|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Problematika samopoškodovanja med mladimi postaja vse glasnejši problem. Vse več je odkritih primerov, saj mnogi šele sedaj naglas spregovorijo o svoji stiski. Pri samopoškodovanju gre za avtodestruktivno obliko sporočanja lastnih duševnih stisk.

image

Poletna razkrita telesa v otrocih sprožajo tudi vprašanja o seksualnosti. Kdaj in kako se z otroki pogovarjati o seksu, smo povprašali psihoterapevta Petra Topića.

VZGOJA IN RAZVOJ

Kako se z otrokom pogovarjati o seksu?

Avtor: Helena Primic | 5.11.2022
image

Različne študije so pokazale, da so otroci, ki se s starši več pogovarjajo o seksu in vedo več o teh rečeh, največkrat kasneje seksualno aktivni in so v spolnosti tudi bolj odgovorni.

VZGOJA IN RAZVOJ

Čuječnost za otroke in najstnike

Avtor: Helena Primic | 1.12.2019
image

S pomočjo čuječnosti lahko otrok izboljša pozornost in je bolj umirjen, zmanjša doživljanje stresa in občutek tesnobnosti ter je manj impulziven, se na splošno bolje zaveda samega sebe in je v odnosu do okolice bolj empatičen.

ODNOSI V DRUŽINI

BEREMO: Brez rokavic

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 27.2.2018
image

Kaj sploh je duhovnost in kaj pomeni "delati na sebi"? Moramo spreminjati sebe navznoter ali je bolje spremeniti stvari zunaj sebe? Ali je prav ostati v slabem zakonu zaradi otrok? Na vsa ta vprašanja v knjigi Brez rokavic odgovarja Bruno Šimleša.

VSE O ŠOLAH

Ti si čist normalen

Avtor: Helena Primic | 23.2.2018
image

V ponedeljek, 26. februarja 2018, bodo Fejstbukerji debatirali o raperski pesmarici Ti si čist normalen. Gre za prvo pesniško zbirko, v kateri so zbrane stvaritve slovenskih raperjev, urbanih poetov in pripovedovalcev sodobnih zgodb.

VSE O ŠOLAH

Kdo so fejstbukerji?

Avtor: Helena Primic | 29.1.2018
image

Ali vaš najstnik ve, da poleg Facebooka obstaja tudi Fejstbuk? Skupaj preverita, kaj je to in kako lahko postane del kluba ljubiteljev knjig in dobrih debat.

VZGOJA IN RAZVOJ

Familylab svetuje: Najstnik ne sodeluje

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 16.12.2017
image

Za najstnike je družina še vedno zelo pomembna, čeprav ni videti tako. Kljub temu, da se veliko posvečajo sebi, želijo biti del družine in prispevati k skupnosti, vendar potrebujejo, da smo v odnosu z njimi avtentični in jih jemljemo resno.

image

Ko prepoznamo, da se naš otrok samopoškoduje, nas najprej preplavi strah, morda jeza. Za starše je takšno spoznanje velik šok, vprašajo se, kaj so pri vzgoji storili narobe. Kako na pravilen način pomagati otroku v stiski?

image

Spletno nadlegovanje je precej pogosto in za otroke nevarno, če so v vlogi žrtve, kot tudi če so sami spletni nasilneži. Kateri so znaki, da otrok spletno nadleguje drugega in kako spletno nadlegovanje sploh preprečiti?

STRAN 1 OD 1

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Vesel dan mučenikov
Danes obeležujemo dan mučenikov, tako da gospodje – danes je vaš dan! Tradicionalno naj bi vam vaše drage za darilo prin...