|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Dan na plaži

Metka Troha, 1.6.2011
Za lep dan z otrokom na plaži se je potrebno v naprej pripraviti, sicer se lahko uživaški dan na soncu spremeni v dan, poln nejevolje, ki se bo predčasno zaključil z odhodom domov. Preberite, na kaj morate pozorni, da se vam to ne bo zgodilo.

image
/11


Če ste bili prej navajeni, da ste se za en dan na morju samo zmetali v avtomobil brisačo, kopalke, ležalko in nekaj hrane, ki vam je prišla prva pod roke, vas lahko takoj postavimo na realna tla - z otrokom to ne bo več tako enostavno. Sicer se lahko še vedno poslužujete starih navad, vendar se vam kaj hitro lahko zgodi, da boste doma pustili otrokovo priljubljeno igračko ali njegovo najljubšo kašico. Tako bo, sicer prijeten dan na sončku, verjetno postal prava mala nočna mora.


Vse je v dobri organizaciji

Če ste eden izmed tistih, ki meni, da nekateri starši preveč komplicirajo, boste te vrstice verjetno prebirali z rahlo zadržanostjo. Vendar, izkušnje kažejo, da malce predpriprave in razmišljanja v naprej nikoli ne škodi; kvečjemu pripomore k lepšemu in manj stresnemu dnevu ob morju. Svetujemo vam, da se zato, na dan na plaži z vašim najmlajšim članom družine, tudi vi vsaj malce pripravite.


Koristni napotki

  • Spakirajte prej in ne čakajte na zadnje minute pred predvidenim odhodom.
  • Načrtujte koliko časa nameravate uživati ob morju. Upoštevajte količino hrane, ki jo boste potrebovali, čas počitek, parkiranje in ostalo, kar vam lahko prekriža načrte.
  • Ne pozabite, da boste verjetno vse, kar boste imeli s seboj, morali nositi do mesta, ki si ga boste izbrali za poležavanje na plaži. Zato spakirajte res samo tisto, kar boste zagotovo potrebovali in to tako, da bo nošenje čim manj naporno.
  • S seboj imejte brisačo za vsakega družinskega člana in odejo oziroma pregrinjalo, na katerem boste lahko sedeli vsi.
  • Sončna krema!!! Tega verjetno ni potebno posebej poudarjati, ampak kljub vsemu vas raje še enkrat spomnimo, da na zaščitno sredstvo res ne boste pozabili.
  • Z osvežilno pijačo, jogurti, sadjem, zelenjavo in priročnimi prigrizki napolnite priročno hladilno torbo.
  • S seboj vzemite nekaj rekvizitov, ki jih boste potrebovali, da boste vašega malega radovedneža zabavali, če mu bo postalo dolgčas. S seboj vzemite drugo otrokovo najljubšo stvar, da se vam slučajno ne bo zgodilo, da boste izgubili njegovo najljubšo igračko.


STE VEDELI?

Otroški puder je lahko zelo priročen tudi na plaži. Nanesite ga na otrokovo kožo in tako boste z lahkoto in brez nepirjetnega drgnjena spravili pesek z otrokovega telesa (tudi z vašega, seveda). Puder bo namreč vsrkal vlago in tako bo pesek kar sam odpadel s telesa.


Malce raziskovalne žilice in dobra volja

Potrebščine za na plažo so v bistvu odvisne do tega, koliko je star vaš otrok in tudi od tega, kaj vse že zmore. Če še ne zna plavati, boste zagotovo potrebovali še rokavčke, »šlauf« ali mogoče celo napihljiv čolniček, v katerem boste otroka varno »prevažali« po morski gladini.

Pri manjših otrocih je dobrodošel tudi senčnik, večji razgrajači pa pod njim najbrž ne bodo preživeli ravno veliko časa. Če se boste odločili za senčnik, je dobro, da s seboj vzamete še priročno lopato, s katero boste skopali dovolj veliko lunkjo, da boste dobro pritrdili senčnik. Za zaščito pred soncem pridejo prav tudi posebni šotorčki, vendar le, če na plaži ne pričakujete vetra, ki bi lahko tak senčnik odnesel v morje.

Razmislite, ali boste potrebovali otroški voziček ali ne. Običajno se izkaže kot priročno prevozno sredstvo, da utrujenemu otroku ni potrebno pešačiti, ko se proti koncu dneva vračate proti avtomobilu.


Mogoče se vam zdaj zdi, da boste ob vsej tej prtljagi ta dan bolj nosači kot pa uživači. Zato še en nasvet: na enodnevno morsko avanturo z otrokom se nikakor ne odpravite brez obilo dobre volje in želje po uživanju ob ter v vodi. Kajti, če boste uživali vi, bo zagotovo užival tudi vaš otrok!

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
20
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
16
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
6
Velikonočni zajček iz kavne embalaže
Otroci radi ustvarjajo, še raje, kadar je to v objemu družine. V času velikonočnih praznikov jim posvetite čas in skupaj...
6



Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?