|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kdo so fejstbukerji?

Helena Primic, 29.1.2018
Ali vaš najstnik ve, da poleg Facebooka obstaja tudi Fejstbuk? Skupaj preverita, kaj je to in kako lahko postane del kluba ljubiteljev knjig in dobrih debat.

image
Fejstbukerji si knjige, o katerih bodo debatirali, izbirajo sami.
/11


Da tudi mladi radi berejo ter ob knjigah razmišljajo o življenju in smislu, dokazuje bralni klub Fejstbukerji, ki pod okriljem založbe Mladinska knjiga deluje že dobri dve leti in se z letom 2018 iz Knjigarne Konzorcij seli v Trubarjevo hišo literature. 

Pogovori o knjigah za mlade z zanimivimi gosti se bodo tam odvijali vsak zadnji ponedeljek v mesecu ob 17.30. uri in sicer 29. januarja, 26. februarja, 26. marca in 28. aprila.


In kdo so fejstbukerji?

Klub Fejstbukerji vodi in oblikuje skupina petih mladih: srednješolci Dora Adamič, Gašper Stražišar, Brina Vuković in Živa Jamnik ter študentka Zala Zgaga. Fejstbukerji enkrat na mesec pripravijo debatni dogodek, na katerem izmenjajo mnenje o izbranih knjigah, k sodelovanju pa povabijo tudi občinstvo.

 

Fejstbukerji si knjige, o katerih želijo debatirati, izbirajo sami. Doslej so brali in (kritično) vrednotili problemske romane, spregovorili o poeziji in fantazijski književnosti pa tudi o celotnih avtorskih opusih. Izbirali so med domačimi in tujimi leposlovnimi deli, ki so izšla pri različnih slovenskih založbah.

 

Posebna rubrika v Pilu

Poleg tega, da mladi izvajajo debatne dogodke, so dejavni tudi kot moderatorji literarnih prireditev, pogovorov z avtorji, za revijo Pil so v letniku 2016/2017 pripravljali rubriko, v kateri so vrstnikom v branje priporočali svoje najljubše knjige, dobro pa se znajdejo tudi v različnih medijih. Fejstbukerji v sezoni 2017/2018 sodelujejo tudi v žiriji Špil Lige - prve lige dijaških bendov Kina Šiška in ocenjujejo besedila sodelujočih glasbenih skupin.   

Včeraj, 29. januarja 2018, so se pogovarjali o romanu nizozemske avtorice Els Beerten Vsi si želimo nebes, ki je ob izidu leta 2008 osvojil številne nagrade in se zapisal med klasike mladinske književnosti. Knjiga je v slovenščini izšla pri Cankarjevi založbi, prevod Stane Anželj pa je prejel priznanje zlata hruška 2017.


Več informacij o fejstbukerjih in prihajajočih dogodkih najdete na Fejstbuku.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
7
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...
6
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...
6
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.
4



Ko otrok noče v vrtec …
V večini otroci radi obiskujejo vrtec. Včasih pa se zgodi, da se težko odtrgajo iz maminega objema, se v družbo ostalih ...
Otroci, ki obožujejo dinozavre so ...
Če je vaš otrok obseden z dinozavri in pozna vse informacije o T-Rexu, se sprostite in uživajte v njegovi igri! Razvija ...