|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Božična orehova zvezdica

Fala slonček, 22.12.2023
Krake te čudovite in okusne božične orehove zvezdice bodo z veseljem poskusili tudi otroci. Tudi tisti najizbirčnejši, ki sicer ne marajo orehove potice. In brez skrbi, priprava sploh ni zelo zahtevna, vanjo lahko vključite tudi otroke.

image
Orehova zvezdica je še posebej okusna na božični večer.
/11


Poleg božične zvezde na okenski polici lahko božično zvezdico pričarate tudi v kuhinji. Krake orehove zvezdice bodo zagotovo z veseljem poskusili in pojedli tudi otroci. Tudi tisti najizbirčnejši, ki sicer ne marajo orehove potice.

Orehova zvezdica je še posebej okusna na božični večer in še topla. Še toliko bolj, če lahko otroci sodelujejo tudi pri peki.

 

Za testo potrebujete:

  • 50 dag moke
  • 1  kocke kvasa Fala
  • 2,5 dcl mleka
  • 8 dag masla
  • 12 dag kisle smetane
  • 3 dag sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlico ruma
  • 1,5 male žličke soli

Za nadev potrebujete:

  • 25 orehov
  • 1 dcl mleka
  • 7 dag sladkorja
  • 1 beljak
  • 1 limone

 

Priprava:

1) Najprej raztopite kvas Fala v toplem mleku. V posodo odmerite vse sestavine razen masla, dodajte raztopljeni kvas in zamesite testo. Med mešanjem dodajajte zmehčano maslo. Na koncu mešajte deset minut na najvišji hitrosti. Gladko testo pokrijte in pustite vzhajati na toplem.

2) Med vzhajanjem pripravite orehov nadev. Mlete orehe poparite z mlekom, dodajte polovico sladkorja, limonin sok in lupinico. Nato zmešajte beljak v trd sneg tako, da postopoma dodajate preostalo polovico sladkorja, ter ga primešajte orehovemu nadevu.

3) Vzhajano testo stresite na pult, ga pregnetite, razdelite na štiri kose in dajte počivat za deset minut. Vse kose "spočitega" testa razvaljajte in izrežite enako velike kroge. Prvi krog položite na pekač, ga premažite s tretjino nadeva, preko položite drugo plast testa in spet premažite z nadevom ter tako ponavljajte do četrte plasti testa, ki mora biti na vrhu. Na sredino kroga položite kozarec in od kozarca proti robu krog razrežite na 16 delov. Vsak izrezan del trikrat zavrtite okrog osi in sicer v parih - en del v levo, drugega v desno. Oblikovanje orehove zvezdice zaključite z oblikovanjem konice tako, da zunanje dele krakov stisnete skupaj v špico.

4) Oblikovano zvezdo premažite s stepenim jajcem in jo dajte še enkrat vzhajati. Vzhajano zvezdo nato prestavite v vročo pečico in pečite dobre pol ure na 190 stopinjah Celzija.

In veselo božično sladkanje!


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Fenomenalna česnova juha
Tale česnova juha je odlična preventiva za prve jesenske prehlade. Pa še črevesne parazite odganja, tako da jo obvezno d...
4
Kako pripraviti popolno pokovko?
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
4
Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in ...
Priročnik o prehrani za družino in tiste, ki jo še načrtujete.
4
Enostavni novoletni piškoti s sladkornimi ...
Čeprav zaradi manj spretnih ročic, ki vam bodo pomagale pri peki teh novoletnih piškotov, ti morda ne bodo idealnih obli...
3



mmmetka - dreammmy cupcakes
photo
Rojstni dan, poroka ali obletnica vsekakor ni običajen dan. Zato naj bo tudi sladka pika na i tega dne, torej slaščica n...
OPOZARJAMO: Škodljiva "jajčka preseneč...
photo
Zaradi previsoke vsebnosti vodikovega peroksida v desertu "jajčka presenečenja", je podjetje - zastopnik izdelek u...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?