|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Petkova ideja za vikend: Obiščimo zimski Arboretum

Uredništvo Ringaraja.net, 23.2.2018
Ta vikend bomo obiskali zimski Arboretum, ki ga večina družin še nismo doživeli. Poiščite sledove ptic in veveričk, ki domujejo v tem parku, ali preverite, katera drevesa so povsem izgubila iglice in katera ne. Ter ne pozabite na družinsko čuječnost.

image
Čudovit zimski Arboretum, prekrit z debelo snežno odejo
/11


Narava, pokrita z debelo snežno odejo, dobesedno zablešči v čarobnem zimskem vzdušju. Zima pa je tudi čas počitka in poglobitve, tako za naravo kot človeka. In družino.

Zato je dobro, da se družina kljub mrazu tudi pozimi odpravi v naravo. Pa ne le na sankanje in smučanje, temveč tudi na sprehode, ko lahko družina skupaj opazuje naravne spremembe in ritme.


Opazovanje zimske narave

V Arboretum Volčji potok se družine po navadi odpravimo v toplih mesecih. Pa vendar je Arboretum treba doživeti tudi pozimi - ko mogočna drevesa počivajo, zasnežene in zmrznjene drobne cvetlice pa rišejo pravljične vzorce in tako pri otrocih kot starših prebujajo domišljijo.

Zraven lahko pripeljete tudi sani in izkoristite velike površine v Arboretumu za počasno vožnjo po zasneženih poteh. Poiščete sledove ptic in veveričk, ki domujejo v tem parku, ali preverite, katera drevesa so povsem izgubila iglice in katera ne. Arboretum vam ponuja čisto pravo eksperimentalno učilnico, kjer lahko otroci naravne zakonitosti zime preverijo v živo in o njih ne le prebirajo v knjigah in učbenikih.  

 

Družinska čuječnost

Na obisku Arboretuma pa ne pozabite tudi na družinsko čuječnost - ko se utrujeni od hoje usedete na klop ter v tišini opazujete in poslušate naravo. Nikar ne bodite presenečeni, če bodo otroci postavili kakšna že prav filozofska vprašanja. Tudi otroci kot naravno radovedna bitja, ki se še znajo čuditi nad za odrasle povsem samoumevnimi rečmi, namreč razmišljajo o bistvu življenja in sveta.    

Takšni trenutki večje povezanosti z naravo in drug drugim so tudi odlična priložnost za tiste "težke" pogovore, ki jih starši kar nekako odlagamo. Pa naj bo to kakšna starševska skrb glede otroka ali novica, za katero vemo, da jo bo otrok težje sprejel.

 

Predavanje o organskem vrtu

To soboto, 24. februarja 2018, pa se lahko vsaj eden od staršev med 10. in 11. uro na pristavi v Arboretumu udeleži strokovnega predavanja podjetja Homeogarden z naslovom Kako ustvariti svoj organski vrt. Na predavanju boste izvedeli, kako si lahko z zanimivimi rešitvami svoj organski vrt ustvarite tudi na balkonu ali na dvorišču postavite visoko gredo.

Strokovnjak iz Homeogardna, kjer razvijajo organske in naravne rešitve za vrt in dom, bo predstavil organsko vrtnarjenje kot osnovo za vzgojo rastlin. Izvedeli boste, kaj početi s kokosovimi vlakni v vrtu in katere so prednosti organskega gnojenja. Odgovoril pa bo tudi na vsa vprašanja udeležencev, povezana s težavami pri pripravi zemlje in vzgoji rastlin. Ker, kot so prepričani v Homeogarden, prav vsak lahko ustvari svoj organski vrt. Udeleženci predavanja bodo tudi sodelovali v posebni nagradni igri.

Se vidimo v zimskem Arboretumu!

Vsak lahko ustvari svoj organski vrt. Z zanimivimi rešitvami lahko svoj vrt ustvarimo na balkonu ali postavimo visoko gredo na dvorišče. Naš strokovnjak bo predstavil organsko vrtnarjenje, kot osnovo za vzgojo rastlin. Predstavil bo pomen kokosovih vlaken v vrtu in prednosti organskega gnojenja. Odgovoril bo na vsa vprašanja v zvezi s težavami pri pripravi zemlje in vzgoji rastlin. Med udeleženci bomo izvedli tudi nagradno igro.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ohladimo se na Lagunkovem družinskem dnevu
Na Laguni Mestni plaži bodo to nedeljo, 12. avgusta 2018, pripravili že 3. Lagunkov družinski dan s privlačnim zabavno-š...
3
Slap Peričnik
Kaj je slap? »To je velika voda, ki teče iz planin.«, »To je voda.«, »To je reka, ki teče po skalah.«, so odgovori vrtče...
3
Jeruzalemske gorice
»Potujemo v Jeruzalem in kdo gre z nam? Od tam naprej pa v Betlehem in ti greš z nam!«, poje priljubljena otroška ljudsk...
3
Družinsko odkrivanje skritih biserov Slove...
Preverite seznam 60 družinskih izletov do skritih biserov Slovenije, ki jih je zbral biolog in poznavalec Slovenije Pete...
3



5 top družinskih izletov po Sloveniji
Ringarajine družine se rade potepamo in zato ne preseneča, da so med branimi vsebinami predlogi za družinske izlete v na...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...