|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

ODNOSI V DRUŽINI

"Hči se je povsem spremenila"

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 11.6.2023
image

Rekla sva ji že nekajkrat, da bi se bilo morda dobro pogovoriti še s kom, vendar nama zabrusi, da sva samo midva tista, ki potrebujeva pomoč in da se ne moreva odcepit od nje, češ da je ona že odrasla. Odgovarja terapevt Izidor Gašperlin.

VZGOJA IN RAZVOJ

Familylab svetuje: Najstnik ne sodeluje

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 16.12.2017
image

Za najstnike je družina še vedno zelo pomembna, čeprav ni videti tako. Kljub temu, da se veliko posvečajo sebi, želijo biti del družine in prispevati k skupnosti, vendar potrebujejo, da smo v odnosu z njimi avtentični in jih jemljemo resno.

image

Ko prepoznamo, da se naš otrok samopoškoduje, nas najprej preplavi strah, morda jeza. Za starše je takšno spoznanje velik šok, vprašajo se, kaj so pri vzgoji storili narobe. Kako na pravilen način pomagati otroku v stiski?

image

Tudi otrok mora imeti svojo zasebnost, svoje skrivnosti. Brez njegovega dovoljenja starši ne smejo brati njegovega dnevnika, raziskovati po njegovih osebnih stvareh, vdirati v njegov zasebni prostor. Razen, seveda, če je otrok v stiski ...

image

Ko se prične obdobje pubertete, se lahko pričnejo tudi težave z učnim uspehom v šoli. Ta ni več pomemben, pubertetniku so ljubše druge zaposlitve. Kot pravijo strokovnjaki, imajo več težav z učnim uspehom fantje.

VZGOJA IN RAZVOJ

Starši: Vam otrok zaupa?

Avtor: Helena Mlakar | 10.10.2011
image

Ko je otrok majhen, si želi vsako doživetje deliti s starši. Zaupa jim in se z njimi pogovarja. Potem pa pride doba odraščanja in včasih se zdi, da se otrok, najstnik, potegne vase in vse manj pogovarja s starši. Je tudi pri vas tako?

ODNOSI V DRUŽINI

Regina: Ne maram jeseni!

Avtor: Helena Mlakar | 23.9.2010
image

Pevka Irena Jalšovec, bolj znana pod umetniškim imenom Regina, je mamica Aleksandra. Povedala nam je, kako je preživela poletje in zakaj ne mara jeseni. Zaupala nam je tudi odličen recept za pripravo jabolčnega zavitka.

STRAN 1 OD 1

BLOG: Vsaj za dan žena bi mi lahko kupil š...
Vse to, po čemer ženske tako zelo hlepimo od svojih moških, si lahko in moramo dati tudi same. Tudi in še posebej na dan...
Vesel dan mučenikov
Danes obeležujemo dan mučenikov, tako da gospodje – danes je vaš dan! Tradicionalno naj bi vam vaše drage za darilo prin...