodo pokazali svoje spretnosti v petih disciplinah: delovno plezanje, metanje žogice, hitrostno plezanje, foot lock in reševanje ponesrečenca. Letošnja novost je, da se bodo tekmovalci lahko preizkusili na dodatni neobvezni disciplini - vzpon in spust na čas po enojni vrvi.

Kako spretni so bili ob plezanju po visokih drevesih lanski tekmovalci, si lahko ogledate tukaj.

 

Več o Arboretumu in celoten prireditvenik lahko preverite na tej povezavi.

 

Otroško igrišče Arboretum

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
48
Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...
21
Strupene rastline na vrtovih in v parkih
Malčki so kot ptički, privlačijo jih bleščeče rdeče jagode, ki se bohotijo z grmovnic in dreves. Le da mali raziskovalci...
9
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
8



Kako pomembna je stabilnost
Če bi se mi zid umaknil, bi padla in če tudi bi obstal naslednje 10krat, bi se nanj naslonila veliko bolj previdno in v ...
5 pravil za popolne velikonočne praznike
Ste zadržani do ameriške navade lova na pirhe in velikonočnega zajčka, ki nima nobene povezave s krščansko velikonočno t...