|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

SPOLNOST

Spočet na silvestrski večer ...

Avtor: Helena Primic | 29.12.2023
image

Znanost pravi, da so otroci, ki so rojeni septembra (torej tudi tisti, spočeti na silvestrsko noč), v šoli uspešnejši od vrstnikov in imajo večjo verjetnost, da bodo pristali na prestižnih univerzah.

VRSTE PORODOV

Porod doma: prednosti

Avtor: Helena Primic | 7.6.2022
image

Katere so največje in nenadomestljive prednosti poroda na domu? Preverite v članku.

POČITNIŠKI NAMIGI

Sprostitev za starše v karanteni

Avtor: Helena Primic | 1.5.2020
image

Preverite pet idej, kako si lahko starši tudi v domači karanteni vzamemo ta krvavo potreben čas za sprostitev. In ne spreglejte posebne nagradne igre na dnu članka!

VZGOJA IN RAZVOJ

Čuječnost za otroke in najstnike

Avtor: Helena Primic | 1.12.2019
image

S pomočjo čuječnosti lahko otrok izboljša pozornost in je bolj umirjen, zmanjša doživljanje stresa in občutek tesnobnosti ter je manj impulziven, se na splošno bolje zaveda samega sebe in je v odnosu do okolice bolj empatičen.

BLOGERJI

BLOG: Trenutki tiste čarobne nedelje ...

Avtor: Tanja Želj | 29.11.2019
image

Ni vedno tako kot je bilo to nedeljo. Ampak taka nedelja nahrani dušo in povezanost. In ustvari krasen spomin. Spomin, ki nam pomaga, da gremo lažje tudi čez druge dneve.

BLOGERJI

BLOG: Očetje na obali

Avtor: Darja Barborič Vesel, univ. dipl. soc. pedagoginja | 3.8.2018
image

Prvi je brodolomca dobil v roke oče. V nasprotju s pričakovanim objemom in tolažbo je zamrmral nekaj besed v nizozemščini in nato malega v skladu s pomorsko tradicijo nacije zabrisal nazaj v morje.

image

Skozi zgodovino se je strah pred porodnimi zapleti tako okrepil, da se danes vsem ženskam priporoča porod v porodnišnici. Kljub temu da vse znanstvene raziskave zadnjih deset let kažejo, da je porod na domu enako (ali celo bolj) varen!

DRUŽINSKI IZLETI IN POTOVANJA

Obiščimo zimski Arboretum

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 23.2.2018
image

Ta vikend bomo obiskali zimski Arboretum, ki ga večina družin še nismo doživeli. Poiščite sledove ptic in veveričk, ki domujejo v tem parku, ali preverite, katera drevesa so povsem izgubila iglice in katera ne. Ter ne pozabite na družinsko čuječnost.

PRIPRAVE NA POROD

Za miren porod

Avtor: Helena Primic | 10.2.2018
image

Vse nosečnice si želijo miren porod brez zapletov. Kako si lahko še pred porodom pomagajo doseči to notranjo mirnost, smo se pogovarjali z obporodno svetovalko in spremljevalko oz. dulo za nosečnice in mame po porodu Ireno Jamšek Halas.

EKO DRUŽINA IN AKTIVNOSTI

Kako si?

Avtor: www.kako.si | 2.10.2010
image

Namen letošnjega projekta Kako si? je pripraviti in okrepiti družine za soočanje s spremembami ter izboljšati trenutno stanje na področju duševnega zdravja in družine.

STRAN 1 OD 1

Jutranja tabletka: izhod v sili
Kaj storiti, ko ste imeli spolni odnos, pa niste bili zaščiteni pred nosečnostjo oziroma menite, da je vaša redna zaščit...
Zanositev ob uporabi kontracepcijskih tabletk
Kontracepcijske tabletke nudijo 99.9 % zaščito pred nosečnostjo. V zelo redkih primerih se zgodi, da ženska zanosi kljub...