|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

BLOG: Trenutki tiste čarobne nedelje ...

Tanja Želj, 29.11.2019
Ni vedno tako kot je bilo to nedeljo. Ampak taka nedelja nahrani dušo in povezanost. In ustvari krasen spomin. Spomin, ki nam pomaga, da gremo lažje tudi čez druge dneve.

image
Ujemi svoj trenutek. Danes, jutri ali v nedeljo.
/11


Nedelja zjutraj. Končno en dan, ko vstanemo takrat, ko se zbudimo. In še takrat ne vstanemo. Ampak poležavamo. Se pretegujemo. Se spogledujemo. Si rečemo, ne bomo še vstali.

Nedelja dopoldan. Vsi gledamo risanke. Jemo na kavču. Pijem kavico do poldneva. Pralni stroj je tiho. Na likalni deski se nabira prah. Prav jima je.

Nedelja zgodaj popoldan. Sejem mineralov. Kristalov. Počasna hoja od barve do barve. Navdušenje nad lepoto. Zemlje. Ela bi imela vse doma. Gledamo, občudujemo, se učimo. Mami nese polno vrečo novih kamnov domov.

Nedelja okoli četrte popoldan. Kongresni trg. Hčerka se vesi po očiju. Mami pravi, da še dobro, da ima oči mišice. Zrasteta oba.

Tanja Želj

 

Nedelja okoli pete popoldan. Šuštarski most. Tukaj sva imela prvi zmenek. Dolgo sva se pogovarjala. Kupim kostanj. Iščemo travo, kamor lahko odvržemo lupine. Mesto diši. Po jeseni. Po povezanosti. Počutimo se kot turisti z daljnih krajev. Lepo nam je.

Nedelja proti večeru. Palačinke. S čokolado. Ker so take preprosto najboljše. Vsaj tri morajo biti. Morda ena z malo marmelade. Ostale z veliko čokolade. Da teče pri robovih malo ven.

Nedelja zvečer. Branje pesmic o pogumu, hvaležnosti, iskrenosti. Pogovor o tem, kdaj smo pogumni. Kako smo lahko hvaležni. Zakaj vse smo lahko hvaležni. Zaspimo z držanjem za roke. Skupaj. Povezani. Tudi v sanjah.

 

Pogosto “predavam” svojim bližnjim in tudi strankam, da je potrebno ujeti trenutek. Živeti tukaj in zdaj. Imamo to izbiro.

In to izbiro, to svojo priložnost za naše življenje imamo zdaj.

Ni vedno tako kot je bilo to nedeljo. Ampak taka nedelja nahrani dušo in povezanost. In ustvari krasen spomin. Spomin, ki nam pomaga, da gremo lažje tudi čez druge dneve.

 

Danes je sreda. Nedelja se zdi že tako daleč. Vsi smo že rahlo razdražljivi. Utrujeni. 

Ampak nedelja je bil naš trenutek. Naš tukaj in zdaj. Močan. Mogočen. Iskren. Bil je naše življenje. Zapisan v srce. Ta spomin bo dišal še dolgo.

Ker … ko grem v dom upokojencev k tašči, kjer se vije vonj po koncu in zadnji postaji ter poslušam nenehno tarnanje, kje je mladost in kako grozna je starost, si mislim tole:

Vsak ima svojo priložnost živeti.

In prav vsakega od nas čaka starost.

Morda bom sama prav taka – tarnajoča. Danes si želim, da ne bi bila. A tega zdaj ne vem.

Danes se trudim živeti tako, da živim. Da ne životarim. Da sem. Tukaj. Da v tem uživam. Z vsem svojim bistvom. Da ujamem trenutke. Zase. Za Elo. Za partnerja. Za bližnje. Za stranke. Zate. Za tiste, ki to potrebujejo. Želijo.

 

Ujemi tudi ti svojega. Danes, jutri ali v nedeljo.

 


 

Tanja Želj Tanja Želj je ambasadorka zdravega načina gibanja, razmišljanja in življenja. Je idejni in strokovni vodja pilates centra Tanergija®, vodi tudi spletni projekt Fit okoli 40. Jedro njenega življenja je njena družina – hčerka Ela in partner Mark.

Njene ideje ter več informacij o njenem delu in storitvah najdete na Tanergija.si in na Tanjazelj.si.

 

 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
40
Kdaj je pravi čas za otrokove počitnice zd...
Je moj otrok že zrel za počitnice pri babici in dedku? Bo zdržal več noči brez domače postelje in maminega poljubčka za ...
15
Je bilo našim staršem lažje kot nam?
Po nedavnih raziskavah je bilo starševstvo v osemdesetih in devetdesetih letih za naše starše veliko lažje kot za nas - ...
7
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
6



Razhod: menjata se starša, ne otroci
Ločeni milenijci vse pogosteje puščajo svoje otroke, da živijo v družinskem domu, medtem ko starša živita z njimi v izme...
BLOG: Vsaj za dan žena bi mi lahko kupil š...
Vse to, po čemer ženske tako zelo hlepimo od svojih moških, si lahko in moramo dati tudi same. Tudi in še posebej na dan...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?