|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

PREHRANA OTROKA

Katero hrano vzeti s seboj na plažo za dojenčka?

Avtor: Petra Počkaj Rosa, univ. dipl. biologinja | 7.7.2023
image

Na dopustih se, bodisi na morju ali v hribih, pogosto odpravimo na kakšen izlet ali imamo omejene možnosti priprave hrane. To je 12 idej, kaj lahko vzamemo s seboj za dojenčka in malčka.

image

Ali je golota še vedno tabu tema? Sodijo družine na nudistično plažo? Ali so starši lahko goli pred svojimi otroki? Preberite si mnenje mag. Kornelije Ferčak.

POČITNIŠKI NAMIGI

Kaj storiti, če se otrok izgubi na plaži?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 22.6.2023
image

Ste se že pogovarjali s svojim otrokom, kaj storiti, če se izgubi na počitnicah, kako se obnašati, ko ne ve, kje ste njegovi starši, da bo ostal varen in ne bo prestrašen?

image

Diplomirano fizioterapevtko razvojno-nevrološke obravnave Špelo Gorenc Jazbec smo vprašali, ali so crocsi in podobni natikači primerna poletna obutev za otroke.

image

UV-sevanje, UVA-, UVB-žarki, zaščitni faktor … Kar nekaj kratic je povezanih s soncem in posledično zaščito kože pred škodljivim vplivom prekomernega izpostavljanja soncu. Kaj je dobro vedeti in kako lahko zaščitimo občutljivo otroško kožo?

BLOGERJI

BLOG: Očetje na obali

Avtor: Darja Barborič Vesel, univ. dipl. soc. pedagoginja | 3.8.2018
image

Prvi je brodolomca dobil v roke oče. V nasprotju s pričakovanim objemom in tolažbo je zamrmral nekaj besed v nizozemščini in nato malega v skladu s pomorsko tradicijo nacije zabrisal nazaj v morje.

HIGIENSKE NAVADE

Otrok naj nosi kopalke!

Avtor: M. T. | 12.7.2018
image

Večina nas predvideva, da so pesek in kamenčki sterilni ter da sonce uniči vse bacile, ampak se motimo in to običajno ugotovimo šele, ko se pri otroku pojavijo izpuščaji in iritacije. Zato so priporočljive kopalke!

AKTIVNOSTI

Dan na plaži

Avtor: Metka Troha | 1.6.2011
image

Za lep dan z otrokom na plaži se je potrebno v naprej pripraviti, sicer se lahko uživaški dan na soncu spremeni v dan, poln nejevolje, ki se bo predčasno zaključil z odhodom domov. Preberite, na kaj morate pozorni, da se vam to ne bo zgodilo.

PROSTI ČAS

Z otrokom na morje

Avtor: Tina Južnič | 15.5.2011
image

Dolgo pričakovane poletne počitnice se bližajo s polno hitrostjo in z njim tudi čas, ko se večina družin odpravi na dopust. Počitnice z otrokom nikakor niso zadeva, ki bi jo lahko prepustili naključju.

MAMIN KOTIČEK

Morje na malo drugačen način

Avtor: Tina Južnič | 23.8.2010
image

Bo že držalo, da je dopust z otrokom nekoliko drugačen kot je bil včasih. To pa še ne pomeni, da je bolj naporen. Meni osebno,je veliko bolj zanimiv, saj se »več doGaja«.

STRAN 1 OD 2

Recept: Zelenjavna lazanja
photo
Če še nikoli niste pekli lazanje, ker ste prepričani, da je priprava preveč zahtevna in zamudna, preverite ta preprost r...
Danes so na jedilniku šparglji
photo
Šparglji so znani po svojem zdravilnem učinku. Preverite kuharske trike, ki jih morate poznati pri pripravi jedi iz špar...